10.09.13
22:54
Храненето е 80% от успеха, ама аз забелязвам, че тренировките при доста хора са 80% от мотивацията за храненето :) Тренировките биха ти помогнали само.
П.с. нещо много акъл давам днеска :Д извинявам се
Мнението беше редактирано от fire.is.my.nature на 10.09.13 22:55.
10.09.13
23:01
Така е, едното върви с другото:)
И аз мисля, че за ръст 174см 55кг са малко. Аз съм висока 173см и се стремя да стана 65кг, което смятам, че е перфектното тегло за този ръст. Другото важно е и как самите килограми ще бъдат разпределени (мазнини:мускули). Дневничето ти е един малък хаос. Препоръчвам ти седмица-две (колкото е необходимо) да премислиш целите си и начина по който да ги постигнеш: с постоянство, без много стрес и според нещата, които обичаш и живота, който водиш. Иначе всичко останало е един обречен кръг и вредиш сама на себе си.
Мнението беше редактирано от maria на 11.09.13 08:18.
Здравей,
както са ти написали и другите - 53 са МНОГО малко за твоята височина, нереална (дано) цел си си поставила.
Не разбрах нещо, как се готвиш за този ултра маратон, като в същото време не бива да правиш аеробни тренировки?
November, последните седмици спрях с тренировките заради натрупаната мускулна маса, която не харесвам по тялото ми.Надявам се да спра да качвам мускули поне докато не сваля мазнини. Адриана, 4 процента са супер за месец, ще ми споделиш ли примерно меню и какво обичаш да ядеш по време на режима? Благодаря ви :)
11.09.13
20:05
Примерно меню - закуска: 4 варени яйца, 10 грама масло, половин (един) грейпфрут, обяд: 200 гр месо със салата и 1 с.п. зехтин, вечеря - 200 гр месо и салата, според това колко са ми мазнините за деня преценявам дали да слагам зехтин или не:) За закуска ям и 50 гр сирене (пълномаслено), понякога ям 1 филия пълнозърнест немски хляб, всичко зависи от това на колко си държиш въглехидратите. Забелязала съм обаче, че когато спра млечните (заквасена сметана,сирене,кашкавал), има по-голям резултат, затова в момента малко съм ги махнала от менюто и поддържам ниски въглехидрати като цяло. Като цяло моите идват от зеленчуци и плодове, като избягвам тези с висок ГИ. Сладко не съм яла от 1 месец и нещо - нямам и желание за сладко в момента, затова и не ям,ако ми се прияде - ще си хапна :) Не на всеки му понася на ниски въгл. обаче, затова те съветвам,ако пробваш, да е постепенно намаляване и да видиш как ти се отразява - при мен действа, но всеки си е индивидуален. В момента се замислям дали да не правя един зареждащ ден..но ще видим:) Можеш и сурови ядки да хапваш по 50 гр на ден (50гр заради въглехидратите, все пак е НВД, освен ако не ти идват всички въгл от това, естествено), ако прегладнееш между обяда и вечерята например - не знам през колко часа ядеш. При мен храненето е през 5 часа, организмът ми така си е свикнал и да ти кажа не ми се налага междинно, храната от предното хранене ме засища.
П.С Държа да кажа все пак,че този режим е съчетан с 4-5 стабилни тренировки седмично със свободни тежести :)
Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 11.09.13 20:07.
Хубава програма си имаш :) Ще пробвам да наблегна върху храненето в определени часове от деня, което също е проблем за мен.Това че апетитът ти за сладкото е по-малък от преди много ме радва, защото съм шоколадохоличка и се надявам при мен да отшуми с времето това пристрастяване. Искам да попитам и нещо интересно,което по себе си видях когато правех НВД режим.Усещаш ли някакво нормализиране на емоционалната енергия, тоест от една страна да имаш повече енергия в запас, а то друга- да си по-спокойна и уравновесена? Питам защото по персонални наблюдения, когато спрях сладкото организмът ми започна да си пази енергийните запаси и да не ги изразходва за някакви емоции което доведе до положителна нагласа като цяло.
