Започвам

Темата е заключена.
Прескочи до:
fire.is.my.nature

10.09.13
22:54

Храненето е 80% от успеха, ама аз забелязвам, че тренировките при доста хора са 80% от мотивацията за храненето :) Тренировките биха ти помогнали само.

П.с. нещо много акъл давам днеска :Д извинявам се

Мнението беше редактирано от fire.is.my.nature на 10.09.13 22:55.

Така е, едното върви с другото:)

11.09.13
08:18

И аз мисля, че за ръст 174см 55кг са малко. Аз съм висока 173см и се стремя да стана 65кг, което смятам, че е перфектното тегло за този ръст. Другото важно е и как самите килограми ще бъдат разпределени (мазнини:мускули). Дневничето ти е един малък хаос. Препоръчвам ти седмица-две (колкото е необходимо) да премислиш целите си и начина по който да ги постигнеш: с постоянство, без много стрес и според нещата, които обичаш и живота, който водиш. Иначе всичко останало е един обречен кръг и вредиш сама на себе си.

Мнението беше редактирано от maria на 11.09.13 08:18.

11.09.13
11:51

Здравей,
както са ти написали и другите - 53 са МНОГО малко за твоята височина, нереална (дано) цел си си поставила.

Не разбрах нещо, как се готвиш за този ултра маратон, като в същото време не бива да правиш аеробни тренировки?

11.09.13
19:48

November, последните седмици спрях с тренировките заради натрупаната мускулна маса, която не харесвам по тялото ми.Надявам се да спра да качвам мускули поне докато не сваля мазнини. Адриана, 4 процента са супер за месец, ще ми споделиш ли примерно меню и какво обичаш да ядеш по време на режима? Благодаря ви :)

Примерно меню -  закуска: 4 варени яйца, 10 грама масло, половин (един) грейпфрут, обяд: 200 гр месо със салата и 1 с.п. зехтин, вечеря - 200 гр месо и салата, според това колко са ми мазнините за деня преценявам дали да слагам зехтин или не:) За закуска ям и 50 гр сирене (пълномаслено), понякога ям 1 филия пълнозърнест немски хляб, всичко зависи от това на колко си държиш въглехидратите. Забелязала съм обаче, че когато спра млечните (заквасена сметана,сирене,кашкавал), има по-голям резултат, затова в момента малко съм ги махнала от менюто и поддържам ниски въглехидрати като цяло.  Като цяло моите идват от зеленчуци и плодове, като избягвам тези с висок ГИ. Сладко не съм яла от 1 месец и нещо - нямам и желание за сладко в момента, затова и не ям,ако ми се прияде - ще си хапна :) Не на всеки му понася на ниски въгл. обаче, затова те съветвам,ако пробваш, да е постепенно намаляване и да видиш как ти се отразява - при мен действа, но всеки си е индивидуален. В момента се замислям дали да не правя един зареждащ ден..но ще видим:) Можеш и сурови ядки да хапваш по 50 гр на ден (50гр заради въглехидратите, все пак е НВД, освен ако не ти идват всички въгл от това, естествено), ако прегладнееш между обяда и вечерята например - не знам през колко часа ядеш. При мен храненето е през 5 часа, организмът ми така си е свикнал и да ти кажа не ми се налага междинно, храната от предното хранене ме засища.

П.С Държа да кажа все пак,че този режим е съчетан с 4-5 стабилни тренировки седмично със свободни тежести :)

Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 11.09.13 20:07.

12.09.13
14:44

Хубава програма си имаш :) Ще пробвам да наблегна върху храненето в определени часове от деня, което също е проблем за мен.Това че апетитът ти за сладкото е по-малък от преди много ме радва, защото съм шоколадохоличка и се надявам при мен да отшуми с времето това пристрастяване. Искам да попитам и нещо интересно,което по себе си видях когато правех НВД режим.Усещаш ли някакво нормализиране на емоционалната енергия, тоест от една страна да имаш повече енергия в запас, а то друга- да си по-спокойна и уравновесена? Питам защото по персонални наблюдения, когато спрях сладкото организмът ми започна да си пази енергийните запаси и да не ги изразходва за някакви емоции което доведе до положителна нагласа като цяло.

