Дневникът на една малка фитнес любителка. :)

Темата е заключена.

13.06.13
22:28

Добре, здравейте на всички! Казвам се Михаела и това е първият ми дневник. Разгледах малко другите дневници и от много време разглеждам BB-team, така че реших да си направя. Предполагам трябва да започна със тегло и ръст - ами висока съм 1 70 близо и тежа 45 кг, казват че съм била клоща и аз естествено не се виждам толкова слаба. :D ..Но все едно, това не е важно, така любимите ми храни са попара, плодове всякакви, шоколад, салати, и сандвичи, и сирене и да засега са тези, въпреки че след един месец, вероятно ще са други. :) И така обожавам да тренирам тичам, почти всеки ден, фен съм на Руми и обичам фитнеса. Но предпочитам да ходя там зимата, имам си достатъчно уреди в къщи. Не обичам месо, но не съм вегетарянка и все пак не очаквайте да виждате много месо в менюто ми.
Ами сега ще започна със вечерята:
- Вечерях попара( купичка мляко със крайче хляб и лъжица мед) :D
От утре, почвам по-подробно. Мисля, че ще бъде интересно и занимателно тук. Изглежда има приятни хора, поне така мисля и сайта е супер. Сега тренирам табата тренировки, но мисля да превключа скоро на HIIT. И това е от мен. :)

Темата беше редактирана от Mihaela Vasileva на 13.06.13 22:30.

Хийт почнах да правя и аз, много съм доволен. Признал съм ги за най-добрите кардио тренировки :). Попара вечер не е удачно по принцип, но ти наистина си малко килограми и явно това не ти пречи по никакъв начин. По принцип вечер е желателно да хапнеш салатка, месо, риба, яйца, а като цяло преди лягане извара с малко мазнини ( ядки, маслини, зехтин ). Успех ти пожелавам занапред !!!

14.06.13
14:22

Един съвет-ако така се чувстваш добре не се променяй , само защото някои ти е казал , че си прекалено слаба , защото винаги ще има някой , които ще каже ти си много ниска,висока,дебела,слаба и т.н , просто няма начин да се харесваш на всички.Иначе ако искаш да качиш килограми увеличи приетата храна, но се опитай да е качествена.

Каквато и да е целта - успех! И не спирай да се усмихваш (страхотна снимка, ако си ти това; чак и аз се усмихнах, а съм голям бурсук по принцип :) !

14.06.13
17:46

Какво става сега Михаела или Василена си последно и защо си изтри стария дневник,че то и този ще стане същия :D

14.06.13
19:47

Ами благодаря на всички! :D Ще започна да се храня по здравословно и да ям повечко друга храна, да има разнообразие иначе HIIT тренировките са много добри и ще се стремя към по-добър начин на живот, а за попарата вечер, да не е хубаво, но просто напоследък ми се яде повече сладко и то вечер (днес ядох шоколад на обяд, но това беше защото ми падна много рязко кръвната захар и получих страшно главоболие), и така понякога имам такива дни, мисля че всеки има, но 3-4 дни не повече. И какво мислите за калориите, колко трябва да изяжда един спортуващ човек, за да не качва и да не се чувства гладен? Нормалното попринцип е 2000 за момиче мисля, но приятели ми казват че спортуващите трябва да приемат по повече? И как правите протеиновите си шейкове, наистина ли имат много добър ефект?! :)
- А сега имам една малка цел, има една програма за начинаещи в маратоните, средно трудна е и целта е половин маратон 22 километра, искам да успея! И да го избягам. :D
- И да това съм аз на снимката :P

Мнението беше редактирано от Mihaela Vasileva на 14.06.13 19:56.

Според това, което съм чел (и гледал по Дискавъри), такива дълги маратони са супер изтощителни за организЪма. Аз и не мога да издържа де, пък и тяло тип “маратонец” никак не ми харесва, така че имам негативно мнение по въпроса :D (макс 8-9 км). Все пак - не се отказвай и мачкай!
А за калориите - калкулатори онлайн има много. Според възраст, височина, тегло и натовареност дават горе-долу дневен брой калории за притежателя на данните.
Лека!

15.06.13
08:41

Тихомир ти каза каквото трябваше , аз ще допълня за шеиковете .Според мен ситрун,обед,преди и след тренировка трябва да се яде , а вечер преди лягане може да се изпие един.100 гр извара с 300 кисело мляко , може и вода да добавиш  , става много хубав шейк , осигуряващ ти протеин за през нощта.

П.п -Някъде бях чел, особено за времето преди тренировка , че е по - хубаво хранителните вещества да са от истинско хранене ,вместо от шейкове.

