29.05.13
19:39
Здравейте,колеги.Отварям тема тук,защото не можах да се ориентирам къде точно да я пусна,моля администраторите за намеса ако е в грешния раздел.
Та по темата...имам хормонален проблем и трябва задължително да поемам тестостерон допълнително,защото тялото ми не произвежда достатъчно заради увреждане след оперативна намеса,преди доста години.Така,че вече повече от 20 години съм ходил по лекари докато намеря лекаря които ме насочи и на който съм благодарен и до ден днешен.След последната ми визита при него преди около 6-7 години се разделихме с уговорката,че трябва да продължа да взимам допълнително тестостерон до края както му се казва,за да мога да поддържам нормални нива...Бил съм на мускулни инжекции,след това на едни хапове,после вече омнандрен и накрая останах на Андро гел.Но както всичко хубаво,така и това спря да се предлага по аптеките и ми се налагаше да ходя до Румъния и да си купувам от там,уви вече разходите ми за транспорт и покупката като цяло ми идват в повече и не мога да си позволявам да отделям по 90 евро на месец и гориво на всеки 3 месеца да ходя да си набавям лекарството.
Питането ми,към момента е да се насоча ли към последният препарат омнандрен или има друг медикамент които има характеристиките на Андро гела?
А не смяташ ли, че трябва да отнесеш подобен въпрос към специалист? Задаваш въпрос, който е с n на брой неизвестни и е изключително важен за собственото ти благополучие, би ли се доверил на съвет от непознат даден във форум? По въпроса, имам някакъв спомен, че има пластири със бавно освобождаване на тестостерон, едва ли ще можеш да ги намериш в България, но при добро желание и липса на алтернатива винаги се намира начин. По-добре да жертваш известна сума за консултация с добър специалист, който може да ти помогне да решиш проблема, или поне да предпише най-подходящата за целта тестостерон-заместваща терапия, отколкото да си навредиш със опити за самолечение, които могат да донесат вреда както на собственото ти здраве, така и на финансовото ти такова.