26.06.13
19:55
Здравейте,
Реших и аз да се включа към всички вас, за да коригирам грешките, които със сигурност допускам! Ще се опитам да се опиша максимално кратко, въпреки, че изкушението да се отплесна е голямо! Като истинска жена .... :D
Ще стана на 29 съвсем скоро, дребосък съм- 165 см (май), не съм си мерила теглото от не занам и аз от кога. Не ми е особено интересно! (wasntme) Единствените мерки, които си следя периодично са:
- Обиколка бедро – 49 см
- Обиколка прасец – 36 :( (явно проблем, но генетично предопределен и съм свикнала с мисълта)
- Бицепс – 25 см
Това, което правя за себе си като храна и тренировки има една цел: здраве! Искам да се чувствам добре и да давам на себе си това, от което имам нужда, за да бъда здрава! Винаги съм се интересувала от здравословен начин на живот (този израз малко съм го намразила, тъй като всеки го използва под път и над път, ей така, „за спорта“... )! Имам късмета да съм възпитана с добри хранителни навици. Никога не съм си падала по джънк храни и напитки! На повечето дори не им знам вкуса 8-)
За храната: 90% (и повече) пазарувам продукти от био производство, а като излезе реколтата на баба атакувам с пълна сила! Където мога, избягвам термична обработка. А където се налага такава, приготвям нещата само на пара (всякакъв вид месо става идеално :))
Експериментирала съм с най-различни т.нар. „режими“ и продължавам да търся най-добрия за мен! За това имам нужда от съвети!
До преди половин година се придържах към стриктен план за хранене (в продължение на поне 3 години с различни модификации) с точно изчислени В:М:Б, но тялото ми не беше хич ОК с това! Въпреки високия калориен прием (над 2700 ккал) не само че нищо не постигах, а и отслабнах, което не е търсен ефект!
Голям фен съм на Маргарита Манева и по неин съвет започнах да слушам какво иска тялото ми. Дотук добре! Чувствам се по-добре! Но има трески за дялане ;) Имам един единствен проблем по отношение на храната и той се казва ЯДКИ (blush) Или по-скоро те имат проблем с мен! Най-вече семена, но и на ядките не прощавам. Това е храната, от която мога да ям с килограми! Говоря за сурови такива, разбира се, но все пак...
Тренировките: И тук съм в постоянно търсене на най-доброто за мен! В момента редувам йога (на ултра начинаещо ниво) и тренировки с тежести! Смятам да започна повече интервални тренировки, защото в последно време мускулите ми са се „скрили“ там някъде под набезите на ядките ;)
В заключение: В общи линии всичко в този дневник ще бъде във възможно най-полезния му вид за консумация! Ще изплагиатствам и начина, по който Маргарита отбелязва био/органичните продукти! Надявам се да няма против ;)
За тренировките разчитам на съвети! Целта е да изкарам малко релеф, но да не си изгубя трудно извоюваните мускули, че ме чакат стойки на ръце и ще трябва още сила :)
Има още много, но рискувам да заспите, затова останалото ще си го споделям в процес на работа!
Темата беше редактирана от Sunny S. на 19.10.13 15:03.
А ето как изглеждаше днешния ден:
05:35 йога:
поздрави
стойки от стоеж
стойки седеж
стойки на ръце
обърнати
рало
стойка на глава ☺
стойка на ръце
06:55 спирулина* + бадемово мляко* + конопено мляко* + канела (да замаскира вкуса)
07:15 овесени трици* + овесени ядки* + чиа* + годжи* + сусам* + мед* + мака* + канела
12:00 праскови*
14:30 маруля* + домат* + маслини* + бадемово крем-сирене* + канопени семена* + подправки
18:00 кашкавал* + маслини*
19:00 маруля* + домат* + авокадо* + чесън* + 2 белтъка + кокосово масло* + домашен босилек*
СЕГА: обичайната порция сурови слънчогледови* и тиквени* семена
И на финала- малко кисело мляко*
Мнението беше редактирано от Sunny S. на 27.06.13 08:44.
