21.03.2014
Йога:
ॐ 05:20 - Ащанга 1 ॐ
ॐ 1 час и 20 мин. :)
ॐ Не подходих с очаквания, но подходих с план, което пак не е правилния подход… Планирах по-бързичка практика и я направих. Много добре ми се отрази. Наистина само 10 минути разлика, но като усещане е огромна. Знам си, че усещането е по-приятно, но не всеки път ми се получава... Друго си е като не давам време на мускулите да “изстинат”... И друго, което ми е много важно - цял ден се чувствах много добре и нямах неприятни усещания на разни места... :)
ॐ Другата положителност на по-бързата практика е, че намалява риска да ми изникват разни излишни, разсейващи мисли...
ॐ Имах лек дискомфорт в задните бедра в началото на практиката, тъй като в последно време ги “използвам повече” така да се каже… Допреди само няколко дни просто изпитвах панически страх да направя наклон с прави крака. Просто ги сгъвах, за да ми е спокойно… Сега, откокто се боря със страха и след съветите на Марги за упражненията точно за задните бедра нещата стоят по доста по-различен начин... Въпросът е да се науча докъде е разумно все пак, за да избегна неприятни усещания като след вчерашната Пашимоттанасана...
Храна и други:
❀ чай ❀ зелен*
ॐ 05:20 - Йога
✽ добавки ✽ МСМ*
✽ добавки ✽ 1000 мг. крилово масло
⌚ 07:45 - спирулина*
❀ чай ❀ био чай* (праскова, джинджифил, зелен, матча)
⌚ 11:00 - 11:30 - кокосов орех*, рейши*, чага*, мака*, сурови какаови зърна*
⌚ 15:00 - 15:30 - Фреш от: къпини*, лимон* (с кората), джинджифил*, пчелен прашец и мед*
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ от към 19:50 до 00:00 - зеле*, цвекло*, авокадо*, чесън*, ябълков оцет* (с подправки: хим.роз.сол*, куркума* и босилек)
- сусамов тахан
- тиквени и слънчогледови семки
бяло вино*
Мисли разни разнообразни:
✍ Три поредни дни си лягам по-късно от обичайното, което си пролича при днешното събуждане… Беше доста тегаво! Но го направих нарочно, защото усещах как се тормозя с това следене точно в колко да спра да ям, за да си легна. А въпросните дни си хапвах бавно и спокойно и си ми беше хубаво... :)
✍ Днес вместо вечерното раздвижване прекарах това време в лудо обикаляне да си търся “Йога Мала”… Но това, което намерих бяха само странни погледи на продавачи, 1 брой книжарница, в която я бяха продали днес и доволно количество сусамов тахан. (giggle) Първо случайно видях Балчо от 340 гр и си го взех и малко след това от една сергия “ми се усмихна” и на Тръндеви от 700 гр. Грехота щеше да е да не го взема. А книгата май ще си я поръчам он-лайн.
✍ Хубав уикенд! :)
Мнението беше редактирано от Sunny S. на 22.03.14 19:32.
Ех този тахан :) Аз утре ще си забъркам новата порция с мед, че тази вече е почти на дъното. А днес какво се заприказвахме с един приятел във фитнеса и се оказа, че и той ядял :)
22.03.2014
08:30 Почивен ден (редовният седми (не знам защо досега все го пишех като “шести”)) :
ॐ - Кростренажор - 5 мин. загряване, 40 мин. умерено темпо (от 10,5 до 14,5 км/ч; 10 км; на 8-ма степен) и 3 минути за разпускане
ॐ - разни разнообразни разтягания
ॐ Всичко за около 1 час и 15 мин.
ॐ Чувствах се тежка и подута, а при разтяганията - ужасно схваната... (dull)
Храна и други:
❀ чай ❀ зелен*
ॐ 08:30 - Раздвижването
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ 11:00 - кокосов орех* + водата*, рейши*, чага*, мака*, сурови какаови зърна*
⌚ около 15:00 - Фреш от: спанак*, лимон* (с кората) и боровинки*
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ 18:00 - тиквени семки
⌚ от към 19:00 до 23:30 - зеле*, спанак*, авокадо*, кокосово масло*, чесън* и ябълков оцет (с подправки: хим.роз.сол*, куркума* и босилек)
- тиквени семки
- слънчогледови семки
- кашкавал
- сусамов тахан
бяло вино*
***Редакция: Тотално омазване с продуктите в червено (по-горе, вечерта). Количествата бяха огромни!
✍ Трябва сериозно да си преосмисля храненето. За това ядене на семки с часове си има психологична причина и първо ще трябва да се справя с това… Останалото ще се нареди от само себе си!
✍ Ако не беше ужасното чувство на тежест и подпухналост цял ден, денят щеше да е много хубав… След като си свърших домашните задачки, се отдадох на разходка и след нея - припичане на терасата… (sun)
✍ Една снимчица от днешната разходка! :)
Мнението беше редактирано от Sunny S. на 23.03.14 09:35.
Вземи си папагалче и давай семките на него :)
По-скоро ще си организираме спаринг срещи за тях :D
(wait) ВЗЕХ РЕШЕНИЕ! (wait)
След като не мога да контролирам количествата семки на този етап, ще ги спра за неопределено време... Време е да вкарам малко разум след като искам да бъда здрава и претендирам, че водя здравословен начин на живот. Решението ми дойде след като си дадох сметка какви вреди ми носят семките, а именно:
• имам сериозни подозрения, че проблемите с кожата идват от това прекаляване;
• това дъвчене с часове изостря все повече и повече апетита. Точно затова ми е трудно като започна да спра и затова и винаги завършвам с още нещо, което ми е крайно излишно точно преди сън. А и зачестиха завършеци като снощния с тотално омазване;
• всичката тази храна вечер, меко казано, пречи на йогата ми сутрин;
• вманиачавам се и така си планирам вечерите, че да имам няколко часа за семки, което отнема от ценното време, което мога да прекарам с някой от близките си или пък да хвана последните слънчеви лъчи и да се порадвам на слънцето след работа, или да открия някоя дейност, с която просто да съм полезна;
• пропилявам часове от деня си в нещо, което същевременно ми вреди.
