24.07
чай► йохимбе + зелен чай
05:40 йога:
Ashtanga Primary series НАВЪН
*Малко бавничко се получи, а и беше хладничко, което малко ми спъваше гъвкавостта (колкото я имам (blush) )
Храна:
07:05 спирулина* + конопено мляко*
07:40 Крем от: сусам* + някалко ядки макадамия* + чиа* + сурови какаови зърна* + мака* + мед* + малко джинджифил* + канела
чай► чай бабини зъби + бял равнец
12:30 младо кокосче* (колкото беше останало! Гледката силно наподобяваше снимката по-долу, но с млад кокос... (giggle) )
14:00 краставици* + тиквичка* + конопено семе* + авокадо* + чиа* + копър* + мента* + мъничко speltgrass*
18:00 няколко бразилски ореха*
19:00 домат* + тиквичка* + авокадо* + босилек* + магданоз* + 2 белтъка + кокосово олио*
► тиквени и слънчогледови* семки
25.07 (първа част :) )
чай► йохимбе + зелен чай
05:40 тренировка:
6 интервала на кростренажора - 30 сек спринт/ 1 мин. бавно
4 серии без почивка в сериите от:
◄ БГ клек (2 дъмбела х 7кг) х 7,7,8,8 + лицеви опори с прибрани лакти х 8
◄ напади назад (2 дъмбела х 7кг.) х 12 + махове от лег за корем х 20
◄ повдигания за прасци (на стълбите) х 50 + добро утро х 25 (Да живее йогата! Благодарение на нея техниката ми е осезаемо по-добра, натоварването е там, където трябва, а не преминава в кръста като преди... И май ще си купувам лост, никой не ми подари за РД-то! (giggle) )
◄ плие х 15 + странични крънчове х 20 на страна
стречинг
стойка на глава
*Размених местата на БГ клека и нападите да видя как ще ми се отрази, имайки предвид, че клека ми е най-труден от всичко... Изводът е, че ми беше значително по-изморително така... Не знам за добро или не, ще експериментирам още да видя кога ще си намеря комфортна комбинация...
*Към края на тренировката ми стана леко лошо... Обяснявам си го (доста лаишки) по следния начин: според мен с вечерята ми (предимно киселинни храни (мнооого семена)) и анаеробното натоварване сутринта (което май пак подпомага киселинността) съм си създала свръх киселинна среда... Дано не ми се смеете на разсъжденията (blush)! Та, обвиненията ми са насочени към киселинността, тъй като веднага след като си изпих спирулиновия шейк (спирулината трябва да е алкална, доколкото знам) след тренировката и се оправих...
Храната досега:
07:40 сусам* + няколко ядки макадамия* + чиа + сурови какаови зърна* + чиа* + малини* + малко джинджифил* + пръчица ванилия + канела*
to be continued….
25.07.13
10:03
Теорията за киселинното може и да е вярна, но дали не е възможно и да е от това, че е на гладно сутрин. На много хора им прилошава от тренировки на гладно дори още в началото на тренировката. Пък и не ядеш много попринцип,което естествено и не е нужно.. казвала съм ти че супер много харесвам менюто ти, но не ми се струва подходящо за много натоварване. Например аз с удоволствие бих се хранила така, но с моя разход на енергия едва ли ще преживея дълго без да припадна. Въпреки че ядеш много полезна и жива храна,което си дава енергия.. Не знам, само поразсъждавах малко. Защото когато и аз в един период се хранех по-оскъдно и различно от преди ми ставаше лошо като тренирам. Та мисълта ми е може просто да идва от по-малкото храна или от това че не си закусила още :)
Мерси за съветите, Теди! :) Опитвала съм много различни вариации на тренировки и като време, и като натоварване през годините! За мен това е идеалното време за тренировка :) Тренирам сутрин на гладно от... не помня и аз... година, две, три... Винаги се чувствам страхотно, но днес се появи това усещане... И по-скоро ми беше лошо като на преял човек, а не на гладен... ;)
Относно храненето скоро ще пусна един по-дълъг пост, тъй като планирам едни промени.... Но определено храната ми стига (може би остава такова впечатление, тъй като не пиша количества), аз съм доста чувствителна на глад и никога не се оставям да го усетя, че става страшно (giggle) “Не съм аз, когато съм гладна!” (blush)
Мнението беше редактирано от Sunny S. на 25.07.13 11:40.