Добро утро (sun) Ето как стартирам днес:
тренировка:
05:40- Кардио 4 интервала- 30 сек спринт/ 1 мин. бавно
4 серии без почивки в самите серии от:
- напади с дъмбели (2х7 кг)х 10 + повдигане на крака от лег х 20
- клек с дъмбели (2х7 кг) х 12 + лицеви опори х 10
- повд за прасци (на стълбите) х 50 + добро утро х 25
- плие с дъмбел (10кг) х 15 + странични крънчове- х 15 на страна
преден планк 2 х 1 минута
малко стречинг от стойка на глава + нормален стречинг
стойка на ръце (подпряна на стената) - много са ми слаби ръцете все още :(
храна:
06:55- спирулина* + конопено мляко* + канела
07:15- овесени трици* + овесени ядки* + чиа* + сурови какаови зърна* + сусам* + мед* + мака* + канела
to be continued… :)
Не ти ли е малко белтъка ? По възможност вкарай още 50-60 гр белтък-това са ти 200 гр пилешко примерно.
Успех
Мнението беше редактирано от Пенев на 27.06.13 13:40.
Благодаря за съвета! :)
В интерес на истината отскоро го намалих драстично, защото започна да ми се струва крайно ненормално колко белтък ям! В общи линии в рамките на 1 седмица изяждах около 120 белтъка и около 1,800 кг пилешко + различни риби (поне 2)! В магазина последния път ме попитаха дали имам ресторант (giggle)
В този ред на мисли след малко ме чакат едни пилешки гърди :)
С тези 1.800 гр пилешко можеш да караш цяла седмица , разделено на равни порции за всеки ден.По 250 гр ти излизат , а това са приблизително 65-70 гр протеин само от тях , за един ден.Другия белтък ще си го набавиш от другите храни , които консумираш през деня.Щом искаш релеф , намали въглехидратите и увеличи протеина , мазнините може да не ги пипаш , но както казваш , че обичаш ядките - те имат доста мазнини , но поне не са вредни , няма как да не се увеличат , но като намалиш въглехидратите няма проблем.
Мнението беше редактирано от Пенев на 27.06.13 14:35.
And the continuation…
12:00 черешки*
15:00 краставица* (с кора) + маруля* + пилешки гърди на пара + чиа* +домашен босилек*
18:00 няколко маслини*
19:00 маруля* + краставица* (с кора) + домат* + авокадо* + 3 белтъка + кокосово масло* + чесън* + подправки
и задължителния “десерт” (blush): слънчогледови* и тиквени семки*.
Имам силни подозрения, че и бадемите* и конопените семена* ще бъдат сериозно застрашени (giggle)
Добро слънчево утро! :)
Започвам така:
05:40 йога:
поздрави
стойки от стоеж
стойки седеж
жерав
Backbend
рало
стойка на глава ☺
стойка на ръце (все още подпряна на стената)
Мисля, че трябва да разделя в отделни дни различните пози (седеж, стоеж, обърнати), защото усещам, че малко претупвам нещата, за да се вместя във времето (dull)
06:55 студен чай мента + спирулина* + лимонов сок*
07:15 овесени трици* + овесени ядки* + чиа* + сурови какаови зърна* + сусам* + мед* + мака* + канела
Останалото за днес:
12:45 праскови*
15:00 маруля* + домат* + бадемово крем сирене* + чиа* + 1 цяло яйце + 1 белтък + сусамово олио*
17:00 резен лимон*
19:00 маруля* + краставица* (с кора) + домат* + авокадо* + 2 белтъка + малко извара* + кокосово масло* + чесън* + хималайска розова сол* :) + подправки
предстои: тиквено* и слънчогледово семе*
и сериозни подозрения да завърша с: кисело мляко*
Винаги като ходя на пазар ми става много тъжно като гледам хората какво пазаруват и къде са най-големите опашки! А най-тъжно е, че дават и на децата си безумни боклуци само заради цената! Е, има случаи и заради невежество, но в случая смятам, че по-масово е заради пари! Много грозно се е изкривил света! :(
Трябва да назнача някой да ми изтръгва семките и ядките от ръцете... Само трябва да е внимателен, че е опасно (giggle)
Ще ми се пръсне коремчето :(
Добро утро (вече ден) (sun)
Днес си поспах и се събудих с:
08:30 тренировка:
5 интервала на кростренажора - 30 сек. спринт/ 1 мин. бавно темпо
- раменни преси (10 кг. дъмбел) х 6 + глутеус ритник х 15
- повдигане на дъмбел (10кг.) напред от стоеж + пълни коремни преси х 17
- ренегадско гребане с дъмбели по 10 кг. х 6 + странично повдигане за глутеус х 15
- странично повдигане на дъмбел 10 кг (за гръб) х 6 + глутеус ритник със сгънат крак х 15
