Тренировката
20 минути бягане
Едит: По-скоро бягане+ходене!
Мнението беше редактирано от Ронката на 14.03.14 10:18.
Ти си сА сцепил бе момче! Клип няма ли? :(
Камерата не улавя толкова бързо-движещи се обекти.
Хахаха, едва го накарахме да бяга, сега ще откажете :)
Давай, Ронка, дано не лъжеш, че бягаш, продължавай поне си упорит ;)
14.03.14
13:40
Щом от това си повърнал гледай клипа от на бат Сашо дневника как се бяга от щангата, като те затисне на клека, щото може и да се случи, нищо че са никакви килата. Мен така на твойте години като правех енди глупави кръгове са ме затискали 60 кг. на лежанката сам в залата.
Клипа го гледах не веднъж. Иначе ми се доповръща по време на почивката. На тея кила и да се затисна, не ме бърка. Лесно мога да се измъкна.
Я, я, бихте ли го споделили тоя клип, човек никога не знае... :D
храната
сандвич с шунка , една чиния сирене с червен пипер , три филии пълнозърнест хляб “вита” , два банана , три кроасана , една свинска пържола от врат , салата от печени чушки , салата от маруля , снежанка , две парчета домашен тутманик
Знам, че не е ок храната, ама днес се наложи да ям кроасани с банани в даскало. Нямах време да ходя до магазина за пържоли, защото бях от 11:30 на училище и си викам “днес ще си взема малко яйца в кутията”, прибирам се и няма яйца - майка ми ги била използвала всички - омг. Знам, че можеше и да не ги ям кроасаните, но както и предположих бананите хич не ме наядоха, даже огладнях още.
Днес в даскало (нещо като втора тренировка):
- лицеви опори: 36 (това ми е максът май)
- един час футбол
Мнението беше редактирано от Ронката на 14.03.14 21:50.
Лицевите са супер!Футбола също ,само да не си бил вратар!
И Ронка ,ако спреш да си описваш храната мисля ще ти потръгне дневника!
Лицевите са супер!Футбола също ,само да не си бил вратар!
И Ронка ,ако спреш да си описваш храната мисля ще ти потръгне дневника!
Не знам какво им хубавото на лицевите. Може би това, че успявам да направя поне толкова на това лично тегло.
Не, не бях вратар.
Храната я описвам, за да се стимулирам до колкото мога да спра чийта. Иначе ако не я описвам съм сигурен, че ще млатя вафли и шоколади на поразия. :D
Мнението беше редактирано от Ронката на 14.03.14 22:04.
Някой знае ли как да си направя 2-3 различни кръга (с какви упражнения?), за да не правя все едно и също?
И да добавя ли някои щангистки упражнения - широка тяга, обръщане, изтегляне, изхвърляне, пуш преса, тласкане и т.н.?
Мнението беше редактирано от Ронката на 14.03.14 22:21.
Някой знае ли как да си направя 2-3 различни кръга (с какви упражнения?), за да не правя все едно и също?
И да добавя ли някои щангистки упражнения - широка тяга, обръщане, изтегляне, изхвърляне, пуш преса, тласкане и т.н.?
Потърси из сайта, има доста примерни програми. Не си вкарвай такива сложни упражнения без да има кой да ти ги покаже. По-добре пробвай с упражнения с дъмбели - тръстър, суинг, гребане, напади. Умишлено казвам тръстър с дъмбели, щото се ипълнява по-лесно от варианта с лоста.
Къде има примерни програми с кръгове? Не мога да намеря. По-скоро не знам къде да търся...
Още ме си започнал и мислиш за промяна.
Натисни 3 месеца сериозно и тогава питай за други кръгове. Не че до сега прави супер различните неща.
И махни това гребане - вместо него обръщане, или високо изтегляне.
И да добавя ли някои щангистки упражнения - широка тяга, обръщане, изтегляне, изхвърляне, пуш преса, тласкане и т.н.?Още ме си започнал и мислиш за промяна.
Натисни 3 месеца сериозно и тогава питай за други кръгове. Не че до сега прави супер различните неща.
Добре. Значи махам гребането и слагам обръщане и изтегляне. А от земя ли да са или прав?
И да добавя ли някои щангистки упражнения - широка тяга, обръщане, изтегляне, изхвърляне, пуш преса, тласкане и т.н.?Още ме си започнал и мислиш за промяна.
