Водна задръжка или мазнина ?

Здравейте,
Ще бъда кратък. Сутрин, когато ставам се чувствам изчистен, но леко плосък. През деня с приема на храни и вода, и понеже доста седя в училище или в нас, усещам как стомаха ми леко се подува. Слоят ‘’кожа’’ над коремните ми мускули през деня е мек и съвсем леко разтеглив. Чудя се това мазнина ли е, защото по сметки на талия и врат съм около 8,5% подкожни мазнини, но през по-голямата част от деня очертанията на корема ми дори не се виждат.
Как мога да разбера дали това е водна задръжка или мазниниа, защото се съмнявам на този процент подкожни мазнини да нямам добро очертание на корема. (П.С. всички мерки, тренировки, храни са както трябва, просто толкова пъти съм писал за тях, че вече не ми се повтаря всичко наново). НЕ ям сол.
Благодаря за помощта !

16.06.13
21:36

Най-вероятно е и вода, и мазнина. Все пак през цялата нощ използваш за енергия подкожните си мазнини и затова сутрин си с една-едничка идея по-изчистен. А тази сметка с талия и врат звучи супер несериозна, по-добре използвай калипер или каквото и да е друго :D

16.06.13
21:46

А как можеш сам да си измериш процента подкожни мазнини ?

Сега с огромен риск да ми се подиграете ще кажа: Ползвам този сайт http://www.scientificpsychic.com/fitness/diet.html :)

16.06.13
22:44

И на лекар става. :О

17.06.13
11:19

казано от Луд за връзване на 16.06.13, 21:46:

А как можеш сам да си измериш процента подкожни мазнини ?

Най-лесно с калипер.

17.06.13
11:21

казано от Мартин Александров на 16.06.13, 21:55:

Сега с огромен риск да ми се подиграете ще кажа: Ползвам този сайт http://www.scientificpsychic.com/fitness/diet.html :)

Никой няма да ти се подиграва, но подобни не дават точния процент подгожни мазнини.
Двама, които примерно са високи 180 и тежат 70 кила в зависимост от това дали единия е атлет, а другия не могат да имат много различен %, а този сайт ще ги даде еднакъв.

А попринцип сега от тези 2 седмици след като чистя на low carb свалих тези 1,5см, което ще рече, че поне някакви мазнини съм изгорил. Но все още има слой, който покрива плочките ми (чистил съм преди, но с тичане и станах кльощав и сега ме е страх да го повторя). Храната ми е на 6, всичко е изчислено, дори мерките вървят по план, само визията не се променя... Защо става така :(

17.06.13
22:11

казано от Желязото на 16.06.13, 21:36:

Все пак през цялата нощ използваш за енергия подкожните си мазнини и затова сутрин си с една-едничка идея по-изчистен.

Източник на информацията,подкрепена с доказателства и обстоятелства?

Мнението беше редактирано от lordinario на 17.06.13 22:11.

18.06.13
06:25

Може би някой друг път. И все пак, как мислиш, че оцеляваш през нощта, без да се храниш?

18.06.13
09:20

Както и през деня?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1