Няма нищо лошо в суровите семки, но докато не се науча да се контролирам, ги спирам! (wait)
А сега ви пожелавам хубава и слънчева неделя!
23.03.2014
Йога:
ॐ 07:25 - Ащанга 1 ॐ
ॐ 1 час и 15 мин. :)
ॐ Разбира се, беше ми некомфортно на корема. Позите с усукване си бяха чисто мъчение, затова и не ги насилвах… Стигах докъдето ми е сравнително комфортно и не задържах много...
ॐ Като цяло изненадващо беше приятна практика (изключвайки корема…)… Обяснявам си го с това, че подходих с мисълта “Каквото стане…” и в интерес на истината наистина не очаквах нищо… Или просто тялото ми се радва за решението ми ;)
ॐ На моменти пренебрегвах Дришти в името на комфорта... (blush)
16:50 - Вечерно занимание
ॐ - 5 поздрава А, различни разтягания, стойки на ръце със стена
ॐ - Йога Нидра
ॐ Около 50 мин.
ॐ Беше много приятно и раздвижих най-схванатите си мускули. Като цяло цял ден съм много дейна в разнообразни разтягания :)
Храна и други:
❀ чай ❀ зелен* + коприва* + лимонов сок*
ॐ 07:25 - Йога
✽ добавки ✽ МСМ*
❀ чай ❀ зелен* + мента*
⌚ 15:00 - спирулина*
ॐ 16:50 - Вечерното занимание
⌚ 18:00 - Фреш от: лимон* (с кората), малко спанак* и малко магданоз**
⌚ 19:30 - салата**, лук**, магданоз**, авокадо*, кокосово масло*, ябълков оцет*, хим.роз.сол*
⌚ към 21:00 - омлет от 2 яйца* с хим.роз.сол.*, куркума* и босилек
бяло вино*
✽ добавки ✽ МСМ*
✍ Градината на баба “сезон 2014” отвори врати днес! (party) За да ми е по-прегледно, продуктите от баба ще ги записвам с две звездички ** :)
✍ Може да звучи налудничаво, но днес тялото ми все едно ликува заради решението, което взех... Факт е, че въпреки снощните злоупотреби, сутринта практиката ми беше приятна... Цял ден имам желание да с движа и разтягам, следобед си направих приятни упражнения... А пък и като събрах наличните семки, за да ги махна от очите си, осъзнах със сигурност, че имам проблем. Плътно напълних книжен плик с размери 35/50! :x
✍ Важното е да се наслаждаваш на храната ;)
Мнението беше редактирано от Sunny S. на 23.03.14 21:27.
24.03.2014
Йога:
ॐ 05:20 - Ащанга 1 ॐ
ॐ 1 час и 15 мин.
ॐ Все едно бях с друго тяло. Разликата е огромна, когато не съм прекалила вечерта… :)
ॐ Обаче не бях особено концентрирана… По време на позите от седеж започнах да се разсейвам и въпреки, че не намалих темпото, мускулите ми някак поизстинаха...
ॐ Направих някои опити за моста отгоре според съветите на Кино Макгрегър. Трудничко е (меко казано)... (whew)
18:00 - Вечерно занимание
ॐ - 5 поздрава А, разтягания на задни бедра, 1-2 тазоотварящи, разни други разтягания с цел да ми помогнат за Упавища Конасана , стойки на ръце със стена
ॐ - Йога Нидра
ॐ Около 45 мин.
ॐ Започнах мудно, но като поотпуснах схванатите от целодневното седене мускули, ми стана много приятно :)
Храна и други:
ॐ 05:20 - Йога
✽ добавки ✽ МСМ
⌚ 07:40 - спирулина*
⌚ 09:00 - 09:30 - отвара от йохимбе + рейши*, чага, мед* и пчелен прашец (нещо не ми се получи… ще коригирам рецептата ;) )
⌚ 10:30 - Крем от: кокосов орех*, сурови какаови зърна*, мака*, чиа*, кокосов крем*
⌚ 14:00 - 15:00 - Фреш от: лимон* (с кората), спанак*, боровинки*, джинджифил*
⌚ 15:30 - шепа кашу*
ॐ 18:00 - Вечерното занимание
⌚ 19:30 - 20:00 - зеле*, няколко листенца салата** (толкова бяха останали), лук**, авокадо*, кокосово масло*, ябълков оцет*, хим.роз.сол*
⌚ 21:00 - сусамов тахан
✽ добавки ✽ МСМ
✍ Много е приятно вечер без компютър. Вчера като се прибрах от работа, го оставих в коридора и изобщо не съм се сещала за него...
✍ Още цели 4 седмици до Великденската почивка… Имам чувството, че се задушавам вече... :( Но ето такива гледки ми поддържат жизнените показатели (sun)
Снощи гледах това по Animal Planet и не мога да не го споделя! Няма такива сладури просто (inlove)
25.03.2014
Йога:
ॐ 05:25 - Ащанга 1 ॐ
ॐ 1 час и 20 мин.
ॐ Отново с разсейване. Особено към края... (dull)
ॐ При поздравите направих един хубав отскок напред, но се изплаших, че ще се катурна и съответно следващите бяха тотално незадоволителни!
ॐ Отделих повече време на Упавища Конасана… Смятам, че не я разбирам и затова ми е такава мъка. Ще я разуча по-внимателно... (wait)
18:05 - Вечерно занимание
ॐ - 5 поздрава А, разтягане на задните бедра, стойка на ръце със стена
ॐ - Йога Нидра
ॐ Около 40 мин.
ॐ Много е трудно да правиш Йога Нидра с беснеещо из къщата дете. На леля ми дребния тежи 20 кила с мокри дрехи, но тича като стадо слонове...
