Покачване на маса - кои добавки?

Здравейте! Казвам се Христо, ученик на 16 години съм. Висок съм 179-180см и тежа 63 килограма. Ходил съм около половин година на фитнес до преди 6-7 месеца, като през това време съм прекарвал по час, два на ден в четене в bb-team! От тук знам много неща, но съм наясно, че има още много какво да уча.
    Като малък съм бил по-пълен, но от както навлязох в пубертета отслабнах и от около 1-2 години се помня 60-66кг. Докато тренирах, смея да твърдя, че правех доста добри тренировки. Можех да клекна със 100 килограма 2-3 пъти, правех тяга с 90кг (като можех и повече, но ме беше страх да не ми стане нещо), правех бицепсовото сгъване с крив лост с около 35-40кг. Техниката също ми беше добра, отначало с неточности, но след няколко записа на това как правя клека и тягата и изпращането им до човек, доста по-напреднал от мен, мисля, че я усъвършенствах.
    Тази седмица започнах отново с фитнеса и започнах с кръгови тренировки. Днес май направих голяма глупост, но не мисля, че е фатално. В понеделник тренирах гърди, гръб, бицепс, трицепс, рамо (по 1 упражнение колкото да вляза в кондиция) и днес направих абсолютно същото, само че големите мускулни групи по 2 упражнения и докато тренирах нищо ми нямаше, но сега усещам, че едвам си сгъвам ръцете... Не ми се мисли как ще е утре, та камоли други ден. Мислех да пия аспирин, но знам, че забавя протеиновия синтез и си казах “No pain, No gain” (хахахахахахах). Няма значение ще тренирам крака малко другите пъти и така.
    Охх, доста се отклоних от темата... към края на тренировките си (тези преди 7-8 месеца) разбрах, че фитнеса е 90% хранене, а на мен това ми куцаше и 1-2 месеца се хранех по хранителен режим (няма да го описвам, но ядях по 7-8 яйца, 300-400 грама пилешко, извара, сирене, мляко...) и успях да кача няколко килограма, но след това заради училището или заради мързела, не знам, се отказах. Сега подновявам тренировките си, започвам да ям като хората, но мисля, че трябва да си взема и някакви добавки. Доста разглеждах, но има различни комбинации и си помислих, че ще е много по-добре, ако някой по-начетен от мен ми даде насока. Само искам да спомена, че мога да отделям по около 100 лева на месец.

Вариантите, за които мисля са:
1. Протеин Gold Standart
2. Гейнер Pro Complex Gainer + още нещо
И естествено някакви витамини към каквото и да си купя.
Моля посъветвайте ме, дори и да не е от тези 2 неща по-горе. Благодаря предварително!

Поздрави,
Христо

За протеина, ориентирал си се. В случая, дали ще е този, Pure, Syntrax или друг, голямата разлика няма да откриеш.

За витамини може да видиш рейтинга им, който е натрупан при нас.

Гейнър, лично мнение, неоправдан продукт за теб - по-добре повече протеин и банани като рентабилност.

Чакам в магазина на bb-team да заредят 2,2кг от Gold Standard и си купувам. Само трябва да измисля какъв вкус да е. Сега остана да измисля хранителния си план и какво да ям по часове. Ако може да ми помогнете ще съм благодарен!

ЖЧ

13.06.13
14:20

По-скоро си вземи някакви амино и бцаа и наблегни на храненето. Като марка бих ти препоръчал PrimaForce и Cytosport.

13.06.13
15:32

Gold Standard-a е супер! Добре си се ориентирал. За вкус - Cookies and cream - УНИКАЛЕН! В момента аз пия двоен шоколад, но не ми харесва. Банана е отврат (лично мнение). Бисквитките са най-добрия вкус на този протеин.

Гейнер = скъпа захар :)

Успех!

Благодаря Ви много за бързите отговори!
Мисля да използвам темата за съставянето на хранителния ми режим и евентуална помощ от вас.

Първо хранене - тук ми е много мъка, защото не мога да ям нито овесени ядки, нито мюслита... много са ми гадни - 1 доза протеин, 4-5 яйца, 2 филии хляб
Второ хранене - 200-300 грама месо, няколко филии хляб, салата
Трето хранене - някакви въглехидрати - ориз, картофи, царевица...
Четвърто хранене - каквото има приготвено в къщи. Мусака, ориз, пържоли, яйца...

Втората доза протеин ще я взимам в тренировъчни дни след фитнес, а в не тренировъчни около 5-6 часа след първата. Между храненията някъде ще вкарам фъстъци, кисело мляко, бисквитки. Понякога може и някакви сандвичи ако нямам време или друга храна.

Знам, че е доста зле, но се надявам с помощ от вас да я пооправя малко и да стане с 1 идея по-добра. Мисля, че трябва да имам повече въглехидрати и мазнини в яденето, защото съм пробвал с много протеин на ден, не свалям килограми, но и не качвам, а смея да твърдя, че съм се тъпчел здраво и не е имало част от деня, в която да гладувам.

