The Journey ॐ

Темата е заключена.
Прескочи до:

31.10.13
20:07

31.10

Йога:
ॐ 05:30 - Ashtanga Primary series ॐ
ॐ  с модификации (за начинаещи)

ॐ  Опитите да следвам тялото си продължават с пълна пара ;)
ॐ  Много кофти извъртане направих при залюляването назад при Гарбха Пиндасана. Оцелих ръба на килима, извъртях се така, че натиснах точно на гръбнака... Кофти усещане! Бързо отмина, но ще ми е за урок (wait)

ॐ 18:00 - Следработно раздвижване ॐ
  Поздрави А - 5
  Поздрави Б - 5
  тазоотварящи
  полулотуси
  различни планкове
  Стойка на глава
  ... с виняси помежду им

Храна и други:
05:15 - чаша топла вода с лимонов сок*
ॐ 05:30 - Йога
✽ добавки ✽  МСМ*
❀ чай ❀  зелен* + коприва* + мента + пчелен прашец
12:20 - ябълка*
14:20 -  (inlove) броколи* на пара със сос от кашу*, сусамов тахан, куркума*, хим.роз. сол, босилек (Последният подвиг на славно загиналия ми блендер. Толкова беше вкусно, че само заради него си заслужава да си купя нов  (inlove) )
✽ добавки ✽  МСМ*
ॐ 18:00 - Следработно раздвижване
19:00 - спирулина*
19:40 - зеле*, броколи на пара*, кокосово масло*, чесън*, босилек, ябълков оцет
❤ - тиквени семки, козе сирене*
  бяло вино*

✍ Вече бабините домати са на издихания и преминавам на зеле и броколи :)

✍ Лека вечер! :)

Мнението беше редактирано от Sunny S. на 31.10.13 20:11.

01.11.13
19:58

01.11

Йога:

ॐ  Много тежка се чувствах! (dull) Съответно се получи мудно и трудно...

ॐ 18:00 - Следработно раздвижване ॐ
  Поздрави А - 5
  Поздрави Б - 5
  Позите от стоеж (без стол и воините), модифицирани в най-лесен вариант с кратки задържания във всяка.
  тазоотварящи
  полулотуси
  различни планкове
  Стойка на глава
  ... с виняси помежду им

Стойка на глава + малко дете на близо = неочаквано лоша комбинация! (giggle) На леля ми детето беше решил, че е много важно да дойде да си зададе въпросите точно тогава...

Храна и други:
✽ добавки ✽  МСМ*
12:30 - ябълка*
❀ чай ❀  мента* + пчелен прашец
15:20 - броколи* на пара, домат*, авокадо*, конопено семе*, босилек
✽ добавки ✽  МСМ*
ॐ 18:00 - Следработно раздвижване
19:40 - зеле*, броколи на пара*, кокосово масло*, чесън*, босилек, ябълков оцет
❤ - тиквени семки, кашкавал*
  бяло вино*

✍ Честит ни нов месец! За мен започва любим период в годината. А именно, очакването на Коледа (nlove9) ! Знам, че е рано, но тъй като, както обичам да казвам, най-хубавото на Коледа е да я очакваш, аз си удължавам удоволствието като започвам от днес (sun)
  В този ред на мисли един много любим цитат (nlove9) :

По-добре идвай в един и същи час - каза лисицата. - Ако идваш например в четири следобед, аз още от три часа ще започна да се чувствам щастлива. Колкото повече наближава часът, толкова по-щастлива ще бъда. В четири вече ще се вълнувам и ще се безпокоя, ще открия цената на щастието! Но ако идваш, когато ти хрумне, никога няма да зная за кога да подготвя сърцето си...
  “Малкият принц” Антоан дьо Сент-Екзюпери

02.11.13
19:49

02.11

Йога:
ॐ 10:00 - Ashtanga Primary series ॐ

ॐ  Друго си е човек да се понаспи (sun)
ॐ  Не се насилвах за нищо и не бързах излишно. Давах си време да се настаня хубаво в позите. Като време всичко се получи за 1 час и 45 мин.
ॐ  Пак се снимах, но още не съм прегледала записа... Утре ще споделя впечатленията (wait)

Храна и други:
09:30 - чаша топла вода с лимонов сок*
ॐ 10:00 - Йога
✽ добавки ✽  МСМ*
14:00 - ябълка* (докато висях в едно задръстване)
16:00 - 1/2 кокосов орех* и водата му
✽ добавки ✽  МСМ*
18:30 - спирулина*
19:00 - зеле*, броколи на пара*, авокадо*, кокосово масло*, чесън*, босилек, ябълков оцет
❤ - бразилски орехи*, тиквени и слънчогледови* семки, кашкавал*
  бяло вино*

✍ Този начин на хранене, предимно във втората половина на деня, ми се отразява много добре. Много по-енергична съм и се чувствам добре. Това всъщност не е голяма изненада, защото в доста голяма част от живота си съм била така, но после като започнах да чета и чета, и чета.... И започнах да се храня според прочетеното, а не според почувстваното... (wasntme) Единственото ми притеснение е да не отслабна, заради което ще гледам да включвам по-висококалорични храни!
  ✍ Прибирайки се към нас днес открих бърз начин да добавиш поне още 100 конски сили към колата на перничанин. А именно, да го изпревари дребна жена с дребна кола! Такава сила му дадох, че чак се зарадвах за него (giggle)

✍ И, за да ми напомня да се пазя от фалшиви хора ;) (и да стискам палци да успявам (wait) )

Мнението беше редактирано от Sunny S. на 03.11.13 17:50.