Храна и други:
ॐ 05:25 - Йога
❀ добавки ✽ МСМ
⌚ 08:30 - 08:50 - Шейк от: конопено семе*, рейши*, чага, мака*, мед, какаови зърна
⌚ 12:20 - 1/2 от фреш от: лимон* (с кората), спанак*, боровинки*, джинджифил*
⌚ 13:20 - Крем от: кокосов орех*, кокосов крем*, пчелен прашец, овесени ядки*
⌚ 15:45 - 1/2 от фреш от: лимон* (с кората), спанак*, боровинки*, джинджифил*
ॐ 18:05 - Вечерното занимание
⌚ 19:45 - зеле*, пресен чесън**, авокадо*, кокосово масло*, ябълков оцет*, хим.роз.сол*
⌚ 20:30 - 21:00 - цял котлет от сьомга на пара
- макадамия*
бяло вино*
✽ добавки ✽ МСМ*
✍ В последно време стоя в офиса с физиономия на сфинкс, а отвътре крещя!
✍ Постоянно мисля за храна. ПМС си казва думата. Ако ме държи ентусиазма до събота, ще сътворя някоя домашна питчица :) Това хормоните са страшна работа. Изобщо не съм фен на въглехидратите, а сега мислите все натам ми витаят… В нормални обстоятелства бих точила лиги на някой кашкавал или мазничка риба, или пък ядки...
Мнението беше редактирано от Sunny S. на 08.06.14 09:49.
26.03.2014
Йога:
ॐ 05:30 - Ащанга 1 ॐ
ॐ малко повече от 1 час и 20 мин.
ॐ Нещо не ми беше ден. Много трудно се събудих, но и след като се посъвзех все още ми беше трудно…. Е, има и такива дни... (dull)
ॐ Излишно е да коментирам, че при всякакъв вид наклони напред усещах гръбнака на “С”, клонящо към “О”...
ॐ Извод: Хубаво ще е да се науча да се вслушвам в тялото си! (wait)
18:20 - Вечерно занимание
ॐ - само Йога Нидра
ॐ Около 20-тина мин.
ॐ Можеше да включа и някое разтягане, но незнайно защо си бях втълпила, че нямам време… Все едно бързия влак ме чака… Както и да е, и без това от сутринта ми беше някак криво...
Храна и други:
ॐ 05:30 - Йога
❀ добавки ✽ МСМ
⌚ 07:40 - спирулина*
⌚ 09:20 - 09:40 - Кокосов орех*, кокосов крем*, рейши*, чага, мака*, какаови зърна*
⌚ 12:00 - 1/2 от фреш от: лимон* (с кората), спанак* и джинджифил*
⌚ 14:15 - Киноа* (на пара), домат**, цвекло*, маслини* (с хим.роз.сол*, черен пипер и куркума*) (много вкусно :) )
ॐ 18:20 - Вечерното занимание
⌚ 19:30 - 20:00 - зеле*, лук**, авокадо*, кокосово масло*, ябълков оцет*, хим.роз.сол*, куркума*, босилек
⌚ 20:30 - МНОГО сусамов тахан
21:00 - МНОГО бразилски орехи*
татково червено вино*
✽ добавки ✽ МСМ*
✍ Много ми е странно защо толкова ми се спеше… Напоследък си спя най-малко по 7 часа, които са ми достатъчни… Явно просто не ми беше ден - и йогата не се получи, и мускулни болки имах през деня, което всъщност е свързано с неуспешната йога... Вместо да се съобразя с настроението на тялото си, съм се понатиснала повече и съответно неправилно... :(
✍ Нещо голям глад ме гони последно време. И вечерата така добре се омазах с тахана и бразилските орехи… Е, в събота ще ми дойде и, ако размине значи си е обикновен ПМС. А пък, ако не, значи съм си най-обикновена ламя! (blush)
✍ Сънувах, че с Марги отиваме в Индия :) Хммм... Ще пусна тото, че с работа ще ми е трудно да осигуря финансирането! :) Марги, дръж сакчето с багажа на standby! И понеже в моята глава хората като са заедно никога не трябва да се откъсват един от друг, затова нека и на Слави багажа стои на същия режим... :) А пък, ако тотото не е особено щедро и тава е вариант: :D
Охооо...сакчето се стяга изключително бързо. Още повече че там е топло и няма да ми трябват неща освен къси гащи и постелката. ;)
27.03.2014
Йога:
ॐ 05:30 - Ащанга 1 ॐ
ॐ малко повече от 1 час и 20 мин.
ॐ Имах нужда от някои по-бавни движения и по-дълго задържане.
ॐ Опитах да усетя движението в Упавища Конасана и не напъвах да се наклоня, а просто си дадох време и възможност да разбера в движение всъщност какво трябва да се случи...
ॐ След хапването предната вечер доста от позите бяха некомфортни...
ॐ Непонятно ми е как бих могла изобщо някога да си промуша двете ръце в Гарба Пиндасана… Не, че бързам за някъде, де... ;) Просто си разсъждавам дали причината не е в това, че прасците ми са прекалено… обемни да кажем. Такива съм си ги наследила. И майка ми и баща ми са с доста големи прасци (и нямам предвид мускул! (wait) ). Но имайки предвид, че йога може да се практикува от всеки, си мисля, че такъв фактор не би трябвало да е пречка... По-скоро все още не схващам позата...
18:10 - Вечерно занимание
ॐ - 5 поздрава А, тазоотварящи, задни бедра, опит за Гарба Пиндасана (едната ръка мина успешно (party) ), някои упражнения в помощ на Супта Курмасана и на Упавища Конасана, стойки на ръце със стена
ॐ - Йога Нидра
ॐ Около 1 час.
