12.03.14
17:50
Рони, аз като гледам, интензивните тренировки не те влечат и ако започнеш да тренираш по този начин, най-много след седмица-две ще се откажеш. Все пак пробвай, но според мен, защо не се запишеш на трибой? Там ще ти е най-интересно според мен, защото нито БИ ти харесват, нито интензивност или нещо свързано с кардио...
Алекс е напълно прав.
Или казано по друг начин - ходя в залата за удоволствие. Кефи ме това, което правя и не се отказвам. След време може би ще осъзная, че греша някъде.
Иначе ето какво измислих:
3 кръга от: клек,тяга,лег,гребане,военна,набиране,кофи
след това малко кардио
По-добро ли е или да продължавам със сегашните тренировки?
Мнението беше редактирано от Ронката на 12.03.14 19:43.
12.03.14
19:43
Военната след тягата.
Военната след тягата.
клек,лег,тяга - основни (на тях наблягам), следователно ги пускам в началото
военна,гребане,кофи,набиране - второстепенни, остават за накрая
това ми е идеята
“3 кръга от: клек,тяга,лег,гребане,военна,набиране,кофи”
Ако това успееш да го изпълниш пълноценно поне един път ,предполагам ще си сменил програмата още на излизане от залата!
Ронка ,някога мъчила ли те е мускулна треска?Ама такава ,къде се появява минимум 36 часа след тренировка?
Мнението беше редактирано от sapuna на 12.03.14 19:53.
12.03.14
19:55
Или казано по друг начин - ходя в залата за удоволствие. Кефи ме това, което правя и не се отказвам. След време може би ще осъзная, че греша някъде.
много добре правиш,че тренираш,повечето на твоята възраст са по кафенета цял ден или по дискотеки или пред лаптопите във фб.
продължавай,но и се вслушвай в съвети и то от хора който са постигнали доста и са наясно с хранене и трениране :)
Мнението беше редактирано от Ronaldinho на 12.03.14 19:55.
“3 кръга от: клек,тяга,лег,гребане,военна,набиране,кофи”
Ако това успееш да го изпълниш пълноценно поне един път ,предполагам ще си сменил програмата още на излизане от залата!
Ронка ,някога мъчила ли те е мускулна треска?Ама такава ,къде се появява минимум 36 часа след тренировка?
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/68471/P1840#p-1015093 виж това, само кофички няма
Иначе, да, имал съм тежка мускулна треска, когато тренирах бодибилдинг. Преди това не, не и тежка.
Клек ,тяга ,лег са все хубави упражнения,ама ,Ронка,ти някога ще си отвориш ли мирогледа за нещо по-различно?За теб промяна в програмата означава да пренаредиш същите упражнения.И евентуално да промениш повторенията...Млад си ,движи се повече.
Клек ,тяга ,лег са все хубави упражнения,ама ,Ронка,ти някога ще си отвориш ли мирогледа за нещо по-различно?За теб промяна в програмата означава да пренаредиш същите упражнения.И евентуално да промениш повторенията...Млад си ,движи се повече.
Точно за това съм сложил кардио след тренировка.
Само се чудя дали ще е проблем да правя кръговете в 2 последователни дни.
Мнението беше редактирано от Ронката на 12.03.14 20:10.
12.03.14
20:13
чудно ми е закво не си тренираш като хората всеки ден различен мускул и накрая 15-20 мин кардио....с тези кръгове обръчи се измаряш на едното а на другото неможеш да качиш кг,мисля че нямаш нужния стаж за това,но тва е мое мнение.
чудно ми е закво не си тренираш като хората всеки ден различен мускул и накрая 15-20 мин кардио....с тези кръгове обръчи се измаряш на едното а на другото неможеш да качиш кг,мисля че нямаш нужния стаж за това,но тва е мое мнение.
Кръговете не се правят с максималната тежест. Например ако клекът ми е 3х100, в кръга няма да е повече от 3х90.
Иначе преди тренирах бодибилдинг и мисля лятото да продължа с него, но сега нямам време (обикновено, когато съм в залата бързам).
