Проблеми с китката

14.06.13
00:23

Ще гледам накратко да предам моята история :D . Занимавам се като цяло с трениране/спорт от доста време насам. В момента предимно се занимавам със стрийт фитнес , упражнения със собствено тегло , гимнастика и разни такива. Честно казано не съм получавал кой знае колко и какви травми от както тренирам ( 3+ години) . Всъщност докато тренирах във фитнеса не помня да съм получавал въобще травми и всичко почна когато почнах да практикувам този начин на трениране. През изминалата една година китката ( дясната ) често ми се е обаждала обикновенно като извършвам по - тегави упражнение - силове , комбинирани кофи , разни такива с отскачане , пляскане , превъртане . Тези травми са ми са се получавали главно поради факта , че въобще не се пазех се съм слагал много накитници , бандажи , бинтове и тн. , което в последствие почнах да правя. От известно време ме мъчи обаче една травма , която ме върна светлинни години назад. Когато съм например в позиция за лицевеи опори , кофички , плънч , L-sit и най - вече когато китката ми е извита надясно изпитвам ужасни болки. Колко по надясно е извита толкова повече ме боли. При лицевите опори днеска не ме болеше , но когато направих L-sit на земята ( бях си сложил много здраво затегнат бандаж за китка ) ме заболя много. Просто не мога да тренирам от тази болка . Пробвах да се мажа да се пръскам да почивам ходих на ортопед каза ми че е проблем със ставите да използвам разни накитници и тн. да се ограничават крайните движения на ставите и от няколко месеца не съм направил една лицева опора без бандаж , но подобрение няма . Болката не изчезва . Много бих се зарадвал ако някой може да сподели например някакви заздравяващи упражнение , които да прилагам и въобще каквото и да е :)

14.06.13
11:58

И аз имам същият проблем. Появи се докато тренирах плънч на земя с ръце на 45 градуса навън. Просто тези позиции не са естествени за китките. Спрях да тренирам плънча и започнах да правя упражнения за китки: лицеви на китки (на колене), разни разтягания, виж това видео: http://www.youtube.com/watch?v=oh6razr1Khs&list=FLX27uH0cZIFslxxEzibg9wg

Взех си и накитници и точно днес ми пристигнаха витамини с формула за кости и стави. Болката се появява от време на време но отшумява за ден-два и това е само ако тренирам без да разгрея и правя много товарещи китката упражнения ( това са най-вече бутащите упражнения - кофи (с тежест най-вече, плънч, Л-сит, В-сит и тем подобни). 

Почивка, разгрявка на китките всеки ден и когато тренираш бутащи при появя на болка спираш. Трябва да си търпелив и ще изчезне след месец. Накитници също помагат много.

15.06.13
12:01

Благодаря много ще започна да правя такива упражнения :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1