11.03.14
20:23
Не знам кой ти мисли тренировките, но явно има ефект. Продължавай така. Имай предвид, че най-много ще губи лега от многото силови упражнения. Най-просто може да се обясни така: имаш 10 точки с които да увеличиш силата. Ако използваш само едно упражнение, то ще ги усвоиш пълноценно. Ако правиш 5 упражнения, то се падат по 2 точки на движение, които могат да се разпределят не равномерно сред упражненията, например, клека може да вземе 4, а лега нула. Схвана ли...
казано от spartak 23 на 11.03.14, 20:11:
Не си ли се замислял, че за година и половина си постигнал форма, която се постига за 4-5 месеца от начинаещ.То даже твоето не е никаква форма де, но съпоставям теб и едно хлапе от моя фитнес, та той кара 4-ти месец в залата и вдига твоите килограми.
Първите ми месеци не могат да се наречат трениране!
Мнението беше редактирано от Ронката на 11.03.14 20:26.
казано от Vasil Stoianov на 11.03.14, 20:23:
Не знам кой ти мисли тренировките, но явно има ефект. Продължавай така. Имай предвид, че най-много ще губи лега от многото силови упражнения. Най-просто може да се обясни така: имаш 10 точки с които да увеличиш силата. Ако използваш само едно упражнение, то ще ги усвоиш пълноценно. Ако правиш 5 упражнения, то се падат по 2 точки на движение, които могат да се разпределят не равномерно сред упражненията, например, клека може да вземе 4, а лега нула. Схвана ли...
Ясно... Благодаря!
храната
2 банана, сандвич с шунка, 200г св.врат, 2 филии вита, 5 ябълкови щрудела, салата от маруля
щруделите ги ядох, защото забравих да измия кутията
11.03.14
23:02
Аз мисля, че Рони има много добър напредък напоследък, напъва упорито, а упоритостта може да компенсира много недостатъци в една програма.
11.03.14
23:05
казано от Kirilov на 11.03.14, 14:43:
Тва май е още един дневник със съмнителна репутация и отрицателна популярност ала Лординов. Тук поне клипове има в изобилие, ама защо ли ? :D Все съм си мислел, че кофички и набирнаия с тежест започват да се правят след като започнеш да правиш 20+ на СТ.
Аз виждам тонове заядливи и злобни мнения без никаква добавена стойност в този дневник, как така той стана с отрицателна популярност изведнъж? А отрицателното възпитание, което се проявява системно помага ли на някого изобщо? По - добре да спукате боксовия чувал, отколкото да се опитвате да откажете някого от тренирането. Човек има право сам да избира пътя си и на своя глава да допуска грешки.
Мнението беше редактирано от Lachezar Tomov на 11.03.14 23:54.
казано от spartak 23 на 11.03.14, 20:11:
Не си ли се замислял, че за година и половина си постигнал форма, която се постига за 4-5 месеца от начинаещ.То даже твоето не е никаква форма де, но съпоставям теб и едно хлапе от моя фитнес, та той кара 4-ти месец в залата и вдига твоите килограми.
Искаш да кажеш, че работните килограми определят физиката и визията на един спортуващ ли ?
Ронката добре върви в тази сфера, но бива постоянно критикуван и объркван от различните мнения.
Единственият проблем на Ронката е, че слуша прекалено много хора да не кажа всички.Трябва да се вслушва само в някои мнения и така ще е още по-вървежен
12.03.14
00:26
казано от `~1! на 11.03.14, 19:49:
Картата е 38 лева за 20 тренировки. Тренирам от малко повече от година и половина.
Значи грубо казано си хвърлил 600-700 лева на вятъра или по-правилно си ги хвърлил за да качиш 10-15 кила сланини на млади години...Ронка, Ронка...малък си още, еби го тоя фитнес, от който така се филмираш и почни да трупаш потенциал с други тренировки, който ще ти помогне да се развиваш в бъдеще. Здравословния живот и доброто физическо развитие не се състоят в това колкото ти е ръката и гръдния кош, нито в това колко ще бутнеш от лег или ще клекнеш с хубава техника.Съвсем приятелски или ако щеш бащински съвет ти давам :)
Мнението беше редактирано от James Hinks на 12.03.14 00:36.
казано от Lachezar Tomov на 11.03.14, 23:05:
казано от Kirilov на 11.03.14, 14:43:
Тва май е още един дневник със съмнителна репутация и отрицателна популярност ала Лординов. Тук поне клипове има в изобилие, ама защо ли ? :D Все съм си мислел, че кофички и набирнаия с тежест започват да се правят след като започнеш да правиш 20+ на СТ.