2 серии:
- Вертикални коремно-тазобедрени повдигания х 20 + странична преса с дъмбел х 15
малко стречинг от стойка на глава + нормален стречинг
пропуснах стойката на ръце, че май ще ми дойде в повече натоварването на раменете... Което не значи, че по-късно няма да се изкуша (wasntme)
09:50 спирулина* + конопено мляко*
Още от вчера чакам с нетърпение да си направя любимата закуска с кокосов орех*! Купих си 3, за да съм сигурна, че поне 1 ще е ок. Ами това е риска на био храната... И особено на тази, която е трудно да познаеш преди да си отворил! Оказа се, че и 3-те са развалени :( Добре, че си имах малко скрит читав орех и успях да си направя закуската! Някой има ли идея как да ги разпознавам? Въпреки, че вече опитах всичко! Всичките ми развалени кокоси досега отговарят на критериите: да нямат наранявания, да нямат мухъл, да са тежки... Но въпреки всичко... :(
А ето я и нея: (inlove)
10:30 кокосов орех* + малко джинджифил + овесени ядки* + овесени трици* + малко чиа* + сурови какаови зърна* + мед* + подправки: ванилова пръчица, канела, мащерка, майорана + мака* + кокосова вода (вчера си взех да пробвам! В кутийка е, като сокче със сламка)
От 13:30 до към 15:00- плаж на Terasa Beach! Но слънцето се оттегли и дойде време за обяд :)
А обядът беше:
15:30 пъстърва на пара с: маруля*+краставица* (с кора)+маслини*+лимон*+ленено семе* + сусамово олио*+хималайска розова сол*+чесън* + босилек*
Ето и нагледно :)
Мнението беше редактирано от Sunny S. на 29.06.13 22:05.
The finish:
19:30 дребосъчеста салата от: домат* + ню ню :) маруля* + авокадо* + чесън* + подправки + извара* + сусамово олио*
много тиквени семки (nlove9)
Като се събудих още ми беше тежичко от семките, но пък се събудих към 4:00, после пак съм поспала и към 07:00 положението не беше чак толкова плачевно (wasntme)
Снощи гледах “Ashtanga Primary series with David Swenson” и установих, че гъвкавостта ми е нещо средно между дърводелски метър и дъска за гладене... (blush)
07:50 йога:
- Ащанга (Ashtanga Primary series with David Swenson), колкото ми позволява гореспоменатата феноменална гъвкавост (giggle)
- малко повече импровизации от стойка на глава!
- стойка на ръце с подпрени на стената крака - 1 мин. и 30 сек. (blush)
Храна:
09:40 спирулина* + конопено мляко*
10:20 колкото ми беше останал кокосов орех* (т.е. малко)+ джинджифил + овесени ядки* + овесени трици* + чиа* + сурови какаови зърна* + мед* + подправки: ванилова пръчица, канела, мащерка, майорана + мака*
Мнението беше редактирано от Sunny S. на 30.06.13 12:57.
казано от Sunny S. на 30.06.13, 12:56:
Снощи гледах “Ashtanga Primary series with David Swenson” и установих, че гъвкавостта ми е нещо средно между дърводелски метър и дъска за гладене... (blush)
:D И аз така се почувствах след първия опит за Ащанга, въпреки че преди това години наред бях практикувала други, по-леки форми на йога. След има-няма 5 години, мога да правя всички пози от серията. Тогава идва “Intermediate series”, и чувството отново се завръща.
Аз съм възхитена от всичко, което си постигнала :) Не случайно в първия си пост написах, че съм ти голям фен! :)
И тъй като явно се изисква време, просто за следващите поне 5 години ще махна огледалата от стаята ми за тренировки, че гледката предизвиква у мен нещо средно между срам и смях (giggle)
Останалата храна (по-скоро аламинутчета ;)) за деня:
14:45 омлет от 3 белтъка и 1 жълтък (от свободни кокошки, които бас държа, че не са никак щастливи ;)) + куркума + още подправки & салата от: маруля* + домат* + авокадо* + чесън* + малък резен лимон* + босилек* + сусамово олио* + хим. р. сол*
18:00 конопено семе*
18:30 маруля* + краставица* (с кора)* + чесън* + извара* + подправки + магданоз* + кокосово масло*
както винаги: тиквени семки
Имайки предвид есенното време навън, “звездите ми го говорят”, че ще има още... (dull)
Добавям:
Знаех си, че няма да спра толкова лесно :)
слънчогледови семки*, кисело мляко*, извара*
Мнението беше редактирано от Sunny S. на 30.06.13 21:04.