12.09.13
14:51
Оо, да ! Определено го забелязвам, но да ти кажа чак сега като написа това, си давам сметка, че може да се дължи именно на липсата на сладко:))
Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 12.09.13 14:51.
12.09.13
16:56
казано от Endorphin на 12.09.13, 14:44:
Хубава програма си имаш :) Ще пробвам да наблегна върху храненето в определени часове от деня, което също е проблем за мен.Това че апетитът ти за сладкото е по-малък от преди много ме радва, защото съм шоколадохоличка и се надявам при мен да отшуми с времето това пристрастяване. Искам да попитам и нещо интересно,което по себе си видях когато правех НВД режим.Усещаш ли някакво нормализиране на емоционалната енергия, тоест от една страна да имаш повече енергия в запас, а то друга- да си по-спокойна и уравновесена? Питам защото по персонални наблюдения, когато спрях сладкото организмът ми започна да си пази енергийните запаси и да не ги изразходва за някакви емоции което доведе до положителна нагласа като цяло.
Мацка, стига размишления, дай да прочетеме 5 разумни реда в дневника, т.е. отчет на хапване и тренировка. Действието е по-силно от мисълта. :Д
Освен това думи като “шоколадохолик” са опасни. Не подготвяй сама следващия си биндж и то при ВМ НВД, защото ефектът ще е ужасен. : )
П.С. Пристрастяването не “отшумява”, когато се “надяваш” да си отиде. Пристрастяването се разкарва, ако умишлено отказваш да слагаш отрова в тялото си без извинения. :) :)
Мнението беше редактирано от fire.is.my.nature на 12.09.13 17:01.
Четох някаква статия, че захарта влияела толкова лошо на кожата, колкото и цигарите. Ето още една основателна причина да се намали до минималното.
Сори за спама и поздрави!;)
Ще има скоро, Fire ;) Да започна тогава с една снимка.За да разберете защо предишния ми никнейм беше “Красивата Дебеланка”. :)
В Асеновград съм и състезанието ми започва след 1 час.Атмосферата е страхтона!:-) Пожелахте ми успех!
13.09.13
23:39
Успех и от мен ! :)
Здравейте приятели.Състезанието беше невероятно и за пореден път усещам колко невероятен е духът на бегачите по планинско бягане.Вдъхновена и заредена психически се чувствам.<3 Днес храната ми беше салата с риба тон, маруля и зехтин.Довечера ще ям месо и салата.Ще постъпвам снимки често за да се мотивирам допълнително и да имам вашето мнение.
Закуска- яйца и сирене.
Обяд-Кисело мляко.
Вечеря- може би месо със салата.
Тренировки- тези дни мързеливо, само разходки в гората.:)
24.09.13
17:00
Режимът звучи зле. :D
30.09.13
16:14
Здравей. Интересува ме успя ли да завършиш ултрамаратона? Питам, защото знам, че не е бил никак лек и не всички са успели да стигнат до край
Стигнах до пункт Чудните мостове- 60 км от трасето. :)
Заради липсата на въглехидрати ти звучи зле сигурно?
Днес-
закуска- сандвич с филе и масло плюс шоколадов десерт.
01.10.13
11:38
Всъщност никак не ми звучи :D Просто ми беше интересно дали си успяла. Все пак 120 км не са никак малко ... а и си трябват доста тренировки и стабилна храна
А, това за звученето зле беше отправено към по-горния коментар :D От състезанието разбрах,че искам постоянство в тренировките си, а не както досега правех- от време на време изтощителни тичания.Пак има резултат, но не е достатъчен за това ниво състезания.
Здравейте. Вчера гледах мои снимки от миналата година и ми стана неприятно колко голяма е разликата в килограмите ми тогава и сега.Напоследък почнаха да ме болят костите, имам някакви леки крампи всяка седмица и бъбреците ми също се обаждат.Да не говоря за зъбите и кожата ми колко много са се променили. Някои от вас сигурно са видяли,че съм тук от това лято и бях споделила,че целта ми е да сваля поне 10 кг мазнини, за да мога да тренирам успешно моя спорт- планинско бягане.
