❄ ❄ ❄ Честит първи сняг :) ❄ ❄ ❄
Мнението беше редактирано от Sunny S. на 26.11.13 13:43.
26.11
Йога:
ॐ 05:30 - Ashtanga Primary series ॐ
ॐ с начинаещи модификации
ॐ Щастието прави чудеса! Толкова бях щастлива като видях снега! Загрях много добре и се получи страшно приятна практика :)
Храна и други:
⌚ 05:15 - чаша топла вода с лимонов сок*
ॐ 05:30 - Йога
✽ добавки ✽ МСМ*
✽ добавки ✽ 1000 mg крилово масло
✽ добавки ✽ 425 mg Див Ямс
⌚ 08:00 - спирулина*
❀ чай ❀ мента* + коприва* + зелен* + пчелен прашец
⌚ 11:30 - малка ябълка*
⌚ 12:50 - Крем от: кокосов орех* с водичката, джинджифил*, какаови зърна*, мака*, бурбонска ванилия* (inlove)
⌚ 16:20 - малка ябълка*
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ 18:50 - зеле*, репички*, кълнове люцерна*, кокосово масло*, авокадо*, чесън*, босилек, ябълков оцет
❤ от 19:20 до ....... - тиквени семки + кашкавал от козе мляко
бяло вино*
❀ чай ❀ лавандула + маточина
✍
✍ Сутринта ми се прокрадна някакъв странен порив за тренировка с тежести... Не му обърнах внимание! Отдадох го на еуфорията... (nhappy2)
✍ Имам чувството, че и на 100 години да стана пак ще се радвам толкова много като завали сняг! Цял ден съм с една огромна усмивка на лицето! Колко малко му трябва на човек да е щастлив... :)
А по новините ме развеселяват всяка година като просто констатират, че има проблем със снегопочистването в нашия участък... Ама така естествено си го казват сякаш е най-нормалното нещо на света... Както и да е! Сега съм заета да се радвам (nfun)
А това са две мои големи любовИ - сняг и самоед :)
Честит ти първи сняг...горе при вас сигурно е много красиво. :)
С какъв уред правиш крема от кокосов орех? Аз счупих един блендер така. (dull)
казано от Маргарита Манева на 26.11.13, 20:14:
Честит ти първи сняг...горе при вас сигурно е много красиво. :)
Мерси :) Все още не е покрило хубаво, но мисля, че утре сутрин ще е готово за снимка ;)
С какъв уред правиш крема от кокосов орех? Аз счупих един блендер така. (dull)
С блендер, но тъй като ме е страх от поражения, а и звука, който издава в началото докато ги смели си е страшничък, първо го нарязвам на парченца (3/4 см) ... После го пускам на ниска степен на блендера, докато започне да се движи по-свободно сместа и чак тогава го пускам нормално да си стане крем :)
казано от Sunny S. на 26.11.13, 20:26:
С блендер, но тъй като ме е страх от поражения, а и звука, който издава в началото докато ги смели си е страшничък, първо го нарязвам на парченца (3/4 см) ... После го пускам на ниска степен на блендера, докато започне да се движи по-свободно сместа и чак тогава го пускам нормално да си стане крем :)
И аз ги режех, но уви....не помогна... ;( вече няма домашно баунти...
казано от Маргарита Манева на 26.11.13, 20:52:
казано от Sunny S. на 26.11.13, 20:26:
И аз ги режех, но уви....не помогна... ;( вече няма домашно баунти...
Значи ще пазя внимателно моя, за да мога да ти направя от моите импровизации като ми дойдеш на гости ;)
Ако не те изнервя много, можеш първо да стържеш кокоса на ренде. Става доста по-лесно смилаем за машинките. :)
27.11
Йога:
ॐ Днес не бях особено във форма... Нещо се “смачках” като се видях как съм подпухнала... (wasntme)
Храна и други:
⌚ 07:45 - спирулина*
✽ добавки ✽ МСМ*
❀ чай ❀ мента* + зелен* + пчелен прашец
⌚ 12:30 - малка ябълка*
⌚ 13:45 - Крем от: кокосов орех*, джинджифил*, какаови зърна*, мака*, бурбонска ванилия*
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ ? - зеле*, кълнове люцерна*, кокосово масло*, чесън*, риган, ябълков оцет
❤ от 19:20 до 22:40 - тиквени и слънчогледови* семки
татково червено вино*
✍
✍ Нещо съм се позакръглила и се чудя дали са мазнинки или вода или и двете... (wasntme)
✍ Преди бях писала, че най-добре се чувстам като ям предимно вечер или просто по-късната част от деня и си мисля дали да не започвам похапванията още по-късно отколкото го правя сега... Например към 15:00/16:00 часа... Мисля си го с оглед на това, че от няколко дни това обедно хранене го правя по навик , а не защото съм гладна... Но всъщност ГОЛЕМИЯТ ВЪПРОС тук е доколко добро за здравето е това... (wait) Срещам доста противоречиви мнения... Наистина всеки човек си е уникален и за всеки “работят” различни неща... Това, че доста години съм се хранила така и съм се чувствала добре, не го прави правилен обаче...
