Street Fitness

Темата е заключена.

Здравейте. Казвам се Викторио и съм на 14 години. Висок съм 168см и тежа 47кг. Имам известен опит с тренировките, но от следващия понеделник започвам да тренирам сериозно. Съставил съм си програма, която не е кой знае какво. Понеделник и Четвъртък тренирам за ръце, а Вторник и Събота за гръб, гърди, трицепс и рамо. През останалите дни тренирам за крака и корем.

Понеделник: Тренировка А
Вторник:  Тренировка Б
Сряда: Тренировка В
Четвъртък: Тренировка А
Петък: Тренировка В
Събота: Тренировка Б
Неделя: Тренировка В

Тренировка А (ръце):

1. 4х6 Набирания с тесен надхват
2. 4х6 Набирания с нормален надхват
3. 4х8 Набирания с тесен подхват
4. 4х8 Набирания с нормален подхват

Тренировка Б (гръб, гърди, трицепс и рамо):

1. 4х8 Кофички
2. 4х12 Полукофички
3. 4х12 Лицеви опори
4. 4х8 Набирания с нормален подхват

Тренировка В (крака и корем):

1. 4х40 Клек със собствено тегло
2. 4х60 Повдигане на пръсти от стоеж
3. 4х40 Коремни преси

Тренирам само със собствено тегло, защото съм още малък за тренировки с тежести. Целите са ми да натрупам малко мускулна маса и да стана по-силен физически.

18.06.13
13:13

Не си малък за тренировки с тежести,но набиранията се водят за гръб,като си сложил само набирания за ръце е малко странно,иначе е добре може да ги направиш така:Понеделник А,Вторник почивка,Сряда тренировка Б,Четвъртък почивка и така през ден,(това си е мое мнение,ако искаш не ги размествай, но нямаш почивен ден пък така ще имаш всеки път сила за следващата тренировка на MAX).
Коремните преси прави различни видове,няма смисъл да правиш едни и същи по 200 повторения...направи 3,4 вида по 15-30 и това е...
Може и да бягаш спринтове за краката примерно 50,100.200 метра е добре.щ
Набиранията,ако това са ти оптималните ОК,ако не прави 60-70% от оптималните,и ако ти станат твърде лесни,винаги може да вържеш тежест за себе си(приерно тухла).
Ако,можеш да намериш въже за скачане ще ти помогне много.
Лицевите,прави пак различни видове примерно с повдигнати крака,лицеви “диаманд”-мисля,че така се казваха,и пак ти казвам няма смисъл да правиш едно и също упражнение повече от 30 повторения по добре направи различни упраженения ще ти помогне много повече,тези полу кофи,кофи на пейка ли са ?

П.С-храни се повече,разбира се не с боклуци,защото си 168см 47кг :/

Мнението беше редактирано от Заек Суши на 18.06.13 13:15.

Благодаря за мнението. Знам, че съм слаб, затова сега почвам да ям повече и то не боклуци от растителен произход. Аз тичането не съм го включил, но съм си планирал всеки ден рано сутрин (по хладно) да тичам 600 метра. Това не са ми всички възможности (за набиранията). С подхват мога 10, а с надхват 8, но съм ги намалил, защото ако ги направя тези после нямам сила за следващата серия. Лицевите опори ще ги правя 2 серии с тясно и 2 серии с широко разтворени ръце. Коремните преси ще ги правя по 1 серия с всички варианти според позицията на ръцете.

П.С. Полукофичките са на пейка, да. А колкото до въжето за скачане ще намеря.

Мнението беше редактирано от Викторио Михайлов на 18.06.13 14:14.

18.06.13
14:20

Позицията на ръцете не променя факта,че тренираш едни и същи части на корема,сега ще ти дам линк със видове лицеви упори и коремни преси:
Ето за корема: http://www.passion4profession.net/en/abs-exercises/
Ето за гърдите: http://www.passion4profession.net/en/chest-exercises/
Ето и за краката,ако искаш: http://www.passion4profession.net/en/quadriceps-exercises/Page2/

Здравейте. Днес беше първият ден от тренировките със собствено тегло по горе посочената програма.

1. 4х6 Набирания с нормален надхват
2. 4х8 Набирания с нормален подхват
3. 4х6 Набирания с тесен надхват
4. 4х8 Набирания с тесен подхват

Не спазвам хранителен режим, но ще опиша храната ми днес.

1. 09:40 - Сандвич с маргарин, сирене и кашкавал.
2. 12:20 - Около 200г джанки.
3. 12:50 - Ярешко месо и 4 филии с течен шоколад.
4. 16:10 - Сладолед Nestea.
5. 16:30 - 2 вафли, суха паста и холидейка.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1