В момента ножът е опрял до кокала образно казано и здравето ми наистина се влоши много.Единствената причина според мен са излишните килограми- не съм сигурна, но не виждам друго обяснение за това как целият ми организъм се влоши. :(
Ще се радвам на съвети и препоръки и ще поствам тук какво правя по въпроса.
Днес закуска- чай с мед и канела, грозде, лъжица кисело мляко с лимон.
казано от Endorphin на 15.11.13, 11:00:
Вчера гледах мои снимки от миналата година и ми стана неприятно колко голяма е разликата в килограмите ми тогава и сега.Напоследък почнаха да ме болят костите, имам някакви леки крампи всяка седмица и бъбреците ми също се обаждат.Да не говоря за зъбите и кожата ми колко много са се променили. Някои от вас сигурно са видяли,че съм тук от това лято и бях споделила,че целта ми е да сваля поне 10 кг мазнини, за да мога да тренирам успешно моя спорт- планинско бягане.
Защо така се е получило?
15.11.13
13:11
Ами ако се храниш така оскъдно, както описа закуската си например, нормално да имаш проблеми :с
15.11.13
16:40
казано от Endorphin на 15.11.13, 11:00:
Здравейте. Вчера гледах мои снимки от миналата година и ми стана неприятно колко голяма е разликата в килограмите ми тогава и сега.Напоследък почнаха да ме болят костите, имам някакви леки крампи всяка седмица и бъбреците ми също се обаждат.Да не говоря за зъбите и кожата ми колко много са се променили. Някои от вас сигурно са видяли,че съм тук от това лято и бях споделила,че целта ми е да сваля поне 10 кг мазнини, за да мога да тренирам успешно моя спорт- планинско бягане.
В момента ножът е опрял до кокала образно казано и здравето ми наистина се влоши много.Единствената причина според мен са излишните килограми- не съм сигурна, но не виждам друго обяснение за това как целият ми организъм се влоши. :(
Ще се радвам на съвети и препоръки и ще поствам тук какво правя по въпроса.Днес закуска- чай с мед и канела, грозде, лъжица кисело мляко с лимон.
Ако искаш да имаш полза от дневника и да те дисциплинира, води го по-редовно и описателно.
Ако искаш съвет как да свалиш 10 килограма, почни да се храниш повече, за да не преяждаш с баници и торти или с каквото и да било (ако изобщо го правиш) и базирай режима си на поне 80 % чиста храна, най-добре 100%.
Не комплицирай и не планирай прекалено режима. Няма нужда да е перфектен.
Не отлагай тренировки. Кажи си колко пъти можеш да тренираш реалистично без нито едно прекъсване в рамките на 6 месеца и се придържай към това.
Екстра усилия като : пиене на вода, оптимизация на упражненията идват в движение. Но не бива да спираш да се движиш с режима. Постоянството е по-силно от всичко.
Мнението беше редактирано от fire.is.my.nature на 15.11.13 16:41.
Да, постоянството което винаги ми е липсвало.. Не ям оскъдно, преяждам обикновено с джэнк фууд, но в този ден бях станала сутринта с решителността да ям нещо по-добро от вафли и торти.Предполагам,че главната причина да съм в толкова лошо здавословно състояние е че имам метаболитен синдром- проблеми с инсулина най-вече, и бялата захар побърква организма ми.Ето тук съм съгласна да ме “биете” и да ми се ядосвате, защото откакто разбрах какво ми е, нищо не съм направила по въпроса.. Слаба воля ли е или просто навик, който не мога да преборя, или организма ми толкова е свикнал всеки ден да преяжда със сладко, че съм като някоя наркоманка която като и спрат дозата захар, почва да откача. Знам,че има алтернативи като тахан с мед, сушени плодове и т.н, но на този етап трябва да изчистя въглехидратите на макс, за да ми се оправи метаболизма.В момента е нещо страшно- чувствам се така сякаш поне едно 60-70 процента от храната, която ям ми се лепва директно.Много гадно усещане :(
За тренировките- мога да тренирам и 7 дни в седмицата тичане в гората.Само трябва и да почна да го правя.. Сега се сещаш за едно друго момиче от форума- Сиси, която имаше проблеми с нехраненето и в момента имам чувството че много приличам на нея- бърборя как ще оправя нещата без да правя нещата. Исками се Наталя Заболотная да се включи и да ми “нарита задника” :)
Позволявам си да изкажа мнение. Всяко начало е трудно,обаче всичко е до самите нас.Ако човек сам не осъзнае,че има нужда да промени нещо в себе си,в начина си на живот само с възхищение от успеха на другите не става. Подкрепата е част от целия процес и без нея и ценни съвети от опитни хора нещата са по-трудни.Това го казвам от личен опит и е лично мое мнение. :) Успех ти желая, нищо не е невъзможно, особено когато човек знае какво иска ;)
Мнението беше редактирано от ZshA на 20.11.13 15:47.
