1 силова тренировка и 4 групови занимания (танци) миналата седмица.
9 силови тренировки и 6 други (кардио, групови тренировки) през последния месец.
понеделник 13 септември
набиране надхват 3х2
лег 2х10х20кг 10х27.5кг 8,5,3х32.5кг
военна преса от стоеж 4х10х7.5кг
вертолет 4х10х7.5кг
френско разгъване 3х10х7.5кг
лег с тесен хват 3х6х18кг
коремни на машина 2х10х10кг
Лешченце. 2 седмици не бях правила лежанка. Съответно, като легнах, едно такова гадно чувство - на безпомощност. :D
сряда 15 октомври
набиране надхват 2, 3, 2
тяга 10х30, 40кг 3х10х50кг
повдигане на свити крака към гърди от вис 2х6
гребане с щанга 3х6х30кг
бицепсово сгъване от стоеж 3х6х13.5кг
Мнението беше редактирано от Дани на 16.10.14 15:05.
събота 18 октимври
Лекинко раздвижване, работни серии на клек 3х5х55кг, лег 3х3х35кг.
Лигави снимки:
3 силови тренировки за миналата седмица.
понеделник 20 октомври
набиране подхват 3,2,2
лег 3х5х32,5кг
преден клек 5,10х40кг
тяга 2,2,4х80кг (rock)
повдигане на свити крака към гърди от вис на лост 3х6
Преден клек по неволя, защото стендът беше зает. С повече от 40 не посмях да обръщам.
Уж в понеделник всички правят гърди, обаче имаше една камара момченца, които се учеха да клякат.
В 10 вечерта беше брутално пълно, като на 2 пъти ми разтоварваха щангата, докато се обърна да пия вода.
Много ми хареса тренировката, имам чувството, че един месец не съм тренирала. Добре ми се е отразила почивката. Около месец правих предимно 10-ки на основните упражнения по ред причини. Най-вече заради кръста, а и защото нямах достатъчно дълъг период, в който да тренирам за силова издръжливост, преди да се хвърля да правя 2-ки и 3-ки. Та, исках да наваксам, плюс чудесна възможност да си отработя техниката. И разтоварване. Обаче 10-ките много ми отъпяха. Мноого. Никаква емоция не ми носят такива тренировки, друго е, като се понапънеш. (rock)
21.10.14
09:18
Обръщаш 40 кг? Ехе, това е бая добре! :)
21.10.14
13:52
На тези снимки си с Mizuno Wave Tornado 3 - познах ли?
Специфична обувка... как я избра? :)
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 21.10.14 13:53.
Мерси. :) По неволя, колкото да ги взема от земята. Като техника въобще не знам дали е добре. С полуклек го правя, не с клек.
Но може да помоля някой щангист да помага, харесват ми такива скоростно-силови упражнения.
казано от Кольо Пияндето на 21.10.14, 13:52:
На тези снимки си с Mizuno Wave Tornado 3 - познах ли?
Специфична обувка... как я избра? :)
Мизуно са, за модела ще излъжа. :) За волейбол са, мисля. Браво, наблюдателен си. :D
Харесаха ми на външен вид, но са много непрактични за тяга, примерно. Дори се събувам боса на работните серии.
И тук е момента да попитам, нещо за тяга? По възможност подходящо за фитнес като цяло, за да не мъкна хиляда чифта обувки.
Мислела съм за платненки или цвички, обаче, казаха, че платненките били с дебела подметка, а цвичките имам чувството, че ще скъсат за един ден.
21.10.14
14:29
Цвички- кожени са, на практика са вечни :) или боса- ако дават в залата.
21.10.14
15:00
Познавам екипировката за волейбол, съответно моментално ги заковах с поглед. :) Затова и споменах, че са специфични - типичен модел за този спорт, серията Tornado е предназначена за меките настилки (като Gerflor, например). По тази причина обувката има сравнително тънка и твърда подметка, която осигурява много високо ниво на контрол при движение. Извън този тип настилки, обаче, обувката не е много практична, както си се убедила лично... включително и за фитнес. Ако ги носиш навън (извън спортната зала) подметката ще се амортизира много бързо, защото е изработена от специален мек порест материал - той осигурява много добро сцепление на мокро върху споменатите настилки за волейбол, но е крайно неустойчив на износване върху асфалт и другите нормални улични настилки. Освен това при дъжд ще влиза доста вода в обувката. ;) Ако говорим за дизайн - Mizuno много разбират от тия това и обувките им за спорт винаги хващат окото. Новото Tornado също е много впечатляващо, но си остава все така обувка с много точно предназначение - за него е много силна, но за друго по-скоро не става. Аз имам Wave Tornado 5, които отдавна ползвам само за масов спорт. :) Трудно ми е да ти препоръчам обувки за фитнес и тежка атлетика, не ми достигат знанията в тази област.
21.10.14
21:21
От правилника : Обувки за трибой
На състезания по силов трибой обувките са задължителни. При изпълнението на упражненията трябва да се използват обувки или кецове.