Аз виждам тонове заядливи и злобни мнения без никаква добавена стойност в този дневник, как така той стана с отрицателна популярност изведнъж? А отрицателното възпитание, което се проявява системно помага ли на някого изобщо? По - добре да спукате боксовия чувал, отколкото да се опитвате да откажете някого от тренирането. Човек има право сам да избира пътя си и на своя глава да допуска грешки.
Е как пък точно за моето “заядливо и злобно” мнение се хвана ? И от къде дойде това, че се опитвам да откажа някой от тренирането не можах да разбера ?! Дори под иронията има съвет, нека го разтълкувам, за тези които не са разбрали “Препоръчително и смислено е да се правят кофички и набирания с тежест, едва тогава когато изпълняващият ги може да изпълни без тежест над 20 бройки”. Това е като да тръгваш да правиш лежанка, а не можеш да правиш лицеви опори.
Мнението беше редактирано от Kirilov на 12.03.14 00:40.
12.03.14
00:46
казано от Kirilov на 12.03.14, 00:40:
“Препоръчително и смислено е да се правят кофички и набирания с тежест, едва тогава когато изпълняващият ги може да изпълни без тежест над 20 бройки”. Това е като да тръгваш да правиш лежанка, а не можеш да правиш лицеви опори.
Тук съм склонен да не се съглася или просто не винаги е така. Аз например в началото можех да правя не повече от 7-8 кофички/набирания. След това почнах да правя 5ци и 3ки с тежест и точно те ми помогнаха да увелича бройката набирания/кофи със собствено тегло.
Друг е въпросът, че ако бях продължил да ги изпълнявам без тежест може би щях да постигна същия резултат.
Мнението беше редактирано от Георги Попов на 12.03.14 00:57.
“Препоръчително и смислено е да се правят кофички и набирания с тежест, едва тогава когато изпълняващият ги може да изпълни без тежест над 20 бройки”. Това е като да тръгваш да правиш лежанка, а не можеш да правиш лицеви опори.
Аз сигурно не мога да направя 20 стриктни набирания. Трябва ли да си губя времето само с високи бройки и да тренирам основно силова издръжливост?
Ако не можеш лицеви, по-добре да почнеш с лежанка. Иначе, някой затлъстялл и обездвижен 130 килограмов трябва да се мъчи и да си чупи рамене и лакти на лицевите, вместо да прави лежанка, където може да си регулира тежеста и натоварването, докато заякне.
казано от James Hinks на 12.03.14, 00:26:
казано от `~1! на 11.03.14, 19:49:
Картата е 38 лева за 20 тренировки. Тренирам от малко повече от година и половина.
Значи грубо казано си хвърлил 600-700 лева на вятъра или по-правилно си ги хвърлил за да качиш 10-15 кила сланини на млади години...Ронка, Ронка...малък си още, еби го тоя фитнес, от който така се филмираш и почни да трупаш потенциал с други тренировки, който ще ти помогне да се развиваш в бъдеще. Здравословния живот и доброто физическо развитие не се състоят в това колкото ти е ръката и гръдния кош, нито в това колко ще бутнеш от лег или ще клекнеш с хубава техника.Съвсем приятелски или ако щеш бащински съвет ти давам :)
Дотук съм дал точно 151 лева за фитнес. От скоро си купувам карти за 38 лева (тази ми е втората). Преди ги даваха/продаваха в на баща ми работата за 5 лева (8 тренировки) и той ми взимаше редовно.
Решил съм да тренирам това (фитнес), защото това ми харесва. Какъв е смисълът да се запиша на някое БИ (примерно) и да ходя с нежелание, чакайки само да свърши тренировката, за да се прибера в къщи?
12.03.14
09:59
А какъв е смисъла на 25 години да имаш 200 лежанка и да не може да вържеш обувките от шкембе, да вдигаш кръвно само като се качиш по стълбите до 3-тия етаж, да ти се лепи всяка препечена филия хляб, да не можеш да се затичаш 100 метра без да се запъхтиш като парен локомотив на баир и това само защото си филмиран на тема фитнес от пубертета ?
Пак си ходи на зала, просто си понареди тренировките така, че да правиш такива само със собствено тегло, да имаш бегови, да си подвижен и сравнително гъвкав и тези в залата само да допълват картинката.
p.s.
Да не говорим, че и от така наречените ти “цели”, заради които ходиш на фитнес не си постигнал нищо за тая година и половина. Нито си силен, нито си добре изглеждащ, а точно в твоята възраст това би трябвало отдавна да се е случило ако тренираше правилно.