✍ Лирическо отклонение: Цял ден ми се въртят разни фундаментални размисли в главата... Като например каква може да е причината да срещнеш някой, с който плашещо много си приличате.... Както и да е...
Пожелавам ви щастлива вечер! :)
Мнението беше редактирано от Sunny S. на 28.11.13 20:00.
28.11.13
03:52
казано от Маргарита Манева на 25.11.13, 20:14:
Пробвай с тинктура от мента, глог, валериан.
Тинктурата от мента глог и валериан ако я приемам сутрин само, възможно ли е да ми действа така ,че да спя много вечерта , дори и трудно сабуждане на другата сутрин ....
28.11
Йога:
ॐ Мечтая си да се науча да мисля само в това, което правя... Т.е. да съм там в пълния смисъл на думата, а не да ми нахлуват разни мисли за какво ли не... (wait)
Храна и други:
✽ добавки ✽ МСМ*
❀ чай ❀ мента* + зелен*
❀ чай ❀ мента* + пчелен прашец
⌚ 14:45 - ябълка*
⌚ 16:00 - Крем от: кокосов орех*, джинджифил*, какаови зърна*, мака*, канела, мащерка
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ 18:50 - зеле*, репички*, кълнове люцерна*, авокадо*, чесън*, ябълков оцет
❤ от 19:20 до 22:30 - 2/3 бразилски ореха (само толкова бяха останали :( ) + тиквени семки + кашкавал от козе мляко
татково червено вино*
✍
✍ Близо 16 часа интервал между храненията. Не изпитах глад през деня. Явно снощи добре съм “заредила”. (wasntme) Ще си направя експеримент в следващите дни да си попремеря храната, за да съм сигурна, че успявам да заредя достатъчно в този кратък времеви интервал... (wait)
✍
✍ Много интересно съм спала тази нощ! (giggle) Имам една плюшена крава, която ми стои в леглото... Явно съм ѝ раздавала прегръдки и незнайно защо я бях превърнала във възглавничка... Толкова схваната се събудих! От днес нататък ще я командировам някъде извън леглото :)
Мнението беше редактирано от Sunny S. на 29.11.13 09:09.
29.11
Йога:
ॐ 06:15 - Раздвижване ॐ
ॐ Поздрави А - 5
ॐ Поздрави В - 3
ॐ Позите от стоеж с кратки задържания във всяка и модификации
ॐ Тазоотварящи
ॐ Полулотуси и лотус
ॐ Завършващите пози
ॐ Бях позаспала и мудна, но пък нали ми е почивен ден... Навреме се получи... ;)
Храна и други:
⌚ 06:00 - чаша топла вода с лимонов сок*
ॐ 06:15 - Раздвижването
✽ добавки ✽ МСМ*
❀ чай ❀ мента* + зелен*
❀ чай ❀ мента* + пчелен прашец
⌚ 16:00 - ябълка*
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ от 18:40 - зеле*, кълнове люцерна*, броколи*, авокадо*, чесън*, босилек, ябълков оцет
скариди* (пушени, с растително масло*, лук*, чесън*, морска сол, босилек*, мащерка*, магданоз*, подправка люти чушлета*)
до 22:40 тиквени и слънчогледови* семки
бяло вино*
✍
✍ Близо 20 часа интервал между храненията (ябълката не я броя). Чувствам се много добре :) Към 16:30 мислих какво да ям, мислих, мислих, и просто установих, че грам не съм гладна...Иначе си бях взела предвидливо разнообразни варианти - обичайния кокосово-ванилен крем, тахан, кашу, бадеми, ябълки... Реших просто да си послушам тялото вместо да изям каквото и да е само, защото съм чела, че ТРЯБВА...
✍ Сложихме коледната украса в офиса! Тук ще вметна, че положението с тоталната неграмотност е страшно! На толкова много места вече видях написана думата “Окраса”, че чак се усъмних в себе си и се замислих как се пише... (tmi)
Утре ще украся и вкъщи :)
И искам сняг! Моля!
Мнението беше редактирано от Sunny S. на 30.11.13 18:20.
30.11
10 часа сън (nok)
Йога:
ॐ 10:05 - Ashtanga Primary series ॐ
ॐ Редуваха се моменти, в които бях там, с моменти на тотално разсейване със странни мисли, че не съм толкова добра, колкото ми се иска... Не в йогата, а като човек... Като отношение към другите... Вчера се отнесох грубо с една жена, която ме прецака и още се чувствам зле от това...
