набиране надхват 3, 1
клек 3х10х40кг
тяга с прави крака 4х12 в суперсерия с
повдигане на свити крака от вис на лост
Малко лигавщини отпреди две-три седмици. Напушва ме смях, само като гледам. :D
Първите ми клипчета във фитнеса, впрочем.
Мнението беше редактирано от Дани на 28.11.14 23:33.
28.11.14
22:05
Иииииии......тя много мощна бе.....:D
И кляка надолу с главата! :D
Сега сериозно - Браво! :)
:D :D :D
Ще пробвам да го обърна. Много ме разсейваха, иначе на клека мога малко повече. :D
От днес:
набиран-”ки” :D надхват 3х2 подхват 2х3
лег до 3,3,5х37,5кг
опити за обръщане от полуклек до 5х35кг
Ми то това е. (wasntme)
Общо: 3 силови тренировки и 1 групова тренировка интегрална йога за седмицата.
Мнението беше редактирано от Дани на 12.12.14 13:45.
тяга 1х90кг 1х92,5кг :)
Надхват. За пръв път ползвах магнезий. И с помощта на малко амоняк - ето ти 4кг над личния рекорд. :)
Колежките от настоящата работа харесаха корема от профилната ми снимка във фейсбук. И уж имаха желание да тренираме заедно. Особено, като казах, че почти не правя коремни преси. Само че, откакто уточних какво точно правя във фитнеса и с какви килограми - нормални за любителски трениращо момиче, нещо май им попремина мерака. (wasntme)
“Искам некви диети да ми кажеш.” Хахах, намерили кой да питат за диети.
Мнението беше редактирано от Дани на 01.12.14 21:01.
Хахахах, всички имат желание да тренират, но само УЖ ;)
Искат диети и глад, а финално може и да чуеш за себе си, че взимаш някакви препарати и само им хвърляш прах в очите с приказки за тренировки и чиста храна ;)
Супер тяга!
Мнението беше редактирано от Светлето на 02.12.14 13:34.
02.12.14
13:45
Евала, и аз те поздравявам! Голяма тяга извади! И лежанката ти е дръпнала.
Клякаш с мощен “бът уинк” (и аз така, ма явно е нормално )
Явно тренираш с някакви страшни образи :)
Благодаря! Много се радвам да го чуя от клуб “тяга 100+”. :D
Нещо не се разбираме с новия бб-тийм. Не успях да вляза с фейсбук профила и си възстанових паролата за стария профил. Не ми излизат бутони и какво ли не. Даже, без да искам, си препоръчах дневника. :D
Мислех, че техниката ми на клека е по-хубава, докато не видях първия си клип. Може би срещу огледало е по-добре. Все имам чувството, че не клякам достатъчно дълбоко - и оттам “бът уинк”. А и защото клякам сравнително широко, може би.
От днес: лег до 3,4х41кг 1х43,5кг.
Лека вечер!
От миналата сряда: групово занимание интегрална йога.
Днес: клек до 3х5х60кг лег до 1х43,5кг. Нулите не ги описвам.
:D
Няколко пъти правих йогата от предната страница. Мисля, че е Виняса. И няколко пъти - по памет. Харесва ми този тип тренировки - работиш за силова издръжливост, освен гъвкавост и има кардио ефект.
Общо за миналата седмица: 2 силови тренировки и 1 групова тренировка йога.
Мнението беше редактирано от Дани на 12.12.14 13:47.
За да не забравя, да напиша сега - 8 силови тренировчици и 5 интегрална йога преброих за последния месец. “Отчета” си го водя от 12-ти до 11-ти включително. :D Така почнах преди няколко месеца.
-0.5см от гръдния кош, талията, бедрото, -1см от ханша за един месец.
Явно на предишното измерване съм имала доста задържана вода, чувствах се дебела и подпухнала. :D Да отбележа, че готвя през последния месец - пак под влияние на йогата. (Доколкото варенето и задушаването на пара, колкото храната да претърпи термична обработка, се брои за готвене).
Домашните занимания не описвам. Струва ми се, че тази Виняса много подобрява метаболизма, но е рано да кажа със сигурност.