02.11.13
19:54

казано от Sunny S. на 02.11.13, 19:49:

✍ Прибирайки се към нас днес открих бърз начин да добавиш поне още 100 конски сили към колата на перничанин. А именно, да го изпревари дребна жена с дребна кола! Такава сила му дадох, че чак се зарадвах за него (giggle)

Ами, ти имаш привилегията да живееш на ключово място с голямо струпване на перничани. :D
Като ги засилиш, ще се прибират по-бързо към вкъщи и София ще опустее. (giggle)

02.11.13
20:10

казано от Маргарита Манева на 02.11.13, 19:54:

казано от Sunny S. на 02.11.13, 19:49:

Ами, ти имаш привилегията да живееш на ключово място с голямо струпване на перничани. :D
Като ги засилиш, ще се прибират по-бързо към вкъщи и София ще опустее. (giggle)

:D :D :D
... като овчарско куче (giggle)

Ще внимавам вече да не надъхвам така хората, че имах чувството, че щеше да му се разпадне колата на човечеца от толкова напъни! Пък и София би станала много скучно място без тях (giggle)

02.11.13
20:12

казано от Sunny S. на 02.11.13, 20:10:

Пък и София би станала много скучно място без тях (giggle)

Приятно скучно, бих казал... :D

П. П. Това в рамките на “пернишния хумор”, иначе имам приятели перничани. Освен дребни проблеми с изговарянето на някои звуци, нищо им няма на хората. :)

Мнението беше редактирано от Boby_ на 02.11.13 20:14.

02.11.13
20:29

казано от Boby_ на 02.11.13, 20:12:

казано от Sunny S. на 02.11.13, 20:10:

Пък и София би станала много скучно място без тях (giggle)

Приятно скучно, бих казал... :D

:D

П. П. Това в рамките на “пернишния хумор”, иначе имам приятели перничани. Освен дребни проблеми с изговарянето на някои звуци, нищо им няма на хората. :)

Това е абсолютен факт! Всички, които познавам са много точни хора (sun)

03.11.13
20:12

03.11

Йога:
ॐ 10:00 - Ashtanga Primary series ॐ

ॐ  Бях се настроила за по-лежерна практика заради новолунието и от любопитство проверих кога е. Като видях, че е чак следобед, се мобилизирах и се получи приятна практика (sun)
ॐ  Все забравям да го отбележа, но от известно време насам правя Навасана със сгънати крака. По-добре я усещам така и не кривя гръбнака... (wait)

Храна и други:
ॐ 10:00 - Йога
✽ добавки ✽  МСМ*
✽ добавки ✽  425 mg Див Ямс
13:30 - голяма ябълка*
❀ чай ❀  коприва* + мурсалски* + мента* + пчелен прашец + джинджифил
15:00 - сусамов тахан*, сурови какаови зърна*, мака*, канела*
✽ добавки ✽  МСМ*
18:00 - спирулина*
18:30 - домати* (баба е вълшебница, все още вади продукция ;) ) + броколи* на пара + магданоз + кокосово масло* + чесън*
❤ - бразилски орехи*, тиквени семки, кашкавал*
  бяло вино*

✍Получих поредното доказателство, че човек не трябва да изневерява на себе си! Направих огромна простотия напук на всичките си убеждения. (swear) Има една марка козметика, която меко казано не харесвам поради ред причини. И незнайно защо (наистина нямам разумно обяснение), си взех боя точно на тази марка. Е, хубаво се самонаказах за глупостта си! (fubar) Толкова много коса ми изпопада, че чак се уплаших.... Отсега нататък косата ми ще се боядисва само с бои на основа на къна! 
  ✍ Започвам един проект, за който си изграждам образите на геройчетата... (sun) Това е първият първообраз, който ще търпи доста корекции, докато стане това, което трябва да бъде. При всички положения обаче тази героиня може да прави най-добрите летящи виняси! (giggle) Надявам се другата събота и неделя да намеря време да я позавърша! (sun)

03.11.13
20:25

казано от Sunny S. на 03.11.13, 20:12:

ॐ  Бях се настроила за по-лежерна практика заради новолунието и от любопитство проверих кога е. Като видях, че е чак следобед, се мобилизирах и се получи приятна практика (sun)

На мен пък днес следобед ми се получи по-приятно от сутринта...може би е било след новолунието. :D
ПП: Мисля че целия ден се счита за “лунен”, не само часа на пълно- или новолунието.

03.11.13
20:39

казано от Маргарита Манева на 03.11.13, 20:25:

казано от Sunny S. на 03.11.13, 20:12:

На мен пък днес следобед ми се получи по-приятно от сутринта...може би е било след новолунието. :D

(y) (sun)

ПП: Мисля че целия ден се счита за “лунен”, не само часа на пълно- или новолунието.