(nlove9) Малко настроение за идващия прекрасен месец с нещо любимо (nlove9)
Много обичам деня ми да започва с хубава тренировка (sun)
05:40 тренировка:
5 интервала на кростренажора - 30 сек спринт/ 1 мин. бавно
4 серии без почивка в сериите от:
◄ напади назад (2 дъмбела х 7кг.) х 12 + махове от лег за корем х 20
◄ БГ клек (2 дъмбела х 7кг) х 6 + лицеви опори х 10 (толкова съм слаба на лицевите, че мечтата за стойка на ръце ми се струва като далечен мираж :( )
◄ повдигания за прасци (на стълбите) х 50 + добро утро х 25
◄ сумо клек с дъмбел 10 кг х 10 повторения на крак + странични крънчове х 15 на страна
2 предни планка х 1 мин.
стречинг на крачета от стойка на глава + стречинг за нормални хора (giggle)
Храна:
06:55 спирулина* + конопено мляко*
07:15 овесени трици* + овесени ядки* + сусамово мляко* заедно със смления сусам* + кокосова вода* + чиа* + сурови какаови зърна* + мед* + мака* + джинджифил + подправки: ванилова пръчица + шафран + канела + мащерка + майорана
12:00 черешки*
15:00 пилешки гърди на пара + маруля* + краставица* (с кора) + ленено семе* + джинджифил
17:00 резен лимон*
19:00 маруля* + домат* + краставица* (с кора) + авокадо* + 2 белтъка + чесън* + подправки + хим. р. сол* + кокосово олио*
финал: тиквени семки, слънчогледови семки*, кисело мляко*
Мнението беше редактирано от Sunny S. на 01.07.13 21:04.
Добро утро! (sun)
02.07:
Ashtanga Primary series
Пак накрая попретупах нещата заради времето... Трябва да направя нещо по въпроса! По-рано не мога да стана, трябва да е нещо друго... ;)
Храна:
07:00 спирулина* + студен чай мента + лимон*
07:15 овесени трици* + овесени ядки* + сусамово мляко* заедно със смления сусам* + чиа* + сурови какаови зърна* + мед* + мака* + джинджифил + подправки: ванилова пръчица + шафран + канела + мащерка + майорана
02.07 (part 2):
12:00 малко праскова* + малко черешки*
15:00 маруля* + домат* + 1 жълтък + 3 белтъка + конопено семе* + извара* + босилек* + подправки
17:00 -18:00 резен лимон* ; 2 бразилски ореха*
19:00 маруля* + домат* + краставица* (с кора) + авокадо* + 2 белтъка + чесън* + подправки + хим. р. сол* + кокосово олио*
тиквени семки
Btw днес си купих 4 кокосови ореха с надеждата поне 1 да излезе ок, но уви! Явно скоро няма да ям кокосов орех! :@
02.07 (part 3):
Вечер съм като Тазманийския дявол: пометох като допълнение слънчогледови семки*, кисело мляко*, извара* (количествата дори не искам да ги споменавам)...
Мнението беше редактирано от Sunny S. на 02.07.13 21:23.
Добро утро! (sun)
Имам въпрос! Според вас дали е добра опция да намаля храната през деня за сметка на вечерта? Просто вечер храната ми доставя най-голямо удоволствие и не ми се иска там да променям нищо! В интерес на истината дори и когато през деня съм прекалила с яденето, не се лишавам от вечерния кеф!
Много ще съм благодарна за съвети по въпроса! :)
Здравейте отново! :) Бях се отказала да пиша, но пак ми дойде вдъхновението! И наистина ще се радвам на коментари и съвети!