Спрях да ходя на интегрална йога. (Дори ми останаха неизразходвани посещения от картата.) Прекалено лесно ми е и губя мотивация. Самите инструкторки също все още са на обучение. Физическа подготовка - no comment. (Едната инструкторка имаше 2 дена треска от 21 клека със собственото тегло.)
Горе-долу поради същата причина преди време се отказах да ходя на зумба и други групови занимания. Там пък 70кг+(не на мускул, очевидно) мадами подскачат и друскат сланинки и викат “хайде сега секси”. Тя, едната си признава, че е започнала да води зумба, за да отслабне. Но все пак. :x
Наистина не си обяснявам причините, поради които толкова много хора стават “специалисти”. Глупостите, на които съм се наслушала, ме карат да мисля, че не винаги е от компетентност и желание да помагаш на другите.
”Есе” дневник. :D
Продължавам с йога клипчето от предната страница. Ето докъде стигнах.
Тази асана е много приятна и вече е една от любимите ми. Хубаво, че се снимах. Нещо не ми харесва как съм я направила. Май съм изнесла прекалено встрани лявата ръка. Марги ако чете, да каже.
Като за фейсбук става. :D
Да, не си я направила правилно, но проблема не е само в ръката, а в цялата стойка - от ходилото нагоре. Просто висиш в позата. ;)
Спрях да ходя на интегрална йога. (Дори ми останаха неизразходвани посещения от картата.) Прекалено лесно ми е и губя мотивация. Самите инструкторки също все още са на обучение. Физическа подготовка - no comment. (Едната инструкторка имаше 2 дена треска от 21 клека със собственото тегло.)
Добро решение. Аз и до ден днешен не знам какво влагат в понятието “интегрална йога”. Вероятно никой не знае. ;)
Ако не знаех какви “инструктори” бродят из залите, щях да ти кажа да не се сърдиш на орела, че не може да плува, но ще се въздържа, защото лично съм виждала йога инструктори, които имат хрема всеки месец и не могат да си повдигнат чантата от пода, при все, че на първо място в която и да е система е физическото здраве.
Наистина не си обяснявам причините, поради които толкова много хора стават “специалисти”. Глупостите, на които съм се наслушала, ме карат да мисля, че не винаги е от компетентност и желание да помагаш на другите.
”Есе” дневник. :D
Да, желание да помагаш на другите вероятно е една от причините, но компетентността не винаги го съпътства. Аз лично нямам претенциите да съм големия експерт, но практикувам сама и с хора от над 10 години и обичам да споделям това през което вече съм минала в практиката си.
Отново по повод на позата от снимката, мога да ти препоръчам да напишеш “Айенгар йога София” в гугъл и ще ти излезе единственото студио по айенгар. Това е система на изключително методично преподаване и там особено много държат на правилната постановка на тялото. Като гестаповците на йога са. ;) Ще ти помогне много и за тренировките. Не са много евтини заниманията, но първото мисля е безплатно, да видиш дали ще ти хареса.
Мерси за включването. :) Чувала съм за Айенгар - от “Йога за всеки ден”. Далече са ми, за да ходя редовно, но някой път бих пробвала.
И аз не разбрах каква точно е разликата на интегралната йога с хата, например.
За момента правя вкъщи. Имаш ли мнение за тази инструкторка: https://www.youtube.com/user/YogaIntervals19
А при асаната от снимката тежестта върху крака ли трябва да е?
Не мога да ти кажа каква е разликата между Хата и Интегрална йога, защото, както споменах, термина “интегрална” остава неразгадана мистерия за мен. ;)
Клиопвете на Албена Каменова са готини и занимателни, не съм сигурна че обяснява добре позите, само съм ги прехвърляла, без да се задълбочавам върху тях.
Моят съвет е, събери време да отидеш поне веднъж на Айенгар, сигурна съм че ще получиш ценни насоки, които ще са ти от полза и занапред.
За позата - всяка асана от стоеж започва от ходилата и тяхното отношение към земята, т.е. първата и основна асана, която се учи в стоеж е...стоеж. :) Идеята е тежестта да бъде разпределена равномерно върху цялото стъпало и равномерно върху двете стъпала. От тях нагоре започваш да градиш позата: глезени, колене и таз трябва да са в идеално права линия. Постоянно поддържаш стоежа активен като повдигаш капачките на коленете и активираш предната част на бедрата, които остават влека вътрешна ротация, за да могат да помогнат на таза също да стои активен.