Под обувки се разбира само спортни обувки (тези, които се използват при спортове на закрито, без туристическите), кецове, маратонки, цвички за мъртва тяга. Подметката не трябва да е по-висока от 5 см и да бъде еднообразна от двете страни. Ако има подвижни стелки, те не трябва да са по-дебели от 1 см.
Аз си купих едни на старо- естествена кожа, мой набор :), но не ползвани, на практика нямат износване, 3 чифта за 10 лв :) иначе новите са около 20, може и до 40 лв, ако са кожа, сори :)
:) ;) Чорапи за трибой
Тричетвърти чорапите са задължителни за изпълнение на мъртва тяга, защото предпазват пищялите от нараняване, докато лостът се издърпва нагоре по краката. За всички останали движения, чорапи се слагат по желание. Това за да не оставяш кръв и кожа по лоста, за да е максимално близо до тялото, би трябвало да дере отпред по краката. Понякога се дера и с нокти при заключването по бедрата, ако не съм ги изрязала, маникюрът не е препоръчителен. :)
Какви са тези цвички, специални за мъртва тяга, или става дума за обикновени гимнастически цвички? :)
p.s. Тези гледах, ама не ги знам колко ще издържат: http://www.decathlon.bg/kozeni-obuvki-rythmiques-id_4679077.html
Тези може да са по-добре: http://www.decathlon.bg/kozeni-polupaltsi-id_8100864.html
С тези може и да ме е малко срам, но също са от кожа и са най-евтини :D Само че са полупалци: http://www.decathlon.bg/kozeni-polupaltsi-id_3801174.html
Мнението беше редактирано от Дани на 21.10.14 21:59.
Теодор има оригинални цвички за тяга.Мисля,че ги беше поръчвал от продавалник за около 10тина лв с доставката.Може да го питаш и да си вземеш. :)
Не са кожени, от плат са, с един ластик, който ги свързва посредата, Цунами Добрич би трябвало да имат доста налична за състезателите си. Имаш кого да питаш :) Ако си намеря моите, ще ти ги дам, но не знам къде са.
22.10.14
09:53
Мда, Блага е права. В Горна носят и кожени, затова съм се подлъгала. :)
E, аз не държа да е толкова професионална екипировка. Колкото да е правилна техниката и да не се контузя, и да ми е комфортно. :) Мерси много за съветите, ще потърся нещо в продавалник. Наистина, не знаех, че има цвички специално за тяга. :)
петък 24 октомври
лег 3х5х35кг
клек 3х2х60кг
тяга 2, 1, 1х80кг
набиране подхват 2, 1, 1
военна преса от стоеж 3х8х13.5кг
повдигане на свити крака към гърди от вис на лост 3х6
Втора настинка за един месец. Не ми харесва тая работа. Поне да бях получила болничен. :D
Мисля, че се нагърбвам с много ангажименти понякога и си причинявам ненужен стрес - и оттам слаб имунитет.
Дори тусиролчето не помогна за хубава тренировка. :D
Увеличи приема на витамин Це в дългосрочен план, като под увеличи имам предвид грам в дните без тренировка и повече в дните с ;)
Това се сещам да го правя само, като се разболея. :D По колко трябва да се приема?
Ако вече си се разболяла има една добре изпитана схема - три грама в първия ден, два във втория и по грам във всеки следващ. Аз ти препоръчвам по един грам и когато не си болна :) и естествено течности.
казано от Маданеца на 26.10.14, 12:05:
Ако вече си се разболяла има една добре изпитана схема - три грама в първия ден, два във втория и по грам във всеки следващ. Аз ти препоръчвам по един грам и когато не си болна :) и естествено течности.
Това в случай че витамин Ц-то не е синтетичен. Ако е аскорбинова киселина, брой го изпишкан, пък ако щеш и половин кило да изпиеш.
да се изтрие, върнал съм се много назад, далечния 25.02.2014 год. и написах неадекватен пост.
Мнението беше редактирано от Станимир на 31.10.14 12:30.
Само ми стана любопитно. :D
За витамин С - евтинджос от аптеката, вероятно този с аскорбиновата киселина. Сега разбрах, всъщност, каква е разликата с по-скъпите.
От вчера - клек 1,2,2х60кг и тяга 1,1,3х80кг. Малко набиране, напади с лоста и корем.
Днес - лег 3х5х37.5кг. (nok) Дам, чувствам се оздравяла. :D Останалото - клек и тяга в повече повторения и леки кг за разпускане от вчерашните 2-ки и 3-ки. Естествено, и набиране :D и корем.
По случай Хелоуин се бях облякла като трениращо момиче. Обикалях си магазина спокойно с гетите от тягата след тренировка (в 23.30ч). Не че ми се случва за пръв път. Разликата е, че този път бях актуална.
В залата имаше 5-6 човека. Беше много спокойно и приятно. Обожавам да тренирам на празници, псевдопразници, по време на мачове и всякакви други неща, с които се занимават нормалните хора. :D
Значи, откакто смених залата, не съм описвала тренировките. Общо с днешната са четири. Имам и две групови занимания с интегрална йога, практикувам и вкъщи.