ॐ Приятно се получава като не бързам, а давам възможност на тялото си да се намести добре :)
Храна и други:
ॐ 05:30 - Йога
❀ добавки ✽ МСМ
⌚ 10:45 - Кокосов орех* + водата*, кокосов крем*, рейши*, чага, мака*, какаови зърна* (част от кокосовия орех беше развалена и това се беше отразило на вкуса и на здравите части, и на водата…)
⌚ 13:30 - 14:00 - Малко фреш от: лимон* (с кората), спанак* и джинджифил*
⌚ 15:00 - Киноа* (на пара), овесени ядки*, домат**, цвекло*, маслини* (с хим.роз.сол*, черен пипер и куркума*)
ॐ 18:10 - Вечерното занимание
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ 20:00 - 20:30 - зеле*, авокадо*, кокосово масло*, чесън*, ябълков оцет*, хим.роз.сол*, куркума*
⌚ - омлет от 2 яйца* с хим.роз.сол.*, куркума* и чубрица + кашкавал
✍ Опитвам се да се отърва от напрежението, което сама си създавам точно във времето, предназначено да си отпочина от работата… По принцип като свърша работа и настава едно трескаво бързане… Което всъщност явно е излишно след като ми остава достатъчно време да се чудя какво да правя и да нагъвам тахани и орехи :D
Изпробвах спокойния вариант и се оказа доста приятно! (sun)
✍ Прилагам снимка на измислената ми стойка на ръце да покажа колко съм далеч от истината... (wasntme)
Мнението беше редактирано от Sunny S. на 28.03.14 09:18.
Няма такива положения, при които анатомична особеност да ти пречи на изпълнението на дадена поза - всичко е практика. ;) Ако на едно място нещо ти липсва, компенсираш го от другаде.
Няма такива положения, при които анатомична особеност да ти пречи на изпълнението на дадена поза - всичко е практика. ;) Ако на едно място нещо ти липсва, компенсираш го от другаде.
Знаех си аз, че не трябва да си търся виновници и оправдания, а да се фокусирам, където трябва! (sun)
28.03.2014
Йога:
ॐ 1 час и 30 мин.
ॐ Преди практиката се поразтегнах малко според съвета на Марги :)
ॐ Не бързах, за да си дам възможност да усетя движенията. Вече съм сигурна, че дискомфорта в мускулите, който ми се получава понякога след йогата, е в следствие на разконцентрирани и изпълнени чисто механично движения… А мисля, че е хубаво да си дам време да усетя как трябва да се случват нещата...
ॐ Предната вечер се мазах с разни масла и явно още имах по кожата, което не помагаше особено... (giggle)
ॐ Много ми е странно да си описвам йогата за предния ден, тъй като пиша след като съм си направила следващата (или просто раздвижването, както е днес). Но по-добре така, отколкото да се облъчвам с компютъра и вечер ;)
18:50 - Вечерно занимание
ॐ - 5 поздрава А, малко разтягания на задните бедра
ॐ - Йога Нидра
ॐ Около 30 мин.
Храна и други:
❀ добавки ✽ МСМ
⌚ 10:15 - Крем от: кашу*, чиа*, агар, рейши*, чага, мака*, какаови зърна* и мед* (inlove)
⌚ около 13:30 - Малко фреш от: лимон* (с кората), спанак* и джинджифил*
⌚ 15:00 - овесени ядки*, домат**, цвекло*, маслини* (с хим.роз.сол*, черен пипер и куркума*)
ॐ 18:50 - Вечерното занимание
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ 20:15 - зеле*, авокадо*, кокосово масло*, чесън*, ябълков оцет*, хим.роз.сол*, куркума* и босилек
⌚ - половин от една пъстърва-гигант на пара*
малко бяло вино*
И малко омазване: до към 22:00 - лешници** и….. слънчогледови семки* (blush)
✍ Амиии… бях още гладна след вечерята и налетях на лешниците…. А пък после просто се отдадох на изкушението “семки”. Да си призная беше ми хубаво и не ми стана тежко :) А пък и цяла седмица изкарах без тях. Пак си е вид успех! Няма да се отказвам разбира се! Продължавам де се боря докато не постигна някакъв контрол :)
✍ Целият ден бях в пика на подпухването си ;) Все пак събота (днес) е денят на МЦ.
✍ И на въпроса от тази статия моят отговор е едно голямо ДА (sun)
Мнението беше редактирано от Sunny S. на 29.03.14 11:06.
Малките, старинни френски градчета са голяма красота! Пък ако са и близо до морето или океана... (clap)
Малките, старинни френски градчета са голяма красота! Пък ако са и близо до морето или океана... (clap)
Говори ми, говори ми (sun)
Голяма мечта ми е (sun)
Пожелавам ти да ти се сбъдне, аз съм бил там и с удоволствие бих отишъл пак, страхотно е! :)
Пожелавам ти да ти се сбъдне, аз съм бил там и с удоволствие бих отишъл пак, страхотно е! :)
Благодаря ти! (sun)
Мечтите са затова, за да се сбъдват! (sun)
29.03.2014
07:45 Почивен ден (редовният седми) :
ॐ - Леки разтягания да поразбудя тялото
ॐ - Кростренажор - 40 мин. горе-долу монотонно, въпреки, че чат-пат се изкушавах да позабързам ;) (от 12 км/ч до към 19 км/ч; 11,7 км; на7-ма степен) и 3 минути за разпускане
ॐ - най-различни разтягания. Просто ми беше приятно! Около 45 мин. се “глезих” с тях ;)
ॐ Всичко за около 1 час и 30 мин.
ॐ Нарочно нагласих тренажора на по-ниска степен, защото имам подозрения, че може да си сковавам излишно краката като съм на по-натегната степен… А все пак това ми е почивния ден… ;)
18:10 - Вечерно занимание
ॐ - 5 поздрава А, разни разнообразни разтягания и успешно изкарване на двете ръце в Гарба Пиндасана (party)
ॐ - Йога Нидра
ॐ Около 1 час.