Всъщност гледам толкова упорито часа на пълно/новолунието просто, за да си намеря удобно оправдание да си направя нормална практика без неприятното чувство, че нарушавам протокола (blush) Самобудалкам се (giggle)

04.11.13
20:30

04.11
  Йога:
ॐ 06:10 - Раздвижване 1:
  Поздрави А - 5
  Поздрави Б - 5
  Позите от стоеж с кратки задържания във всяка.
  тазоотварящи
  полулотуси
  различни планкове
  Стойка на глава
ॐ  ... с виняси помежду им

ॐ  Всичко за малко по-малко от 1 час

ॐ 18:20 - Следработно раздвижване ॐ
  Като сутринта, но по-набързо и без планковете
ॐ  за около 40 мин
ॐ  Бях си планирала около час за разни по-бавни изпълнения, но дребния на леля ми дойде да пишем домашно по английски, че майка му хич я няма в тая материя. После точно започнах и една приятелка ми звънна с важния въпрос “Какво правиш?” (dull) Много мразя такива безсмислени обаждания тип “да си убия времето”...Трябва да се науча да разкарвам телефона от стаята. Поне сутрин няма такива дразнители и си заслужава ранното (леко среднощно (giggle) ) ставане! Както и да е! Поизнервих се леко, раздвижването стана по-стегнато и бързо и успя да ме успокои... (sun)

Храна и други:
05:45 - чаша топла вода с лимонов сок*
ॐ 06:10 - Йога
✽ добавки ✽  МСМ*
❀ чай ❀  мента* + коприва* + зелен* + пчелен прашец
12:00 - ябълка*
14:30 - броколи* на пара със сос от кашу*, сусамов тахан, магданоз*, куркума*, хим.роз.сол*
✽ добавки ✽  МСМ*
ॐ 18:20 - Следработно раздвижване
19:45 - домати*, броколи на пара*, авокадо*, магданоз*, сусамово олио*, чесън*
❤ - тиквени и слънчогледови* семки, козе сирене*
  татково червено вино*

✍Днес голямо чакане докато всички се точат да ядат, за да отида и аз в кухнята... Гледам да ги изчаквам, че ми е втръснало от тъпите въпроси от рода “Как може да се мъчиш така?”... Не могат да схванат, че това е начин на живот, който ми носи невероятно удоволствие и това, което ям е невероятно вкусно! Обичам себе си, а любовта минава през стомаха :D Както и да е, научила съм се да не обръщам внимание, но просто обичам да ям на спокойствие и затова гледам да няма никой около мен, докато хапвам :)

В този ред на мисли: ;)

Мнението беше редактирано от Sunny S. на 05.11.13 08:37.

04.11.13
21:20

казано от Sunny S. на 04.11.13, 20:30:

✍Днес голямо чакане докато всички се точат да ядат, за да отида и аз в кухнята... Гледам да ги изчаквам, че ми е втръснало от тъпите въпроси от рода “Как може да се мъчиш така?”... Не могат да схванат, че това е начин на живот, който ми носи невероятно удоволствие и това, което ям е невероятно вкусно! Обичам себе си, а любовта минава през стомаха :D Както и да е, научила съм се да не обръщам внимание, но просто обичам да ям на спокойствие и затова гледам да няма никой около мен, докато хапвам :)

Ако живееше някъде по-наблизо до нас, често бих те канила да се “мъчим” на вечеря. ;)

04.11.13
21:44

казано от Маргарита Манева на 04.11.13, 21:20:

казано от Sunny S. на 04.11.13, 20:30:

Ако живееше някъде по-наблизо до нас, често бих те канила да се “мъчим” на вечеря. ;)

Едва ме нави (giggle)
Пък и няколко стотин километра не са чак толкова много ;) Винаги щом “мазохизма” надделее може да се измисли нещо! (giggle)

04.11.13
21:46

Смятай се за поканена в такъв случай. :)

04.11.13
21:49

казано от Маргарита Манева на 04.11.13, 21:46:

Смятай се за поканена в такъв случай. :)

И ти (sun)

05.11.13
20:35

05.11

Йога:
ॐ  с модификациите

ॐ  Не се насилвах. Повечето пози ги правих във възможно най-улеснения им вариант на принципа “Колкото - толкова!”. Не бях във форма, но го приех и оставих нещата да се случват... (wait)

ॐ 18:10 - Следработно раздвижване ॐ
  Поздрави А - 5
  Поздрави Б - 7
  Позите от стоеж с кратки задържания във всяка.
  тазоотварящи
  полулотуси
  планкове
  Стойка на глава (страшно релаксиращо ми действа :) )
  ... с виняси помежду им

ॐ  Правя едно излишно повдигане на дупето при преминаване от Чатуранга Дандасана към Гледащо нагоре куче, което се опитвах да премахна...

Храна и други:
✽ добавки ✽  МСМ*
13:00 - ябълка*
14:30 - Крем от: кокосов орех*, сусамов тахан*, чиа*, мака*, канела, сурови какаови зърна*
✽ добавки ✽  МСМ*
ॐ 18:10 - Следработно раздвижване
19:45 - зеле*, домати*, кокосово масло*, чесън*, магданоз*
  бяло вино*

✍ Преди много време съвсем мазохистично си бях съставила една отвратителна тренировка и съвсем мазохистично я правех доста време... Та, от тогава в съзнанието ми се е изградила много кофти настройка преди да започна, каквото и да било движение... Много искам да се отърва от това! В момента, в който започна, изчезва, защото виждам, че ми е приятно! Въпросът е някак изабщо да не се появява! (wait)

✍ Днес имаше страшно много работа, но такава, която знам защо я върша и знам, че има смисъл! Обичам дните ми да са смислени и да съм полезна на хората около мен  (sun)

05.11.13
20:46

Защо правиш толкова много поздрави? Не успяваш ли да загрееш достатъчно?