13.06.13
22:04

казано от Христо Стойчев на 13.06.13, 19:17:

Благодаря Ви много за бързите отговори!
Мисля да използвам темата за съставянето на хранителния ми режим и евентуална помощ от вас.

Първо хранене - тук ми е много мъка, защото не мога да ям нито овесени ядки, нито мюслита... много са ми гадни - 1 доза протеин, 4-5 яйца, 2 филии хляб
Второ хранене - 200-300 грама месо, няколко филии хляб, салата
Трето хранене - някакви въглехидрати - ориз, картофи, царевица...
Четвърто хранене - каквото има приготвено в къщи. Мусака, ориз, пържоли, яйца...

Втората доза протеин ще я взимам в тренировъчни дни след фитнес, а в не тренировъчни около 5-6 часа след първата. Между храненията някъде ще вкарам фъстъци, кисело мляко, бисквитки. Понякога може и някакви сандвичи ако нямам време или друга храна.

Знам, че е доста зле, но се надявам с помощ от вас да я пооправя малко и да стане с 1 идея по-добра. Мисля, че трябва да имам повече въглехидрати и мазнини в яденето, защото съм пробвал с много протеин на ден, не свалям килограми, но и не качвам, а смея да твърдя, че съм се тъпчел здраво и не е имало част от деня, в която да гладувам.

Овесените пробвал ли си с кисело мляко и мед да ги омесваш? Става доста вкусно :) Хлябът препоръчвам да е пълнозърнест. Може да добавиш вечер преди лягане извара.

Пробвал съм само с кисело мляко и имам чувството, че паса трева... напъвах се колкото можах, но щях да повърна. Изварата иначе я бях забравил, но преди лягане ще хапвам!

Апитонин - доколкото разбрах, някакво пчелно млечице. Та един мой приятел ми го хвали много, попринцип той си пада малко будала и може и да са го послъгали, защото вярва на всеки, но ми казва, че е много доволен и бил качил много от него... На мен не ми се понрави идеята да качи от пчелно млечице, но реших да попитам първо тук, иначе е евтино, гледам, че е безвредно, та няма проблем да го пробвам да видя за какво иде реч, но както казах искам първо да се консултирам с Вас. Наистина този мой приятел качи доста килограми и то активна маса, сам видях резултата, и си помислихме първо, че пие метан, гледах го че взима някакви хапчета, но после ми показа и много ми го хвали... Нищо чудно и Дианабол (метан) да взима де, но това не е по темата. Става въпрос, че наистина качи активна маса, та възможно ли е това пчелно млечице да му е помогнало? - в листовката пише, че е за тежки физически и психически натоварвания и повишаване на апетита, но само това, не мисля, че ще е някакво чудо за 10 лева...

Поздрави,
Христо

17.06.13
23:50

Разбира се, че не.
Единственото нещо, от което се качва маса е ХРАНАТА! Ако не качвате килограми, значи ядете малко!
И един тон добавки да пиете, ако храната е недостатъчно, нищо няма да качите.

Мнението беше редактирано от Петко К на 17.06.13 23:51.

08.08.13
10:52

Pharma Freak - Mass freak ft Pharma Freak - Test freak ако имаш пари

За максимален мускулен растеж, много бодибилдъри и хардгейнъри допълват Mass Freak с Test Freak, най-силната и клинично доказана формула на света за стимулиране освобождаването на тестостерон!

Мнението беше редактирано от Valentin Atanasov на 08.08.13 10:53.

08.08.13
14:01

казано от Valentin Atanasov на 08.08.13, 10:52:

Pharma Freak - Mass freak ft Pharma Freak - Test freak ако имаш пари

За максимален мускулен растеж, много бодибилдъри и хардгейнъри допълват Mass Freak с Test Freak, най-силната и клинично доказана формула на света за стимулиране освобождаването на тестостерон!

А за тези мега-мощни твърдения някакви доказателства можеш ли да представиш? Кой го ползва, с какви резултати, има ли реални клинични тестове и според кой е най-силната формула на света? или просто трябва да вярваме на на хората дето го продават?

03.02.14
21:43

Здравейте аз съм на 16г 63кг 180 от доста време се занимавам с фитнес та мисля да си взема supermass 2100 за покачване на мускулна маса. Ако може да ми кажете хубав ли е дали помага и с какво мога да го пия освен с вода например какао и т.н Благодаря предварително  :) :)

09.02.14
16:50

Бих те посъветвал да започнеш да се храниш правилно, натрупай малко стаж в залата и тогава скачай на добавките. Гейнър бих ти препоръчал, колкото и това да си купиш захар от бакалията с цел мускулна маса. Най-добре се насочи към по-добро и повече като количество хранене както казахме и евентуално може да си вземеш суроватка след време от сорта на уей шейк, предатор, американ стандарт и прочие...

01.03.14
20:48

здравейте :)) на 16г съм 65кг 185 миля да си взема..100% Whey Gold Standard на optimum nutrition 454g ..занимавам се с фитнес поне от година и половина..та ако може да ме посъветвате за него помага ли..Благодаря предварително :) :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1