Храна и други:
❀ чай ❀ зелен* + лимонов сок*
ॐ 07:45 - Раздвижването
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ 10:30 - спирулина*
⌚ 11:00 - току що изпечена домашна топла лимецова питка* (inlove)
⌚ 11:30 - остатъкът от леко покълналия лимец*, който използвах за питката
⌚ 15:00 - ябълка*
⌚ 15:30 - 16:00 - Фреш от: спанак*, лимон* (с кората) и джинджифил*
- конопено семе*
ॐ 18:10 - Вечерното занимание
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ от към 20:10 до 21:30 - салата**, лук**, магданоз**, авокадо*, кокосово масло*, ябълков оцет*, хим.роз.сол*
- козе сирене*
- МАЛКО тиквени семки* 8-)
малко бяло вино*
✍ Доволна съм от себе си! Ядох точно, колкото ми се ядеше. Осъзнавах храната и съответно се нахраних наистина без да прекаля… Специално за семките игнорирах всякакви разсейващи фактори, за да се съсредоточа и да им се насладя точно толкова, колкото ми се яде, а не да ги използвам за запълване на време, докато гледам нещо или чета... Нещо такова ще трябва да предприемам с тях, тъй като като ги спрях през седмицата, запълних това спиране с по-солидни неща, които хич не бяха в малко количество (и си личи (giggle) )... Тайната за успеха е в контрола!
✍ Чета “Йога Мала” и си давам сметка, че нещата, които са ми се случвали в живота досега, са ме променили по такъв начин, че без дори да знам и осъзнавам съм започнала да се стремя към яма и нияма… И същевременно си давам сметка колко трудно се достигат... Има аспекти, с които се боря ежедневно, но не успявам...
✍ А това е лимецовата ми питка! Направена от: брашно от лимец*, зърна лимец*, киснати 2 дни във вода, кокосово масло*, кимион, риган, сода за хляб
успешно изкарване на двете ръце в Гарба Пиндасана (party)
Ето - като разбереш че няма анатомическа причина за това да не ти се получава, нещата започват да се случват. ;)
30.03.2014
Йога:
ॐ 08:00 - Ащанга 1 ॐ
ॐ малко повече от 1 час и 30 мин.
ॐ Като за втори ден МЦ подходих с идеята, че мога да компенсирам времето, което освобождавам пропускайки обърнатите, като задържам повече в асаните.
ॐ Доста време отделих в борба с Гарба Пиндасана… Накрая егото ми развя белия флаг и се предаде! Другият път... ;)
ॐ Тъй като се чувствах добре, МЦ беше в затишие, преминах бързичко и през завършващите обърнати от раменна опора. За всеки случай не задържах в тях. Максимум по 3 дихателни цикъла...
ॐ Стойката на глава, разбира се, я пропуснах.
Храна и други:
ॐ 08:00 - Йога
❀ добавки ✽ МСМ
⌚ 11:00 - Крем от: кокосов орех* с водата*, рейши*, чага, мака*, какаови зърна*
⌚ 16:00 - 1/2 ябълка*
⌚ от към 16:45 до 18:00 - зеле*, авокадо*, кокосово масло*, чесън*, ябълков оцет*, хим.роз.сол*, куркума* и босилек
няколко макадамийки* и контролирани количества тиквени и слънчогледови* семки ;)
✽ добавки ✽ МСМ*
❀ чай ❀ маточина + мента* + мащерка
✍ Прекарах следобеда в лека разходчица и после припичане на терасата. Ранната вечеря я изядох, продължавайки да се припичам. (sun)
✍ За мое огромно съжаление скоро няма да ям кокосови орехи! Днес попаднах на поредния развален, който орязах, колкото да успея да си направя закуската. Поне имаше някои здрави части! А и водата още все още не беше пострадала стабилно... А да не говорим и че им вдигнаха цената, което е абсурдно вече... :(
✍ Приключих с хапването преди новолунието, което настъпи в 21:45 и идеята е да си направя пречистващ ден в самото новолуние, т.е. днес 31.03… Утре ще споделя докъде съм я докарала :) Умишлено и вчера ядох по-малко за нещо като подготовка и съответно ще внимавам със захранването утре, но това като му дойде времето... А сега ще се наслаждавам на лимоните и слънцето (макар и през офисния прозорец ;) ).
31.03.2014
06:20 Почивен ден (новолуние ○) :
ॐ - Йога Нидра
ॐ - някакъв опит за медитация или по-скоро просто да се съсредоточа поне за миг върху дишането…
19:30 - Вечерно занимание
ॐ - 5 лежерни поздрава А, разни също толкова лежерни и бавни разтягания
ॐ Около 30 мин.
ॐ Това раздвижване не беше предвидено, но ми стана много студено и трябваше да се постопля :)
Храна и други:
❀ добавки ✽ МСМ с лимонов сок*
ॐ 06:20 - Релаксации и медитации ;)
⌚ през целия ден: - 1 л. вода с цял голям лимон* и хим.роз.сол* (без 1 чашка. Не ми се пиеше повече и остана за другия ден :) )
- към 2 л. изворна вода
✽ добавки ✽ МСМ*
✍ Към фаста подходих с голямото самочувствие, че не съм си затлачила много организма. Всъщност по кожата ми си личи, че имам нужда от пречистване… Но незнайно защо си се заблуждавах, че всичко е наред... Както и да е. Вече съм направила крачката :) Фактът, че се появи понаболяване на главата говори, че има какво да се чисти… А пък и в офиса се погрижиха за поддържането на главоболието, ей така, да не ми е скучно... (dull) Интересно, че като се прибрах и се чувствах чудесно! Никакви дискомфорти с изключение на това, че ми беше все още студено... Най-големият ми дискомфорт е това измръзване... Срам, не срам, ще си призная! Бях си пуснала печка в офиса... По принип съм много зиморничава, а в такива ситуации съвсем изстивам... (giggle)
А пък много учудващо за мен денят ми мина много бързо! Мислех, че като се съчетаят глад и непоносимост към вършената работа, денят ще ми се стори като 3, но не...
✍ След като прочетох “Йога Мала” ми се появиха някои чуденки. Тази, която ме занимава в момента е относно честотата на практиката… Интересно ми е, че на няколко места Шри Паттабхи Джойс казва, че трябва да се практикува всеки ден... И оттам започвам да се чудя дали това е по-правилния път (с пропускане само на лунните дни) или да си се придържам към 6-дневната практика (тук идват още повече почивни като добавя и лунните)...