Оо, да ! Определено го забелязвам, но да ти кажа чак сега като написа това, си давам сметка, че може да се дължи именно на липсата на сладко:))

Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 12.09.13 14:51.

fire.is.my.nature

12.09.13
16:56

казано от Endorphin на 12.09.13, 14:44:

Хубава програма си имаш :) Ще пробвам да наблегна върху храненето в определени часове от деня, което също е проблем за мен.Това че апетитът ти за сладкото е по-малък от преди много ме радва, защото съм шоколадохоличка и се надявам при мен да отшуми с времето това пристрастяване. Искам да попитам и нещо интересно,което по себе си видях когато правех НВД режим.Усещаш ли някакво нормализиране на емоционалната енергия, тоест от една страна да имаш повече енергия в запас, а то друга- да си по-спокойна и уравновесена? Питам защото по персонални наблюдения, когато спрях сладкото организмът ми започна да си пази енергийните запаси и да не ги изразходва за някакви емоции което доведе до положителна нагласа като цяло.

Мацка, стига размишления, дай да прочетеме 5 разумни реда в дневника, т.е. отчет на хапване и тренировка. Действието е по-силно от мисълта. :Д

Освен това думи като “шоколадохолик” са опасни. Не подготвяй сама следващия си биндж и то при ВМ НВД, защото ефектът ще е ужасен. : )

П.С. Пристрастяването не “отшумява”, когато се “надяваш” да си отиде. Пристрастяването се разкарва, ако умишлено отказваш да слагаш отрова в тялото си без извинения. :) :)

Мнението беше редактирано от fire.is.my.nature на 12.09.13 17:01.

12.09.13
16:56

Четох някаква статия, че захарта влияела толкова лошо на кожата, колкото и цигарите. Ето още една основателна причина да се намали до минималното.

Сори за спама и поздрави!;)

12.09.13
19:50

Ще има скоро, Fire ;) Да започна тогава с една снимка.За да разберете защо предишния ми никнейм беше “Красивата Дебеланка”. :)

13.09.13
22:56

В Асеновград съм и състезанието ми започва след 1 час.Атмосферата е страхтона!:-)  Пожелахте ми успех!

13.09.13
23:00

Успех!!!

Успех и от мен ! :)

16.09.13
20:28

Здравейте приятели.Състезанието беше невероятно и за пореден път усещам колко невероятен е духът на бегачите по планинско бягане.Вдъхновена и заредена психически се чувствам.<3 Днес храната ми беше салата с риба тон, маруля и зехтин.Довечера ще ям месо и салата.Ще постъпвам снимки често за да се мотивирам допълнително и да имам вашето мнение.

24.09.13
13:37

Закуска- яйца и сирене.
Обяд-Кисело мляко.
Вечеря- може би месо със салата.

Тренировки- тези дни мързеливо, само разходки в гората.:)

fire.is.my.nature

24.09.13
17:00

Режимът звучи зле. :D

30.09.13
16:14

Здравей. Интересува ме успя ли да завършиш ултрамаратона? Питам, защото знам, че не е бил никак лек и не всички са успели да стигнат до край

01.10.13
11:11

Стигнах до пункт Чудните мостове- 60 км от трасето. :)
Заради липсата на въглехидрати ти звучи зле сигурно?

Днес-
закуска- сандвич с филе и масло плюс шоколадов десерт.

01.10.13
11:38

Всъщност никак не ми звучи :D Просто ми беше интересно дали си успяла. Все пак 120 км не са никак малко ... а и си трябват доста тренировки и стабилна храна

01.10.13
11:47

А, това за звученето зле беше отправено към по-горния коментар :D От състезанието разбрах,че искам постоянство в тренировките си, а не както досега правех- от време на време изтощителни тичания.Пак има резултат, но не е достатъчен за това ниво състезания.

15.11.13
11:00

Здравейте. Вчера гледах мои снимки от миналата година и ми стана неприятно колко голяма е разликата в килограмите ми тогава и сега.Напоследък почнаха да ме болят костите, имам някакви леки крампи всяка седмица и бъбреците ми също се обаждат.Да не говоря за зъбите и кожата ми колко много са се променили. Някои от вас сигурно са видяли,че съм тук от това лято и бях споделила,че целта ми е да сваля поне 10 кг мазнини, за да мога да тренирам успешно моя спорт- планинско бягане.