Carnalk, 3 страници дневник му обесняваме как да тренира, сега предстоят нови 6 в обяснения как да прави обръщане ;) :D
Мнението беше редактирано от Kirilov на 14.03.14 22:37.
Обръщането не съм го правил, ама ще го науча, споко! И аз се бях замислил дали да не го включа...
Въпросът е от земя или прав? Аз викам прав, вие какво ще кажете?
клек
тяга
лег
набиране
кофи
обръщане
военна
изтегляне
Така ок ли е? Или съм сбъркал при последователността?
‘Що така?
Може ли и обръщане, поне да опитам?
Още един въпрос - защо военната е преди лега? Всеки я слага там и не мога да си го обясня.
когато и да влезна в тоя дневник ронката все мисли нови програми
ходи бодни някое пиче ве
‘
Още един въпрос - защо военната е преди лега? Всеки я слага там и не мога да си го обясня.
Защото дава повече от лега.
‘
Още един въпрос - защо военната е преди лега? Всеки я слага там и не мога да си го обясня.Защото дава повече от лега.
Дава повече какво? Повече мускули ли ли участват при военната, отколкото при лега?
Легът ти дава едно нищо.Ако не си трибоец изобщо не ти е необходим.Лично мнение.
Легът ти дава едно нищо.Ако не си трибоец изобщо не ти е необходим.Лично мнение.
Не мога да кажа, че не съм трибоец, защото до ония ден тренирах с наблягане на клек, лег и тяга. Но щом не ми е необходим, за да не го “разкарвам”, ще е към края на кръга.
Мнението беше редактирано от Ронката на 14.03.14 23:12.
14.03.14
23:20
Значи според теб природата ни е поприебала като ни е дала гръдни мускули по-силни от раменните?
Значи според теб природата ни е поприебала като ни е дала гръдни мускули по-силни от раменните?
Къде съм казал да не се тренират гръдните мускули?
14.03.14
23:30
Аз просто разбрах че “Легът ти дава едно нищо.Ако не си трибоец изобщо не ти е необходим.” и някак забравих, че тук е дневникът на Ронката и всичко е възможно. Как ги тренираш гръдните мускули? На кросоувъра?
Не ми се влиза в излишни полемики,само ще ти кажа,че тежките кофи и лицеви опори дават много повече от прехваления лег.Не гледай на мускула като самостоятелна единица,а като част от цялото.Така и не обръщай внимание на конкретно упражнение,колкото на движение
14.03.14
23:59
И аз щото случайно мога да правя кофи с допълнителна тежест колкото личното ми тегло и лицеви с по-тежки от мен хора се чудя какво не му харесвате на лега. Не разбирам как така отричате смело базови упражнения, на които могат да се вдигат много килограми и се правят от горе долу всички спортисти...
Никой ли няма да каже дали да правя обръщане прав или от земя? От един час се надявам някой да ми подскаже...
Чакай бе, Ронка, петък посред нощ е. Хората или са навън и пият, или са вече по леглата.
А аз лично такива акъли не мога да давам.
Чакай бе, Ронка, петък посред нощ е. Хората или са навън и пият, или са вече по леглата.
А аз лично такива акъли не мога да давам.
:D :D :D
Еми, ако никой не реши да помогне, ще го правя прав.
Мнението беше редактирано от Ронката на 15.03.14 00:19.
Зависи от целите, ако търсиш функционалност много по-логично би било да правиш лицеви или кофи, вместо лег. Да не говорим и че щадят раменете повече.
Никой ли няма да каже дали да правя обръщане прав или от земя? От един час се надявам някой да ми подскаже...
Ми аз се чудя дали да ти кажа, понеже преди ти бях споменавал(2-3 пъти) защо военната е преди лега, ама днес пак питаш...
Ми аз се чудя дали да ти кажа, понеже преди ти бях споменавал(2-3 пъти) защо военната е преди лега, ама днес пак питаш...
А, да сетих се. :D
Сега ще го намеря назад из страниците и ще прочета, че съм забравил.
Мерси!
Относно обръщането, Кирилов ти го каза хубаво:
Не си вкарвай такива сложни упражнения без да има кой да ти ги покаже.
Особено обръщането от земя. Според мен, да научиш това движение само с гледане не става. Трябва да те гледа човек не 1-2 тренировки.
Мнението беше редактирано от ddd на 15.03.14 00:28.
Значи обръщане прав?
Искам да го науча това обръщане. Не може ли да пробвам утре с лоста само? Мисля, че ми е ясно кои са акцентите.