Здравейте, мацки. Минавам към НВД- ВМ режим. Обаче се чудя дали въглехидратите да си ги консумирам наведнъж сутринта или през целия ден но по малко?
24.11.13
20:25
кога са ти тренировките?
Здравейте, днес беше доста силен ден-
Закуска- омлет-палачинка със сирене, чай
Обяд-2 варени яйца, млако омлет, супа топчета.
Вечеря- салата.
Тренировка-3,30 минути тичане Княжево-Копитото-Княжево, 15 км- студ, мъгла, малко дъжд, малко снежец и топли сърца хаха.Тичах, а до мен пича караше колело.
Утре ще направим една много ранна сутрешна тренировка с отсечки пак в Княжево.Имам въпрос- дали е ОК за човек с инсулинова резистентност да яде сладки неща по време на тренировката? Не мога да тичам по няколко часа и да не ям нищо- твърде бързо се изтощавам.Вариантът с това да си нося пържола или яйца в кутийка обаче не мисля,че ме устройва също, защото не са добро сревство за набавяне на калории по време на тренировка мисля...(pizza)
Носи си енерджи гел—на всеки 10 км по един или просто бягай по 10 км само.
Добро утро! Днес имам 2 часа тичане из княжевската гора с няколко изморително отсечки. Времето е разкошно като настроението ми :) Закуска- кисело мляко с круши домашни. Втора закуска след тренировката- омлет с кашкавал. Още ми е трудно да пия дори литър вода на ден... Предложения?
26.11.13
14:56
Моят начин да пия повече вода се осъществи в момента, в който започнах да пия протеинова пудра :Д Така си набавям по още 500-600 мл вода на ден. Но ако не приемаш такава добавка.. просто си напълни едно шише литър и половина и гледай да го изпиваш. Нормално е особено зимата да не ти се пие много вода.. и аз го закъсах. Лятото пиех по 3-4 литра, а сега едвам докарвам 2..
Мерси, Ади, ще я пробвам тази пудра :)
Обяд- пържена филия със сирене, 3 круши
Следобедна закуска- задушени зеленчуци с масло, 3 ч.л. фъстъчено масло с мед.
Вечеря- май днес ще пропусна, че се чувствам пълна 8-)
Здравейте, вчера открихме сезона на пудрата йеее.
Днес-
2 и 30 минути тичане в снежната гора с отсечки.
Закуска- мандарини
Обяд-домати с кашкавал, мандарини, ядки.
Добро утро! Днес имах желание да потичам, но нямам сили- всичко ме боли от вчера. :D
Закуска- мандарини.
Обяд- ядки, мандарини, задушени зеленчуци.
Отивам да изпия едно солидно количество вода :)
Здравейте, днес един час разходка с подсилване в Симеоново. Храната беше брокович със сметана, пълнозърнести кръгчета, банан и чай. Днес малко прекалил с въглехидратите, та мисля утре да си наложа вето :D
Здравейте, втори ден съм без захар- плодова и бяла.Провокирах се от ето тази статия, която ми напомни много за мен самата-
http://www.mindbodygreen.com/0-7619/why-quitting-sugar-changed-my-life.html
Мнението беше редактирано от Endorphin на 06.12.13 11:43.
Здравейте, тези днк бях в женски период и не тренирах. Храната ми е главно зеленчуци, риба,ориз и картофи като от 4 дена съм без всякаква захар и хляб. Чувствам се добре и започвам взе по ясно да виждам връзката между храната и поведението. Също така установих че без захср лакомията ми е намаляла значително :)