25.07.13
12:15
Да на мен също сутрин на гладно ми беше супер, но напоследък не ми се получава (само от лакомия де). Иначе права си и за количествата. Ще ми е интересно да прочета въпросният пост, успехи! :)
... продължението 25.07
...
12:30 малини* + нектарини*
15:00 пъстърва на пара + тиквичка* + краставица* + копър*
19:00 краставици* + тиквичка* + домат*+ авокадо* + чесън* + кокосово олио* + магданоз* и босилек*
► малко спирулина, тиквени семки и слънчогледови семки*
*Вече усещам мускулна треска от БГ клековете. Май ще си ги оставя да са в началото на тренировката, явно техниката е по-добра и съм по-ефективна като е в началото
*Свърши ми кокосовото олио и днес започнах новото, което ми излезна доста по-скъпо, но си заслужава. Има страхотен лек аромат. Отначало се “уплаших”, че са ми го осквернили с някоя химия (въпреки, че е био), но после се разрових из нета и видях, че върджин олиото трябва да има лек аромат :)
26.07
☺ Ставането ми сутринта беше, меко казано, смешна гледка! Няма такава мускулна треска :D Просто дупето и задната част на бедрата ми бяха тотално сковани! И добре, че дойде йогата след това!
чай► йохимбе + зелен чай
*Пак нещо се замотах! Като приключих стойките от стоеж погледнах часовника от любопитство и се оказа, че са минали 50 мин. Което значи, че седежните и обърнатите бяха леко претупани...
Храна:
07:40 МНОГО ВКУСЕН ♥ крем от: бадеми* + няколко ядки макадамия* + чиа* + сурови какаови зърна* + малини* + мака* + мед* + малко джинджифил* + мента* + канела
13:00 некратини* + малини*
15:30 краставици* + домат* + тиквичка* + конопено семе*+ чиа* +магданоз* и босилек*
► няколко бразилски ореха*
19:30 домат* + краставичка* + тиквичка* + авокадо* + босилек* + магданоз* + 2 белтъка + кокосово олио*
*Е, цял ден ме преследваше тая мускулна треска! Ако имаше как да се развижвам и през деня, нямаше да е проблем, но на работа с това седене на стол цял ден...
•••Някой да препоръча домашен (бабин ;) ) лек за отекли крака? По принцип прасците ми са тотално безформени (като на мама и тате (giggle) ). Глезена и най-изпъкналата част на прасеца ми са свързани с прави линии, няма грам извивка, а като отекат става съвсем страшно... А изразено в цифри- в момента имам бедро 50 см и прасец 40 см! Значи, представете си ръцете на Попай Моряка! Е, това са моите крака сега!
Мнението беше редактирано от Sunny S. на 26.07.13 20:49.
27.07
Добро утро! (sun)
•Имах огромното желание да поспя до по-късно днес, но с тези земетресения...
► йохимбе + зелен чай
07:20 тренировка:
6 интервала на тренажора- 30 сек спринт/1 мин бавно (първите 2 спринта бяха слабички (21/22 км/ч) заради мускулната треска от онзи ден, която още се обажда)
Всичко по-долу беше без почивки освен при слагането и махането на дисковете при регулиране на дъмбелите!
