Изоставащи гърди

06.06.13
19:48

Здравейте, имам един проблем, който е меко казано “дразнещ”, тренирам от 1 година фитнес, а преди това тренирах 7-8 месеца на лостове сравнително за 2 години качих около 28кг чиста мускулна маса. Ръката ми от 28см стана 36 като цяло гърба много бързо ми тръгна и всичко си ми е наред освен гърдите... Те са проблема, качвам маса навсякъде и то бая, а гърди много зле. В момента съм 180см и 77кг. Опитвам се по всякакъв начин да стресирам гърдите като променям упражнения, серии, повторения, времето за почивка, но файда никаква. За разлика от преди 2 години съм качил маса в гърдите, но сравнение с другите мускулни групи е слабо. Затова ще ви кажа една моя примерна тренировка за гърди. Винаги ги правя в понеделник.
Полулег с дъмбели 3x10
Нормален лег 3x8
Кофички 3x12
Флайс 3х8
Ако някой знае как да ми помогне, ще се радвам да чуя мнения. :)

06.06.13
20:01

Супер серии, дроп серии, форсирани повторения, въртене на упражненията. От примерната програма която си дал виждам, че си подбрал добри движения, може да добавиш кросоувър на горни/долни скрипци, пулоувър също така. Играй си с интензивността, не робувай на брой повторения, вдигай и тежко(в рамките на 1-5 повторения - това за базовите движения, на изолиращите не знам дали има голям смисъл).

Мнението беше редактирано от MotoRRhead на 06.06.13 20:03.

07.06.13
20:30

Сложи още едно упр. за горна гърда - като по-голямата глава придава по-масивен вид на гърдите.
Флайс от полулег при мен влиза много добре.Другото по-съществено ти го казаха вече.

ПП:Като правиш гърди, а и изобщо квото и да е, старай се да изолираш дадения мускул максимално, при мен това супер много помогна.Гърба има немалка роля на лежанката например.Както и рамото при полулег.

08.06.13
11:46

Не е вярно, че горната част на гърдите е по-голяма - точно обратното е.

10.06.13
16:06

Правилно, грешката е моя.

10.06.13
19:27

Особено, при зърната ми е слабо развита точно под тях...

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1