Мнението беше редактирано от Sunny S. на 01.04.14 14:39.
По моя календар, новолунието беше на 30 март... (wasntme)
Това също ми е една голяма чуденка. Не знам дали правилно го смятам по този начин. Аз гледам, че е в 21:45 на 30 март и го смятам от тогава до 21:45 на 31 март и затова реших, че трябва да пропусна практиката на 31 март сутринта... Но наистина не съм сигурна доколко съм права... (wasntme)
Ох, аз се обърках, пише 1 април най-отгоре и не разбрах кой ден описваш. ;)
Аз оставям почивен деня, в който е новолунието...не знам дали е така по прицип, но и не винаги го спазвам...
Ох, аз се обърках, пише 1 април най-отгоре и не разбрах кой ден описваш. ;)
Аз оставям почивен деня, в който е новолунието...не знам дали е така по прицип, но и не винаги го спазвам...
Мдааа... Още не мога да свикна, че описвам предния ден (wasntme)
01.04.2014
Йога:
ॐ 05:10 - Ащанга 1 ॐ
ॐ около 1 час и 30 мин.
ॐ Като цяло не успях да загрея хубаво… (dull) До средата на позите от стоеж бях позагряла и после ми поизстинаха крайниците… Може би съм забавила прекалено темпото...
ॐ Вече ми е много чудно как онзи ден изкарах двете ръце в Гарба Пиндасана. Сега пак не успях...
ॐ В стойката на глава издържах по-малко, защото не позволих никаква тежест да се пренася върху главата и имах опора само в ръцете и гръбните мускули, които са все още прекалено слаби...
18:05 - Вечерно занимание
ॐ - 5 поздрава А, разтягане на задни бедра, Навасана (whew) , стойка на ръце на стена
ॐ - Йога Нидра (ужасно разсеяна бях…)
ॐ Около 45 мин.
Храна и други:
ॐ 05:10 - Йога
❀ добавки ✽ МСМ с лимонов сок*
⌚ 07:40 - спирулина* и малко от вчерашния лимонов фреш*
⌚ 09:00 - кокосова вода (nlove9) (това е любовта за цял живот! Няма по-хубав вкус на света от младия кокос! (nlove9) )
⌚ 10:00 - половин ябълка* (най-вкусната ябълка…)
⌚ 11:00 - другата половина на ябълката*
⌚ 13:00 - 13:30 - Фреш от: спанак*, лимон* (с кората), малко джинджифил*
⌚ към 15:00 - кокосова вода
⌚ към 17:00 - Фреш от: спанак*, лимон* (с кората), малко джинджифил*
ॐ 18:05 - Вечерното занимание
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ от към 19:30 до 22:00 - салата**, лук**, авокадо*, кокосово масло*, ябълков оцет*, хим.роз.сол*
- тиквени и слънчогледови* семки и малко конопено семе*
- мъничко кокосова вода
✍ Получи се добър фаст като за първи път. От 18:00 часа в неделя до ябълката в 10:00 във вторник… (sun). Не знам дали ябълката може да се брои за първо хранене, но нали трябва да се започне лекичко със захранване...
✍ В общи линии днес всичко беше много вкусно! ;) Ако трябва да съм напълно честна, можеше да хапна малко по-малко семки… Но пък и не прекалих… В това отношение още работя (така да се каже ;) )
✍ Денят в офиса ще го опиша просто така: “ААААААААААААААААААААА!!!!!!!!!!”.
Мнението беше редактирано от Sunny S. на 08.06.14 09:51.
Я кажи, така за сравнение, с какво се занимаваш и с какво наистина би искала да се занимаваш?
Мнението беше редактирано от Енев на 02.04.14 09:51.
Я кажи, така за сравнение, с какво се занимаваш и с какво наистина би искала да се занимаваш?
Работя в офис и не всеки път се чувствам полезна с това, което правя...
Искам да работя нещо, с което вярвам, че ще съм полезна на хората.
Вярвам, че човек съществува, за да допринесе с нещо полезно на този свят. Може би ми е нужна просто малко подкрепа...
В този ред на мисли един любим цитат:
“Take up one idea. Make that one idea your life,
think of it, dream of it, live on that idea.
Let the brain, muscles, nerves, every part of your body,
be full of that idea, and just leave every other idea alone.
This is the way to success.
(Swami Vivekananda)”
Мнението беше редактирано от Sunny S. на 08.06.14 09:54.
Аз пък не съм суеверен и съм на друг принцип - за да се сбъднат желанията, трябва да ги кажеш на глас, защото иначе никой няма да чуе, респ. да разбере и помогне за тях и тяхното сбъдване :) Иначе съм с две ръце за самоинициативата и предприемачеството. Не може всички да чакат друг да рискува да създаде нещо, а те да работят после на заплатка при него, пък междувременно да викат “ми то няма работа”. Разбира се, не е по силите на всеки, но и опитващите се са прекалено малко. Така че стискам палци и ти желая успех :)
02.04.2014
Йога:
ॐ 05:35 - Ащанга 1 ॐ
ॐ около 1 час и 25 мин.
ॐ Получи се приятна практика. Като че ли успях да загрея по-добре и задните бедра бяха по-благосклонни да правят, каквото ги помоля ;)
ॐ Стойката на глава стана от втория път. Колкото и малко да е било хапването снощи, явно като е до толкова късно, а и след глад, се отразява… Първият път като се изправих и почувствах тежест, затова се наложи да слезна, да се успокоя и вторият път стана...
ॐ Освен загряването мисля, че важна роля за позите, в които ангажирам задните бедра, е смелостта… Е, проявих такава, и успях да се изтегля доста повече от обичайното в някои от позите от седеж, което беше много неочаквано за мен...
ॐ Преди йогата си направих контрастен душ и смятам, че ми се отрази добре… Преди, всеки ден (и сутрин, и вечер) завършвах къпането с контрастен душ, но от около година може би не съм го правила… Едната причина е много глупава, но си е факт… Като някой пусне вода някъде из къщата и при мен започва да тече ужасно слабо и няма как да се постигне контрастната температура на едва църцореща струйка... (wasntme) Но в 5 сутринта вероятността да се случи е доста малка...
