Защо не се получава

26.05.05
12:18

Здравейте!  :)
Искам да ви попитам за следното:
През февруари бях станала 80кг. /след спиране на цигарите и много ядене  :oops: / височината ми е 173см. Започнах малко по-малко да се ограничвам в храненето, избягвах сладки неща, замених белия хляб с типов. В резултат на което в началото на април някъде бях вече 73 - ч4 кг.
От около месец спортувам почти всеки ден - бягане, карам колело, аеробика, тае бо. И какво се оказа, че съм станала пак 76 кг. :x :x :x
Ще полудея вече, много е обезкуражаващо като се претеглиш и да видиш, че кантара показва повече  :shock:
Като цяло тялото ми се е стегнало, ама съм си пак обемна.
Ето какви мерки си измерих на 17 май:
талия - 82
ханш - 110 /ужаааас/
бедро - 64 / а преди талията ми беше толкова  :evil: /
коляно - 43 /там имам натрупани тлъстини, които направо ме потрисат
:shock: /
прасец - 40
гръдна обиколка - 102
китка - 16
бицепс - 32 / в отпуснато състояние/
височина - 173
76 килограма

Каква програма да започна, какъв хранителен режим?

Ох, много ще съм ви благодарна за всякакви съвети  :oops:

Целта ми е - 60 кг., стягане и повече мускули

BU

26.05.05
13:51

Здрасти,не се притеснявай,резултатите ще бъдат налице съвсем скоро..но главната ти грешка е че изполваш кантара за показател на резултатите си..ТОВА Е ГРЕШКА!Нека огледалото бъде твое мерило какво си постигнала..метъра също не можеш да излъжеш.Мускулната маса тежи мнооооого повече от мазнинките,т.е. ако си качила някой друг кг мускули,а си свалила горе долу толкова мазнинки значи изглеждаш много по-добре,сигурен съм.Не се съобразявай с кантара така сляпо.Прави кардио сутрин на гладно,направи си НВД(НО НЕ ГЛАДУВАЙ),тренирай и скоро ще постигнеш това което целиш.Резултатите идват лавинообразно с напредване на времето такаче просто трябва ПОСТОЯНСТВО!
П.С. БРАВО ЗА ЦИГАРИТЕ 8)

успех

26.05.05
14:00

Здравей, Рози! Аз когато започнах да тренирам усилено и си съставих нвд бях 54кг. Сега след месец, месец и половина пак съм толкова, даже отивам към 55, но всички дрехи са ми големи, изглеждам доста по-стегнато, корем, паласки всичко отиде. Разликата е в сантиметри, а не в килограми. Така че дерзай, не гледай кантара, както каза Busta. Попрегледай сайта, а и форума - повярвай ми ще намериш много полезна информация относно режимите на хранене и начините за тренировка. Пожелавам ти успех.

26.05.05
14:19

Много благодаря и на двама ви за подкрепата  :) 
А що се отнася до НВД, това ли е което съм разбрала или греша:
разрешени храни - месо /само без панирано/, млечни продукти, зеленчуци, ограничен прием на плодове
забранени - ориз, картофи, сладки неща

А, как стои въпроса с хляба? Може ли да се яде черен хляб или пълнозърнест /естествено съвсем малко/?
По колко време трябва да трае кардиото?
Например сутрин тае бо - около 15 мин.
Вечер - бягане или 30 - 40 мин. аеробика
Така става ли?  :oops:

26.05.05
14:39

За кардиото погледни тук:
http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?t=5591

А за НВД също може яйца - белтъците, ядки, риба, студено пресован зехтин, пълнозърнест хляб също може в минимални количества, но ако можеш без него по-добре го остави.
:)

26.05.05
14:45

Ако искаш да има резултат махни млечните продукти. И не е нужно да правиш кардио вечер, добре е само сутрин по 20-ина мин. Въглехидратите за деня най-добре ги приемай след кардиото.

5C

26.05.05
14:48

Здрасти,значи за НВД-то дам правилно ако можеш по възможност пилешко месо да хапваш:)А за кардиото 25-30 мин и сутрин на гладно както каза Busta или ако неможеш постепенно увеличавай времетраенето на кардиото!За хляба дам става...браво за цигарите!
Успех  :wink:

26.05.05
14:58

[quote author=”Чукундур”]Ако искаш да има резултат махни млечните продукти. И не е нужно да правиш кардио вечер, добре е само сутрин по 20-ина мин. Въглехидратите за деня най-добре ги приемай след кардиото.