▬ 4 серии:
◄чуково сгъване с дъмбел- 10 (7 кг), 10 (7 кг), 6 (10кг), 6 (10кг)
◄клек с дъмбел (7 кг) пред гърдите- 15,15,15,15
▬ 5 серии:
◄пул оувър- 10 (7 кг), 10 (7 кг), 6 (10 кг), 6 (10кг), 5 (10кг)
◄вертикално тазово повдигане- 20,20,20,20,22
▬ 4 серии:
◄флайс- 10 (7 кг), 10 (7 кг), 6 (10 кг), 6 (10кг)
◄повдигане на дъмбели от лег със завъртане в горно положение- 10 (7 кг), 10 (7 кг), 6 (10 кг), 6 (10кг)
◄глутеус ритник- 15,15,15,15
▬ 4 серии:
◄хоризонтална ротация (2д х 7кг)- 9,9,8,8
◄странично повдигане за глутеус - 15,15,15,15
▬ 3 серии от:
◄страничен наклон с дъмб 7кг- 15,15,15
◄ крънч- 20,20,20
▬ 4 серии:
◄едностранно гребане с дъмбел (10 кг) - 8,8,8,8
◄лицеви опори с прибрани лакти- 6,6 + на колене 6,6
Цялата същинска част продължи 45 мин. Не почивах, но на по-трудните серии се бавех...
стречинг
стойка на глава
Храна (и глезотии) до момента:
09:00 спирулина* + конопено мляко*
• контрастен душ и малко масажче :)
09:45 Крем от: кашу* + малини* + сурови какаови зърна* + мака* + джинджифил* + канела + мента* + мед*
27.07 - втора част:
14:20 нектарина* (изядена точно, както обичам! Омазах се цялата (wasntme) )
16:20 тиквичка* + краставички* + копър* (току що набрани) + пилешко на пара + чесън*
► 2-3 бразилски ореха*
19:45 тиквичка* + копър* + пилешко на пара + чесън*
мъничко бяло вино* (d)
*Тъй като снощи пак прекалих (по традиция (giggle) ) днес ми беше доста трудно да огладнея! То и жегата не го правеше по-лесно...
*Докато си се терзая отново с отеклите ми крака, се чудя дали не задържам вода... Ще се провери...(wait)
Мнението беше редактирано от Sunny S. на 27.07.13 22:17.
28.07
*Наспах се днес (sun)
09:20 йога:
*Обичам като имам цялото време на света! Всичко се получава значително по-добре :)
Храна досега:
11:15 спирулина* + мака* +конопено мляко*
12:00 палачинко-питка от: овесени трици* + овесени ядки* + 2 белтъка + джинджифил* + прясна чубрица* + босилек. Отгоре с домат* + прясна чубрица* + розова хим. сол* (с която бях попрекалила (dull))
*А това е въпросната палачинко-питка:
.... останалото от 28.07
15:00 няколко бразилски ореха*
16:30 домат* + краставици* + тиквичка* + конопено семе* + авокадо* + чесън* + чубрица*
► тиквени семки
19:30 домат* + краставици* + тиквичка* + конопено семе* + авокадо* + чесън* + чубрица*
малко бяло вино* (d)
*Днес най-накрая имаше малко плаж! Обожавам жегата (sun)
29.07
чай► йохимбе + зелен чай
4 серии без почивка в сериите от:
◄ напади напред (2 дъмбела х 7кг.) х 11 + махове от лег за корем х 20
◄ клек (2 дъмбела х 7кг) х 12 + лицеви опори с прибрани лакти х 8
◄ повдигания за прасци (на стълбите) х 50 + добро утро х 27
◄ плие с дъмбел 10 кг х 15 + странични крънчове х 22 на страна
(whew)
преден планк 2 х 1 минута
стречинг
стойка на глава (за малко време. Бях вир вода и ми се пързаляха пръстите. Явно доста разчитам на заключването на пръстите като опора на главата...(dull))
Храна:
07:10 спирулина* + конопено мляко*
07:45 Крем от: кашу* + макадамия* + чиа* + сурови какаови зърна* + мака* + джинджифил* + канела + мента* + мед* (Хммм дали е възможно тази смес да ферментира?! Беше леко кисела и подозрително напомняше консистенцията на белтъци на сняг..., но пък беше вкусно)
чай► бабини зъби + бял равнец
14:30 нектарини*
18:00 Домат* + тиквичка* + авокадо* + краставичка* + конопено семе* + чиа* + чубрица*
► тиквени семки
план за финал: крем от: краставица* + тиквичка* + авокадо* + кокосово масло* + копър* + чесън* (сега се изстудява в хладилника :) )
*С това зареждане с мазнини вечер, доста трудно огладнявам на другия ден... Сутрин ми е правило, че ТРЯБВА да ям след тренировката, но после реших да се оставя на инстинкта. Резултатът се вижда: инстинкта не беше никак гладен...(giggle)
*Днес си взех МСМ. Започвам го от утре :)
*Топлото време има един недостатък: кара колегите да посягат към климатика, на който аз (меко казано) не симпатизирам!!!