05.11.13
21:05

казано от Маргарита Манева на 05.11.13, 20:46:

Защо правиш толкова много поздрави? Не успяваш ли да загрееш достатъчно?

Много се радвам, че стана на въпрос, защото наистина се чудех дали съм на прав път! :) Всъщност съм вкарала някаква моя си логика, в която нямам никаква представа дали има нещо логично (blush) :
Правя го, за да опитвам да изчиствам максимално от всякакви излишни движения. И заради принципа, че с практиката се получават нещата, реших, че колкото повече ги практикувам, толкова по-успешно ще изгладя нещата и няма да са ми толкова тегави...

05.11.13
21:15

Принципно поздравите служат за да загреят тялото и стандартно се правят 5 пъти вариант А, 3 пъти вариант Б. Аз виждам логика да ги правиш повече, ако ти е студено и мускулатурата не се е отпуснала достатъчно.
Ако искаш само тях да отработваш, можеш да си направиш занимание само с поздрави - може да замениш следработното си раздвижване с половин час от тях...примерно. Ако отскока е това, което отработваш, аз бих правила само поздрави А, за да няма излишни движения, които да ми отнемат от енергията.
ПП: Иначе ако имаш предвид избавянето от различни намествания на ходила, длани и т.н. - те се изчистват с времето. На мен много ми зависи и от постелката. Имала съм случаи, в които не мога да си изправя гърба, защото дланите ми не могат да се застопорят. Или не мога с изправянето в гледащо надолу куче да дръпна ходилата достатъчно напред, за да не ги донамествам после...примерно,

Мнението беше редактирано от Margi на 05.11.13 21:19.

05.11.13
21:45

казано от Маргарита Манева на 05.11.13, 21:15:

Принципно поздравите служат за да загреят тялото и стандартно се правят 5 пъти вариант А, 3 пъти вариант Б. Аз виждам логика да ги правиш повече, ако ти е студено и мускулатурата не се е отпуснала достатъчно.
Ако искаш само тях да отработваш, можеш да си направиш занимание само с поздрави - може да замениш следработното си раздвижване с половин час от тях...примерно. Ако отскока е това, което отработваш, аз бих правила само поздрави А, за да няма излишни движения, които да ми отнемат от енергията.
ПП: Иначе ако имаш предвид избавянето от различни намествания на ходила, длани и т.н. - те се изчистват с времето. На мен много ми зависи и от постелката. Имала съм случаи, в които не мога да си изправя гърба, защото дланите ми не могат да се застопорят. Или не мога с изправянето в гледащо надолу куче да дръпна ходилата достатъчно напред, за да не ги донамествам после...примерно,

Всъщност сутрин действително мускулите са ми доста сковани, но като се замисля успявам да позагрея още с поздрави А... За Б бях чела, че също трябва да са 5 и затова стриктно си спазвах тази бройка, но на последните се уморявам... Утре ще видя как ще е с 3 :)
А относно изчистването на движенията имам предвид най-вече наместването на ходилата и дланите и излишното повдигане на дупето при преминаване от Чатуранга Дандасана към Гледащо нагоре куче, което упорито правя незнайно защо...

05.11.13
22:03

Предполагам че това движение (към Гледащо нагоре куче) идва от старанието да си помогнеш с инерция. Гледай да го заместиш с контролирано движение напред и нагоре. Наместването не е чак толкова фатално. По-добре е без него, но е още по-добре да задържаш в правилна позиция. Остави движенията сами да се изчистят. Понякога привидно най-простите неща отнемат години. ;)

06.11.13
20:24

06.11

Йога:
ॐ  с модификациите
ॐ  Благодарности на Марги за съветите за поздравите! (sun)

ॐ  Поне до средата на позите от седеж си бях заспала... |-) Много трудно събуждане днес! Дори преди да започна си помислих да си направя кафе, каквото не съм пила от 100 години...

ॐ 18:30 - Следработно раздвижване ॐ
  Поздрави А и Б - 25 минути. Не съм броила самите поздрави.

ॐ  Не знам дали си въобразявам, но към края станаха доста приятни. Може би, защото бях много загряла, а и вече не го мислех толкова... :)

Храна и други:
✽ добавки ✽  МСМ*
13:00 - ябълка*
15:00 - Крем от: сусамов тахан, авокадо*, чиа, магданоз*, куркума*, хим.роз.сол*
✽ добавки ✽  МСМ*
ॐ 18:30 - Следработно раздвижване
19:10 - спирулина*
19:50 - зеле*, домати*, кокосово масло*, чесън*, магданоз*
  бяло вино*

✍ Глупост на деня: Из статия за здравословно хранене:

Слънчогледови семки и бадеми малко изненадващо доставят на организма витамин Е и са чудесен източник на наситени мастни киселини.

Абе, мен повече ме изненадват чудесните наситени мазнини, ама щом хората са изненадани от витамин Е-то... (tmi)  Ама то пък как не го е срам така да изненадва хората?!

