09.06.13
09:07
Привет на всички.(wave)
Редакция:
165 см, 53
Цел-намаляване на мазнини.Боря се и с разни пориви на преяждане.
Тренировки-вкъщи,импровизации.
Режим-понякога цикличен /храня се така още от ученичка/ и Нв-Вм .
Темата беше редактирана от Еми на 24.01.14 08:54.
За днес отчитам каране на колело /извън населеното място,в което живея/. Теренът не бе нищо особено-асфалт.Около 2 часа някъде. На полянката,на която спряхме-лицеви опори /от колене/,бърпита,клекове.
Мнението беше редактирано от Еми на 28.11.13 00:33.
Привет отново.8-)
За днес: някои неща съм взаимствала от други дневници тук (blush)
колело за загрявка-15ина минути,
4 кръга
Планински катерач
Клекове
Напади
Високи колене
4 кръга
Ренегатско
Навеждане с щанга
Гръбно извиване
Отделно: лицеви ,но 4 цели,другите от колене-30,
кофички на пейка /стол в случая/-25
глутеус-мост с тежест -100
Упражнение дъска- 2 пъти по 40 секунди.
Храната днес ще бъде: омлет от 5 яйца, с шунка,маслини,гъби в масло. Може би и риба или пържола.
Ще дописвам,ако търпи промени менюто.
Желая ви успешна седмица.
10.06.13
16:42
Колко интензивно е всичко което си описала? С тежести във фитнес не си ли пробвала да тренираш?
Здравей,introducer.
След загрявката с колелото ,веднага започвам с кръговете,като между тях правя кратка почивка,или планкове, или се разтягам.
Почивка между отделните упр-я В кръговете не правя. Мисля,че така трябва,нали?
От скоро тренирам по този начин,може и да бъркам нещо.Допреди “тренирах” по 30-40 минути колело ,махове някакви за крака и:D нещо с гирички.
На фитнес съм ходила преди 4 години за последно,но на мен ми е по-удобно вкъщи да си правя тренировки,които са основно сутрин,на гладно.
Разполагам с една щанга ,чиято тежест все забравям да проверя,:)но не е лека,а също и с гири от 3,5 и 6 кг,колело и кростренажор. та си мисля,че не ме е нужен фитнес. Ще се радвам на насоки,относно днешната импровизация.
Бърпитата също много ги харесвам,но не ги правя с лицева. Та те също присъстват,почти ежедневно,с изключение на днес.
Преди малко отворих прозореца с две кайсии. Омлетът ,обогатен с какво ли не,си остава за по-късно.
Мнението беше редактирано от Еми на 10.06.13 17:29.
10.06.13
19:00
Наистина не разбирам защо си причиняваш тази мъка, наречена “циклично хранене” и същевременно гониш някакви огромни цифри (цели 4-5кг които със сигурност не са мазнини). А дори да трябваше да сваляш 4-5кг, с такова трениране не знам как ще стане о.О Всъщност задникът ти си е супер, ръцете са ти оформени, не знам дали си раждала, но наистина не става ясно какво точно искаш да направиш :D
:D Добре,почувствах се тъпо...
Ами ,искам да махна това,което натрупах. И ,просто да си водя дневник на тренировки,хранене...Не виждам нещо лошо в тази идея.
Циклично се храня,защото това ми е удобен режим-не отгладнявам до 17-18 часа и просто за мен си е начин на живот.Не се изтезавам по този начин. Разбира се,ако ми се хапва на обяд,не чакам да удари еди-колко си часа,за да ям. Но,през повечето време се храня в прозорец 18-22 часа.
Да,имам дете,тоест-раждала съм.
А какво им е на тренировките ми?:(
Приемам всякакви идеи .
Любима част за трениране са ми рамо,гръб,кардиото също го уважавам.Присъства почти ежедневно и то.
Благодаря ти,че се включваш. (F)
Дописвам от преди малко-около час и нещо колоездене.
10.06.13
23:28
Приемай критиката само приятелски. Аз не пиша по дневници, но скоро време нищо интересно няма за коментиране :D А освен всичко ти си поредната дето тренира удома и ми се отключи моята леко остра рецензия, а именно:
-защо не тренираш навън - времето е приятно вече
-сама вкъщи? спортът е далеч по-приятно занимание когато е социално хоби, отиването до фитнес си е разтоварване също
-клекове, напади, високи колене- ок, но нека има тежест
-интензивност? по-добре 20сек скоростно бърпи, отколкото 30 измъчени лицеви опори
-включи спринтове по 50-100м с кратки почивки вместо колоездене пет часа, оформя се всеки мускул
-включи движения с щанга
Главната ми критика е, че да спортуваш удома е, като да плуваш в надуваем басейн. Сред хора е по-голяма мотивацията, по-разтоварващо е, повече упражнения можеш да правиш. И най-важното: добрата тренировка е интензивната тренировка. Грешките на повечето дами са, че тренират сравнително мудно и тяхното прилича горе-долу на една малко по-тежка загрявка. Кофички на стол ще правиш, ако си затворена в килия- я хващай щангите, дъмбелите, а после и успоредката в двора на училището!