Приятна вечер! (sun)
Мнението беше редактирано от Sunny S. на 29.07.13 21:29.
30.07
чай► йохимбе + зелен чай
Храна:
07:10 спирулина* + конопено мляко*
07:40 (nlove9)Крем от: бадеми* + чиа* + джинджифил* + сурови какаови зърна* + мака* + мед* + канела + мента* + карамфил + майорана
► МСМ* (като за първи път май бях прекалила! Чела съм, че не трябва да се усеща, но пък аз го усещах....Следващия път по-кротко... (giggle) )
12:00 диня*
14:45 домат* + краставица* + тиквичка* + 2 белтъка + чубрица* + магданоз*
18:00 няколко бразилски ореха*
18:30 домат* + краставица* + тиквичка* + авокадо* + кокосово масло* + чубрица* + босилек* + маслини*
► конопено семе, тиквени и слънчогледови* семки
Размисли разни:
*Явно съм се наплашила от последното ми падане от стойка на глава, защото съм много неуверена... Преди това бях много по-стабилна и ми се получаваше напълно естествено...
*И нещо странично: Не знам защо, но някак на шесто чувство никак не харесвам хора, които говорят тихо (особено мъже)...
Хубава вечер! (sun)
31.07
чай► чай йохимбе + зелен
6 интервала на кростренажора - 30 сек. спринт/ 1 мин. бавно темпо
Без почивки от:
▬ 4 серии:
◄ раменни преси- 10 (7кг), 10 (7кг), 6 (10кг), 6 (10кг)
◄преден клек с изправяне на пръсти- 20,17,17,17
▬ 4 серии:
◄ повдигане на дъмбел напред от стоеж- 12 (7кг), 12 (7кг), 8 (10кг), 6 (10кг)
◄глутеус ритник- 20,20,15,15
▬ 4 серии:
◄ ренегадско гребане- 10 (7кг), 6 (10кг), 6 (10кг), 6 (10кг)
◄странично повдигане за глутеус - 20,20,20,20
▬ 4 серии:
◄ едностранно гребане с дъмбел 10 кг - 8,8,8,8
◄вертикални тазобедрени повдигания- 25, 25, 25, 25
▬ 3 серии:
◄ странична преса с дъмбел 10 кг. - 15,12,12
◄крънч- 25,25,25
◄глутеус ритник със сгънат крак- 20,20,20
(whew) (clap)
стречинг
стойка на глава
Храна:
07:40 Крем от: кашу*, макадамия*, джинджифил*, карамфил*, сурови какаови зърна*, мака*, мед*, канела, майорана, мента*
► МСМ*
14:00 диня*
16:00 домат* + краставица* + тиквичка* + чубрица* + homemade speltgrass* + 1 цяло яйце + 2 белтъка
► тиквени и слънчогледови* семки (с опция за добавяне...)