ॐ Благодарение на Уджаи се избавих от кошмарно хълцане, което започна малко след като станах! (sun) А благодарение на цялата практика се избавих от неприятни киселини вследствие от лютото снощи... (sun)
ॐ Отново се сблъсках с некомфортната страна на практика по това време: настойчиво звънене на телефона, който аз още по-настойчиво не вдигах (беше за глупости, както по-късно разбрах) ...
И точно си бях направила моста и си бях оправила дишането в позата, и брат ми връхлетя... (dull)
Храна и други:
⌚ 09:45 - чаша топла вода с лимонов сок*
ॐ 10:05 - Йога
⌚ 12:00 - спирулина*
✽ добавки ✽ МСМ*
❀ чай ❀ мента* + бял равнец
⌚ 16:00 - 1/2 грейпфрут*
⌚ 16:50 - Крем от: кокосов орех*, джинджифил*, какаови зърна*, мака*, чиа, бурбонска ванилия*
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ от 19:10 до 22:45 - зеле*, кълнове люцерна*, кокосово масло*, чесън*, босилек, ябълков оцет
тиквени и слънчогледови* семки + кашкавал
татково червено вино*
✍
✍ Близо 18 часа интервал между храненията :)
✍ Сложих коледната украса! Без елха, тъй като от няколко години насам съм на мнение, че е проява на грозен егоизъм да мъчиш дръвчето... А пък изкуствените не ги харесвам ;)
✍ Ако не спрат да подреждат ядките на високите рафтове в магазина, ще взема да завържа някое интересно запознанство! Всеки път подскачам в неуспешни опити да ги стигна... Накрая се отказвам и започвамм да дебна някой по-висок човечец да се мерне :)
Мнението беше редактирано от Sunny S. на 01.12.13 19:23.
01.12
10 часа сън + излежаване :) Добре посрещнах декември (nok)
Йога:
ॐ 10:15 - Ashtanga Primary series ॐ
ॐ Доста повече време успявах да си освободя ума от всичко друго и да се отдам спокойно на практиката.... Което спираше в моментите, в които се замислях, че това ми се получава и съответно вкарвах някоя и друга странична мисъл... Самосаботирах се! (wasntme)
ॐ Забелязвам нещо, което ми е странно... В Упавища Конасана отстрани изглеждам сякаш нищо не правя... Успявам да се придвижа напред съвсем леко, дори незабележимо, но го усещам и това чувство ми е много интересно... И точно затова някак я обичам тази поза! :)
Храна и други:
⌚ 10:00 - чаша топла вода с лимонов сок*
ॐ 10:15 - Йога
⌚ 12:30 - спирулина*
✽ добавки ✽ МСМ*
❀ чай ❀ мента* + коприва*
⌚ 17:00 - 1/2 грейпфрут*
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ от 18:30 до 22:15 - зеле*, броколи*, кълнове люцерна*, авокадо*, чесън*, босилек, ябълков оцет
- няколко бразилски ореха*, тиквени семки + кашкавал от козе мляко
татково червено вино*
✍
✍ Близо 19 часа интервал между храненията! Днес се наблюдавах внимателно... Установих, че някъде в мен се крие едно малко лъжливо овчарче! Глад не изпитвах, а все ми изникваха мисли за разни храни просто, защото ме беше налегнал мълзел и нищо не ми се правеше... Т.е. локомия от скука... Което е тъпо и не му се вързах! :)
✍ Събудих се с още по-голямо желание да си взема самоед!!! Нещо ми подсказва, че напролет ще си имам нов най-добър приятел... Само не мога да намеря достатъчно информация за финансовата страна на това ново приятелство, за да си направя сметка колко трябва да събирам...
✍Така... Прегледах си записите назад и установих, че от 24.09 се занимавам само с йогата. Това са около 2 месеца! За толкова кратък период мога да кажа, че се чувствам малко по- спокойна... Става въпрос за ежедневието ми... И изводът е: ПРОДЪЛЖАВАМ!
(nlove9)
Мнението беше редактирано от Sunny S. на 02.12.13 08:33.
02.12
Йога:
ॐ още като се събудих ме болеше кръста... (dull) По време на йогата се оправи, но после пак започна...
ॐ Интересно ми е, че наклоните напред ги правя със сгънати в коленете крака, за да ми е изправен гърба, но въпреки това усещам движението от таза, и седалищните кости да сочат нагоре... Като всъщност не сочат точно нагоре, а повече назад... Или имам свръх въображение, или съм започнала да схващам движението... (wait)
Храна и други:
⌚ 05:15 - чаша топла вода с лимонов сок* и мед*
⌚ 07:30 - спирулина*
✽ добавки ✽ МСМ*
❀ чай ❀ мента* + коприва* + пчелен прашец
⌚ 15:00 - 1/2 грейпфрут*
⌚ 16:00 - кокосов орех* с водата + мака* (направих го с много допълнителна вода, за да стане достатъчно течно, за да го пия :) )
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ от 18:40 до 22:00 - зеле*, броколи*, авокадо*, чесън*, босилек, ябълков оцет
- тиквени семки + сусамов тахан :)
бяло вино*
✍
✍ Близо 18 часа интервал между храненията! Много ми е добре да не мисля постоянно за това какво да ям!
