Хранене преди тренировка?

Здравейте на всички! Преди да си задам въпроса -> ДА ПРОЧЕТОХ И ПОЛЗВАХ ТЪРСАЧКАТА ЗА ПОДОБНИ ТЕМИ :D
И така... Бих желал да попитам съвкупността от кисело мляко, банан и кафе преди тренировка подходящо ли е , имам предвид съвкупността от въглехидрати и т.н Ако се сещате нещо, което мога да добавя или заместя ще съм ви благодарен ако споделите :)
Не мисля, че е необходимо в тази тема до пиша килограми и години, но все пак информацията никога не е излишна 16 год. 1,83м. 89 кг. ;)

05.06.13
07:52

Здраве. Ставаш ,пиеш кафе и закусваш. Чакаш 1 час и пиеш доза протеин. След 30 мин тренировка.Аз така правя

казано от Gergi_81 на 05.06.13, 07:52:

Здраве. Ставаш ,пиеш кафе и закусваш. Чакаш 1 час и пиеш доза протеин. След 30 мин тренировка.Аз така правя

Здравей отново! Забравих да спомена, че съм на тренеровки веднага след училище и всичко го купувам на място и го ям/пия на място. Протейн все още не съм започнал да употребявам, защото незнам какъв да си взема и какъв ми трябва лично на мен :)
Трябва ми нещо, което да го приема бързо и да дава ефект ?

Непосредствено преди тренировката - само кафето.
Храна - 3-5 часа преди тренировка, с достатъчно белтъчини и мазнини.

05.06.13
09:32

казано от Кольо Пияндето на 05.06.13, 09:13:

Непосредствено преди тренировката - само кафето.
Храна - 3-5 часа преди тренировка, с достатъчно белтъчини и мазнини.

E добре де, аз като се храня през 3 часа, на пост и молитва ли да стоя? Иначе за да отговоря на питащия в темата, аз лично гладен на тренировка не ходя! Ям около час преди тренировката.

Благодаря за съветите на всички! Смятам да хапна 2-3 часа преди тренировка плодове, а непосредствено преди тренировката да пия кафе. :)

summertime, нямам представа от храненето и режима ти като цяло, съответно няма как да отговоря на въпроса ти. На мнение съм, че може да се тренира абсолютно пълноценно и ефективно при условията, които съм посочил горе. Аз също не ходя гладен като вълк на тренировка - просто знам какво и кога да ям, за да ми е комфортно по време на натоварването. Разбира се, резултатите далеч не се определят само от предтренировъчното хранене, но това измества фокуса на дискусията. Споменатите кисело мляко и банан преди тренировка не смятам, че са си на мястото - няма нужда от въглехидрати преди натоварване, а белтъчините са прекалено малко в тази храна.

Стефан Димитров, плодовете трудно ще те подсигурят за тренировката.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 05.06.13 09:51.

казано от Кольо Пияндето на 05.06.13, 09:50:

summertime, нямам представа от храненето и режима ти като цяло, съответно няма как да отговоря на въпроса ти. На мнение съм, че може да се тренира абсолютно пълноценно и ефективно при условията, които съм посочил горе. Аз също не ходя гладен като вълк на тренировка - просто знам какво и кога да ям, за да ми е комфортно по време на натоварването. Разбира се, резултатите далеч не се определят само от предтренировъчното хранене, но това измества фокуса на дискусията. Споменатите кисело мляко и банан преди тренировка не смятам, че са си на мястото - няма нужда от въглехидрати преди натоварване, а белтъчините са прекалено малко в тази храна.

Стефан Димитров, плодовете трудно ще те подсигурят за тренировката.

С какво мога да ги заменя, аз незнам какво ми е нужно. Ако се сещаш да ми дадеш примерна храна ?
Попринцип  приемането ми на храна като цяло през деня е лека закуска сутрин и може би само това е преди тренировка досега и не се чуствах конфортно, което е нормално (леката закуска имам предвит може би някоя закуска, и филии бял хляб или плод, нищо особено). Хранителния ми режим не е добър, дори е трудно да се каже, че имам хранителен режим, но целта ми е преди тренировка да си набавя всичко нужно :)

ПС. Бях чел, че преди тренировка е добре да се приема банан, кисело мляко, лъжица мед и кафе, но явно не е правилно :)

По кое време тренираш? С други думи - сутрин ли си на училище?

Според мен правилното зависи от твоята нагласа. Аз мога да тренирам на гладно, мога да тренирам и след хранене. Но предпочитам на гладно, т.е. да са минали поне 8 часа. Ако не мога - просто тренирам както мога. За да ти стане лошо след трениране на гладно или трябва да си бягал 40 километра маратон, или да си хронично недохранен. Аз съм дърпал 220 тяга на гладно. Пробвай и виж как се чувстваш.
П.С. Удрял съм и 50 грама масло + 50 грама мед преди тренировка и съм мачкал. Ял и съм 100 грама шоколад преди състезание и пак съм бил машина. Универсална истина няма.
По-здрави.

казано от Кольо Пияндето на 05.06.13, 10:34:

По кое време тренираш? С други думи - сутрин ли си на училище?

2-ра смяна съм. Тренировката ми започва от 7 до 9.15. веднага след училище. Не се пребирам, храненето преди тренировка става в някое междучасие или след часовете.

Мнението беше редактирано от Стефан Димитров на 05.06.13 10:47.