Вчера нещата изглеждаха ето така:
06.07
08:30 йога:
Ashtanga Primary series
Храна:
10:15 1 смокиня* + сприрулина*, разтворена във вода
10:30 обичайната закуска (sun)
14:30 1 смокиня*
15:00 маруля* + домат* + малко тиквичка* + извара* + 1 жълтък + 2 белтъка + сусамово олио*
междинно: малко кашкавал*, 3 бразилски ореха*, лъжичка конопено семе*
19:00 маруля* + краставица* (с кора) + 2 белтъка + магданоз* + чесън* + кокосово олио*
The final: тиквени семки, слънчогледови семки*, кисело мляко* :)
А за днес до момента сътворих следното:
07.07
08:30 тренировка:
6 интервала на кростренажора - 30 сек. спринт/ 1 мин. бавно темпо
◄ раменни преси (10 кг. дъмбел) х 6 + глутеус ритник х 15
◄ повдигане на дъмбел (10кг.) напред от стоеж + Вертикални коремно-тазобедрени повдигания х 20
◄ ренегадско гребане с дъмбели по 10 кг. х 6 + странично повдигане за глутеус х 15
◄ едностранно гребане с дъмбел 10 кг х 6 + глутеус ритник със сгънат крак х 15
3 серии:
◄ странична преса с дъмбел 10 кг. Х 12 + крънч х 20
4 серии от:
◄ клек с повдигане на пръсти х 15 + гребане с дъмбели от наклон напред (х 10кг.) х 6
стойка на глава
Храна:
09:40 1 смокиня* + сприрулина*, разтворена във вода
10:20 обичайната закуска :) (sun)
Добавям:
13:15 черешки*
15:00 пъстърва на пара със салата от: тиквичка* + краставица* (с кора) + малко маруля* + маслини* + сусамово олио*+хималайска розова сол* + подправки
Мнението беше редактирано от Sunny S. на 07.07.13 15:01.
07.07.13
17:04
Много ми харесва храненето ти, продължавай в същият дух! :) А забелязваш ли някакъв ефект като например отслабване, изчистване на мазнини, повече енергия и т.н. ?
Мнението беше редактирано от Teddy на 07.07.13 17:06.
Много ти благодаря, TeddyBear! (sun)
Честно казано, откакто започнах да се храня по-инстинктивно се чувствам страхотно и имам в пъти повече енергия от времето, когато гледах на тялото си като на математическо уравнение и се хранех с прецизно измерени въглехидрати, белтъци и мазнини и съответно калории!
Относно отслабване- полагам всички усилия това да не се случва! :) Харесвам се и се чувствам добре с тези размери. Изобщо не ми отива да съм по-слаба, ставам много зловеща! (giggle)
А за изчистване- ето това е истинската цел! :) Мисля, че има някакъв резултат, но може би ако намаля голямата ми любов- семките- ще се доближа по-близо до целта :) Но пък ми е толкова хубаво с тях... (giggle)
казано от Sunny S. на 07.07.13, 12:07:
краставица* (с кора)
Аз почти никога не ги беля, не са ми вкусни без кората.
07.07.13
18:52
казано от Маргарита Манева на 07.07.13, 18:48:
казано от Sunny S. на 07.07.13, 12:07:
краставица* (с кора)
Да и аз, не разбирам защо повечето хора ги белят.
Все едно да обеля ябълка то вкуса ми се губи...
казано от Маргарита Манева на 7 юли 2013 18:48:
казано от Sunny S. на 7 юли 2013 12:07:краставица* (с кора)
Тиквичките също са много вкусни с кората :)
Да и аз, не разбирам защо повечето хора ги белят.
Все едно да обеля ябълка то вкуса ми се губи...
Белят ги, защото се глезят. Срещам все повече хора, които белят всичко, дори и домати :x
07.07.13
20:25
Аз пък беля само купешките, защото ме е страх, че по корите има микроби или са били пръскани. :D Колкото и да ги мия,все пак.. Но на домашните зеленчуци им се наслаждавам изцяло :)
И останалото от неделния ден (който мина ужасно бързо):
неделни междинни хапвания: кокосов орех* (много малко ставаше за ядене, другото го изхвърлих :( ) , 3 бразилски ореха*
19:00 маруля* + домат* + чесън* + тиквичка* + 2 белтъка + подправки
The final: тиквени семки, слънчогледови семки*, кисело мляко*
Лека нощ (yawn)
07.07.13
23:13
казано от Sunny S. на 07.07.13, 19:05:
казано от Маргарита Манева на 7 юли 2013 18:48:
казано от Sunny S. на 7 юли 2013 12:07:краставица* (с кора)
Тиквичките също са много вкусни с кората :)Да и аз, не разбирам защо повечето хора ги белят.