✍Цял ден ми се спи и едва ме свърташе в офиса... Нормално, имайки предвид качеството на съня ми през работните дни... Та, грейпфрута беше от скука, а пък апетита идва с яденето... Кокосът беше станал много добре! :)
✍ Май ще се окаже, че и това да си имам самоед ще се нареди в списъка, озаглавен “Като забогатея!”... ;( Дълъг взе да става този списък! (giggle) А и Лъки или Цезар (двоумя се за името, но имайки предвид в кой списък е, просто ще си взема двама да оползотворим имената и да ни е по-весело ;) ) ще се чувства прекрасно в новата ми къща, която ще е в ето този стил
Мнението беше редактирано от Sunny S. на 03.12.13 08:37.
03.12
Йога:
ॐ Кръстът пак ме наболяваше като станах, но по време на практиката се оправи и след това нямах проблем :)
ॐ Доста щадяща практика се получи! Започнах много леко и внимателно заради кръста, отскоците към Чатуранга Дандасана почти ги нямаше, по-скоро беше леко приплъзване назад. Паривритта Триконасана ми беше страшно трудна днес и я направих просто модифицирана и с по-малко задържане... В общи линии всичко беше по-лежерно! (wait)
Храна и други:
✽ добавки ✽ МСМ*
❀ чай ❀ мента* + зелен*
⌚ 15:30 - 1/2 грейпфрут*
⌚ 16:00 - сусамов тахан, мака*, сурови какаови зърна*
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ от 18:45 до 22:30 - зеле*, броколи*, кокосово масло*, чесън*, босилек, ябълков оцет
- тиквени семки + кашкавал от козе мляко
бяло вино*
✍
✍ 18 часа интервал между храненията! Пак хапване от скука в офиса...
✍ С наближаването на празниците ставам още по-голям мечтател и категорично отказвам да следвам съвета да “слезна на земята”! Там, където съм, ми е екстра 8-) Чат пат падам на въпросната земя, но там не ми харесва и пак си се връщам, където ми е мястото ;)
Мнението беше редактирано от Sunny S. на 04.12.13 10:09.
04.12
Йога:
ॐ Рискувам да кажа огромна глупост, но просто си разсъждавам... (wait) Болката в кръста ми се появява предимно сутрин и то, когато го изкривя. Това ми е ок като сигнал за йогата, но никоя болка не е ок по принцип... Та, чудя се дали е възможно след като сега спя на новата възглавница и се очаква, че гръбнакът ми е изправен, а пък досега все съм се кривила, това да е някаква реакция към правилната стойка... Така го обясних, че и аз не се разбрах... (blush)
ॐ Практиката пак беше доста модифицирана и без да се насилвам... Беше по-скоро “почивка в пози” (dull)
Храна и други:
✽ добавки ✽ МСМ*
❀ чай ❀ мента* + зелен*
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ от 18:45 до 22:30 - зеле*, броколи*, кокосово масло*, чесън*, босилек, ябълков оцет
- тиквени семки + кокосов орех* + кашкавал от козе мляко
бяло вино*
*1700 ккал (-14%)
✍
✍ 20 часа интервал между храненията!От притеснение да не би случайно да ми е малко храната си сметнах калориите от вчера например и се оказа, че малко се оливам... Към 2600 ги докарах... E, нормално не огладнях днес! (giggle) А и като ям през деня, вечер количеството пак е приблизително същото, така че нищо чудно, че съм добила разни по- (да ги наречем) оформени форми :D
✍ И лирично отклонение: Вярвам, че за всичко си има причина, но се изнервям, когато не я разбирам... (nbadno)
Мнението беше редактирано от Sunny S. на 05.12.13 09:49.
казано от Sunny S. на 04.12.13, 19:41:
ॐ Рискувам да кажа огромна глупост, но просто си разсъждавам... (wait) Болката в кръста ми се появява предимно сутрин и то, когато го изкривя. Това ми е ок като сигнал за йогата, но никоя болка не е ок по принцип... Та, чудя се дали е възможно след като сега спя на новата възглавница и се очаква, че гръбнакът ми е изправен, а пък досега все съм се кривила, това да е някаква реакция към правилната стойка... Така го обясних, че и аз не се разбрах... (blush)
Не знам дали това е така в конкретния случай, но принципно тялото се нагажда към всяко постоянно повтарящо се положение/движение, и е склонно да отвикне напълно от правилната стойка и правилните движения.