Уф, а аз всеки ден си пия по една кофичка разбито мляко  :wink:  Определено млечните продукти ще ми липсват  :(
Така, значи наблягам на пилешко месо, яйца, зеленчуци и съвсем малко хляб и плодове. Така 6 дни, на седмия ям повече въглехидрати и после пак същото.

Ще правя сутрин на гладно кардио 30 мин. А, няма ли да има по-добър резултат и вечер пак 30 -40 мин? Два пъти на ден по 30 мин - сутрин и вечер.
И така седем дни в седмицата.
Кога смятате, че ще започна да виждам резултати?

26.05.05
15:29

[quote author=“Rozi”][quote author=”Чукундур”]Ако искаш да има резултат махни млечните продукти. И не е нужно да правиш кардио вечер, добре е само сутрин по 20-ина мин. Въглехидратите за деня най-добре ги приемай след кардиото.

Уф, а аз всеки ден си пия по една кофичка разбито мляко  :wink:  Определено млечните продукти ще ми липсват  :(
Така, значи наблягам на пилешко месо, яйца, зеленчуци и съвсем малко хляб и плодове. Така 6 дни, на седмия ям повече въглехидрати и после пак същото.

Ще правя сутрин на гладно кардио 30 мин. А, няма ли да има по-добър резултат и вечер пак 30 -40 мин? Два пъти на ден по 30 мин - сутрин и вечер.
И така седем дни в седмицата.
Кога смятате, че ще започна да виждам резултати?

Почти на правилен път си с тази забележка че яйцата яж само белтъците.Съветът ми е с хляба да се разделиш за тези разреждащи дни.Единствено след тренировка може малко черен да ядеш.Не прекалявай с кардиото като начало наистина 20мин сутрин на гладно са достатъчни.Може след 2 седмици от диетата да вдигнеш на 30 мин.Виждам че имаш едро телосложение и няма да е естетично да започват да се показват кокали.
п.с.кардиото все пак зависи от възрастта и метаболизма ако си около 30г може да правиш и повече времеот 30 мин и повече пъти в седмицата

26.05.05
15:47

На 26 години съм. Ще правя по 30 мин.
След работа отивам и си купувам бяло пилешко месо, ще го сваря и ще ям това + салатки, зеле
Как искам бързи резултати, ама нейсе  :cry:

M_

26.05.05
15:49

[quote author=“Rozi”]На 26 години съм. Ще правя по 30 мин.
След работа отивам и си купувам бяло пилешко месо, ще го сваря и ще ям това + салатки, зеле
Как искам бързи резултати, ама нейсе  :cry:

Виждам че си опорита Дано да оспееш :lol:

26.05.05
15:56

Дано да не се откажа, както някъде във форума някой беше написал “две крачки преди върха”  :P
Определено ще ми е нужна воля и най-вече дисциплина  :D

А защо се избягват млечните продукти 
Например киселото мляко или пък сиренето

26.05.05
16:40

Съдържат много мазнини,особено сиренето и кашкавала.Има обезмаслени,но...там не се знае какво е останало

26.05.05
16:45

[quote author=”Миле”]Съдържат много мазнини,особено сиренето и кашкавала.Има обезмаслени,но...там не се знае какво е останало

Значи да ги избягвам  :?
Ще си купя извара  :wink:
А, кисело мляко може ли 0.1% маслено?

26.05.05
22:02

[quote author=“Rozi”]А защо се избягват млечните продукти 
Например киселото мляко или пък сиренето

Не само заради мазните, а предимно заради лактозата. Но обезмаслена извара може, тя няма лактоза и мазнини. Иначе преди кардио е добре да глътваш едно кафенце с аспиринче и едно центрумче с L-Carnitin-че :) (Това прозвуча като Ути Бъчваров :lol: ). Другото нещо е, че трябва да пиеш много вода и след кардио по малко солчица особено ако си се потила доста. Яйцата е добре да ги ядеш след кардиото, но не повече от 1-2 жълтъка заедно с малко рибено масло и ленено олио (ако няма може и сусамов тахан). Колкото повече пъти на малки порции на ден ядеш толкова по-добре и да е по едно и също време всеки ден. Так, че си разпредели изварата и месото на още 4-5 порции за през деня. Ще е добре след всяко ядене да приемаш по малко зеле или броколи(задължително бих казал). И да не забравиш да си приготвяш месото да ти е вкусно, защото може да “прегориш” много рано. И на седмия ден ако си си “свършила работата” през седмицата, е добре да ядеш пържени картофи, но е препоръчително да са със зехтин.

26.05.05
23:25

[quote author=“Busta”]Мускулната маса тежи мнооооого повече от мазнинките,т.е. ако си качила някой друг кг мускули,а си свалила горе долу толкова мазнинки значи изглеждаш много по-добре,сигурен съм.