храната
сандвич със салам, към 0,5 литра прясно мляко, 4 цели варени яйца, малко пилешко със зеленчуци (чушки и моркови), 1 филия бял хляб
Абсолютно обратното е :)
1 кръг от:
Клек 15 60
Тяга 15 80
Лег 15 40
Гребане 15 40
Военна 15 20
Набиране 10 +0
Кофи 9 +0
10 минути кардио
Сапуна беше прав - не издържах. Всичко ми е много леко, но тея 15 повторения ме убиват. След като направих кръга седнах на лежанката и не можах да мръдна поне 10 минути - ставах все по-зле. Накрая станах, отидох до кенефа и повърнах. Върнах се в залата свеж, обаче реших да не правя повече кръгове за днес. Направих кардиото и си тръгнах.
Тегло след тренировка - 88 кг.
Мнението беше редактирано от Ронката на 13.03.14 10:37.
13.03.14
10:52
Браво Ронич! Вземи си едно въженце и си скачай у вас, за да се раздвижваш между ученето и четенето на форума.
Браво Ронич! Вземи си едно въженце и си скачай у вас, за да се раздвижваш между ученето и четенето на форума.
А, у нас не. Никаква мотивация нямам! Ето пример: викам си “чакай да направя малко лицеви да видя колко мога”. Лягам на земята, почвам, 1-2-3 и си викам “стига толкова, мързи ме да се напъвам”. А пък и скачането на въже не го умея много.
Преди време Сашо написа в моя дневник ” ... точно това очаквах да се случи!” Сега аз ще го кажа в твоя - Сигурен бях ,че така ще се случи!
Подобни мнения радват много повече ,от всичките ти до сега взети заедно!Не заради друго ,ами поне си честен!Обема който искаш да изпълняваш наистина е много голям ,но при съобразени тежести ще се получи.Не се отказвай.В случая 15 повторения са адски много.Намали ги на 5-8 и вдигни тежестите с по 20-30%.Лично аз бих карал по ред на упражненията ,а не кръгово.Спокойно можеш допълнителните да ги комбинираш с основните в кръгове или суперсерии ,но не и всичко на камара.Примерно тягата с набиранията и лега с кофите!Пробвай и сам за себе си установи кое как трябва да бъде!Важното е да се чувстваш по този начин след тренировка - замаян поглед , да не можеш да си завържеш кубинките ,а защо ли не и да прибягваш до нужника!Това не означава ,да се претрепваш ,но е показател за пълноценно пребиваване в залата!По този начин ще поразредиш тренировките ,но наистина може да очакваш резултати!Само не се отказвай ...
Ами аз имах намерения в следващия кръг да правя 10ки, а в последния 5ци, но не можах да стигна до там. Карай, утре ще се изтормозя пак!
Мерси, Сапун!
Мнението беше редактирано от Ронката на 13.03.14 11:02.
13.03.14
11:03
Утре иди да потичаш и да поскачаш някъде, вдругиден иди в залата.
13.03.14
11:10
1 кръг от:
Клек 15 60
Тяга 15 80
Лег 15 40
Гребане 15 40
Военна 15 20
Набиране 10 +0
Кофи 9 +010 минути кардио
Сапуна беше прав - не издържах. Всичко ми е много леко, но тея 15 повторения ме убиват. След като направих кръга седнах на лежанката и не можах да мръдна поне 10 минути - ставах все по-зле. Накрая станах, отидох до кенефа и повърнах. Върнах се в залата свеж, обаче реших да не правя повече кръгове за днес. Направих кардиото и си тръгнах.Тегло след тренировка - 88 кг.
Кой ти каза да правиш до такава степен! Не се прави така. Към това трябва да се адаптира организъма. Така ще е.еш мамата на сърцето! Правиш отначало по-големи почивки между упражненията и със времето ги намаляш!!!!
Значи утре ще правя кардио (+ някои леки упражнения, напр. прасец, корем и т.н.).
В събота и неделя мразя да ходя на зала, но щом казваш отивам!
Мнението беше редактирано от Ронката на 13.03.14 11:24.
А тей ронка,кръгове,базови упражнения.Добре си почнал с 15ки,въпреки че първите няколко пъти наистина е яко бруталнo.Няколко такива вработващи и после намаляш повтоернията на 8-10 няколко тренировки,и после петици.Обаче като намалиш повторенията и ще качиш тежеста и ще се напъваш повече.В началото 3 кръга ще се виждат невъзможни,щот..абе знам,и аз бях така :D.Търпение,напъване,и спри джънка,на негово място къде къде по - убава храна можеш да вкараш.
А що още си държиш толкова на тва гребане,особено след клек и тяга?глей да не напрайш някой гаф..
13.03.14
11:36
Значи утре ще правя кардио (+ някои леки упражнения, напр. прасец, корем и т.н.).