Приемам критиката ти:)
Относно високите колене,клекове,напади-правя ги със собствено тегло,защото така чувствам,че ми е добре.Понякога ги правя с тежест,просто зависи.
Дворът ми позволява широчина,та нерядко го ползвам. Особено в това прекрасно време,сутринта,когато е тихо и всички спят и въздухът е различен.:P
Имам тежести за крака ,ще ги включа в заниманията си,редовно
Тренирането не ти харесва,както и храненето ми :)
Ако ти е удобно,може да ми дадеш примерна тренировка,защото аз наистина съм зациклила на едно:)
Мнението беше редактирано от Еми на 11.06.13 00:02.
Добро утро:)
Сутринта
10 мин колело
лицеви,флайс с 5 ,Избутване на дъмбели с 5,
10 бърпи
Бицепсово сгъване ,Концентрирано сгъване,полукофички /исках да правя и нещо с щангата за бицепс,но ми е пряко силите да я вдигна за подобно упражнение/
10 бърпи,упражнението дъска 2*40.
15 минути кростренажор
Довечера ще карам пак колело.
Храната планирам да е: крем -супа от зеленчуци ,яйца,шопска салата,биволско мляко.
Лек ден:)
Едно предизвикателство за месец юни. Е,аз от утре ще го почна от самото му начало,не от 12-то число:) Някой друг ще се пробва ли заедно с мен?
това ще е мнооого сериозно изпитание според мен, такъв ръст в броя на повторенията само за 1 месец е значим. пожелавам ти успех в начинанието и споделяй как се справяш
казано от introducer на 10.06.13, 19:00:
Наистина не разбирам защо си причиняваш тази мъка, наречена “циклично хранене”
Няма никаква мъка, ако си намериш твоя протокол и му дадеш време да проработи.
Не съм очаквал от теб такива категорични изказвания.
казано от Еми на 11.06.13, 14:27:
Едно предизвикателство за месец юни. Е,аз от утре ще го почна от самото му начало,не от 12-то число:) Някой друг ще се пробва ли заедно с мен?
Наведнъж ли се правят клековете в предизвикателството?
казано от Принцеса! на 11.06.13, 16:49:
Наведнъж ли се правят клековете в предизвикателството?
Принцеске,да. Е,предполагам началото ще е трудничко/ и може да правя паузи по-продължителни/,но ще гледам бройката клек+лицеви да я правя.
Мони,опитай.:)
Брой ме и мен (F)
казано от ivetass на 11.06.13, 17:30:
Брой ме и мен (F)
Супер.8-) Ще успеем да го направим това предизвикателство.
Днес не бях циклична.Започнах в 15 часа ,с яйца и салата. Покарах колело около час някъде,та тепърва ще вечерям.
50 клека/трудни са толкова наведнъж,:Dправех паузички/ ,3 цели лицеви,10 от колене.
За после планирам следното:
http://www.fitnessblender.com/v/workout-detail/15-Minute-Total-Body-Boot-Camp/85/
С малки модификации,примерно руски туист с тежест,supine push ups-ще е бърпи.
Кръгова ,взета от сайта на Руми
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=JzMXnepS8gE#!
5 *10
Мечешка опора,напълно нова ще е за мен,дано да я направя правилно
Гребане с гира
Лицева опора,от колене
Седни-легни за корем
2*10
Четворно упражнение за ръце и рамо
От лицева опора коляно към рамо
упражнение дъска 2*40 сек,разтягания.
Относно храната,ще се редактирам по-късно.
Храната вчера-огретен с тиквички,сирене,яйца; шопска салата,малко кашкавал,маслини. Отворих към 18,30 часа.
Тази сутрин.
кростренажор 15ина минути
4 кръга
reverse lunges с дъмбел-по 5 на крак
Bicep Curl and Plie Squat-10
бърпи-10
планк 2*40
4 кръга
хоризонтални набирания /на два стола ,с дръжката от прахосмукачката/-10
трицепсови лицеви опори/от колене/-10,7,5
кик-бек -10
полукофички-2*10
планк 2*40, гръбни извивания,разтягане .