Много хубаво, че окуражаваш девойката, но разликата м/у теглото на мускулите и мазнините е мнооооооого малка. Приблизително и усреднено: 20%!

А сега по темата...
Вероятно причината за върнатите кг. са 3:
1. Заради спорта и метаболизма задържаш повече вода (в това няма нищо лошо... напротив)
2. Диетата на която си се подлагала вероятно е била много стресова.. и бързо си върнала кг.
3. Спорта те кара да се чувсваш по-гладна.. от където вероятно консумираш повече храна.. - това е усещане с което трябва да се справиш.
Точно как да се справиш няма да пиша.. защото в сайта и форума е изписано томове... Единственото което трябва да добавя е че трябва да вярваш силно и никога да не се предаваш.. Тренировките, подходяща диета и правилен начин на живот, ще ти донесат резултатите които търсиш - и знай, няма кратък и лесен път към успеха.

ВН

27.05.05
02:44

Rozi, публикувай поне един примерен ден от своя хранителен режим, ще е полезно за всички ни да видим как се храниш сега. Важни са часовете, видовете храна, грамажа, дали деня е пасивен или активен (т.е. тренираш ли в него и по кое време).

27.05.05
09:23

Ами, преди вчера  :P сутрин закусвах 2 препечени филийки с малко маргарин и салам /8ч./. На обяд /11.30 - 12.00ч./ обядвах един тънък сандвич с различен пълнеж /салам, краставица, сирене, кашкавал, топено сирене/. След обяд една ябълка или банан, вечер нещо готвено. Кардио - 30 мин.
Ама да си призная последно време малко се поотпуснах със сладките неща.
Явно целият ми режим е бил погрешен, ама сега вече мисля че съм на прав път.
От вчера съм на НВД + сутрин на гладно 30 мин. кардио + вечер - пак кардио около 30 мин. и така смятам всеки ден.
Сутринта съм изяла една много тънка филийка отгоре с извара и краставица.
На обяд ще ям пилешка пържола със салата от зеле.
Следобедна закуска може една ябълка.
Вечерта ме чака едно парче печено агнешко.
Горе долу към такъв режим ще се придържам.
На прав път ли съм?  :D

П.П. Сутринта се претеглих - 74.600 кг.  8)

27.05.05
12:10

[quote author=“Rozi”]Ами, преди вчера  :P сутрин закусвах 2 препечени филийки с малко маргарин и салам /8ч./. На обяд /11.30 - 12.00ч./ обядвах един тънък сандвич с различен пълнеж /салам, краставица, сирене, кашкавал, топено сирене/. След обяд една ябълка или банан, вечер нещо готвено. Кардио - 30 мин.
Ама да си призная последно време малко се поотпуснах със сладките неща.
Явно целият ми режим е бил погрешен, ама сега вече мисля че съм на прав път.
От вчера съм на НВД + сутрин на гладно 30 мин. кардио + вечер - пак кардио около 30 мин. и така смятам всеки ден.
Сутринта съм изяла една много тънка филийка отгоре с извара и краставица.
На обяд ще ям пилешка пържола със салата от зеле.
Следобедна закуска може една ябълка.
Вечерта ме чака едно парче печено агнешко.
Горе долу към такъв режим ще се придържам.
На прав път ли съм?  :D

П.П. Сутринта се претеглих - 74.600 кг.  8)

Аз си мисля следните неща:
1) Научи се да правиш по-разделно хранене, тези “мешани сандвичи” са доста кофти работа... В Разделното хранене е истината!
2) Може да се получи много добре, ако замениш евентуален прием на кафе с този на жен-шен
3) Салабите и колбасите са кофти продукти, замени с чисто месо, и по-евтино е
4) Ще си забързаш метаболизма, ако правиш повече на брой, по-малки като колчество хранан на ден. Тоест, колкото повече “гладни” паузи правиш, толкова повече ще забавяш обмяната на веществата си, което знаеш как действа...

Много успехи, а и още нещо не мисли за фитнеса, като за нещо особено и отделно, трябва да ти стане начин на живот и не само ще стигнеш върха, но и няма да слезеш скоро от там!