Както казва Кели Старет: “Practice doesn’t make perfect; practice makes permanent.”;)
Мнението беше редактирано от Margi на 04.12.13 19:54.
казано от Маргарита Манева на 04.12.13, 19:52:
казано от Sunny S. на 04.12.13, 19:41:
Не знам дали това е така в конкретния случай, но принципно тялото се нагажда към всяко постоянно повтарящо се положение/движение, и е склонно да отвикне напълно от правилната стойка и правилните движения.
Като се замисля досега никога не съм спала като нормален човек! Винаги съм се кривила на някъде... И в момента правилното ми е много нетипично, но пък за добро... Малко по малко елиминирам проблемите със съня :) (Дано не си въобръзявам, де ;) )
Както казва Кели Старет: “Practice doesn’t make perfect; practice makes permanent.”;)
(y) ;)
05.12
Йога:
ॐ За огромен успех ще сметна момента, в който успея да си освободя ума от всички странични мисли! Това мойто е точно като като ти кажат “Не мисли за портокал!”. И какво става? Мислиш за портокал! ;) Та, и аз така! Толкова много мисли не мога за цял ден да събера в главата си, колкото се блъскат по време на йогата... (wasntme)
ॐ За трета поредна сутрин не успявам да направя Паривритта Триконасана към десния крак...
Храна и други:
✽ добавки ✽ МСМ*
❀ чай ❀ мащерка* (май) + зелен*
⌚ 15:30 - киви*
✽ добавки ✽ МСМ*
- сусамов тахан
- тиквени семки
- кашкавал от козе мляко
татково червено вино*
2020 ккал
Мисли разни разнообразни:
✍ 20 часа интервал между храненията!
✍Една колежка ми донесе билки, които баща ѝ е брал и аз много се израдвах... Но.... Явно неправилно са съхранявани, защото са изгубили напълно аромата си... Щом мащерката я познах просто по външен вид... (dull)
✍ И нещо странично! Върнах се в ученическите години... Дано този път си заслужава емоциите ;)
Мнението беше редактирано от Sunny S. на 06.12.13 10:04.
06.12
Йога:
ॐ 06:20 - Раздвижване ॐ
ॐ Поздрави А - 5
ॐ Поздрави В - 5
ॐ Позите от стоеж с кратки задържания във всяка и модификации
ॐ Тазоотварящи
ॐ Полулотуси
ॐ стойка на глава
ॐ Бадда Падмасана, Йога Мудра и Падмасана
ॐ Много приятно! Чак ме хвана яд, че ме притискаше времето :)
ॐ Много са неприятни моментите, когато климатика ми реши да се размразява и спира за едно известно време, което на мен ми се струва доста дълго ;)
Храна и други:
⌚ 06:00 - чаша топла вода с лимонов сок* и мед*
ॐ 06:20 - Раздвижването
✽ добавки ✽ МСМ*
❀ чай ❀ коприва* + мента* + пчелен прашец
⌚ 16:30 - киви*
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ от 18:40 до 22:30 - зеле*, броколи*, кокосово масло*, чесън*, босилек, ябълков оцет
- пъстърва* на пара (уловена от приятел на баща ми :) )
- тиквени семки
- слънчогледови семки*
бяло вино*
1890 ккал (без виното)
✍
✍ Разнообразен ден: трепети разни и малко притеснения, работа и малко нерви заради чужди грешки... От всичко по малко! ;)
✍ И сега да помечтая (nlove9) :
Мнението беше редактирано от Sunny S. на 07.12.13 19:34.
07.12
Йога:
ॐ 10:00 - Ashtanga Primary series ॐ
ॐ Както си стоях и си дишах в Джану Ширсасана, ми просветна, че като съм гледала Кино например изобщо няма толкова дълго задържане, каквото правя аз, а и имам чувството, че “преигравам” с дишането... Струва ми се, че прекалявам с дължината, особено на вдишването, което пък прави по-голяма разлика в дължините на вдишване и издишване вместо да ги уеднаквява... Та, като ми блесна тази мисъл, всичко друго изпълних “по-живичко”, което ми се отрази много добре. Тялото ми загря и усещах движенията много по-добре! А и проблемът с нахлуването на разни мисли е по-лесен за елиминиране, когато правя всичко по същество... Излишните мисли идват, когато дишам по-дълго... Просто по някакъв странен начин съм си втълпила, че дълго е равно на дълбоко...