12.03.14
10:03
Променяй тренировките и приоритетите, какви цели може да си слагаш на 15-16, освен да си здрав и да се развиваш добре ?
Тренировките още няма да променям, понеже съм обещал (иначе пак ще има “Ронка, нали нямаше да сменяш програмата?” и т.н.). Но например няма да се тъпча като дива свиня и ще гледам в свободното време (събота и неделя) да вкарвам по някое кардио (футбол, може и да помисля за спринтове).
Мнението беше редактирано от Ронката на 12.03.14 10:07.
12.03.14
10:13
“Аз ти викам куме Иване, ти ми викаш за хуя ма хвани...”
казано от James Hinks на 12.03.14, 10:13:
“Аз ти викам куме Иване, ти ми викаш за хуя ма хвани...”
Не е така, но както е да е.
12.03.14
10:22
казано от `~1! на 12.03.14, 10:01:
Добре. Променям целите!
Ти си като кученце,което се завърта 5-6 пъти наляво,после 5-6 пъти надясно,скимти,мрънка,ръмжи и накрая пак си ляга/пикае/ака на любимото място.
Имаш ли изобщо социални контакти извън фитнеса?Купони,момичета някоя, бира от време на време...И не се измъквай с думите “къв алкохол бе,кви жени,аз искам да ставам мощен и съм се запътил към strongfat-bearmode”.Не си пропускай тийн годините.Време за трениране,колкото искаш,живота е пред теб.Щях да кажа още няколко неща,но няма смисъл да повтраям думи на хора с по-голям житейски опит от теб и мен.
Не обичам купоните. Нямам приятелка. Не пия. Не пуша. Никога не съм опитвал алкохол или цигара...
Мисля, че проблемът ми е изкривеното мислене и твърде голямото самочувствие за себе си (в повечето случаи без покритие).
Мнението беше редактирано от Ронката на 12.03.14 10:27.
Рони съчетава уникална комбинация- не приема мнението на по-напредналите,обаче не ще да си промени тренировката заради мнението на тези,които ще го питат защо я променя :D
Джеймс е прав,още на детски години си тръгнал към физика тип “квартален чичка” ,вместо да имаш атлетизма на здрав млад мъж.
Мнението беше редактирано от Гената на 12.03.14 11:12.
12.03.14
11:40
Първо, това е трудно да бъде наречено тренировка и второ, далече е от начина за постигане на физика на здрав мъж...
12.03.14
11:48
Щото докато хората се вработят за работните си серии, вече имат повече обем и интензитет... Ти правиш 9 серии и 27 повторения на тренировка, да фак, брато!?
казано от Grey Knight на 12.03.14, 11:48:
Щото докато хората се вработят за работните си серии, вече имат повече обем и интензитет... Ти правиш 9 серии и 27 повторения на тренировка, да фак, брато!?
Да, но изпънявам 7те упражнения минимум 2 пъти в седмицата, някои по 3.
Не мислиш ли, че ако увелича сериите ще се претоварвам стабилно?
Мнението беше редактирано от Ронката на 12.03.14 11:55.
казано от `~1! на 12.03.14, 11:43:
И защо да не може да се нарече тренировка?
Хората на загрявка имат двоен на твоя обем. Вярно на по-малък процент от маска, но просто ти за един час вършиш много малко работа.
Ти се опитваш да развиваш един аспект на атлетизма-абсолютната сила.И абсолютно изключваш мобилност,издръжливост,силова издръжливост,експлозивност,контрол ....Пресметни каква част от необходимите качества развиваш.
Мнението беше редактирано от Гената на 12.03.14 11:59.
казано от Петко К на 12.03.14, 09:18:
Аз сигурно не мога да направя 20 стриктни набирания. Трябва ли да си губя времето само с високи бройки и да тренирам основно силова издръжливост?
Ако не можеш лицеви, по-добре да почнеш с лежанка. Иначе, някой затлъстялл и обездвижен 130 килограмов трябва да се мъчи и да си чупи рамене и лакти на лицевите, вместо да прави лежанка, където може да си регулира тежеста и натоварването, докато заякне.
Всички гледате от собствената си камбанария.Никъде не съм написал да тренира за силова издръжливост, както може да прави серии с 15 кг. 3ки, така може да прави и 8-9 повт ЛТ, при положение, че е мазен и с шкембе на 15 г. , мисля че е по-удачния вариант.
И да се повторя, в случая говорим за 15-16 годишни, не за 130 кг. затлъстяли и обездвижени. ;)
казано от `~1! на 12.03.14, 11:54:
казано от Grey Knight на 12.03.14, 11:48:
Да, но изпънявам 7те упражнения минимум 2 пъти в седмицата, някои по 3.