18:45 - Вечерно занимание
ॐ - 5 поздрава А, разтягане на задни бедра, Навасана, стойка на ръце на стена
ॐ Около 30 мин.
Храна и други:
✽ добавки ✽ вода с МСМ и лимонов сок*
ॐ 05:35 - Йога
❀ чай ❀ зелен* + коприва*
⌚ 11:00 - 11:30 - кашу*, кокосова вода, чага, рейши*, мака*, какаови зърна*
⌚ към 16:00 - овесени ядки*, домат**, магданоз**, цвекло*, маслини*, хим.роз.сол* и куркума*
ॐ 18:45 - Вечерното занимание
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ около 20:00 - зеле*, салатка**, лук**, авокадо*, кокосово масло*, ябълков оцет*, хим.роз.сол*
⌚ с прекъсвания до около 22:30: - тиквени семки
✍ Странна работа! Бях 100 % сигурна, че не съм прекалила снощи със семките. Чувствах се ок, никаква тежест вечерта, никакъв дискомфорт… Но още от сутринта на другия ден започнаха знаците, че май не е точно така… Дискомфорта при йогата беше най-вече при стойката на глава... В друг момент не мога да се сетя да е било така осезаемо... Но пък цял ден така и не огладнях. Чувствах се абсолютно сита след кокосо-кашу-гъбения еликсир ;) (даже и преди него ;) ) Честно казано за овесените ядки не бях наистина гладна, но се вкарах в размисли и огладнях по-скоро откъм главата, а не откъм стомаха... Замислих се, че ако не хапна, пак ще се изцепя вечерта. Е, не знам дали е от това, но вечерта наистина бях много кротка откъм набези към кухнята - само малка салатка и тиквени семки :)
✍ След въпроса на Енев за мечтата ми, седнах и ей така просто я написах, за да я имам пред очите си, а не само в главата… Бях чела преди време как човек да разбере каква е ролята му на този свят. И в тези писания казват, че когато помислиш за съответното нещо и то те накара искренно и спонтанно да поискаш да заплачеш, това значи, че си го открил... Ами... Еврика! Може да звучи смешно, но аз вярвам в това! (sun)
03.04.2014
Йога:
ॐ около 1 час и 30 мин.
ॐ Приятно, въпреки че се понатиснах повече от необходимото на места...
ॐ Забавих се най-вече при Упавища Конасана и мостовете. Направих 3 моста отдолу и 3 отгоре с помощта на стената... Можеше да си направя само опитите отгоре, но се притесних, че не съм загряла достатъчно и затова направих 3-те отдолу...
ॐ Пак имам нужда да се поснимам… Имам някои съмнения за неосъзнати кривини… Осъзнатите си ги знам и си работя да ги изправя ;)
ॐ Една ръка в Гарба Пиндасана - изкарана! ;)
18:30 - Вечерно занимание
ॐ - 5 поздрава А, разтягане на задни бедра, 1-2 тазоотварящи, Навасана, Гарба Пиндасана, стойка на ръце на стена
ॐ - Йога Нидра
ॐ Около 50 мин.
ॐ Разкрих загадката защо сутрин не ми се получава изкарването на ръцете в Гарба Пиндасана след като и този следобед успях… Просто сутрин ми е влажна кожата! (wait)
Храна и други:
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ 09:00 - 09:20 - Крем от: кашу*, чиа, чага, рейши*, мака*, какаови зърна*
❀ чай ❀ коприва** + мента*
⌚ 14:00 - ябълка*
⌚ 15:00 - овесени ядки*, домат**, магданоз**, цвекло*, маслини*, хим.роз.сол* и куркума*
ॐ 18:30 - Вечерното занимание
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ 20:20 - зеле*, лук**, магданоз**, авокадо*, кокосово масло*, ябълков оцет*, хим.роз.сол*, куркума*
⌚ 21:00 - 22:30 - тиквени семки и сусамов тахан
✍ Много съм доволна от поведението си на вечеря! Припомних си усещането, с което си ядях семките преди години и тогава нямах проблем с прекаляването… Първо открих, че без да си давам сметка, очаквам да се наям с тях… И второ, трябва да си ям спокойно, без да препускам, тъй като така не усещам колко съм изяла на момента... Та, както вече се похвалих, вечерта си хапнах спокойно нормално количество, тахана също беше нормално... (sun)
✍ Такъв стрес изживях в работата, че имах чувството, че мога да си пукна на място ей така, както си стоя на стола… Станал е някакъв гаф преди време и сега го хващат, а аз съм замесена в историята. Аз лично нямам вина, защото съм просто изпълнител или по-скоро посредник, но тази подробност не знам доколко се взима под внимание... Все пак всички знаем посредника какво е от онзи хубав български филм! (giggle) Но така се притесних... Физиономията ми се изкриви тотално! Не знам защо, но съм страшна паника...
✍ Още само няколко часа до уикенда :) А пък някой ден може и тук да релаксирам ;)
04.04.2014
Йога:
ॐ около 1 час и 25 мин.
ॐ Още като се събудих усетих, че раменете ми са поизморени. В Супта Курмасана изобщо не успях да се изправя… Бях като залепена за земята.
ॐ Левият ми крак продължава да е по-натегнат. Ще му обърна повече внимание! (wait)
ॐ Като цяло бях доста разсеяна... (dull)
18:45 - Вечерно занимание
ॐ - 5 поздрава А, малко разтягане на задни бедра, Навасана, Гарба Пиндасана
ॐ - Йога Нидра
ॐ Около 45 мин.
