Достатъчни ли са мазнините и въглехидратите в режима ми ?

24.06.13
23:32

Започнах НВД, но не знам дали са достатъчни мазнините и въглехидратите, та протеина да не се превърне в глюкоза... Гледам да се храня разнообразно, та ето примерно днешното ми меню.

9:00 Доза суроватъчен протеин
9:10 400мл кисело мляко Верея 4,5% с 50-60гр овесени ядки
10:00 кафе и кола
11:00 2 капсули аминокиселини Universal Uni-liver
13:00-15:00 тренировка
15:30 2 капсули аминокиселини Universal Uni-liver
16:00 доза суроватъчен протеин
16:10 200гр свинска пържола, 40гр сланина, салата домати краставици
20:00 тичане 5-6км
21:00 доза суроватъчен протеин
21:30 100гр извара със салата домати краставици
21:40 2 капсули аминокиселини Universal Uni-liver
00:00 300гр свинско с 100мл кисело мляко

Така... и според теб има ли начин да се отговори при така зададен въпрос?

25.06.13
00:40

Е просто питам за мнение дали е добре примерно днешното меню :)

25.06.13
00:40

http://shapie.bb-team.org/lx68/progress

Не съм сигурен, че на някой му се занимава да смята колко мазнини и въглехидрати има в тази храна. Ако ти направиш тази сметка, вероятно повече хора ще споделят мнение. От друга страна твърде малко хора ще си направят труда да погледнат антропометричните ти данни в профила, за да направят преценка. С всичко това искам да кажа, че поглеждайки темата, масово потребителите просто я отминават, защото не им се занимава с кръстосан разпит и смятане. Към момента темата е погледната от над 40 човека, но никой не е дал мнение, нали? Питаш дали е добре днешното меню, но не си споменал какво представляват и тренировките ти. Затова е оправдано да подаваш достатъчно информация (за себе си и друга), когато задаваш подобни въпроси. Виж това. Хората, които могат да ти кажат нещо смислено, не обичат да гадаят. От онези, които нямат нищо против да ти дадат мнение наизуст, ти просто нямаш полза.

Искрено се надявам да ме разбереш правилно.
Нямам лоши чувства, нито пък ти си направил грешка в нещо.
Просто ти давам практически съвети, за да сме си взаимно полезни във форума.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 25.06.13 08:05.

25.06.13
10:12

казано от Кольо Пияндето на 25.06.13, 07:50:

Не съм сигурен, че на някой му се занимава да смята колко мазнини и въглехидрати има в тази храна. Ако ти направиш тази сметка, вероятно повече хора ще споделят мнение. От друга страна твърде малко хора ще си направят труда да погледнат антропометричните ти данни в профила, за да направят преценка. С всичко това искам да кажа, че поглеждайки темата, масово потребителите просто я отминават, защото не им се занимава с кръстосан разпит и смятане. Към момента темата е погледната от над 40 човека, но никой не е дал мнение, нали? Питаш дали е добре днешното меню, но не си споменал какво представляват и тренировките ти. Затова е оправдано да подаваш достатъчно информация (за себе си и друга), когато задаваш подобни въпроси. Виж това. Хората, които могат да ти кажат нещо смислено, не обичат да гадаят. От онези, които нямат нищо против да ти дадат мнение наизуст, ти просто нямаш полза.

Искрено се надявам да ме разбереш правилно.
Нямам лоши чувства, нито пък ти си направил грешка в нещо.
Просто ти давам практически съвети, за да сме си взаимно полезни във форума.

Видях си грешката. Мерси :)

Аз бих направил следното:
- сутринта бих смесил суроватъчния протеин с киселото мляко и овеса
- Coca Cola-та ще я махна, не виждам нужда от тази захар
- кафето ще го приближа към тренировката
- ще си спестя дозата протеин след първата тренировка (при наличието на подобна храна в този момент, тя е излишна)
- ще смеся суроватъчния протеин и изварата след тичането
- вечерния прием на аминокиселини ще го махна (ще прибавя по една капсула към предишните два приема)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 25.06.13 11:51.

25.06.13
12:01

Благодаря още веднъж за отделеното време :)

Модерация: Мнение без връзка с темата!

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 26.06.13 21:02.

26.06.13
21:35

Твърде много протеин, малко мазнини. Ако целта ти е отслабване със запазване на мускулна маса, ти стигат 1.5г/кг протеин, с останалото мазнини и постигаш класическата кетогенна диета, в която няма място за овесени ядки и кока кола. Наблягаш на аеробни упражнения и ще си 6.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1