В момента ножът е опрял до кокала образно казано и здравето ми наистина се влоши много.Единствената причина според мен са излишните килограми- не съм сигурна, но не виждам друго обяснение за това как целият ми организъм се влоши. :(
Ще се радвам на съвети и препоръки и ще поствам тук какво правя по въпроса.

Днес закуска- чай с мед и канела, грозде, лъжица кисело мляко с лимон.

15.11.13
11:59

казано от Endorphin на 15.11.13, 11:00:

Вчера гледах мои снимки от миналата година и ми стана неприятно колко голяма е разликата в килограмите ми тогава и сега.Напоследък почнаха да ме болят костите, имам някакви леки крампи всяка седмица и бъбреците ми също се обаждат.Да не говоря за зъбите и кожата ми колко много са се променили. Някои от вас сигурно са видяли,че съм тук от това лято и бях споделила,че целта ми е да сваля поне 10 кг мазнини, за да мога да тренирам успешно моя спорт- планинско бягане.

Защо така се е получило?

Ами ако се храниш така оскъдно, както описа закуската си например, нормално да имаш проблеми :с

fire.is.my.nature

15.11.13
16:40

казано от Endorphin на 15.11.13, 11:00:

Здравейте. Вчера гледах мои снимки от миналата година и ми стана неприятно колко голяма е разликата в килограмите ми тогава и сега.Напоследък почнаха да ме болят костите, имам някакви леки крампи всяка седмица и бъбреците ми също се обаждат.Да не говоря за зъбите и кожата ми колко много са се променили. Някои от вас сигурно са видяли,че съм тук от това лято и бях споделила,че целта ми е да сваля поне 10 кг мазнини, за да мога да тренирам успешно моя спорт- планинско бягане.

В момента ножът е опрял до кокала образно казано и здравето ми наистина се влоши много.Единствената причина според мен са излишните килограми- не съм сигурна, но не виждам друго обяснение за това как целият ми организъм се влоши. :(
Ще се радвам на съвети и препоръки и ще поствам тук какво правя по въпроса.

Днес закуска- чай с мед и канела, грозде, лъжица кисело мляко с лимон.

Ако искаш да имаш полза от дневника и да те дисциплинира, води го по-редовно и описателно.

Ако искаш съвет как да свалиш 10 килограма, почни да се храниш повече, за да не преяждаш с баници и торти или с каквото и да било (ако изобщо го правиш) и базирай режима си на поне 80 % чиста храна, най-добре 100%.

Не комплицирай и не планирай прекалено режима. Няма нужда да е перфектен.

Не отлагай тренировки. Кажи си колко пъти можеш да тренираш реалистично без нито едно прекъсване в рамките на 6 месеца и се придържай към това.

Екстра усилия като : пиене на вода, оптимизация на упражненията идват в движение. Но не бива да спираш да се движиш с режима. Постоянството е по-силно от всичко.

Мнението беше редактирано от fire.is.my.nature на 15.11.13 16:41.

20.11.13
14:07

Да, постоянството което винаги ми е липсвало.. Не ям оскъдно, преяждам обикновено с джэнк фууд, но в този ден бях станала сутринта с решителността да ям нещо по-добро от вафли и торти.Предполагам,че главната причина да съм в толкова лошо здавословно състояние е че имам метаболитен синдром- проблеми с инсулина най-вече, и бялата захар побърква организма ми.Ето тук съм съгласна да ме “биете” и да ми се ядосвате, защото откакто разбрах какво ми е, нищо не съм направила по въпроса.. Слаба воля ли е или просто навик, който не мога да преборя, или организма ми толкова е свикнал всеки ден да преяжда със сладко, че съм като някоя наркоманка която като и спрат дозата захар, почва да откача. Знам,че има алтернативи като тахан с мед, сушени плодове и т.н, но на този етап трябва да изчистя въглехидратите на макс, за да ми се оправи метаболизма.В момента е нещо страшно- чувствам се така сякаш поне едно 60-70 процента от храната, която ям ми се лепва директно.Много гадно усещане :(

За тренировките- мога да тренирам и 7 дни в седмицата тичане в гората.Само трябва и да почна да го правя.. Сега се сещаш за едно друго момиче от форума- Сиси, която имаше проблеми с нехраненето и в момента имам чувството че много приличам на нея- бърборя как ще оправя нещата без да правя нещата. Исками се Наталя Заболотная да се включи и да ми “нарита задника” :)

20.11.13
15:44

Позволявам си да изкажа мнение. Всяко начало е трудно,обаче всичко е до самите нас.Ако човек сам не осъзнае,че има нужда да промени нещо в себе си,в начина си на живот само с възхищение от успеха на другите не става. Подкрепата е част от целия процес и без нея и ценни съвети от опитни хора нещата са по-трудни.Това го казвам от личен опит и е лично мое мнение. :) Успех ти желая, нищо не е невъзможно, особено когато човек знае какво иска ;)

Мнението беше редактирано от ZshA на 20.11.13 15:47.

