Приготвяне на домашна кайма?

09.06.13
23:00

Значи , работата е следната,заформям нещо голямо с цел маса (без много много да се обяснявам какво що..) .Та ще ми трябва едно солидно количество месо дневно да кажем по кило сурово. Тъй като не ми харесва как го приготвям съм решил да го смеля на кайма.Тук е момента да кажа ,че искам коментари от хора само които знаят за какво става въпрос по темата . Не смятам да се занимавам ИЗОБЩО с готовите кайми при касапите.Искам да смеся едно сериозно количество телешко и свинско пред мен да го смели и да си го прибера за да знам ,че ям месо.Не съм наясно обаче с пропорциите .. много относително е 60/40 както казва пича в магазина.Сланина слага ли се ? Какво месо от коя част става най-добре и така.. Все пак искам и да е вкусна .Някой който е запознат с “формулата на каймата”  и знае за какво иде реч да ми помогне.

И още нещо извън хранителната тема.
Кантар ми трябва електронен ,много добър тук говорим за сериозно прецизно качество.Цената не е от значение.В техномаркет ми предложиха на Zelmer.Казват ,че им е най добрия ,а консултанта си заложи главата ( която ще му взема ако ме подведе).Ако някой знае по-хуБав да сподели. Мерси предварително.

Темата беше редактирана от NiKolay на 09.06.13 23:01.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1