Покачване на килограми - палео режим

fire.is.my.nature

24.05.13
19:42

Здравейте:)

В последно време имам следния проблем : след 6 месеца палео изведнъж просто спрях да задържам мазнини по тялото си (е, ок де, малко пресилено казано) и започнах драстично да свалям, а това не ми е цел.

Та... намалих тренировките до 2-3 седмично (от 5-6 многочасови, интензивни), спрях изцяло кардиото и само се разтягам и правя многоставни упражнения до към 40-45 мин на тренировка. Започнах да ям и ориз, сладки картофи, а от отчаяние “набарах” и хляба, но получих доста силна “реакция” от него, защото не го бях яла от много дълго време и вече не ме изкушава. В резултат на това стабилизирах теглото си, но ми се иска да кача до към 58 кг ( висока съм 170, тежа 54-5, бях 53), а това просто не се случва дори и да ям по 2500 кал. на ден последните 2 седмици. По цял ден седя и съм силно обездвижена като изключим тренировките.

Та... с тази предистория бих искала да помоля за някой и друг съвет от качващите на този режим или поне със запознати в областта.
Също така не мога ей така изведнъж да започна да ям огромно количество въглехидрати от ориза, защото директно заспивам след него :Д Ям го предимно преди лягане и никога през деня иначе умственият процес страда. Събират ми се максимум 100 гр. въглехидрати на ден, измъчени.

ТА... някой да има предложения какво мога да променя, за да постигна споменатите цели? Не вярвам да има някаква “магия” в цялата тази диета, но определено трябва да дам малко забавяне на метаболизма и бих се радвала на съвет :)

Благодаря предварително :)

24.05.13
20:37

Увеличи въглехидратите.

От една страна покачването на теглото с палеолитен режим на хранене си е трудничко, поради високо застъпените плодове и зеленчуци, които издуват и засищат, но реално носят нищожна калорийна стойност. Естествено, можеш да го модифицираш малко и да включиш повече ядки например.

Някъде там е калорийната граница, над която ще покачиш теглото си, макар и аз наскоро да открих, че в един момент удряш таван и тялото ти прави всичко възможно, за да държи теглото в определени граници.

От друга страна, с безумно преяждане може и да покачиш теглото си до желаното от теб, но вероятно ще е под формата на излишни мазнини. Моят съвет е да обърнеш внимание на тренировките, като целта е да покачиш активното си тегло. Смени рязко тренировъчния подход, за да изкараш тялото от комфортната му зона. Заедно със здраво хапване, вярвам че ще успееш да качиш 2-3 кг за около 2 месеца.

fire.is.my.nature

24.05.13
22:24

Благодаря за мненията. Аз силно искам да кача мазнини, не мускули (повече) на този етап. Явно ще трябва да увелича още храната...

24.05.13
22:27

казано от fire.is.my.nature на 24.05.13, 22:24:

Благодаря за мненията. Аз силно искам да кача мазнини, не мускули (повече) на този етап. Явно ще трябва да увелича още храната...

Толкова ли си слаба, че искаш да качиш мазнини?

fire.is.my.nature

24.05.13
22:29

казано от Petq Pavlova на 24.05.13, 22:27:

казано от fire.is.my.nature на 24.05.13, 22:24:

Толкова ли си слаба, че искаш да качиш мазнини?

Не, искам си бюста и задника.

За задника - клекове с широк разкрач и тяга (може и сумо). Ако можех бих ти дал и част от моя задник. За щастие (или не), ми е в повече. :)

За гърдите - там наистина си е по-скоро да натрупване на мастна тъкан, но и упражнения за гърдите ще подпомогнат увеличаването на гръдната обиколка и през блуза/тениска/рокля ще изглеждаш много добре.

fire.is.my.nature

26.05.13
00:19

Това за гърдите беше адски грешно казано. Аз искам да са хубави без блуза :Д ??!! Хубавите гърди са чиста проба мазнина.

Както и да е, явно няма трикове в цялата работа и трябва да дълбая с лъжицата.. в ориза :&

Благодаря ви и Успех ;)

30.05.13
10:50

Я напиши храненето от както се събудиш докато си легнеш ,че ми стана интересно.

fire.is.my.nature

01.06.13
19:14

Всеки ден е различно.... Преди си водех дневник тук, ако пък ти е толкова интересно :Д

Днес, нетренировъчен:
З : 3 яйца, с 30 гр. масло
О : 100 гр. орехи, 2 банана
Сл: 50 гр. орехи
В: сьомга 250 гр. с медено-лимонов-зехтинов сос, голяма зелена салата с домати, краставици, малко тиквени семки и др.

Вчера, тренировъчен :

З: кокосово масло от буркана
О: 100 гр. лешници, 100 гр. пилешко филе, салата
Сл: салата с 2 яйца
В, преди тренировка : риба + броколи + масло

Тренировка : 35 мин. тежести с акцент върху рамена и бедра, тип кросфит

След тренировка : Ориз 150 гр. (несварен), 3 белтъка

С този режим почнах да получавам резултати лека полека, но все пак прекалено “полека” :Д

Мнението беше редактирано от fire.is.my.nature на 01.06.13 19:25.

01.06.13
19:26

Желаеш допълнителни калории без да ти се доспива + мазнини и да не е въглехидрат?
- Ужасът на всички дАми - мляко.

fire.is.my.nature

01.06.13
19:29

Любо, за жалост млякото доста зле ми се отразява на кожата открай време :Д Иначе мерси ;)

Мнението беше редактирано от fire.is.my.nature на 01.06.13 19:38.

01.06.13
19:58

Те и мазнините няма да с култивирани ;)
Няма пълно щастие, прекалено ти е чиста храната и тежки тренировките, за да омазниш... така или иначе това ти е ясно, късмет

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1