В събота и неделя мразя да ходя на зала, но щом казваш отивам!
Отново става “аз пиша едно, ти правиш съвсем друго”. Никъде не съм написал “кардио, прасец, корем”, написах тичане и скачане.
Дръж си кръговете една-две седмици с леко и бройка, и после с всяка седмица намаляй повторенията и качвай тежестите. Чак после ще дойде момента, в който ще можеш да си разделяш тренировките и да си слагаш почивки в тях и то при условие, че както ти казах и преди - ходиш и правиш бегови тренировки и тренировки със собствено тегло.
13.03.14
11:37
Така ще е.еш мамата на сърцето!
Това няма как да се случи, не го филмирай излишно :)
13.03.14
11:43
Ето малко за четене http://www.bb-team.org/forums/viewthread/67207 :)
13.03.14
11:58
А, у нас не. Никаква мотивация нямам! Ето пример: викам си “чакай да направя малко лицеви да видя колко мога”. Лягам на земята, почвам, 1-2-3 и си викам “стига толкова, мързи ме да се напъвам”. А пък и скачането на въже не го умея много.
Ти да не мислиш, че Дебелият Лебед има мотивация? Не ти трябва мотивация - просто ставаш от компа и си поскачаш малко или се поразкършваш някое леко движение. Лицеви прави само, ако си пропуснал тренировка в залата.
Щом от това си повърнал гледай клипа от на бат Сашо дневника как се бяга от щангата, като те затисне на клека, щото може и да се случи, нищо че са никакви килата. Мен така на твойте години като правех енди глупави кръгове са ме затискали 60 кг. на лежанката сам в залата.
13.03.14
12:10
Прекалено много се доверяваш на тия източници.
Това с изменненията на сърцето не става за месец-два, а пък в същото време адаптацията настъпва понякога и по-бързо от месец-два. Освен това тялото има доста защитни механизми, особено за кюфтета като Ронката - я повръщане, я рязък спад в момента и просто ставаш, взимаш си багажчето и си тръгваш.
Щом от това си повърнал гледай клипа от на бат Сашо дневника как се бяга от щангата, като те затисне на клека, щото може и да се случи, нищо че са никакви килата. Мен така на твойте години като правех енди глупави кръгове са ме затискали 60 кг. на лежанката сам в залата.
Клипа го гледах не веднъж. Иначе ми се доповръща по време на почивката. На тея кила и да се затисна, не ме бърка. Лесно мога да се измъкна.
13.03.14
12:46
Това, което прави Ронката не е двучасов крос всеки ден. Нищо му няма - паднала кръвната захар, не достигнал дихателен капацитет - още една подобна и е готов да увеличи тежестта и намали бройките.
По-важното е как ще укроти сега апетита ;)
Мнението беше редактирано от Von Suthaus на 13.03.14 12:46.
Колко време може да се поддържа пулс над 200 според теб? Говорим за натрениран здрав човек?
Ситуацията с 30 км на колело при пулс над 190 ми се струва нереална. Това са поне 30 минути.
13.03.14
17:55
Ронка, в училище не ви ли карат да тичате, поне осморки не правилите бе?
Ронка, в училище не ви ли карат да тичате, поне осморки не правилите бе?
Това е 2 пъти в годината. Сега играем тенис на маса и волейбол.
храната
три банана , пет цели варени яйца , около 100 грама овесени ядки , около 300 милилитра прясно мляко , една лъжица мед , една купа зелен фасул , 200 грама свински врат , една чиния сирене с червен пипер , две филии пълнозърнест хляб “вита” , четири филии типов хляб
13.03.14
20:23
Ти сега растеш и трябва да ядеш здраво. Винаги ще можеш да се трансформираш до желанното тяло. Стига да го искаш. Вечи си заразен. Заразен с болест, наречена фитнес( не казвам спорт, защото е за състезатели) до края на живота ти. Аз тренирам от 4-ти клас)).
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 13.03.14 20:26.
Колко пък здраво да трябва да яде... с вафли пишка не расте :D
Колкото по-рано си овладее лакомията, толкова по-добре, че с годините борбата загрубява!
14.03.14
09:02
Колкото по-рано си овладее лакомията, толкова по-добре, че с годините борбата загрубява!
И моят злощастен опит е такъв, и то при условие, че до 30-35 години бях слаб и без извънгабаритни мазнини по корема. :D А Ронислав още от сега се освинва...