за по-късно: крем от: краставица* + тиквичка* + авокадо* + кокосово масло* + копър* + чесън* + кълнове алфа*
*Отново заради снощните семенца трудно огладнявах днес, а и честно казано закуската беше доста добра! :)
* А по повод на любовта ми към ядките:
01.08
чай► йохимбе + зелен чай
*През повечето време си припявах на ум: ♫”Аз съм дървено човече...”♫
Храна:
07:40 ♥Крем от: бадеми* + чиа* + джинджифил* + сурови какаови зърна* + мака* + мед* + канела + мента* + карамфил + майорана
► МСМ*
13:00 диня* и пренебрежимо малко нектаринка*
16:00 домат* + краставица* + тиквичка* + 2 белтъка + чубрица* + кълнове алфа*
от 18:30 докато си легна: краставици* (току що набрани ) с остатъка от снощния крем*
► тиквени и слънчогледови семки* (може и още нещо да добавя в движение...)
*Всичко много добре, но нещо панталонът ми отесня... което не направи деня ми особено комфортен! То беше ясно, че по половин кило семенца на вечер не е нормално, ама пуста любов... (blush) Вече съм отпуска, така че ще имам време да обмисля как да регулирам нещата :) Имайки предвид, че през годините съм минала през какви ли не режими и схеми просто ще трябва да отсея работещите при мен детаили и сглобя в едно синергично цяло (giggle)! За целта тези дни ще си напиша едно “мислене на глас” по въпроса, пък може и вие да дадете някоя идея по отношение на въпросните размисли :)
Ето го и моето “мислене на глас”. По-долу описвам начините на хранене, които са ми били за най-дълги периоди през годините и, от които трябва да избера най-доброто за мен:
1.разделно
►беше отдавна и помня само, че все си бях гладна...
2.високомазнинно, предимно вечер! Огромни количества кашкавал и семена! Почти никакви въглехидрати, освен плодове и зеленчуци
►Чувствах се супер с тази храна, но не мога да дам обективна оценка като цяло, тъй като имаше доста допълнителни негативни фактори, които доста променяха цялостната картинка. Имаше алкохол, цигари... Абе, с две думи не мога да повярвам, че онзи човек тогава съм била аз...
►Единствено мога да твърдя със сигурност, че високомазнинната храна ми е най-вкусна и ми се отразява най-добре. Така и не мога да стана фен на въглехидратите. Това е още от дете! Не си падам много по сладкото, по тестено- въобще, а зърнените мога да ги ям, но не са ми любимата храна...
3.Здравословно, но необмислено! Нещо като copy-paste от разни статии! Чета, че меда е супер- изяждам буркан за норматив, чета, че зърнените, морковите, ядките и семената са супер и ги ям на всеки час (tmi). Целият този цирк включваше много въглехидрати, които ми бяха непривични... Ядях ги само, защото съм прочела за здравословните им качества, които са неоспорими, но пък количествено не бяха добре преценени
►В резултат не само, че се чувствах тежка, но и качих килограми. А и огладнявах повече...
4.По стриктна схема:
имах стриктно изчислени М,В,Б, различни пропорции във всеки ден. Вариациите бяха с промяна на съотношението на въглехидратите и мазнините. Белтъчините ми бяха статични 40% от приема. Започнах с неутрален калориен баланс, но като свалих доста го направих положителен. И като казвам, че свалих, си го представете в най-грозния му вид - омършавях и погрознях с две думи! Така... и покачих после калориите, но:
•1. Постоянно бях с пълен стомах и някак ми тежеше...
•2. Не смятам, че е особено нормално и естествено (към което се стремя всъщност) да изяждам за 1 седмица 120 яйца, 3 кг пилешко месо, поне 1 кг. риба, килограми извара, като не забравям и всичко останало: зеленчуци, плодове, зърнени и т.н.
•3. Много страдах, че по изчисленията имах много малко ядки и семена! Съответно като изпаднех в някоя депресия, изяждах с килограми...