Храна и други:
⌚ 09:45 - чаша топла вода с лимонов сок* и мед*
ॐ 10:00 - Йога
⌚ 12:30 - спирулина*
✽ добавки ✽ МСМ*
❀ чай ❀ мента* + мурсалси*
⌚ 17:15 - 1/2 грейпфрут*
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ от 18:45 до 22:30 - зеле*, броколи*, авокадо*, чесън*, босилек, ябълков оцет
- тиквени семки
- кокосов орех*
- кашкавал
татково червено вино*
1890 ккал
✍ 20 часа интервал между храненията!
✍ Животът е като карта за съкровища! Всяко нещо по пътя е знак, който ти помага да направиш следващата крачка... Само, че моята карта е пълна със задънени улици!!! :( Колкото по-голям мечтател си, толкова по-често се озоваваш ненадейно в такава! Ще излезна и от тази... По някое време...
Мнението беше редактирано от Sunny S. на 08.12.13 12:36.
08.12
Йога:
ॐ 09:40 - Ashtanga Primary series ॐ
ॐ След вчерашния проблясък, днес си направих цялата практика по-живичко и се чувствам в пъти по-добре... Не ми оставаше излишно време да занимавам ума си с излишни мисли, а и усещам позите някак по-различно... Имам чувството, че досега никога не съм загрявала тялото, както трябва...
ॐ Няколко други коментара:
Храна и други:
⌚ 09:20 - чаша топла вода с лимонов сок* и мед*
ॐ 09:40 - Йога
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ 13:00 - 1/2 грейпфрут*
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ от 18:45 до 22:30 - зеле* с настърган кокосов орех*, кокосово масло*, авокадо*, чесън*, босилек, ябълков оцет
- тиквени семки
- бразилски орехи*
- слънчогледови семки*
татково червено вино*
2000 ккал (без виното)
✍ 20 часа интервал между храненията (ако не броим плодовете)
✍ Започнах да си плета голям розово-лилав шал! В последно време се обличам в много консервативни цветове и е време да се освежа (sun)
✍ А сега пак се отдавам на мечти разни в опит да не мисля за това, че предстоят 2 шестдневни работни седмици!
Мнението беше редактирано от Sunny S. на 09.12.13 08:58.
09.12.13
02:36
казано от Sunny S. на 08.12.13, 19:45:
08.12
Йога:
ॐ 09:40 - Ashtanga Primary series ॐ
ॐ с начинаещи модификацииॐ След вчерашния проблясък, днес си направих цялата практика по-живичко и се чувствам в пъти по-добре... Не ми оставаше излишно време да занимавам ума си с излишни мисли, а и усещам позите някак по-различно... Имам чувството, че досега никога не съм загрявала тялото, както трябва...
ॐ Няколко други коментара:
Храна и други:
⌚ 09:20 - чаша топла вода с лимонов сок* и мед*
ॐ 09:40 - Йога
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ 13:00 - 1/2 грейпфрут*
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ от 18:45 до ..... - зеле* с настърган кокосов орех*, кокосово масло*, авокадо*, чесън*, босилек, ябълков оцет
- тиквени семки
- ......... (ще добавям)
татково червено вино*
✍ 20 часа интервал между храненията (ако не броим плодовете)
✍ Започнах да си плета голям розово-лилав шал! В последно време се обличам в много консервативни цветове и е време да се освежа (sun)
✍ А сега пак се отдавам на мечти разни в опит да не мисля за това, че предстоят 2 шестдневни работни седмици!
Много зареждащи картинки :)
Аз от 3 дни се опитвам да си намеря подходящо филмче и нещо не мога все са някакви гледани :D
Тааа може да препоръчваш към картинките и видео ще се зарадвам като не мога да намеря аз подходящ :D
казано от Keity на 09.12.13, 02:36:
.....
Аз от 3 дни се опитвам да си намеря подходящо филмче и нещо не мога все са някакви гледани :D
Тааа може да препоръчваш към картинките и видео ще се зарадвам като не мога да намеря аз подходящ :D
Аз си гледам отново вече гледаните филмчета :)
Трудно ме свърта да седя и да гледам филм по принцип и така ми е идеално като си ги пусна само за фон да ми създават уют ;)
09.12
Йога:
ॐ 1 час и 10 мин.
ॐ Имах някакви проблеми с дишането на моменти! В смисъл, не беше “чисто”, а все едно имах храчки... Много смотано го обясних, но пък е възможно най-точно...
Храна и други:
✽ добавки ✽ МСМ*
❀ чай ❀ мента* + зелен*
⌚ 16:00 - ябълка*
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ от 18:30 до 22:30 - зеле* с настърган кокосов орех*, кокосово масло*, чесън*, босилек, ябълков оцет
- кашу*
- тиквени семки
- кашкавал от козе мляко
- сусамов тахан (нямаше сила, която да го откъсне от лапите ми ;) )
бяло вино*
✍ 20 часа интервал между храненията.