Клековете от предизвикателството -довечера,когато ще карам колело/ако времето позволи за него/
Редактирам- 52 клека
Отвроих в 18,40 -свинска пържола,шопска салата,2 бири(wasntme)
после 4варени яйца,още салата.
Мнението беше редактирано от Еми на 13.06.13 20:55.
13.06.13
11:22
Ще го пробвам и аз да видя как ще ми се отрази барабар с другите тренировки, а пък и клековете в тази програма като бройка са доста сериозни, не мисля че ще се справим :) ... Първото ще го направя днес като загрявка ..
Да си призная ,доста ме умориха 50те клека вчера.Правех за стотни почивки.
Наистина са доста като бройка. Особено в края на месеца-170(whew) Ще си покаже...
Успех от мен.
13.06.13
12:33
казано от Еми на 13.06.13, 11:37:
Да си призная ,доста ме умориха 50те клека вчера.Правех за стотни почивки.
Наистина са доста като бройка. Особено в края на месеца-170(whew) Ще си покаже...
Успех от мен.
Ами ако искаш може да почнеш с някаква прогресия :) например тези мисля са доста добри ..
http://www.twohundredsquats.com/index.html
13.06.13
21:19
Направих днес първия ден от прогресията, 50-те клека мисля за около минута, обаче ми се запалиха краката и както си мислех да направя повече и да я започна по от напред се отказах. Отдавна не бях клякал толкова повторения със собствена тежест и е много забавно. Клякам предимно за загрявка помалко.
Калоян,аз не отброявам време.Но и на мен ми пали краката:)
Днес трябва да направя 60 + планк,но определено ще си правя лека пауза ,да речем на половината от бройките.
Тренировка
10 минути кростренажор
4*10
двустранно гребане,едносранно гребане
4*10
раменни преси
предно рамо
3*10
ренегатско
бърпи
тяга с изпънати крака /римска май се казваше / 20
планк 2*40
10 минути кростренажор
разтягания
Допълвам си 60-те клека,40 секунди планк.
Храната-крем-супа от зеленчуци/тиквички,моркови,броколи,магданоз/ с масло и пр мляко,4 яйца,салата домати,шепа сурови бадеми, 2 бири.
Отворих към 19 часа.
Добро утро.
тренажор-10 минути,загрявки,махало
4 кръга
мъртва тяга/тази с изпънати крака повече ми допада/
лицеви
биц.сгъване
3 кръга
ренегатско
плие
кик-бек
Двустранна раменна ротация
планк,глутеус-мост,махове за брич,няколко бърпита
15 мин тренажор,разтягания
Храната :ще има яйца,зеленчуци,масло,биволско мляко.Отваряне към 19.
Приятни почивни дни на всички 8-)
+65 клека,3 цели лицеви,10 от колене
Мнението беше редактирано от Еми на 16.06.13 15:51.
Хранене днес-нециклично.
Храната -тиквички,нарязани като спагети,със заквасена сметана,
4 варени яйца,шопска салата,маслини.
Ще има и сурови тиквени семки.
Активност- 2 часа колело сутринта навън. Довечера може би пак.
Клекове днес няма.
Попринцип ми харесват тренировките ти. Комплексни са. Може да опиташ да правиш интервално бягане и махове с крака за корема и качване по стълби. Също е хубаво да опиташ и някои други изометрични упражнения освен планка. Поздравления за формата ;)
Да,това интервално трябва да го включа,наистина. Преди съм пробвала на тренажора,та ми изкара дробовете направо/ още пуших тогава/. Ще опитам да го започна пак.
За корема ,трябва да правя и други неща,зная. Веднъж-два пъти седмично,ако не забравя,:),правя В-преси,янда-сгъвания,руски туист и др.
Всъщност,имах един момент ,преди две години,когато коремът ми бе в много добра форма,но и аз ,по принцип не качвам на самия корем,а на паласка,по скоро.
Та тогава,правих доста интензивно кардио ,сутрин,20 минути,всеки ден,но пък и храненето ми бе стриктно циклично,с рязко ограничаване на въглехидратите.Сега се опитвам да постигна същото...
Ще помисля дали да не правя нещо като двуразова-сутрин кардио 20-25 минути,вечер другите ипровизации.
Мерси,Боре за съветите.:)
Привет и Дневен отчет:)
тренажор 10 минути,загрявки
4 кръга
планински катерач
високи колене
бърпи
squat uppercuts
4 кръга
ренегатско
вертолет
полукофички
арнолд-преса /на последните два кръга видях доста зор ,смених тежестта с по-леки гири/
4 кръга
лицеви
гръбни извивания
тяга с изправени крака
руски туист
Опит за ХИйт на тренажора,на 5-тата минута бях пред припадък,затова спрях. Коремни преси,планк,разтягания
Ако на тренажора монотонна скорост е 15-16, а аз винаги карам в порядъка 18-19,днешния опит за Хийт,достигнах до 23+ и просто много зле ми стана. (sweat)
Тези дни ще пробвам с тичане на стадиона,на интервали.Само да се мобилизирам да ставам по-рано|-) Пък и друго си е тренировка на въздух
Храната ще я допълня довечера.