Прилагам ти снимка, за да можеш да видиш разликата в:
1. позицията на таза спрямо глезена
2. движението напред от торса и съответно сгъването в таза
3. позицията на гърба и ръцете
За да изпълниш ефективно тази поза, трябва да си сигурна, че можеш да правиш без затруднения и модификации Падангущасана и Ардха Падмасана.
Много обяснения се събраха, но мисля че техниката на изпълнение при йога асаните е от изключителна важност, ако искаш те да ти носят полза, а не контузии. :)
Не са много обяснения. Малките подробности са важни, за да е изпълнено правилно. Мерси, че отдели време! :)
понеделник 15 декември
клек до 1х70, 72.5, 75кг
лег до 2х2х40кг
набиране, корем
Всъщност, нека да редактирам, за да не издребнявам, като обръщам внимание на неща, които не заслужават такова. :)
”Невежеството е причина за човешкото страдание.” (Според Веданта)
”Собствената простотия е като дисаги, носиш ги, но не ги виждаш.”
Мнението беше редактирано от Дани на 16.12.14 20:46.
Новата снимка - с розовото. Постарах се да изпълня инструкциите на Марги. Усетих разлика в изпълнението, не съм сигурна дали личи на снимката. Наистина на първия опит в желанието си да поставя цяла длан на пода вися и не съм застанала стабилно.
Личи и има подобрение.
Продължавай да работиш в същата посока. Не се старай да докараш идеален външен вид на позата. Старай се да имаш правилните усещания докато си в нея. :)
18.12.14
09:20
Йога-трибоец :) Радваш ме. :D
Тягата изглежда прекрасно, само че защо издърпваш така кръста назад. Мисля, че е ненужно и травмиращо. Из така издърпвах, сигурно още го правя, макар че не ми харесва.
Йога-трибоец. :D
За кръста - не е нарочно. Дори имах чувството, че не заключвам. А на клипчето гледам - брутална хиперекстензия. Но затова са клипчетата.
Впрочем, от две седмици не бях дърпала тяга. Не знам откъде се взе толкова сила. Аз като казвам, че е от йогата, никой не вярва. :D
Йога-трибоец. :D
Всъщност, нервната система хич не обича максималните опити, комбинирани с работа с близка до максималната дължина на мускула. Скоро ще почне да показва недоволството под формата на контузии. Иначе, йогата дава доста сила, особено ако се изпълнява както трябва.
Мнението беше редактирано от Margi на 18.12.14 13:13.
Не знаех. Не звучи добре това за контузиите.
Не че напъвам кой знае колко. В смисъл, че не обичам ненужно да се мъча. :D Обикновено имам аванс за още, обичам да чувствам контрол върху тежестта, доколкото мога. Рядко се изхвърлям с ненужно напъване и затискане. (Камо ли изгърбена тяга.)
И от максималната дължина на мускула съм далеч. :D Но може би по-добрия вариант е да тренирам само за силова издръжливост във фитнеса. За което хич нямам желание - и десетките са ненужно мъчене. :D И скука.
18.12.14
21:32
И за мен един такъв протеин
Минах на това клипче. По-олекотена версия от предишното. По-бавно изпълнение, повече време се задържат позициите и съответно има повече обяснения. Идеално е за вечер преди лягане. Само не знам защо пише, че е “Advanced”.
Гледах снимките от лятото. Нека сравня. Едната е от юли, другата - от октомври. Не съм сигурна дали има разлика, по-специално в гърба, светлината е различна. И на двете не съм се стегнала. 1-2 кг повече на втората (в полза на октомврийската).
Разрових се и в дневника. Последните 3 месеца съм ходила 2 пъти седмично на фитнес, по 30-45 минути тренировчица. Но съм качила някакви 22,5кг на т.нар. ми трибой (понастоящем го сметнах 212,5кг). :D
И малко клиширано коледно настроение. https://www.youtube.com/watch?v=0v5NEc-TfYg
Мнението беше редактирано от Дани на 22.12.14 00:09.
22.12.14
08:43
212,5? 95-75-45 нещо такова? :)
22 кг отгоре са повече от впечатляващ резултат!
