На кръстопът съм - търся съвет.

02.06.13
16:28

Здравейте на всички. Нов съм тук, за това се извинявам ако съм объркал раздела, но този ми се стори най-близко до моят пробем. Без повече приказки да минем към същинската част. На 16 години съм, около 180см, 64кг. Като цяло тялото ми е доста слабо. Краката и ръцете са ми слаби, но проблема ми идва от коремната област. Имам мазнини в тази област не са много, но ги има. При стегнато положение корема ми става плосък и от горната част леко се подават плочките, но надоло особено в областа на пъпа(леко под него) и над триъгълника имам повече мазнини, които и леко отиват към паласките. Може би това се дължи на факта, че когато бях по-малък 12-13 годишен бях стабилно пълничък и си имах коремче и мазнинка на всякъде. Малко преди лятото на 2011 година започнах активно спортуване на баскетбол. За 8-9 месеца рязко се издължих с 15 сантиметра и свалих килограми и тялото ми придоби по-добър вид, НО все още не мога да изкарам пресата. Когато корема ми е в отпуснато положение стои сякаш ми е бирено(леко издуто), а когато се стегна придобива плоския вид. Винаги ми е било мечта да изкарам пресата и да спра да вървя лятото с леко глътнат корем. Спрял съм употребата на газирано, сладко и мазните храни. Тренирам фитнес от 1-2 месеца сериозно също така ползвам 8-минутната програма с упражнения за преса в Youtube. Доста се разчетох, но исках да поискам съвет: ако започна кардио+диета за горене дали ще сваля от цялото тяло и ще стана прекалено слаб, или ако започна програма за качване на мускулна маса за да ми пораснат мускулите дали няма да ми се наслоят още мазнини по корема? Определено не искам да изпитвам отново усажът да не мога да си сваля тениската от срам. Четох, че също така е възможно да имам разширен стомах, но не съм напълно сигурен, че е това. Бих искал да разбера с кое е най-добре да започна и какъв режим да си съставя, защото смятам, че е време да вкарам тялото си в правия път и да изглеждам добре. Ако желаете ще прикача снимки за да добиете представа за какво точно ви говоря. Извинявам се за дългия текст, исках да бъда максимално изчерпателен с надежда да ме разберете и да получа възможно най-добрия съвет. Поздрави.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1