✍ Сутринта като отворих хладилника да си взема лимона, кашкавалът толкова примамливо ми се намърдваше пред погледа, но аз се направих на недостъпна и го игнорирах (giggle) А пък после като прочетох в на Радост дневника за нейния кашкавал и съвсем се зомбирах с кашкавалени мисли!

07.11.13
20:00

07.11

Йога:
ॐ 07:00 - Само малко поздрави  (dull) ॐ

ॐ  Станах си в 05:00 по план, но още докато си пиех водицата придремвах на стола като накрая съвсем ми клюмна главата... |-) Съответно просто лекииичко пак се шмугнах в леглото... (giggle)

ॐ 18:05 - Следработно раздвижване ॐ
  Поздрави А - 5
  Поздрави Б - 3
  тазоотварящи с виняси помежду им
  стойка на глава
ॐ  Всичко за 30 минути

Храна и други:
05:00 - чаша топла вода с лимонов сок*
  ...още малко сън... (wasntme)
ॐ 07:00 - Поздравите
08:00 - ябълка* с малко канела*
✽ добавки ✽  МСМ*
❀ чай ❀  зелен* + мента* + пчелен прашец
11:50 - Крем от: кокосов орех*, сусамов тахан*, чиа*, мака*, канела, сурови какаови зърна*, мащерка
❀ чай ❀  мента* + много малко коприва* (толкова ми беше останало) + пчелен прашец
✽ добавки ✽  МСМ*
ॐ 18:05 - Следработно раздвижване
18:40 - спирулина*
19:30 - зеле*, домати*, авокадо*, чесън*, магданоз*, малко лимонов сок*
❀ чай ❀  лавандула*

✍ Много странен ден! То от сутринта като тръгне да е противно на плана, така си и продължава ;) Някакви странни за мен огладнявания по странно време...

✍Чудя се какви добавки да си взема. Оказа се, че блендера ми е в гаранция и не ми се налага да си купувам нов, което ме кара да се чувствам все едно съм спечелила пари! (giggle) И в този ред на мисли упорито разглеждам цените на Криловото масло и на Каму Каму....

✍ Щом втори ден ми се спи толкова зверски сутрин, значи е крайно време да променя нещо! След като прочетох положителните отзиви на Марги по отношение на лавандулата, мисля да пия чайче по-раничко вечерта, за да ми се достпи по-рано и да се опитам да спя по-пълноценно... Ще видим!
Че ми писна сутрин да съм ей така:
:D

07.11.13
20:03

Правилно! Спестените пари са спечелени пари. Аз съм за криловото масло...въпреки че е скъпичко. Ти на кое си се спряла?
ПП: Сега видях цената на каму каму-то...според мен е абсолютно неоправдана. Все едно в Бразилия да плащат по 20 долара за 100 гр сушени сливи. ;)

Мнението беше редактирано от Margi на 07.11.13 20:06.

07.11.13
20:11

казано от Маргарита Манева на 07.11.13, 20:03:

Правилно! Спестените пари са спечелени пари. Аз съм за криловото масло...въпреки че е скъпичко. Ти на кое си се спряла?

На никое все още. Кое би ми препоръчала?

ПП: Сега видях цената на каму каму-то...според мен е абсолютно неоправдана. Все едно в Бразилия да плащат по 20 долара за 100 гр сушени сливи. ;)

Благодаря! Разреши ми дилемата (sun) И след това сравнение съвсем си давам сметка колко прекаляват с творчеството в ценообразуването (giggle)

07.11.13
20:25

казано от Sunny S. на 07.11.13, 20:11:

Какъв начин на покупка предпочиташ? Физическа или чрез интернет?

07.11.13
20:32

казано от Маргарита Манева на 07.11.13, 20:25:

казано от Sunny S. на 07.11.13, 20:11:

Какъв начин на покупка предпочиташ? Физическа или чрез интернет?

Мисля, че интернет ще ми е по-удобния вариант :)

КЕ

07.11.13
22:49

казано от Sunny S. на 06.11.13, 20:24:

ॐ  Поне до средата на позите от седеж си бях заспала... |-) Много трудно събуждане днес! Дори преди да започна си помислих да си направя кафе, каквото не съм пила от 100 години...

Кафето след промяната в храненето започване на йогата ли го спря, с цел или от самосеби си.
Стана ми интересно понеже от няколко месеца без целево ми изчезна йеланието за кофеин и без да се усетя спрях да пия редовно кафе. /попринцип бях голям ценител на хубавото кафе (coffee) и още съм де но не ми се случва да пия повече от 5,6 пъти в месеца напоследък/ Но пък за сметка на това дозата на какаото стана 2-на също не целево , от самосебе си (inlove)

КЕ

07.11.13
23:28

казано от Sunny S. на 07.11.13, 20:00:

07.11

Йога:

ॐ  Станах си в 05:00 по план, но още докато си пиех водицата придремвах на стола като накрая съвсем ми клюмна главата... |-) Съответно просто лекииичко пак се шмугнах в леглото... (giggle)

:)  По колко часа сън ти се събират на денонощие забелязала ли си от по малко нужда на сън след активно занимаване с йога и начин на хранене.