27.05.05
17:35

Мерси за съветите  :)
Откакто спрях цигарите, сериозно се замислих за здравето си и за водене на до колкото мога здравословен живот  8)
А, всичко това включва промяна в хранителните ми навици и най-вече в двигателните такива  :lol:
Незнам какви резултати ще постигна, но съм си казала, че един месец няма да се отказвам и да видим какво ще постигна  :lol:
Ако има коренна промяна ще пусна “before & after”  :lol:  :D :D [/img]

27.05.05
21:31

Един месец? Ех май си губим времето с човек който е загубил още преди да е започнал битката  :shock:

[quote author=“perlsite”]Един месец? Ех май си губим времето с човек който е загубил още преди да е започнал битката  :shock:

Че за един месец може да се постигне страшно много.Стига да са създадени условията и причините за това.Така, че немисля че нещо би загубила ако опита.Най сериозно губи битката този който се откаже от нея.
Благодаря за вниманието.

27.05.05
22:28

[quote author=“perlsite”]Един месец? Ех май си губим времето с човек който е загубил още преди да е започнал битката  :shock:Мда... :?  Аз това за кого го казах незнам... :?  [quote author=“tpd”]Много успехи, а и още нещо не мисли за фитнеса, като за нещо особено и отделно, трябва да ти стане начин на живот и не само ще стигнеш върха, но и няма да слезеш скоро от там!

А, то.. 1 месец... Човешкото тяло не работи като автомат-пускаш жетон и си готов.

28.05.05
09:46

Tpd и perlsite  , аз не съм казала, че за 1 месец някой ще се сдобие с перфектното за него тяло, а исках да кажа, че ако за 1 месец не видя някакъв резултат /забележете някакъв/ тогава казах, че ще се обезкуража. :shock:
Нямам нищо писано “между редовете”, това което казвам е точно това което трябва да значи, без интерпретации.
Тук сме да се окуражаваме и да си даваме съвети, а не да се присмиваме нали, или греша?  :evil:

[quote author=“Rozi”]
Тук сме да се окуражаваме и да си даваме съвети, а не да се присмиваме нали, или греша?  :evil:

Не не си сгрешила просто винаги и навсякъде се намира някой неразбрал някой недочул някой сгрешил и т.н., но нека не се откланяме от темата.

30.05.05
01:45

Аха.. аз като един от неразбралите/сгрешилите.. да попитам какво разбираш под?:
[quote author=“Rozi”]Незнам какви резултати ще постигна, но съм си казала, че един месец няма да се отказвам и да видим какво ще постигна 
Ако има коренна промяна ще пусна “before & after”

30.05.05
09:20

Ами какво да ти отговоря... Когато някой не разбира от майтап /визирам “преди и след”/ какво повече да казвам  :shock:
Естествено, че коренна промяна няма да има - промяна някаква да, но коренна надали. Но, за един месец може да се постигне все пак нещо!
Но както писа Културиста, да не се отколоняваме от темата  :D
Не искам да влизам в пререкания с никой  :)
А, аз продължавам по пътя който съм поела  8)

30.05.05
12:10

Рози, за 1 месец може да има някакви резултати, но при положение, че спреш, те ще станат никакви. Тренировка и съобразено хранене трябва да означават ежедневен начин на живот...това е мойто мнение. Така, че хората имат право, като ти казват, че 1 месец не е достатъчно. А от друга страна, разбира се, че може да си следиш резултатите, даже това си е задължително, но при положение, че имаш големи очаквания, нека евентуалните отклонения да не те обезкуражават. Дори и след като постигнеш тия 60кг (плюс по-добро телосложение), не трябва да спираш, а да продължаваш и да се поддържаш, което не е никак за пренебрегване.
Иначе, според мен, можеш да наблегнеш  предимно на бягане, а и да включиш коремни преси като добавка. Относно НВД-то, прегледай таблиците със хранителните стойности и си корегирай малко диетата с продукти съдържащи предимно белтъчини с умерени мазнини, а не никакви въглехидрати, много белтъчини, но и много мазнини! Търси предимно белтъчините! След това изчисли си  необходимите дневни калории, махни например 500 от полученото число и което остане си го разпредели с подходящите храни на малки порции, но по-чести хранения. Пий вода, както казаха по-горе и въобще прегледай още веднъж какво е написано за НВД, щото хляба там например се ограничава до минимум... И имай предвид, че повече от 5 мах 6 кг на месец не е здравословно да сваляш (предвид, че каза че си 74 сега). А пък и кантара не е по-точен от огледалото - съгласявам се с хората в началото :)
Похвално е, че имаш воля и желание. Браво за цигарите. Просто ти пожелавам да не се отказваш!!! :)

30.05.05
12:34

Благодаря ти SSG :)
В момента се храня предимно с бяло пилешко месо, краставици, домати, зеле, яйца, извара. Само сутрин си позволявам много тънка филийка черен хляб. Позволявам си ягоди, ама не в големи количества.
Сутрин и вечер правя кардио по 20 - 30 мин.
Я да питам, може ли да пия кола лайт? Тя не съдържа нито мазнини, нито въглехидрати...