Резултат:
►Стоях си кльощавичка без особени мускули и вманиячена във формули и изчисления, в превод - нещастна! И като бонус все ми беше тежко от цялата тая храна... Кожата ми започна да изсъхва... Спирам да се оплаквам! Накратко- и това не работи!
►А и получих доста знаци, че не съм на прав път... Болезнени знаци... Като цяло бях изключително здрава през цялото това време. Но в един момент започнаха да се появяват проблеми точно свързани с цялото това постоянно дъвчене: възпаление на слюнчените жлези (което протече много тежко) и след излекуването му (с антибиотици, което за мен е равносилно на самобичуване! (envy) ) понякога пак имах подобни неприятни усещания, които ме караха да поспирам за миг! Получих и разни други възпаления в устната кухина... А смея да твърдя, че съм страшен педант на тема хигиена и тези възпаления не са в следствие на подобни пропуски...
5.И на принципа да взимаш съвети от човек, който е постигнал това, което искаш, се обърнах към Марги (това го споменах и в първия пост). И само две думи от нейна страна ми бяха достатъчни да размърдам бръмбарите в главата си и да започна да мисля с тая глава, а не само да си нося обеците на нея!
►И започнах послушно да се слушам! Въпреки, че чат пат продължавам да ям и когато не съм гладна просто, за да нямам големи “дупки” между две хранения! И като започнах цялото това нещо си дадох сметка, че месото го ям, защото съм решила, че трябва! Но, ако се оставя на инстинкта, той едва ли ще ме накара да ям месо... Виж за рибата не съм сигурна...
А и в последно време давам разни отклонения ;) , станала съм много жалостива към всички живи създанийца: гледам да не наранявам никакви животинки- мравчици, паячета и такива разни... Като видя някой заблуден “тип” вкъщи просто го изнасям навън... :)
►И тъй като не обичам резките промени, мисля за едно известно време да:
•намаля месото (което правя от известно време насам)
•Все още съм “на кантар” за киселото мляко
•Кашкавалът смятам да го махна засега
•През деня мисля да хапвам по-мънички нещица за сметка на закуската и вечерята
•И задача №1: да намеря решение на тая работа със семките! Тук държа да отбележа, че яденето на семките изобщо е обвързано с това колко друга храна съм изяла! Дори и да съм се пръснала от ядене цял ден, пак намирам място за тях (като магьосник съм в това отношение, чак съм някак горда (giggle) )
Пожелавам си успех! (sun)
Мнението беше редактирано от Sunny S. на 02.08.13 17:43.
02.08
Наспах се чудесно (sun)
чай► йохимбе + зелен чай
09:00 тренировка:
по 4 серии без почивка от:
◄ БГ клек (2 дъмбела х 7кг) х 8,8,8,8 + лицеви опори с прибрани лакти х 8
◄ напади назад (2 дъмбела х 7кг.) х 12 + махове от лег за корем х 22
◄ повдигания за прасци (на стълбите) х 55,55,55,60 + добро утро х 27
◄ плие х 15 + странични крънчове х 20 на страна
преден планк 3 х 1 минута
бърпи - 6 (просто ми беше любопитно (wasntme) )
стречинг 10 мин.
стойка на глава
*С изключение на кростренажора, всичко друго правих навън! Добре, че слънцето не огрява терасата до обяд иначе щях да се спомина на тая жега... ;)
Храна:
10:30 пчелен прашец* + спирулина* + конопено мляко*
11:00 ♥Крем от: бадеми* + чиа* + джинджифил* + сурови какаови зърна* + мака* + мед* + канела + мента* + карамфил + майорана
► МСМ*
17:00 диня*
планирам: домат* + краставица* + тиквичка* + авокадо* + кълнове алфа* + кокосово масло* + чубрица* + босилек* + маслини*
и разбира се ► тиквени семки (с надежда да са в разумни количества (blush) )
*Никак не е зле човек да е почивка! :) Цял ден съвсем умишлено се размотавах и си почивах...
