24.05.13
11:30
Здравейте BB- Team :) Дълго мислих по този въпрос и накрая реших да се обърна към вас. На 14 години съм, висок 160см, тежащ 48 кг. Тренирам на лостове, с дъмбели, ръкохватка за предмишница и домашни упражнения. От скоро мисля да започна фитнес. Проблема е, че тренирам вече 8 месеца с тези уреди, имам г/д релеф, но нямам никаква сила. Всички от Facebook и приятелите ми казват, че съм бил много силен. Но всъщност не е така. Вчера ми викат ‘’Айде нали си много силен, направи силово”, и аз започнах да си намирам оправдания, че ме боли китката, главата и т.н. Очевидно нямам никаква физическа сила. Ако може, насочете ме в правилната посока.
24.05.13
11:35
Отивай на фитнес и тренирай 5х5-5 серии по 5 повторения с максимална тежест.Нямаш необходимата мускулна маса,за да си силен.Стани поне 55 килограма
24.05.13
11:37
Трябва да имаш някакви цели. Защото “силен” е същото като да кажеш, че искаш да си умен :)
“Силен” е доста общо понятие, особено при стриит фитнеса, така че си тренирай и да не ти е зор.
Брато, аз мога да си правя силово без проблем.
обаче има и едно НАЙ ВАЖНО! нещо МОТИВАЦИЯТА гледай клипчета в интернет и се надъхвай за тренировка,
направи си брутален playlist, с надъхваща музика и ще направиш силово с лекота,
само трябва да вярваш че го можеш и че найстина го искаш. :)
Мнението беше редактирано от а ь на 11.06.13 14:40.
Боже, той е на 14 години... каква храна, какви програми... тренирай си, яж си на воля, не се занимавай да изготвяш някакви режими или сложни програми... лицеви опори, коремни преси, набирания.. това е съвсем достатъчно за твоята възраст.. стани на 17-18 и тогава започни да се терзаеш защо нямаш сила ;)
п.п И няма нужда да имаш имиджа на “здравия мъжкар с плочките”... Не можеш силово, не е проблем! Твоите приятели няма да те зае*ат, ако не можеш силово...
Мнението беше редактирано от лежачка на 11.06.13 15:45.