✍ Много ми е комфортно с този начин на хранене, но имам някои притеснения:
1. Как да си включа всичко, което искам в такъв кратък интервал? Ще си шашна всички възприятия... Например от известно време се чудя къде да вкарам какаови зърна, мака... Обмислям да си сложа мака в сутрешния коктейл с меда и лимона... :) А и имам замразени бабини къпини, които са планирани за шейкове с ядково мляко... (wait) А и разните ядкови кремчета, които по принцип си правя... И т.н., и т.н....
2. Доколко здравословен е такъв режим?
3. Дали организмът ми няма да се изплаши, че го лишавам от храна за дълго и да вземе да се запасява... Въпреки, че добре си зареждам вечер...
Мнението беше редактирано от Sunny S. на 10.12.13 13:47.
А кое налага този начин на хранене?
Според мен в не толкова дългосрочен план можеш да страдаш от известни хранителни недоимъци. Нещата, които си изброила според мен чудесно се вписвам в менюто през деня под формата на шейкове.
Освен това мазнините ми се виждат недостатъчно, освен ако кокоса не е в някакви необичайни количества.
Мнението беше редактирано от Margi на 09.12.13 19:41.
казано от Маргарита Манева на 09.12.13, 19:40:
Експеримент (blush) Разсъждавах си, че преди време съм се хранила така, чувствала съм се добре... Пробвах го ден - два да си припомня, хареса ми и затова... Но като че ли не е особено умно...(wasntme)
Според мен в не толкова дългосрочен план можеш да страдаш от известни хранителни недоимъци. Нещата, които си изброила според мен чудесно се вписвам в менюто през деня под формата на шейкове.
Освен това мазнините ми се виждат недостатъчно, освен ако кокоса не е в някакви необичайни количества.
По-скоро семките и ядките са в необичайни количества... (wasntme) Минимумът на ден ми е 200 грама...
Трябват ти наситени мазнини - кокосово, какаово, краве масло...
От горчив опит през годините съм разбрала, че ненаситените растителни мазнини съвсем не са достатъчни за женския хормонален баланс. Освен това това е много Омега 6, което ще ти е трудно да балансираш..или ще ти трябва много крилово масло. ;)
Мнението беше редактирано от Margi на 09.12.13 20:37.
казано от Маргарита Манева на 09.12.13, 20:00:
Трябват ти наситени мазнини - кокосово, ....
Този съвет го приемам с широко отворени обятия (sun)
Всъщност всичко, което каза, доста ми помогна в лутането. Мерси :)
10.12
Йога:
ॐ 1 час и 10 мин.
ॐ Бях по-внимателна с коленете, че нещо не бяха във форма...
ॐ Когато се изправих в стойката на глава, усетих някаква тежест в гърдите, заради която “слезнах”, починах няколко секунди в детската поза и после се изправих отново...
Храна и други:
⌚ 05:15 - чаша топла вода с лимонов сок*, мед* и мака*
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ 10:00 - 2 кивита*
⌚ 13:30 - Крем от: кокосов орех*, сурови какаови зърна*, бурбонска ванилия* и джинджифил*
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ от 18:30 до 22:40 - зеле* с повечко кокосово масло*, авокадо*, чесън*, босилек, ябълков оцет
- тиквени семки
- сусамов тахан (nlove9)
бяло вино*
✍ Тъпа идея беше добавянето на мака в сутрешния ми коктейл. Не се получи особено вкусно... (giggle)
✍ Цял ден чакам обещания сняг... И нищо... :(
✍ Много ми изсъхва кожата... Мисля, че причината не е само времето...
✍ А днес ми изпратиха тази красота (inlove)
Мнението беше редактирано от Sunny S. на 11.12.13 10:58.
казано от Sunny S. на 10.12.13, 19:47:
✍ Цял ден чакам обещания сняг... И нищо... :(
Защото всичкия сняг беше в Плевен. ;)
11.12
Йога:
ॐ 05:45 - Ashtanga Primary series ॐ
ॐ малко повече от 1 час и 10 мин.
Храна и други:
⌚ 05:30 - чаша топла вода с лимонов сок*, мед*
ॐ 05:45 - Йога
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ 09:40 - Крем от: кокосов орех*, повечко кокосово масло*, сурови какаови зърна*, бурбонска ванилия*, джинджифил*, мака*
⌚ 14:00 - Киноа* (на пара) с домат* (от замразените бабини), роз.хим.сол*, черен пипер, босилек (не очаквах, че ще стане толкова вкусно :) )
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ от 18:50 до 22:30 - зеле*, кокосово масло*, авокадо*, чесън*, босилек, ябълков оцет
- тиквени семки
- сусамов тахан
бяло вино*
✍ Ето такива неща ми връщат усмивката независимо колко тягостен ден съм имала! Мерси, Марги :)
Мнението беше редактирано от Sunny S. на 12.12.13 08:51.
