14.06.13
00:52
Слагам писменото начало. Да потренирам търпението си.
Темата беше редактирана от Петър Петров на 14.06.13 01:19.
14.06.13
00:59
Здрасти!
Ако това ще е твоят дневник, то ще е практично да дадеш възможно най-подробна информация за режима и целите ти. Така четящите ще могат да споделят (ако желаят) мнението си и то да ти бъде полезно.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 14.06.13 01:20.
14.06.13
01:10
Целта ми е да изчистя мазнините. Към момента съм 95 кг., 185 см. Желанието ми е да постигна 83 - 85 кг. Срокът е до края на октомври.
14.06.13
01:18
Мисля да започна с тази програма http://www.bb-team.org/workout/1285_balansirana-programa-za-otslabvane
За режима на хранене ще трябва да потърся още информация, а също така и да се самонаблюдавам. Възможностите ми за разнообразие са ограничени и трябва да се вместя в няколко основни храни , които да комбинирам. Ще публикувам ежедневно менюто и тренировките си, както виждам, че се прави в повечето дневници.
Мнението беше редактирано от Петър Петров на 14.06.13 01:21.
14.06.13
01:19
казано от Петър Петров на 14.06.13, 01:18:
Ще публикувам ежедневно менюто и тренировките си, както виждам, че се прави в повечето дневници.
То това е преди всичко от полза за самия теб - ще можеш след време да видиш как точно си постигнал дадени резултати.
14.06.13
23:14
Началото е поставено. Справих се с клековете и нападите, които ме плашеха в началото. Изпълних стриктно програмата: 4 серии клек с щанга - за съжаление само с 60 кг. успявам да клекна 10 пъти. След това направих лег екстензиите с 45 кг. тежест, бедрените сгъвания с 25 кг. и нападите с 2х6 кг. дъмбели. На калфмашината сложих 70 кг., но ми се сториха леки. Следващата тренировка ще коригирам тежестта. С коремните преси и повдигане на коленете нямах проблем. Доста се изморих в края на тренировката и още по стълбите, излизайки от залата, усетих схващането и паренето в бедрените мускули. Това обаче е добър знак, че тренировката е била качествена. Пропуснах да спомена загрявката - 3 суперсерии по 30 клека със собствено тегло следвани от 15 кофички на успоредката с 2 минути почивка между сериите. Единственото ми притеснение е слабостта на бедрата ми. 60 кг са много лека тежест, но действително ми тежеше. Възможно е да съм прекалил с клековете със собствено тегло по време на загрявката.
Относно храната мога да кажа, че се справих сравнително добре, въпреки, че преди да започна да пиша не издържах и изядох една мекица. Сутринта в 7.30 закусих с 6 лъжици овесени ядки и кисело мляко. В 10.00 изядох шепа бадеми. В 12.30 обядвах с 1 свинска пържола, около 180 гр., купичка таратор без олио, 100 гр. огретен. В 16.00 започнах тренировката, която заедно със загрявката продължи 70 минути. В 18.00 изядох 50 гр. извара с кисело мляко, в 20 часа 100 гр. от същото и парче диня. За мекицата вече писах. Утре смятам да почивам, но в случай, че се чувствам добре може да повъртя кростренажора без да търся някакви постижения - ей така, просто за раздвижване. Обмислям въпроса с хранителните добавки, но още не съм наясно какво точно да си взема. Ставите и сухожилията ми засега са добре, но съм забелязал, че когато претоваря започват да скърцат (envy). Някаква добавка с магнезий сигурно ще помогне за по-доброто възстановяване. Толкова за днес. Писането е по-трудно от “блъскането” - със сигурност.
16.06.13
23:24
В събота 15.06.2013 почиивка. Всичко ме боли. Зверска мускулна треска, или по-точно само треска, защото ако е мускулна трябва да имаш мускули, нали така.
В неделя 16.06.2013 изпълних предвидения крос на гладно. За 45 минути пробягах 7.5 км. Менюто ми за деня също е разумно, дори бих казал, че прекалих с гладуването. Два часа след кроса изядох малко извара с таратор. За обед изядох 2 принцеси с пълнозърнест хляб. Следобед изядох парче диня и за вечеря отново си направих таратор с извара. Чувствам, че болките в мускулите намаляват и се надявам утре да съм пълноценен в залата.
Мнението беше редактирано от Петър Петров на 17.06.13 18:33.