Днешната тренировчица, около 40-минутна:
лег 2х10х20кг 10х25кг 3х10х30кг На трибойския стенд. По обяд е спокойно и се доредих.
военна преса 4х12 комбинирано с
набиране подхват 2,1,1,1
вертолет 4х12 комбинирано с
повдигане на свити крака от вис на лост 8 и крънч на наклонена пейка 3х20
Това е.
Предишната тренировчица беше за крака. Направих клек 5х10х38,5кг. С компания откарвам 2 часа във фитнеса. Не че тренирам повече - обикалям машините, разтягам се.
А в по-предните 2 тренировчици правих по 1-2 повторения на основните упражнения. НО с такива спорадични тренировки не върви силата. Бутнах 45кг няколко пъти, което си ми е рекорд, но просто защото не бях пробвала макс. Иначе си тренирам със същите кг от няколко месеца. Дори едвам станах 70кг.
Та сега, по неволя, “помпам културистично”. “Кръв да влиза”, колкото да се раздвижвам.
Йогата много добре ми действа. Е, с мускулните трески от фитнеса може би не се получава най-добрата практика. :D
Излях си душата, хайде да се оправям за работа. (nhappy2)
тяга 3х10х65кг
Тази вечер. Доста се озорих, но бях отишла да правя 3х5. Така че килцата, които съм лепнала, помагат. :D +1см (97) на ханша, +1,5см (57,5) на бедрото. Нека зазимяването да започне СЕГА.:D
Може и да е от стреса от новата работа. И безплатната храна, която осигуряваха напоследък. И гладуващите колежки, с чиито порции помагах. :D
10 силови тренировки преброих за последния месец (от 12-ти до 11-ти включително си ги броя). И две групови тренировки интегрална йога. Доста символично.
Общо 3 силови тренировки и 2 групови тренировки интегрална йога за седмицата.
Мнението беше редактирано от Дани на 12.12.14 13:40.
вчера: групово занимание интегрална йога
днес:
клек 3х1х70кг
калф машина от стоеж 4х12х50кг И обиколих машините за бедра n-брой пъти. И малко коремни преси.
Взех някакво БЦА, ама е отвратително, освен че не се сещам да го пия редовно. :D
казано от Дани на 18.11.14, 21:10:
днес:
клек 3х1х70кг
Здравей, Дани. Изключително интересно ми стана този тип разпределение между серии/повторения/кг , за клек. Аз не съм много наясно за това искам любопитно да попитам: Какви + ти носи подобно клякане 3х1х70кг...примерно пред 3х7х30кг?
Благодаря.
Удоволствие. :)
Удовлетворение.
По принцип, емоция, ако е някаква тежест, която за пръв път преодолявам определен брой повторения. Евентуално, адреналин.
Днес специално - приятно раздвижване.
Необходимо ли е тренировките да са подчинени на визия?
3х7х30кг нищо не би ми донесло, освен загрявка. 10-те си ги правя на 50кг, без да са до отказ. :)
Може би аз съм с изкривени разбирания, но ми е много смешно, когато някой човек си подчини тренировките на външния вид (а понякога и живота). Може би, защото не съм била никога прекалено дебела или прекалено слаба. И нямам някакви особени комплекси с външния вид, които да ме мотивират. :)
Много е тъпо тренировките да са подчинени изцяло на визията. Това най- малко е нарцистично. Аз не съм се застъпила за това, просто ми беше интересно.
Мерси.Успех.
Сега ти разгледах дневника. :) Не видях дали тренираш в момента. Ако питаш, защото се чудиш за себе си - може би е по-добре варианта 3х7, ако ще разучаваш техника. Щом имаш двигателна култура, ще ти е лесно. Препоръчвам да включиш упражнението в двигателните си активности. Дори само със собственото тегло да е. :)
Успех и на теб!
Мерси. Клековете са най- добрия приятел на жената :)
Да, може да се каже , че имам средна седмична активност- ходя 2 пъти на зумба. Всеки друг ден или през ден- правя кръгови упражнения в нас. От скорко клякам с тежест, правя 4х30х7,5 (:) малко са).
Коремът ти е много хубав (F)
Това е йогата, която се опитвам да правя последните дни.
Общо за седмицата: 1 силова тренировка и 2 групови тренировки интегрална йога.
Мнението беше редактирано от Дани на 12.12.14 13:42.
Малкото китче завърши. Хванах 6.00. Оказа се първата магистърска теза по философия на спорта в България.
Като гледам снимките, сигурно съм чукнала 60кг. Крайно време е да си купим кантар. :D
За миналата седмица се отчитам с още една групова тренировка интегрална йога (от сряда). Днес - също.
Вкъщи почнах да правя малко по-изморителни неща - от Виняса, а не само пасивен стречинг. И разтягането е по-хубаво на загрети мускули, и се получава кардио ефект.
Клипчето по-горе ми е доста трудно, но се оказа, че мога да направя доста неща.
лег 3х8х35кг
тяга 1х88,5кг
тръстър 3х10х20кг
коремни преси
Като за книжен плъх. :D
Мнението беше редактирано от Дани на 25.11.14 21:14.