26.05.05
12:41
Така...
Тренирам от около 2-3 месеца, преди около седмица почнах да пия л-карнитин по 3 хапчета (60x300мг на Weider) на ден и да тичам с фолио по мене. Спрях да ям хляб, тестени продукти, сладко, картофи, спагети и тн, преди хранене пия вода за да ям по-малко, гледам да оставам гладен вечерта и да се потя повече.
В резултат свалих 5кг за 1 седмица, но губя и ММ. Ръката ми от 38 стана 35.
на 16г съм, 80кг, 179см, засега програмата ми е следната :
понеделник—> тичане на гладно сутринта, вечерта тренировка по карате
вторник—> гърди, рамо
сряда—> тичане, пак карате
четвъртък—> гръб, трицепс
петък—> тичане и карате
събота—> бицепс, крака
неделя—> почивка
От каратето също много се потя, а всяка тренировка правя и по 100-150 коремни преси, затова няма корем в програмата.
Какво да правя след л-карнитина и самото отслабване, за да си върна изгубената маса на ръцете и горната част на тялото ?? Какво да променя в програмата си, за да има максимален ефект.
Приемам всякакви съвети !!!
Благодаря за вниманието.
прелагам да оставиш само тичането илки само каратето,малко в повечко ти идва,а и сигурно не приемаш достатъчно белтъчии,затова си изгубил толкова мм.кажи си хранителния режим,това че стоишп гладен никак не е хубаво
Здравей и добре дошъл във форума. Пожелавам и приятни и ползотворни моменти тук.
Мога да нахвърля някои мисли по въпроса ти:
1. Яж и вечер (на всеки 3 часа е оптимално), организмът има нужда от постоянен и качествен хранителен прием при тежки режими като описания.
2. Ако правите лицеви опори на каратето, стресът върху трицепса е твърде голям, спри ги. Но както и да е, намали тренировката на ръцете ди символична.
3. Късно е да се върнеш назад. Най-добре завърши планираното сваляне като ограничиш до минимум загубите, пък после ще му мислиш.
4. Би било добре да разгледаш написаното в сайта относно храненето и да изчислиш калорийния си баланс.
Поздрави и успех!
26.05.05
14:53
Ами последните няколко дена ядох от готовите супи, които се разтварят във вода. Без хляб и подправки. Реших, че е нискокалорична и все едно пия вода, която ме засища. Иначе от вчера на обяд ям студен гювеч по няколко лъжички на хранене. В него има картофи, и за това реших да не пия кисело мляко заради правилата на разделното хранене.
Аха... Ами виж, за да сваляш и да не губиш ММ (образно) си е редно да хапваш достатъчно белтъчини и мазнини. Ако не изпълниш това условие, няма нячин да не загубиш много мускул и то дори повече от мазнините. Отново ще те посъветвам да прочетеш в сайта раздела за хранене при сваляне. Нужен е и малко интелектуален труд, иначе часовете в залата отиват на вятъра :wink:
26.05.05
16:30
Няма да получиш ясен отговор на въпросите си преди да си направиш труда да ни представиш подробния си хранителен режим за периода. Да изгубиш 3 см и 5 кг за 7 дни при тегло 80 кг това е равно на 6-7% от теглото ти... Тук следва да поставим въпроса така пил ли си креатин монихидрат преди да започнеш да чистиш? Колко протеин приемаш дневно от храна и суплементи, колко вода приемаше преди, а колко сега? По всяка вероятност претренираш. Добре е, че си задействал големия калориен цикъл, лошо е че недояждаш...
26.05.05
18:03
недояждането т.е.гладуването е основният проблем при чистене и сваляне на кг-ми :wink: ако сваляш с гладуване,слабо и неправилно хранене/с цел бързи резултати/, трябва да запомниш,че съотношението на изгорени мазнини към мускули е 30/40% към60/70%Предполагам,че е разбираемо основно гориш мускулна маса-70% и след това мазнина-30% именно затова ти е паднала толкова ръката.Целта на едно добре обмислено изчистване на мазнините е да запази максимално наличната мускулна маса или с две думи да обърнеш посоченото съотношение за сметка на мускула :lol: погледни в сайта темите и статийте за хранене и диети,изчисли си приблизително ккл-я разход и си преразгледай храненето и тренировките :wink: Успех!