24.11.13
10:36

Здравейте, мацки. Минавам към НВД- ВМ режим. Обаче се чудя дали въглехидратите да си ги консумирам наведнъж сутринта или през целия ден но по малко?

кога са ти тренировките?

24.11.13
22:30

Сутринта тичане и хиит, а вечерта плуване :)

25.11.13
17:57

Здравейте, днес беше доста силен ден-

Закуска- омлет-палачинка със сирене, чай
Обяд-2 варени яйца, млако омлет, супа топчета.
Вечеря- салата.

Тренировка-3,30 минути тичане Княжево-Копитото-Княжево, 15 км- студ, мъгла, малко дъжд, малко снежец и топли сърца хаха.Тичах, а до мен пича караше колело.

Утре ще направим една много ранна сутрешна тренировка с отсечки пак в Княжево.Имам въпрос- дали е ОК за човек с инсулинова резистентност да яде сладки неща по време на тренировката? Не мога да тичам по няколко часа и да не ям нищо- твърде бързо се изтощавам.Вариантът с това да си нося пържола или яйца в кутийка обаче не мисля,че ме устройва също, защото не са добро сревство за набавяне на калории по време на тренировка мисля...(pizza)

25.11.13
19:50

Носи си енерджи гел—на всеки 10 км по един или просто бягай по 10 км само.

26.11.13
09:43

Добро утро! Днес имам 2 часа тичане из княжевската гора с няколко изморително отсечки. Времето е разкошно като настроението ми :) Закуска- кисело мляко с круши домашни. Втора закуска след тренировката- омлет с кашкавал. Още ми е трудно да пия дори литър вода на ден... Предложения?

Моят начин да пия повече вода се осъществи в момента, в който започнах да пия протеинова пудра :Д Така си набавям по още 500-600 мл вода на ден. Но ако не приемаш такава добавка.. просто си напълни едно шише литър и половина и гледай да го изпиваш. Нормално е особено зимата да не ти се пие много вода.. и аз го закъсах. Лятото пиех по 3-4 литра, а сега едвам докарвам 2..

26.11.13
16:06

Мерси, Ади, ще я пробвам тази пудра :)

Обяд- пържена филия със сирене, 3 круши
Следобедна закуска- задушени зеленчуци с масло, 3 ч.л. фъстъчено масло с мед.
Вечеря- май днес ще пропусна, че се чувствам пълна 8-)

28.11.13
15:41

Здравейте, вчера открихме сезона на пудрата йеее.

Днес-
2 и 30 минути тичане в снежната гора с отсечки.

Закуска- мандарини
Обяд-домати с кашкавал, мандарини, ядки.

29.11.13
12:30

Добро утро! Днес имах желание да потичам, но нямам сили- всичко ме боли от вчера. :D

Закуска- мандарини.
Обяд- ядки, мандарини, задушени зеленчуци.

Отивам да изпия едно солидно количество вода :)

01.12.13
16:43

Здравейте, днес един час разходка с подсилване в Симеоново. Храната беше брокович със сметана, пълнозърнести кръгчета, банан и чай. Днес малко прекалил с въглехидратите, та мисля утре да си наложа вето :D

06.12.13
11:41

Здравейте, втори ден съм без захар- плодова и бяла.Провокирах се от ето тази статия, която ми напомни много за мен самата- 
  http://www.mindbodygreen.com/0-7619/why-quitting-sugar-changed-my-life.html

Мнението беше редактирано от Endorphin на 06.12.13 11:43.

08.12.13
17:39

Здравейте,  тези днк бях в женски период и не тренирах.  Храната ми е главно зеленчуци, риба,ориз и картофи като от 4 дена съм без всякаква захар и хляб.  Чувствам се добре и започвам взе по ясно да виждам връзката между храната и поведението.  Също така установих че без захср лакомията ми е намаляла значително :)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1