Честно, не виждам забележима разлика в гърба ;) Може би с малко по-близка и стегната поза че се усети разлика. @ кг телесно тегло в повече не са много забежими, особено ако са разпределени навсякъде. Но пък ти дават цели 22 кг постижения отгоре.
Но черния клин ти стои по-добре :)
Почти позна. :) Само че е 92,5.
Като за начинаещ - всичко ще ми е рекорд. :D Мислех, че 2-та кг са разпределени неравномерно (само в сивия клин :D) Но като гледам мерките, не е така. Има +2см за раменен пояс, които ме радват, защото не съм търсила козметичен ефект с тренировките, пък се получава. Просто си потренирвам. И хубавото е, че талията си е същата, дори -1см.
Може би ми е време пак да се снимам, не съм го правила скоро. Явно не съм чак толкова самовлюбена. :D
Лека тренировка за цяло тяло, класическа културистична последователност. 10-на упражнения лекичко, за крачетата повече повторения. Не си направих труда да запомня какво точно и по колко правих. :D
Приятно раздвижване. Още се чувствам скована. Освен, че бавно се възстановявам от тягата (което току що ме подсети да си пия БЦА-то), ми отнема около седмица всекидневно чекнене да си възвърна нормалната гъвкавост. В комбинация с последвалия (тягата) брутално болящ ме МЦ, сигурно ще ми отнеме още седмица. :D Освен това забелязах, че като се чувствам емоционално нестабилна, са ми трудни асаните за баланс. :D Едвам стоя в Дърво.
И като съм го обърнала на фейсбук, ето от днес кадър.
Това правих последните дни:
А това - днес:
Радвам се, че открих йога в ютуб, която да ми харесва. По принцип ми е скучно да тренирам вкъщи. Ако съм правила йога, то е било от книга или каквото си знам. Само преди 2-3 години пробвах тези по Фиеста Тв, но беше за кратко.
Първата плейлиста, очевидно, е доста трудна за мен. И това ми харесва в нея, защото има предизвикателство. Това клипче https://www.youtube.com/watch?v=UZntR8xJjLo&index=1&list=PLhzmO43Z8pT9k-hY6cUT2L3jpYDkINFZt пусках един месец. Totatlly obsessed. Правя, което мога. Вече се чувствам по-добре откъм изпълнение.
Мнението беше редактирано от Дани на 28.12.14 14:44.
Преди време ме беше попитала за Али Каменова. Сега и загледах видеотата - няма почти нищо изпълнено правилно откъм техника. Няма енергия в позите и - просто са някаква имитация на асани. Тези мускули, които се очаква да работят, просто висят. За общо раздвижване може да е ок, ако нямаш за цел да изпълняваш правилно движенията, но имай предвид, че много от нещата, изпълнени по “нейния” начин, могат да те травмират в дългосрочен план.
Хм, а аз си мислех, че е много добра. :D Значи - Кино.
Малко съм в дилема върху какво да наблегна. Раздвоявам се между фитнеса и йогата и нито едно не успявам да правя както трябва.
Какво би ме посъветвала? :S Дали е ок като комбинация или си пречат. За 1-ците и 2-ките, които правя отвреме навреме на основните упражнения, макар и да не са ми до отказ, се убедих, че не са ок. Примерно, преди няколко дена получих много гадна крампа на дясното задно бедро, докато правех йогата на Али Каменова. А по принцип не ми се случват такива неща. Мисля си, че беше последица от тягата.
По принцип целта на фитнес-заниманията ми е да се раздвижвам и за тонус, но я забравям и се правя на силач. Хадреналин да има. :D
Малко съм в дилема върху какво да наблегна. Раздвоявам се между фитнеса и йогата и нито едно не успявам да правя както трябва.
Какво би ме посъветвала? :S Дали е ок като комбинация или си пречат.
Зависи какви са целите и приоритетите ти.
Фитнес и йога могат да си пречат, могат и да си помагат, в зависимост от това какво и как изпълняваш.
Моят съвет е да отидеш при Айенгар йога (мисля че ти бях писала и преди), поне 2-3 пъти, за да чуеш обясненията на позите, които изпълняват и да добиеш представа за правилната постановка на тялото, което за мен е най-важното, независимо каква физическа активност си избрала. :)