26.05.05
22:40
Изчислих си BMR, излезна 2998ккал. За този сайт знам от месец и не съм си пестил труда да чета написаното, не си мислете обратното. Пих креатин преди чистенето, но го спрях, защото когато започнах да пия вече бях на диета. Почнах ли да пия креатин ефектите от диетата спряха, за това спрях и двете. След около седмица-две си взех л-карнитин и вече към седмица пия. В нас имам протеин 1кг JKNutriton (отдолу пише ULTRAWhey Pro), не съм го пил досега. Освен това имам и малко по-малко от половин кг. Креатин. Да пия ли протеин преди и след тренировка за да намаля загубата на ММ докато свърша чистенето ?
ЕДИТ:
Със сигурност сега пия повече вода, поне по 2-2.5 литра на ден. Заради разделното хранене не ям много разнообразна храна, а ям такава каквато да ме засити от малко количество и да не е много калорична, но не мога да и изчисля нещата за които говорите.
26.05.05
23:26
Ами ако продължа да пия л-карнитин, но почна протеини и НВД едновременно ?
26.05.05
23:55
така... значи този път аз изчиствах както трябва, т.е. НЕ както ти правиш. И аз правех тази грешка да гладувам (знам че се свиква и ще кажеш че не гладуваш много), но както ти бяха написали по-горе при глад (или по-точно липса на необходимо количество белтъчини) ще губиш много повече ММ отколкото мазнини.
Това, което ти давам като съвет е да оставиш тия разделни хранения (правил съм го това), и да си направиш НВД, при която да ограничиш значително въглехидратите, но трябва да си осигуриш приблизително 180-200 грама протеин на ден (и аз съм 80кг). яж само месо и зеленчуци, пий си Л-карн. и пийвай протеини + амино преди и след трен.
Това което аз постигнах за месец и половина е:
5см намалена талия, 2.5 см намален ханш, 2см намалени бедра, 1см намалена ръка (това не го исках, но пък е по-релефна), общо почти 6кг свалени, силата ми намаля, което е нормално.
Тренировките ми са предимно аеробни (колоездене, вело, пътека, коремни преси), тренирам анаеробно но никак не прекалявам, не изпълнявам до отказ и правя по-малко серии за мускулна група за да не претренирам. аеробна или анаеробна, пия преди и след тренировка амино + протеин. Пия час преди трен. Л-карнитин и мисля че помага. Ям печено пиле, гърди, пилешко, пуешко филе, кренвирши дори - пуешки и пилешки, телешко, рядко свинско и скара - предимно като съм на заведение, салати много, обаче—-> никакъв хляб, без тестени, сладки, пържени, газирани... ако има гарнитура от картофи или ориз буквално 2 вилици на хранене да загреба.
Не съм по крайностите обаче... понякога съм мушвал торта като съм навън в компания или по 2 бири и разни глезотийки... няма страшно... ако е изключение.... обаче най-важното -> отслабнах доста в талията и ханша, без да загубя ръка... и друга ММ.
Успех!!!
27.05.05
00:31
Благодаря ти много за изчерпателния отговор !!
27.05.05
16:47
ами уж и аз искам да сваля и съм на диетка ... сутрън кисело мляко
на дсакало от магасина 180 грама филенце на обяд филенце на вечеря ако няма месо 3,4 яйца .... преди лягане ако ми се дояде ям сирене с кисело мялко или извара ... не чувствам глад което е много страмно за мен :))))
Това, че ръката ти е паднала с 3 см не означава, че си изгубил мускулна маса.
Според мен, приемаш ли достатъчно белтък, няма от какво толкова да се притесняваш.Нека менюто ти да се състои предимно от храни с високо съдържание на бълтъчини/месо,сирене, извара,яйца,кашкавал/и зеленчуци.Хапвай и по малко ядки, но редовно.Хапвай през два-три часа и НИКОГА НЕ ОСТАВЯЙ ГЛАДЕН!!
Почувстваш ли се гладен,това означава, че и мускулите ти са гладни, а те се самоизяждат, ако не ги нахраниш, докато ти си мислиш, че гориш мазнини. Зарежи въглехидратите!!! Щеш-не щеш, ще ги докарваш по 100 тина грама дневно,което май бива.Прави кардио сутрин на гладно,РЕДОВНО и чакай! Резултатите ще дойдат! Това, че си свалил 3см, не означава, че е само мускул, така или иначе чистиш от цялото тяло и макар че на ръката не личи както на корема и там си има мазничко.Ако виждаш ръката си по-релефна, значи си я поизчистил и нея. Пък и после като спреш кардиото, бързо ще си възвърнеш старите сантиметри.Така, че споко.
Друг въпрос е, че най-вероятно претренираш много здраво с това карате!