Не мислиш ли, че ако увелича сериите ще се претоварвам стабилно?
Целия ти седмичен обем можеш да го вместиш в една тренировка за под един час.
Това два пъти седмично.
Един път седмицата бягане - без пари.
Един път кондиция или тренировки на лостове според сезона.
Ето ти четири тренировки на седмица и плащаш само за две.
Ако ти е кеф ходиш един път седмично да плуваш.
12.03.14
12:12
Ронка, ти малоумен ли си или просто се правиш на такъв ( надявам се да е второто). Хората, които имат стаж в тренировките по-голям от годините ти, ти дават съвети как да тренираш и да се храниш, а ти продължаваш по своему.........
Мнението беше редактирано от Кемран Назифов на 12.03.14 22:18.
казано от `~1! на 12.03.14, 12:09:
10 набирания СТ ги имам, но те едва ли ще ме направят силен.
Дефинирай ми “силен” ? Ако според теб е да вървиш по коридорите в училище, като самолет и да разправяш на другите колко лежанка и тяга имаш, наистина имаш правилна преценка за себе си, че си заблуден :)
Оф, добре. Ебал съм и мамата на силата, ще измисля някакви интензивни тренировки (напр. кръгове). Само да няма много хора, че лоша работа.
Айде, сега заминавам за даскало. Довечера май ще ме чакат 2-3 страници.
Мнението беше редактирано от Ронката на 12.03.14 12:15.
казано от `~1! на 12.03.14, 12:13:
Оф, добре. Ебал съм и мамата на силата, ще измисля някакви интензивни тренировки (напр. кръгове). Само да няма много хора, че лоша работа.
Ако попишат още малко хора до края на деня ще смениш три-четири типа трениране :) На Carnalk прежлодението ми се струва най-подходящо за теб, само че наблегни на бягането ;)
12.03.14
13:03
Пичове, Рони е тийн, който преди малко е излязъл от детските си години и тепърва навлиза в живота. До преди 1 година сигурно още си е играел с колички ( поне аз на тази възраст още го правех :D ). Т.е. той още малко по детски си ги вижда нещата - правя нещо, ама що точно го правя, не съм съвсем сигурен.
Той няма ясно дефинирани цели - вижте че дори сам се затруднява да каже какво иска. Затова си сменя методите и тренировките като като носни кърпи - той просто не е сигурен какво иска да прави и да постигне. Хубаво е да му се дават съвети, но нека всеки първо да пречупи съвета си през неговите очи ;)
Това, което му липсва на Рони, според мен, е някакъв основен спорт, който да практикува и който да му осмисля ( в момента ) тренировките в залата. На 16 да тренираш за маса като самоцел не е особено разумно, да не кажа глупаво. Аз влязох за първи път в зала на 17 и единствено за клекове. Защото тренирах баскет и тогава основната ми цел беше да си увеличавам отскока, за да мога да забивам. Имах много ясно дефинира цел. Ето, Керман, например - той има страшни постижения в залата за фитнес, но той тренира борба. Тренировките във фитнес залата са силови, за да подпомагат основния спорт - това е ясно дефинира цел.
Всички гребци, леко атлети, боксьори, таекуондисти и т.н. ходят в залата за да тренират с някаква мотивация, свързана с основния им спорт - поне на тази възраст.
Има и друг тип трениращи тийнове - тези, които искат да изглеждат “яки” за да свалят мацките, дето се зобят от малки с химия. Има ги и тези, дето са комплексирани по някакъв начин - дали от тегло, дали от структура на тялото ( аз поне имам 2-3-ма приятели, които в тези години, точно от комплекси, че са слаби, зобеха яко ). Сигурен съм, че доста от вас имат такива познати/приятели. Но и те, общо взето, имат някаква фиксирана цел и знаят какво искат.
Та, мисълта ми е, че Рони сам не знае какво иска да прави - тогава каквито и колкото и съвети да му се дават, докато той сам не реши какво иска, няма да има пряк ефект. Ползата, обаче, ще е, че може да му се помогне с насоки да си избере цел.
То затова на тази възраст лапетата пушат, пият, друсат, податливи са на разни секти и т.н. Те просто не знаят какво искат и искат да пробват най-ралзлични неща. А спорта много помага точно в тази възраст, именно защото те мотивира и ти създава много ясни цели, които да следваш.
Ронка, ако просто толкова те кефи вдигането на тежести, поне земи се запиши някъде да го тренираш това като спорт. Т.е. с треньор, с фиксирани тренировки, с режим и т.н. Няма да сбъркаш, ако пробваш ;)