Много време бе, 2 часа...
Както и да е - най-добре обядвай стабилно преди училище ( 300-400 грама месо поне да има) и след това тренирай на гладно. След тренировка - голямо количество храна и отивай да спиш.
По-здрави.

казано от Grey Knight на 05.06.13, 10:41:

Според мен правилното зависи от твоята нагласа. Аз мога да тренирам на гладно, мога да тренирам и след хранене. Но предпочитам на гладно, т.е. да са минали поне 8 часа. Ако не мога - просто тренирам както мога. За да ти стане лошо след трениране на гладно или трябва да си бягал 40 километра маратон, или да си хронично недохранен. Аз съм дърпал 220 тяга на гладно. Пробвай и виж как се чувстваш.
П.С. Удрял съм и 50 грама масло + 50 грама мед преди тренировка и съм мачкал. Ял и съм 100 грама шоколад преди състезание и пак съм бил машина. Универсална истина няма.
По-здрави.

Благодаря за мнението. Ще изпробвал съм на гладно, конфортно ми е, но аз цял ден почти нищо не хапвам и мисля, че ппреди тренировка ми е нужна някdква лека храна, за да ми оснободи енергия за по-пълноценно трениране.. Пробвал съм и на празен стомах и мисля, че ако хапна нещо ще се почуствам по-добре.

ПС. Идеята с шоколода е страхотна, днес може да пробвам като добавя и кафенце ^^

казано от Grey Knight на 05.06.13, 10:48:

Много време бе, 2 часа...
Както и да е - най-добре обядвай стабилно преди училище ( 300-400 грама месо поне да има) и след това тренирай на гладно. След тренировка - голямо количество храна и отивай да спиш.
По-здрави.

Тренирам канадска борба и даже тези 2 часа са ми малко :( , но .. залата затваря, а и имам да пътувам след това, както и да е Благодаря ти ще изпробвам и това :)

PH

05.06.13
11:02

Няма универсално предтренировъчно хранене,всичко е според организма,целите,предстоящата тренировка и много други фактори ... но напоследък аз имам 1 твърдо хранене около 2 часа преди тренировка и 20~30 минути преди тренировка пия фреш от 1 грейпфрут,1 лимон и 1 късо кафе :)

Съветът на Тедо е добър.
Закуси стабилно, обядвай стабилно и тренирай след училище.
Аз бих добавил към обяда и източник на мазнини - сурови ядки, маслини и/или сметана.

казано от Phxxx на 05.06.13, 11:02:

Няма универсално предтренировъчно хранене,всичко е според организма,целите,предстоящата тренировка и много други фактори ... но напоследък аз имам 1 твърдо хранене около 2 часа преди тренировка и 20~30 минути преди тренировка пия фреш от 1 грейпфрут,1 лимон и 1 късо кафе :)

Звучи добре, но няма да имам време за всичко, може би след 2 седмици , когато имам свободно време ще изпробвам ^^

05.06.13
11:18

Аз преди тренировки ям само плодове и прясно мляко. Гледам да тренирам нагладно, особено, когато правя серии коремни ;)

05.06.13
17:41

Когато тренирах следобяд след работа, тогава времето съвпадаше с междинното ми хранене, в което пиех или Синта6 или кисело мляко, т.е. не съм приемал въглехидрати отделно. В редки случай, когато съм се чуствал изтощен съм добавял оризовки няколко, или някакво шоколадче - но рядко! А банан, не знам но банана ми се вижда тежък като цяло. Първо че издува, и аз лично не се чуствам комфортно, второ мисля че банана бързо ферментира в стомаха, поне така си мисля де.

Хареса ми идеята на summertime с оризовките, според мене 1:30 - 2:00 часа преди тренировка хапни няколко оризовки + 1 кофичка кисело мляко с 30 гр ядки, според мене това ще те зареди перфектно, а и може да го хапнеш спокойно на вън ;)

05.06.13
20:03

Моят начин:
Връщане от следобедни лекции, обилно хранене, поне час отмаряне на леглото- да си почине цялото тяло и психика. 15 мин. преди тренировка- кафенце за лек плацебо ефект. Става 19:50ч. и е време за ходене на фитнес.

05.06.13
22:18

казано от avitohol avitohol на 05.06.13, 20:03:

Моят начин:
Връщане от следобедни лекции, обилно хранене, поне час отмаряне на леглото- да си почине цялото тяло и психика. 15 мин. преди тренировка- кафенце за лек плацебо ефект. Става 19:50ч. и е време за ходене на фитнес.

Леле аз ако спя преди тренировка, и с фадрома не мож ме замъкна във фитнеса (giggle) Но си прав де, като се наплющиш здраво, най-разумното е да полегнеш, иначе така или иначе ще се скапеш ;)

Днес похапнах повечко, но не ми се отрази добре. Не ми беше конфортно, може би не бях и в настроение без желание за тренировка. В петък ще пробвам нещо по-леко

15.07.13
17:05

Здравейте, имам един въпрос свързан с темата. Тъй като съм на работа ми се налага да ходя на тренировки от 6:30,  ставам в 6 и хапвам сериозно - протеинов шейк + мляко с овес и извара и разстоянието от храненето до тренировката е само 30 мин. Това твърде малко ли е, и какви са въмзожните отрицателни ефекти?

Мнението беше редактирано от спарк на 15.07.13 17:05.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1