Храна и други:
⌚ 09:00 - Крем от: кашу*, кокосов крем*, чага, рейши*, мака*, какаови зърна* и агар
⌚ 12:00 - 13:30 - Фреш от: лимон* (с кората) + джинджифил* + пчелен прашец
⌚ 15:00 - омлет от 2 яйца*, домат**, магданоз**, цвекло*, хим.роз.сол* и куркума*
ॐ 18:45 - Вечерното занимание
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ 20:10 - зеле*, краставица*, чесън*, магданоз**, авокадо*, кокосово масло*, ябълков оцет*, хим.роз.сол*
- козе сирене*
⌚ до късно: - слънчогледови семки
✍ Отново успях да си се насладя на семките без да прекалявам! Ключът май е в спокойствието ;)
✍ Спестих си 1 час от офисното време. Както си седях, и изведнъж се сетих, че ми изтича личната карта този месец и изхвърчах със скоростта на светлината към районното да си заявя нова. Сърцето ме боли, че дадох за такова нещо 40 лв! Но пък никой не ми е виновен, че съм се разсеяла... А колко измъчен вид имам на снимката ... :D
;)
‘’ Когато мъж и жена се срещнат и харесат, трябва да бъдат заедно. Не да се анализират все едно са експонати в епруветки. Нищо не е причинило повече проблеми на хората от разума. Навремето срещаш някого, влюбваш се и се жениш. Сега четете книги, ставате професори и започвате да се анализирате. Вече няма разлика между първа среща и интервю за работа. ‘’
„Задният прозорец“, Алфред Хичкок
05.04.2014
Йога:
ॐ 08:10 - Ащанга 1 ॐ
ॐ около 1 час и 25 мин.
ॐ Много приятна практика :)
ॐ Снимах се. Записвам си забележките на позите от стоеж, тъй като само тях прегледах досега:
ॐ В гледащо надолу куче много се сгъвам, т.е. краката и ръцете са прекалено близо… И все още не изправям хубаво краката...
ॐ При воина в поздравите предния грак е много далеч от 90 градуса. Много изправен го държа
ॐ В Падангущасана лактите ми са назад вместо встани
ॐ В Утитта Триконасана правя много голям разкрач и кривя торса
ॐ В Уттита Паршваконасана много повдигам ханша и ръката е много нагоре вместо напред. Второто се отнася и за Париврита Паршваконасана
ॐ В Арда Бадда Падмоттанасана трябва да повдигна ханша откъм сгънатия крак
18:00 - Вечерно занимание
ॐ - 5 поздрава А, тазоотварящи, разтягане на задни бедра, Навасана, Гарба Пиндасана, Упавища Конасана и стойки на ръце със стена
ॐ - Йога Нидра
ॐ Около 1 час.
Храна и други:
ॐ 08:10 - Йога
⌚ 10:00 - спирулина*
⌚ към 11:00 - лимон* (с кора) + джинджифил* + мед* + пчелен прашец + канела
⌚ 12:30 - 1/2 ябълка*
⌚ 15:30 - Крем от: орехи**, кокосов крем*, рейши, чага, мака*, какаови зърна*, агар
ॐ 18:00 - Вечерното занимание
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ 20:15 - салата**, краставица*, лук**, магданоз**, авокадо*, кокосово масло*, ябълков оцет*, хим.роз.сол*
- козе сирене*
⌚ до късно: - слънчогледови семки
✍ Обичам като не познаят прогнозата за времето. Неочаквано си направих хубава разходка и се поприпичах на терасата! (sun)
✍ Отново стресът направи пробив в имунната ми система… :( Гърлото ме дразни и днес правя всички бабини рецепти, за които се сещам...
Sunny , четох, че при всеки един месец прием на мака, трябва да се прави почивка. Вярно ли е? Аз я приемам от скоро, а ти си една от мацките, които я вземате..
Извинявай за спама :)
Sunny , четох, че при всеки един месец прием на мака, трябва да се прави почивка. Вярно ли е? Аз я приемам от скоро, а ти си една от мацките, които я вземате..
Извинявай за спама :)
Не съм много сигурна, но смятам, че е хубаво да се правят почивки, тъй като организма привиква и в един момент може да не извлича максимума полезности... Дано не съм казала глупост, но имам спомен, че съм чела нещо подобно по въпоса ;)
06.04.2014
Йога:
ॐ 07:35 - Ащанга 1 ॐ
ॐ около 1 час и 25 мин.
ॐ По време на практиката не усещах здравословния дискомфорт. Само при стойката на глава се прояви! В момента, в който се изправих, почувствох тежест в гърдите и слезнах… Опитах втори път, но пак беше същото и просто се отказах… Абсолютно безсмислено беше да се насилвам! (wait)
Храна и други:
ॐ 07:35 - Йога
⌚ 09:30 - спирулина*
- лъжица мед* със сода за хляб
⌚ 10:00 - 11:00 - лимон* (с кора) + джинджифил* + мед* + пчелен прашец + канела
❀ чай ❀ зелен*, мащерка, мента*
⌚ 13:45 - конопено семе*, чага, рейши, мака*, какаови зърна*
❀ чай ❀ лайка
- лъжица мед* (отделно от чая)
- лъжичка чесън с ябълков оцет* (щях да пукна…)
- още мед*
✽ добавки ✽ МСМ*
- още една лъжичка от скоросмъртния бъркоч с чесъна
⌚ 20:15 - салата**, зеле*, краставица*, лук**, магданоз**, авокадо*, кокосово масло*, ябълков оцет*, хим.роз.сол*
- половин от пъстърва-гигант на пара*
⌚ до към 22:10: - тиквени и слънчогледови* семки
❀ чай ❀ лайка
- лъжица мед* (отделно от чая)
✍ Цял ден прилагах разни разнообразни методи за справяне с гадовете, нахълтали в личното ми пространство след като стресът беше отворил широко портите… Със сигурност даже изпускам да опиша нещо, но офанзивата беше сериозна! Към привечер вече включих тежката артилерия - чесън с оцет! (whew) По принцип тази комбинация много я обичам на Бъдни вечер, объркана с малко пюриран боб и питка ;) ... Отплеснах се... (giggle) В общи лини смятам, че с повече вяра нещата се случват! :)
Хубав ден и успешна седмица! (sun)