*Никакъв глад не изпитах днес цял ден, което се дължи на снощния “семки маратон” (wasntme)
*И си направих много хубаво тераса плажче! Ето една снимчица от него :)
Мнението беше редактирано от Sunny S. на 02.08.13 18:07.
03.08
Досега:
чай► йохимбе + зелен чай
09:00 йога:
*Трябва да се организирам и като съм на работа да си давам повече време! Всичко се получава много по-добре (сравнително, де! Все още силно наподобявам дърводелски метър (blush) ...)
Храна:
11:10 пчелен прашец* + спирулина* + конопено мляко*
11:40 ♥Крем от: сусам* + макадамия* + чиа* + джинджифил* + сурови какаови зърна* + мака* + мед* + канела + мента* + карамфил + майорана
... ще дописвам останалото като го изям :)
Хубав ден от мен! (sun)
03.08.13
14:35
Съни, скоро беше писала, че приемаш съвети как да намалиш семките вечер и сега ми хрумна нещо :) Забелязвам че ги ядеш само вечер, защо не пробваш да ги включиш във повечето хранения през деня? Щом ги обичаш толкова много ако ги ядеш през деня може би няма да им се нахвърляш вечер или поне ще си хапнеш само още мъничко,без да прекалиш.Не знам дали си пробвала,но се сетих за това.
:) Теди, много ти благодаря за съвета, НО.... аз ги ям точно вечер, за да имам спирачка и тази спирачка е да ми се доспи!!! Ако ги ям през деня просто няма да спра до вечерта (giggle)
Опитвала съм! Дори веднъж след много обилна закуска още от сутринта. Тогава бях на друг режим и закуската беше фул със всичко, удряше 800 кал и реших да хапна малко семки ей така за спорта.... Е, до късния следобед не се спрях (като включвах и бадеми, кашкавал и т.н. за разкош) и се спрях само, защото нямаше накъде повече да ми се опъне кожата на корема... (blush)
Отново ти благодаря за включването, оценявам го :)
03.08.13
17:47
За нищо,предположих че си го пробвала, но реших да опитам. ^^ Хмм.. ами тогава остава само едно решение според мен - ВОЛЯ :)
Аз преди години бях така със сладкото,знаеш какъв наркотик е, особено ако в продължение на години го приемаш ежедневно и в голямо количество. Но пък реших и постепенно го направих, после не бях опитвала повече от година.
Другото което сега ми дойде на ум е просто да не ги ядеш, защото може би точно трудното ти е след като си започнала да спреш.За това просто не започвай. Аз съм така със сладкото, не го ли ям - спира да ми се яде,опитам ли - не мога да спра до като не се пръсна. Само не знам дали ако ги откажеш това няма да доведе до повече тъпчене с тях след време.. За това ти най-добре си знаеш :)
Успех (F)
Мнението беше редактирано от Teddy на 03.08.13 17:47.
Тенк ю отново (sun)
Честно казано не знам как е със сладкото, не съм му фен, семките са моето “сладко” ;)
А не искам да ги спирам, тъй като основната ми цел е всичко, което правя да ми носи удоволствие и да бъде здравословно, за да бъде естествена част от моето ежедневие без да усещам липса на каквото и да е :)
И, да, семките са здравословни (сурови са), но моето прекаляване е чиста лигавщина! Т.е. трябва просто да се науча кога да спирам :)
....ето и останалото от днес:
► МСМ*
16:00 диня*
чай► хвощ*
19:00 алфа кълнове* + краставица* + тиквичка* + авокадо* + кокосово масло* + чубрица* + магданоз* + конопено семе*
десерт :) : тиквени и слънчогледови* семки; кисело мляко
и постоянно похапване на краставици* като мина покрай кошницата от баба (често минавам) ;)
*Днес освен плажче имах и бонус подвижна безплатна сауна. Прекарах в колата си, която беше добре напечена от слънцето, около час без климатик (whew) ... Не само защото мразя климатици, а и по съвсем обективна причина- развален е!