08.11.13
09:07

казано от Keity на 07.11.13, 22:49:

казано от Sunny S. на 06.11.13, 20:24:

Кафето след промяната в храненето започване на йогата ли го спря, с цел или от самосеби си.
Стана ми интересно понеже от няколко месеца без целево ми изчезна йеланието за кофеин и без да се усетя спрях да пия редовно кафе. /попринцип бях голям ценител на хубавото кафе (coffee) и още съм де но не ми се случва да пия повече от 5,6 пъти в месеца напоследък/ Но пък за сметка на това дозата на какаото стана 2-на също не целево , от самосебе си (inlove)

Стана много отдавна и стана от само себе си. По принцип не обичам да си налагам забрани! :)
Просто имах един период преди много време, който в момента ми изглежда като че ли не съм била аз... Но след като промених начина си на живот, спрях да си въобразявам, че имам нужда от кафе. Просто изобщо не се сещам за него!
Всъщност след гореспоменатия период много неща се промениха - начин на мислене, начин на живот... (sun)

казано от Keity на 07.11.13, 23:28:

казано от Sunny S. на 07.11.13, 20:00:

07.11

Йога:

:)  По колко часа сън ти се събират на денонощие забелязала ли си от по малко нужда на сън след активно занимаване с йога и начин на хранене.

Напоследък си лягам към 23:00 и ставам в 05:00, което са 6 часа, но с буденето през нощта спадат доста, може би до 5…
На този етап не смятам, че мога да правя някаква връзка с йогата, тъй като съм съвсем в началото и практиката ми е все още предимно на физическо ниво. Не смятам, че за толкова кратко време съм повлияла толкова на психическата нагласа... ;)

08.11.13
19:54

08.11

Йога:
ॐ  с начинаещи модификации

ॐ 18:15 - Следработно раздвижване ॐ
  Поздрави А
  Поздрави Б
  тазоотварящи
  полулотуси
  планкове
  стойка на глава
  ... с виняси помежду им

ॐ  Не броих поздравите. Първите ги правих много бавно, а останалите докато загрея :)

Храна и други:
08:00 - спирулина*
✽ добавки ✽  МСМ*
09:30 - ябълка*
❀ чай ❀  зелен* + мента* + пчелен прашец
12:45 - Броколи на пара* със сос от сусамов тахан, конопено семе*, магданоз*, куркума*, хим.роз.сол*
✽ добавки ✽  МСМ*
ॐ 18:15 - Следработно раздвижване
19:30 - зеле*, домати*, авокадо*, чесън*, магданоз*
❤ - тиквени семки, кашкавал* (сигурно ще има и още)
и може би:  бяло вино*
❀ чай ❀  лавандула*

✍Е, и с лавандула, и без лавандула все си се будя... Като по поръчка пак в 3:00 се ококорих! Майка ми изрази подозрение, че може би има връзка със земетресението миналата година, тъй като каза, че при нея се случва от тогава... Действително си беше травмиращо, все пак съм доста близо до епицентъра и в общи линии беше повече от ужасяващо преживяване... Известно време след това не можех да заспивам, после пък се будех (все около 3:00), но това отмина и не знам дали е възможно да се е върнало... Както и да е, ще продължа с лавандулата, пък да видим... :)

✍ Много странно, че точно тази нощ (преди Архангелов ден) в един от сънищата ми сънувах един много скъп приятел, който почина! Много ми е приятно да го сънувам (sun) По принцип имам малко по-различно разбиране за тези неща и някак не го приемам сякаш човека го няма, а по-скоро сякаш се е преместил просто... И ми е по-лесно така, и ми е по-логично... Не мога да приема, че човек просто изчезва! (wait)

Днес много мелодраматични размисли съм докарала (giggle)

09.11.13
20:47

09.11

Йога:
ॐ 09:50 - Ashtanga Primary series ॐ

ॐ  Забелязвам, че като ми стане комфортно в някоя поза и се шашкам, че нищо не правя... Но пък за НЕмодифициран вариант не мисля, че съм готова... (wait)
ॐ  Навеждането напред, особено при позите от седеж, ми е толкова нищожно... Но пък се стремя да държа гръбнака изправен и да не насилвам нещата... Хората казват, че някой ден ще стане :)

Храна и други:
ॐ 09:50 - Йога
12:00 - спирулина*
✽ добавки ✽  МСМ*
14:00 - ябълка*
✽ добавки ✽  1000 mg крилово масло
15:00 - Сънена палачинка ;) : 2яйца с кокосов орех*, канела, мащерка, запечени на керамичния тиган и намазани със сусамов тахан с мака*
❀ чай ❀  мента* + мащерка
✽ добавки ✽  МСМ*
19:30 - зеле*, броколи*, кокосово масло*, чесън*, магданоз*, ябълков оцет
❤ от 19:30 до 23:30 - тиквени семки, кашкавал*
❀ чай ❀  лавандула* + маточина

✍ Личи си, че не си падам по моно чайчетата ;)

✍ Днес като си купих криловото масло срещнах пред аптеката една позната, която все си е пълна и (тук вместо “и” успешно мога да кажа “защото”) все мисли разни диети и хапове за отслабване... Та същата като видя какво съм си взела каза: “Аз не смея да взимам такива неща, че от тях се пълнее” (tmi) :x

✍ Спокойна вечер! ;)

Мнението беше редактирано от Sunny S. на 10.11.13 20:15.