Моето лично мнение, е че интервалното бягане е по-добре да се прави навън, поради няколко причини.
1. По-лесно ускоряваш и намаляваш темпото.
2. Имаш възможност да променяш посоката.
3. Тренираш навън на въздух, а ако си голям ентусиаст може да се прави и в планината.
Боре,да .
Намерих си място за трениране навън-едно училище в близост.Дори нямаше да се сетя за него,макар че ми е близо,но тази вечер с децата и други познати се бяхме събрали в двора му-те да поиграят ,ние да пием по бира.
Има си и място за набирания /подходящо за моите начинаещи хоризонтални опити/ и подходящ терен за интервали. И въздух ,свеж въздух8-)
Та,утре ще ставам рано:) Ако ли не-вечерта ще тренирам,че има вероятност да се успя. (makeup)
Но нямам търпение:P
Храната днес-свинска пържола,овчарска салата, запеканка от тиквички с масло и яйца,2 бири,сурови тиквени семки.
70 клека /имаше паузи/ , 3 цели лицеви/ трудни са ми /, 10 от колене
Мнението беше редактирано от Еми на 17.06.13 22:55.
Както се и очакваше,не успях да стана рано.8-)
75 клека + планк
20 минути кардио
разтягания.
Довечера съм в училището:)
Храната ще редактирам.
Бърпита
Хоризонтални набирания
джъмпинг джагс
високи колене
лицеви
планински катерач
всичко в ред и бройки,които не помня.
Отрази ми се добре импровизирана трен на вън (rock), а и,защото бях с още едно момиче,бе забавно.
Тичане с бързо темпо/не засичах време,но бе нещо от сорта на 30 секунди -бързо,10-по-бавно,броях на ум/
Храна-започнах с малко череши към 18 часа.
После-сурови ядки /ще спра да ги вземам ,че се оливам с количеството/, запеканка от тиквички с масло,домати,маслини,гъби,4 яйца, 2 бири / и тях трябва да махна:)
Мнението беше редактирано от Еми на 18.06.13 23:50.
За днес отчет . Млко муден ,защото в тези жеги просто се скапвам бързо.
15 минути тренажор,махало,лицеви опори /4 цели/,15 от колене,
глутеус-мост,
тяга с изправени крака
3*
флайс
избутване на дъмбели
3 кръга
ренегатско
полукофички
кик-бек
повдигане на ръце встрани
3 кръга
Планински катерач
бърпи
плие
руски туист
планк,разтягания
Храна-череши,заквасена сметана,4-5 яйца,шопска салата,маслини.
Мнението беше редактирано от Еми на 19.06.13 15:17.
19.06.13
22:34
Здравей Еми, гледам си правиш прогресията с клековета, аз поради ред причини ги прескачах. Днес продължих с 60-те броя и изоставам от теб вече, гледам ти си на 75 :)
Калоян,здравей. Да ,правя ги. Вчера 80 клека , 3 цели лицеви, 12 от колене.
Да видим до къде ще ги докарам :)
Днешното развижване
7-8 минути тренажор,загрявки,махало
Това
http://www.youtube.com/watch?v=z2d5tVnnlhk на Зузито
с 3 кг,претърпя и малки модификации- Leg Lift Burpee без лицева
2 кръга /в тези жеги съм неефективна за 3-ти,камо ли 4-ти/
планински катерач
високи колене
бърпи
руски туист
тяга с изправени крака-20
Wall Stand + бърпи-10 бр
полукофички- 2*10
гръбни извивания-2*10
5-6 минути тренажор,разтягания.
21.06.13
14:45
казано от Еми на 20.06.13, 22:23:
85 клека.
Друга активност за деня-нулева.Храната-яйца,масло,домати,маслини
Аз клековете продължавам да не ги правя, довечера като се прибера след протеста на инат ще ги направя сега съм на 65 още :) изоставам яко.
Ааа,изоставаш,да:) Почни отначало предизвикателството,от първия ден. Нали целта е всеки ден да се кляка,като се увеличават бройките.
Днес май ще съм нециклична.
Отворих преди малко с ябълка и сурово слънчогледово семе. Съмнявам се да спра с яденето до 19 часа.
Ако имам време, вечерта ще ида пак в училището,тогава и 90 те клека ще направя.