Все едно да обеля ябълка то вкуса ми се губи...Белят ги, защото се глезят. Срещам все повече хора, които белят всичко, дори и домати :x
Е чак доматите, то направо целият вкус се губи...
08.07
Ashtanga Primary series
* кога ли ще успея да направя някоя от наведените пози с изправен гръб?! Вече ми изглежда много в сферата на фантастиката ;(
Храна:
06:55 спирулина* + бадемово мляко* (толкова вкусно стана, че трябваше да поглеждам цвета, за да се уверя, че е спирулина :) )
07:15 обичайната закуска*
12:00 нектарини* + малко годжи бери*
15:00 маруля* + домат* + маслини* + конопено семе* + чиа* + бадемово крем сирене*
18:00 3 бразилски ореха*
19:00 маруля* + малко краставица* + малко тиквичка* + домат* + 2 белтъка + чесън* + кокосово олио* + подправки; резен кашкавал
по default: тиквени семки + слънчогледови семки*
казано от Sunny S. на 08.07.13, 19:40:
Ashtanga Primary series
* кога ли ще успея да направя някоя от наведените пози с изправен гръб?! Вече ми изглежда много в сферата на фантастиката ;(
Когато дължината на задните бедра ти позволи да си стегнеш гръбните еректори. ;)
казано от Sunny S. на 8 юли 2013 19:40:
Ashtanga Primary series
* кога ли ще успея да направя някоя от наведените пози с изправен гръб?! Вече ми изглежда много в сферата на фантастикатаКогато дължината на задните бедра ти позволи да си стегнеш гръбните еректори.
Най-точният отговор, който бих могла да получа ;)
Тенк ю!
Ето ти нещо, което на мен ми беше интересно да чуя. :)
Мнението беше редактирано от Margi на 08.07.13 20:44.
Да, наистина е много хубаво и позитивно! Особено като се имат предвид нейните постижения :)
Ето ти нещо, което на мен ми беше интересно да чуя.
В интерес на истината докато я слушах, си представях всичките ми фалове. Добре, че никой не ме е снимал, щях да обера овациите на “Най-смешните видеоклипове”! :D
Но ме обнадежди, че някой ден с повече търпение и труд бих могла да направя мечтаната стойка на ръце! Като знам колко щастлива бях, когато успях да направя стойка на глава без стена... Няма такъв адреналин, летях от щастие :)
09.07
05:40 тренировка:
6 интервала на кростренажора - 30 сек спринт/ 1 мин. бавно
4 серии без почивка в сериите от:
◄ напади назад (2 дъмбела х 7кг.) х 11 + махове от лег за корем х 20
◄ БГ клек (2 дъмбела х 7кг) х 6 (гони ме някакво мазохистично удоволствие от това упражнение. Обичам да усещам къде точно работя) + лицеви опори с прибрани лакти х 8 (последните по-скоро клоняха към “кобра” (blush))
◄ повдигания за прасци (на стълбите) х 50 + добро утро х 25
◄ сумо клек с дъмбел 10 кг х 10 (на всеки крак) + странични крънчове х 15 на страна
стойка на глава + стречинг
Храна:
07:00 спирулина* + бадемово мляко* + конопено мляко*
07:20 обичайната закуска*
11:45 нектарини* + смокиня* (явно тренировката е била много добра, защото бях освирепяла от глад, а обикновено не съм особено гладна по това време. Закуската ми е доста питателна :) Ако не бях на работа сигурно щях да хапна още нещо, но... каквото съм си проготвила, това ще си ям!)
15:00 тиквичка* + краставица* + малко малуля* + пилешки гърди на пара + джинджифил + ленено семе* + подправки
18:00 3 бразилски ореха*
19:00 маруля* + краставица* + малко тиквичка* + пренебрежимо малко доматче* + 2 белтъка + чесън* + кокосово олио* + подправки; и кашкавал*
по default: тиквени семки, слънчогледови семки*, кисело мляко*
*Не мога да разбера как може деня ми да започне толкова хубаво и в работата да ми го скапят за норматив! Добре, че като се прибрах ме посрещнаха усмихнати физиономии! :)