Съвети за начинаещ със суплиментите.

03.06.13
23:55

Здравейте, казвам се Светослав на 16 скоро 17 години от София, тежа 71кг, 180височина. Тренирам лостове от лятото, което прави около 8 месеца, като последните 2 месеца тичам по 4 километра ежедневно. Имам прилично оформено тяло (според мен :D) с релеф и някаква маса, знам че вече съм за зала защото работата на лостовете е бавна, както и да е след 2 седмици почвам и фитнес. Така в комбинация с новото ми начинание бих искал да прибавя и добавки, не знам до колко е възможно да градиш маса и релеф едновременно, но не бих клонил повече към едното или другото, искам и двете едновременно дори да е по бавно и сложно. Какво биха ми препоръчали опитните със суплиментите, бих желал да не влизам със 500 лева месечно за добавки, нещо по нормално за българин :)

-Със сигурност ще съм ядосал някои с простотиите си, извинявам се предварително ;d

04.06.13
02:07

Креатин монохидрат  - разфасовка микронизиран такъв на нормален производител от 500 грама, която да ти стигне за 50-тина дни при умерен прием е 20-30 лева. Суроватъчен протеин или аминокиселини за след тренировка (когато са най на място) отново са нещо основно и по-приоритетно независимо колко добър хранителен режим имаш. Опционално може да добавиш и някакъв витаминно минерален комплекс, ей така!
пс. Какво ще рече опитни със суплементите. Та това са хранителни добавки.

04.06.13
22:41

Ок за сега съм се спрял на креатин+ протеин+ глутамин, но за релеф какво да се взема, чувал съм че от креатина е възможно задържане на вода което изглеждало като мазнини и ти закривало релефа, това го избягвам ;d, искам много чисто тяло от страна на мазнини.

- опитни със суплементите имам в предвид , хора които са вземали знаят кое за какво марки, и т.н. ;d

Мнението беше редактирано от fasdfasfd asdfasdf на 04.06.13 22:55.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1