казано от Пенев на 15.06.13, 08:41:

Някъде бях чел, особено за времето преди тренировка, че е по-хубаво хранителните вещества да са от истинско хранене, вместо от шейкове.

Правилно си запомнил... и за да не търсиш другата част от истината - след тренировка също е по-добре да се приема храна, а не добавка.

Михаела, протеинов шейк от хранителна добавка на този етап нито ти трябва, нито ще ти помогне с нещо. Преди да стигнем до тези неща трябва да коригираш много други детайли в храненето. Шейк от хранителни продукти можеш да си правиш винаги. Става ти лошо, защото най-вероятно гладуваш. Мераците за сладко вечер потвърждават това. Шоколадът в тези моменти не ти решава проблема за постоянно. Целта за полумаратона е хубава, но твърде далечна за теб. След 3-4 години - да, може би... ако до тогава си направила необходимото.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 15.06.13 14:01.

15.06.13
15:57

Честно казано не гладувам, и идеята не е далечна. Не и за мен. :) Обичам да спортувам и вече тичам по 8 км. следвам програмата на един шампион маратонец и мисля, че ще се получи защото ставам по-добра. И не ми става лошо от това, че не ям, а просто преди на Великден ядях много яйца :D и сега просто не мога много, и са ми гадни. Има хора, които не ядат шоколад или картофи или пържоли(като най-добрия ми приятел), всеки има храна която не може да яде в големи количества и такава която може да яде до пръсване :D . И така днес денят мина доста добре, храната мисля, че също
(макар и за някой да не е, аз нямам проблеми засега).
Закуската: Кисело мляко със бадеми ^^
- Тичах 5 км. :p И след това ядох сирене (не 1-но парченце, ами солидно :D) ии..после банан и вафла
- След обяд пих още и мляко 500мл със пъпеш ии..
Добре, и ще спомена отново,че не гладувам! :D
Така мисля да вечерям супа ии..това е. А за сладкото, с ниска кръвна захар съм 3.3 от минимум 3.0 ( и да захарта ми се отразява добре :), шоколада ми действа добре, иначе просто ми е много зле понякога и той помага :) )

казано от Mihaela Vasileva на 15.06.13, 15:57:

Честно казано не гладувам... и ще спомена отново,че не гладувам!

Съдейки от написаното - грешиш.
Храната ти съвсем не е достатъчна - както като количество, така и като качество.
За баланс да не говорим...
На мен, обаче, ми писна да обяснявам нещо, което сме говорили стотици пъти. Здравето си е твое. :)

казано от Mihaela Vasileva на 15.06.13, 15:57:

И така днес денят мина доста добре, храната мисля, че също
(макар и за някой да не е, аз нямам проблеми засега).

До момента - да.
Практиката, обаче, е доста сурова... :)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 15.06.13 16:19.

За да подкрепя Кольо Пияндето: Това, което си дала като данни (без възраст), предполага около 1800-2000 калории дневен прием. С доста завишени количества и на груба сметка - днешния ти прием е около 1200 калорри (плюс супата - около 1400 до 1500), с доста ниски стойности на протеини, мазнини и въглехидрати. А трябват и витамини и минерали, които пак идват от достатъчна и разнообразна храна.
“Treat your body like the most expensive piece of jewellery, after all it is the only place you have to live forever” или нещо подобно.

15.06.13
21:07

Съветите са наистина вярни, извинявам се за това с възрастта, на 16 съм :D. И ще се стремя да се храня по здравословно. А за витамините и минералите, попринцип ям много плодове и зеленчуци.И да спомена вечерях си супа с филийка хляб и 1 фитнес сега. И стига за днес писане, лека от мен :)

17.06.13
07:32

Добре, съжалявам, че вчера не писах. Имах дълъг ден. :) И за вчера -
Закусвах: вафла хипер и кисело мляко :D
-Тичах 8 км. за час.След което ядох ябълка :)
Обядвах: Канелони ( полезни със нарязан печен врат, сос Басилико със домат нали и със кашкавал и сос бешамел) 1-на порция
- след това ядох 1 фитнес и по късно една топка сладолед
Вечерях: Домати Чери със малко салам и половин филийка със лютеница
- после и 1 банан и след това 1 мини кит-кат за десерт ( имаше 80 kcal ) :D защото много ми се хапваше макар че днес вече бях яла сладко -_-
Днес -
Ами за днес, няма много засега защото тъкмо започна деня, и аз закусвах купичка с прясно мляко и lol fat мюсли. Това е, ще пиша довечера. :)

Мнението беше редактирано от Mihaela Vasileva на 17.06.13 07:33.

Загуби се. Много хаотично се храниш, планирай си храненията - доста помага.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1