10.11.13
11:27

(sun) Малко вдъхновение: (sun)

10.11.13
20:14

10.11

Йога:
ॐ 09:30 - Ashtanga Primary series ॐ

ॐ  Снощи гледах видеа на Кино и днес още ме държеше вдъхновението (sun) Доволна съм, приложих доста от съветите, които бях позабравила...
ॐ  Оказа се, че “любимата ми” Навасана изобщо не съм я правила правилно... И съответно дори и в модифицирания вариант, в който я правя, ми стана по-трудна (dull) И съм убедена, че както при всяка друга поза, и тук има доста нови неща, които предстоят да открия... 
ॐ  Замислих се и дали не забавям прекалено дишането при задържането в позите... Предполагам, че някой ден, когато овладея хубаво Уджаи това ще се коригира (wait)

Храна и други:
09:00 - чаша топла вода с лимонов сок*
ॐ 09:30 - Йога
12:00 - спирулина*
✽ добавки ✽  МСМ*
14:00 - 2 ябълки*
15:00 - Крем от: кокосов орех*, какаови зърна*, мака*, канела, мащерка, чиа
✽ добавки ✽  МСМ*
17:30 - малко кашкавал*
19:00 - зеле*, много малко броколи* (колкото не се събра в купичката за утре), кокосово масло*, чесън*, магданоз*, ябълков оцет
  бяло вино*
❤ от 19:30 до 22:30 - тиквени семки, кашкавал (Много удобно така тайнствено си го записвах това хапване, но за да съм честна пред себе си, ще започна да вписвам от кога до кога продължава, за да се засрамвам... (blush) Например снощи си беше доста прекалено. Не ми беше тежко, заспах си нормално, но въпреки това ми изглежда доста ненормално човек да дъвче 3-4 часа... (giggle) )
❀ чай ❀  лавандула* + маточина

✍ Интересна закуска сглобих (в неделя в 12:00 си е закуска ;) )! А се славех като твърд противник на всякакви хапове... Това в кръга на шегата! Благодарна съм на Марги и за това, че ми обясни как стоят нещата с добавките... (sun)

✍ Пожелавам си хубав и пълноценен сън
  П.С.: Така като я гледам тази снимка, се чудя дали има шанс така, както с промяната на начина ми на живот премахнах сенната хрема, така да съм премахнала и алергията към котки... (wasntme)

Мнението беше редактирано от Sunny S. на 11.11.13 09:53.

11.11.13
19:26

11.11

Йога:

ॐ  Вместих се в по-малко от час и половина, което ме изуми... (wasntme) Не съм бързала, правих си всичко, както си му е реда....
ॐ  По принцип си бях направила понеделник да ми е т.нар “почивен ден”, но ми светна лампичката, че това не е особено интелигентно от моя страна! (wait) В понеделник всъщност събуждането в 05:00 ми е най-успешно, тъй като още не съм натрупала умора... Съответно ще направя почивен друг ден. Все още не съм го решила, ще го измисля в движение...

Храна и други:
✽ добавки ✽  МСМ*
❀ чай ❀  зелен* + мента* + коприва*
13:00 - Фреш от 1/2 нар, малко ябълка*, пчелен прашец и мака*
14:30 - Броколи на пара* със сос от кашу*, конопено семе*, босилек, хим.роз.сол*, куркума*
✽ добавки ✽  МСМ*
18:40 - зеле*, авокадо*, кокосово масло*, чесън*, босилек
❤ от 19:15 до 21:30 - тиквени семки, кисело мляко* (доста се чудих, но не успях да му устоя на каймака ;) )
  бяло вино*
❀ чай ❀  лавандула + маточина

✍ Ще пробвам нов експеримент. Ще започвам похапването вечер от по-рано и чайчето също. Пък дано успея да се приспивам по-рано :) Съответно пропускам следработното раздвижване. Тук също ми е любопитно дали така ще имам повече енергия сутрин... Преди време опитах нещо подобно, но нещо не го направих като хората. Ще видим сега!

✍ А това го гледам днес 3 пъти и всеки път ме обзема такъв страх, че чак ми се насълзяват очите... Много ме е страх от такива височини и само като си представя какво би било да пазиш и баланс... (tmi)

Мнението беше редактирано от Sunny S. на 12.11.13 09:15.

12.11.13
19:37

12.11

Йога:

ॐ  Въпреки, че се будих около 5 пъти през нощта, някак си странно, се чувствах наспала се... (sun)
ॐ  Имам малък напредък при Арда Бадда Падмоттанасана. Все още е в модифицирана за начинаещи версия и ако случайно усетя някакво напрежение в коляното, спирам и се връщам до положение, в което няма такова! (wait)
За никъде не бързам ;)

Храна и други:
✽ добавки ✽  МСМ*
❀ чай ❀  зелен* + мента* + коприва* + пчелен прашец
12:15 - Крем от: бадеми*, какаови зърна*, мака*, канела, мащерка, чиа
16:00 - ябълка*
✽ добавки ✽  МСМ*
18:40 - зеле*, авокадо*, кокосово масло*, чесън*, босилек
❤ от 19:15 до ....... - тиквени семки + кашкавал*
  бяло вино*