[quote author=“Rozi”]
Я да питам, може ли да пия кола лайт? Тя не съдържа нито мазнини, нито въглехидрати...

Не може понеже е газирана и пречи на усвояване на хранителните вещества.

30.05.05
17:42

Ако само в газировката е проблема, ако се разгазира не става ли?  :?
Их, това газирано ми е слабост  :oops:

[quote author=“Rozi”]Ако само в газировката е проблема, ако се разгазира не става ли?  :?

Достатъчно разгазирана е минералната вода и натуралния сок :).Другото колкото и да го друсаш клатиш и въртиш ще си има въглероден диоксид.

30.05.05
23:00

[quote author=“Rozi”]Благодаря ти SSG :)
В момента се храня предимно с бяло пилешко месо, краставици, домати, зеле, яйца, извара. Само сутрин си позволявам много тънка филийка черен хляб. Позволявам си ягоди, ама не в големи количества.
Сутрин и вечер правя кардио по 20 - 30 мин.

Съветче от мен:
1) Плодовете са супер да се консумират в неголеми количества. Силно препоръчително е да се ядът ОТДЕЛНО от останалата храна, за да не се получава “ДЖИБРА” в стомаха. Тоест 2 часа след ядене /примерно обяд/ може да си хапваш каквито плодове искаш.
2)Това не важи за зеленчуците, които могат да се ядът с белтъчините и вълехидратите с перфектна усояемост.
3) КРаставци и добати и чишки... е много добре да се ядът, но имай в предвид, че тези по магазините са ТОТАЛЕН БОКЛУК и са фрашкани с меко казано “неблагоприятни” екстри... Плюс това са слаби като хранителни продукти, въпреки, че и те си имат ценни съставки.
4) Не знак какво ти е пълното меню, но не се отказвай от малки порции ориз, картофи и хляб. Не трябва да се стига до тотален глад... Казвам го, въпреки, че не знам дали при теб е така...

Продължавай нататък.  :D

п.п. Махни го това газирано, както толкова, няма да ти стане нищо ако го замениш с минерална вода, ГАРАНТИРАМ! :)

30.05.05
23:55

[quote author=“Rozi”]Ами какво да ти отговоря... Когато някой не разбира от майтап /визирам “преди и след”/ какво повече да казвам  :shock:

Въпроса не беше към теб.. а към “разбралите/непрегрешилите”!
Не искам да влизам в безмислени спорове, кой какво чувство за хумор има и дали разбира от майтап! (дори не разбра какво питам)
Във форума има много дами, които много добре ще ти обяснят какво можеш да очакваш за 1 месец.. как трябва (и защо!!) да си промениш начина на живот (поне по отношение на диета и спорт). Дамите, които визирам съм убеден, че ме подкрепят... а другите да се правят на “кавалери” щом така се мислят за мъже...

31.05.05
09:21

Хайде, “заравяме” томахавката  :lol:
Нали щом влизаме в този форум, малко или много мислим за здравето и външния си вид  :D 8)

1) Плодовете са супер да се консумират в неголеми количества. Силно препоръчително е да се ядът ОТДЕЛНО от останалата храна

Горе долу, какво количество е разрешено? Например сега е сезона на ягодите и черешите...

КРаставци и добати и чишки... е много добре да се ядът, но имай в предвид, че тези по магазините са ТОТАЛЕН БОКЛУК и са фрашкани с меко казано “неблагоприятни” екстри... Плюс това са слаби като хранителни продукти, въпреки, че и те си имат ценни съставки.

Ами за голямо мое съжаление, единствения ми източник от където мога да си набавя тези зеленчуци са пазарите и магазините  :cry:
А, не мога да се лиша от тях.

Не знак какво ти е пълното меню, но не се отказвай от малки порции ориз, картофи и хляб. Не трябва да се стига до тотален глад... Казвам го, въпреки, че не знам дали при теб е така...

Ами да ти кажа, напълно са изключени при мен /поне за момента/ картофите и ориза. Черен хляб ям само на закуска и то много тънка филийка. Млечни продукти също не консумирам, освен извара и сутрин “Нескафе - 2 в 1” - там има някакво мляко.
Да си кажа честно не чувствам глад. Утре ми е деня за въглехидратното зареждане.
:lol:  :P
Имам да свалям доста мазнини  :evil:  :evil:

Благодаря на всички за съветите, много са ми ценни  :P :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1