казано от Пипи на 11.12.13, 21:28:
Възхищавам се на позитивизма, който лъха от този дневник
Благодаря ти (sun)
12.12
Йога:
ॐ 05:45 - Ashtanga Primary series ॐ
ॐ 1 час и 10 мин.
ॐ “Връзката ми” с тахана ми пречи на отношенията с йогата (giggle) Особено се усеща в позите с усукване...
ॐ От доста време не съм го писала, но продължава да си съществува като факт: Все още съм в търсене на бандхите! (dull)
Храна и други:
⌚ 05:30 - чаша топла вода с лимонов сок* и мед*
ॐ 05:45 - Йога
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ 09:00 - 1/2 портокал*
⌚ 09:40 - Крем от: кокосов орех* с водата му, кокосово масло*, сурови какаови зърна*, канела, джинджифил*, мака*
❀ чай ❀ мента* + зелен*
⌚ 14:20 - броколи* на пара в сос от кашу*, куркума*, хим.роз.сол*, босилек
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ от 18:40 до 22:20 - зеле*, кокосово масло*, авокадо*, чесън*, босилек, ябълков оцет
- тиквени семки
- кашкавал от козе мляко
бяло вино*
✍ Много ми беше смешно днес... Като пуснеха някоя коледна песен по радиото в офиса само поглеждам наоколо и гледам всички колеги си потропват скришно тактично с краче :D
Мнението беше редактирано от Sunny S. на 13.12.13 09:02.
12.12.13
21:30
казано от Sunny S. на 09.12.13, 08:52:
казано от Keity на 09.12.13, 02:36:
.....
Тааа може да препоръчваш към картинките и видео ще се зарадвам като не мога да намеря аз подходящ :DАз си гледам отново вече гледаните филмчета :)
Трудно ме свърта да седя и да гледам филм по принцип и така ми е идеално като си ги пусна само за фон да ми създават уют ;)
Много трудно и аз се заглеждам в тв камоли в филм. Та само коледно тематично може да ме концентрира в момента :) За това се впуснах да си пусна аз ноооо не ми се получава, чакам нещо по тв и за фон :)
12.12.13
21:38
Марги какъв според теб е нормалния прием на кокс като количество за да набавя нужното количество мазнини от наситен произход.
Имам чувство че съм пристрастена към кокос много ми допада. Явно имам липса :)
казано от Keity на 12.12.13, 21:38:
Освен това мазнините ми се виждат недостатъчно, освен ако кокоса не е в някакви необичайни количества.Марги какъв според теб е нормалния прием на кокс като количество за да набавя нужното количество мазнини от наситен произход.
Имам чувство че съм пристрастена към кокос много ми допада. Явно имам липса :)
Не мога да кажа - зависи от много неща. Завииси И какъв кокос консумираш. Ако си купуваш кокосов орех и го ядеш директно - трудна работа. Това, което се продава у нас са зрели кокоси, които са изключително “фиброзни” и това доста затруднява усвояването им като цяло. За мен оптималните варианти са кокосово масло, сок от зелен кокос, кокосов крем - в този ред (естествено, на първо място би бил зеления кокос, но той е извън класацията, тъй като на практика не може да бъде закупен у нас без да е вече развален).
Мнението беше редактирано от Margi на 12.12.13 21:51.
12.12.13
22:57
казано от Маргарита Манева на 12.12.13, 21:49:
казано от Keity на 12.12.13, 21:38:
Освен това мазнините ми се виждат недостатъчно, освен ако кокоса не е в някакви необичайни количества.Марги какъв според теб е нормалния прием на кокс като количество за да набавя нужното количество мазнини от наситен произход.
Имам чувство че съм пристрастена към кокос много ми допада. Явно имам липса :)Не мога да кажа - зависи от много неща. Завииси И какъв кокос консумираш. Ако си купуваш кокосов орех и го ядеш директно - трудна работа. Това, което се продава у нас са зрели кокоси, които са изключително “фиброзни” и това доста затруднява усвояването им като цяло. За мен оптималните варианти са кокосово масло, сок от зелен кокос, кокосов крем - в този ред (естествено, на първо място би бил зеления кокос, но той е извън класацията, тъй като на практика не може да бъде закупен у нас без да е вече развален).
Да разбирам че не може да се набави нужното от Пресен кокос /обикновен/ друг за съжаление не съм пробвала.
И попадам на много различни мнения за това колко Ккал. дава 100 гр. пресен кокос /месото от ореха/ . Според мен и това което съм намерила като информация са около 300- 350 Ккал.
Греша ли ми е информацията (dull)
Както казах, усвояемостта на кокоса няма много общо с калориите. И като цяло: или броиш калории, или се храниш здравословно и пълноценно. Смятането на калории не води до нищо добро. ;)