✍ Като ще е дневник, да е дневник (giggle) :
  ✍Все по-често си разсъждавам над това, че всеки човек има качества, които го правят уникален и които трябва да развива и да използва, за да бъде полезен за себе си, за останалите и за света като цяло... И все по-често си мисля колко са жалки моментите, в които безмълвно изпълняваш чужди желания и чужди цели, далечни от твоя път... В романтичния свят в моята глава единственото, което ни спира да си следваме пътя, са граници, които сами си поставяме... И ако успеем да си повярваме наистина, а не само на думи, може да премахнем тези граници и да бъдем смислени, полезни и щастливи хора... Та, в моята глава нещата са такива, но в материалния свят е много трудно наистина да си повярвам...
  ✍ В този ред на мисли споделям един много любим цитат:

“Талантът му беше тъй естествен, както шарките от прашеца по крилата на пеперуда. Едно време той не разбираше това, както не го разбира и пеперудата, и не забеляза кога прашецът се изтри и шарките избледняха. По-късно разбра, че е с повредени крила, разбра как те са устроени и се научи да мисли, но не можеше вече да лети, защото любовта към полета беше изчезнала и той можеше само да си спомня как без усилие бе летял по-рано.”

Хемингуей

13.11.13
20:09

13.11

Йога:

ॐ  Обърках се по отношение на модификациите на Уттита Триконасана. В Intoduction DVD-то на Кино виждам, че модификацията е със сгънат крак, а в клипчето в YouTube и други източници по-скоро наклонът на торса е по-лек, а крака си остава прав... (wait)

Храна и други:
✽ добавки ✽  МСМ*
12:00 - Крем от: бадеми*, сусамов тахан, какаови зърна*, мака*, канела, мащерка, чиа
16:00 - ябълка*
✽ добавки ✽  МСМ*
19:00 - зеле*, карфиол*, кокосово масло*, чесън*, риган
❤ от 19:30 до 21:30 - тиквени семки + кашкавал*
  бяло вино*

✍ Слушах по новините как в някои европейски държави голям процент от хората са предпочели да се придвижват с колело. Ми, чудесно и аз за това си мечтая! Мечтая си за нормални пътища с велоалеи и осветление (че към нас е дефицит), без да треперя, че някой “специалист” ще ме връхлети с колата си, без да рискувам да ме нападне глутница кучета или някой луд... И, както вече споменах, вярвам, че мечтите са за това, за да се сбъдват, така че.... някой ден... (sun) Все пак мисля да съм свежо бабе, може да почакам и до тогава  (giggle)

Мнението беше редактирано от Sunny S. на 14.11.13 12:57.

13.11.13
21:16

За мен по-логичната модификация е тази, където торса остава по-високо.
Обяснявам и защо: когато сгънеш крака, за да улесниш позата, тазът е по-склонен да се “килне” напред. Във варианта с по-малкото движение в торса вероятността таза да остане изправен и отворен е малко по-голяма.
И при двете модификации обаче е важно гръбнака да не се огъне, а наклона да се случва в таза.
:)

14.11.13
08:47

казано от Маргарита Манева на 13.11.13, 21:16:

За мен по-логичната модификация е тази, където торса остава по-високо.
Обяснявам и защо: когато сгънеш крака, за да улесниш позата, тазът е по-склонен да се “килне” напред. Във варианта с по-малкото движение в торса вероятността таза да остане изправен и отворен е малко по-голяма.
И при двете модификации обаче е важно гръбнака да не се огъне, а наклона да се случва в таза.
:)

Мерси :)
Днес ми беше т.нар. “почивен ден”, но разбира се раздвижих сутринта и я направих, както казваш. Съсредоточих се над това какво правя, а не над въпроса “To bend or not to bend” (giggle) Ще продължа по този начин, наистина по-добре се усеща и опасноста да кривя гръбнака е по-малка.

14.11.13
19:53

14.11

Йога:
ॐ 06:15 - Раздвижване “Почивен ден”: ॐ
  Поздрави А - 5
  Поздрави Б - 5
  Пада хастасана
  Уттита Триконасана и Париврита Триконасана
  тазоотварящи
  полулотуси
  стойка на глава
  ... с виняси помежду им

Храна и други:
06:00 - чаша топла вода с лимонов сок*
ॐ 06:15 - Раздвижване
✽ добавки ✽  МСМ*
12:30 - Карфиол* на пара със сос от сусамов тахан, конопено семе*, куркума*, риган, хим.роз.сол
16:00 - портокал*
✽ добавки ✽  МСМ*
18:50 - зеле*, авокадо*, кокосово масло*, чесън*, босилек, ябълков оцет
❤ от 19:20 до 21:30 - тиквени семки + кашкавал*
  бяло вино*

✍Тая работа с ходенето на токчета не си е работа! Правих се на жена днес, че имах важна среща, но ми костваше доста усилия да ходя елегантно като от вътре ми идва да стъпвам като в паници (giggle) ...

❄ Днес си създадох двойно коледно настроение! (nlove9) Обожавам мириса на цитрусови плодове, тъй като ги асоциирам с Коледа! Сутринта се намазах с етерично масло мандарина и си взех портокалче за похапване през деня :) Тези дни ще си запиша и коледни CD-та да подхранват звънчетата в главата ми, които са се активирали още от 1 ноември (nlove9)
  ❄Лека нощ (nlove9)

Мнението беше редактирано от Sunny S. на 15.11.13 19:46.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1