*Следобяд направих 4 серии х 30 клека СТ (почивката беше около 30 сек) ей така, защото отдавна не съм правила без тежест. Можех доста повече, така че направо си беше лигавщина от моя страна (wasntme)
Мнението беше редактирано от Sunny S. на 03.08.13 22:56.
Добро утро (sun)
Събудих се без желание за тренировка, което за мен е повече от сигурен знак, че нещо бъркам, така че днешния неделен ден ще бъде оползотворен в анализ и структуриране на нов дневен ред :)
Първо разкритие за деня:
Открих защо съм толкова пристрастена към тиквените семки! (party) Трябва да си намеря друг източник на щастие, да намаля стреса и няма да имам нужда от тях (giggle)
Суровите тиквени семки са едни от най-добрите източници на аминокиселината триптофан.
Триптофанът увеличава нивата на серотонин в мозъка, облекчава депресия, облекчава стреса.
Има релаксиращи качества, които помагат при безсъние.
04.08 (tmi)
чай► йохимбе + зелен чай
без тренировка ;(
Храна:
09:30 пчелен прашец* + спирулина* + конопено мляко*
10:30 диня*
12:00 диня*
няколко бразилски ореха*
чай► хвощ*
маратон свободен стил: тиквени семки, слънчогледови семки, краставици*, тиквичка*, авокадо*, кокосово масло* ииии.... Пак тиквени семки и слънчогледови семки и пак тиквени семки... (човек, каквото сам си направи... (envy) )
сега: малко бяло вино*
....и се надявам това да е всичко!
*Това, което установих днес е, че просто трябва да спра яденето поне 2 часа преди да си легна! Това ми пречи най-много, защото реално погледнато всичко, което ям е полезно (като не прекалявам), но като се натъпча с мазнини 2 мин. преди да си легна, не мога да очаквам нищо положително...
04.08.13
20:43
Аз имам същият проблем с ядки, семена, тахан... ама си налагам и спирам да купувам за някакъв период. Като няма - няма как да ядеш. Пробвай :)
Благодаря за съвета (sun)
Искаше ми се просто да ги намаля, но като гледам какво съм добро прасе (blush) Онзи ден като се прибрах от пазар си снимах придобивките да ме плашат... Може би трябва да подаря някой и друг пакет на фемилито, за да разтоваря по-бързо (wasntme)
05.08.13
00:25
Съни,аз не се считам чак за пристрастена съм семена и ядки, но понеже ги обожавам и са си зараза винаги изяждам всичките които има вкъщи. Eдва ли се чела в най-старият ми дневник, но понеже ние имаме орех на село и дава няколко чувала орехи всяка година дядо ми пращаше. Като прати едно чувалче го свършвах за седмица. После започнах да ги броя и съм стигала до 60 големи ореха на 1 ядене !! (което беше цяла торба)
От както ги няма вкъщи,го няма и проблема. Взимам си ядки,не се лишавам, но най-много 50-100гр. на ден, защото знам че ако имам повече ще ги изям вечерта.
Та съвета на Радост според мен е много добро решение. :)
Благодаря за съветите, ще гледам да се вслушам! (wait)
Имайки предвид, че вчера ги спрях 2 часа преди да си легна и се чувствам в пъти по-добре, представям си какво ще е като ги огранича повече! Цялата работа е просто да си намеря занимание, което да ми ангажира достатъчно вниманието и да е достатъчно приятно! И тъй като рисувам, ще се опитам да се отдам на това :)
Усмихнат ден от мен! (sun)
05.08
*Заради пропуснатата тренировка вчера, толкова много ми липсваше, че чак през нощта се събудих със свежи идеи какво още мога да направя! И съответно като станах бях повече от готова за тренировка! Абе, няма по-хубаво нещо от сутрешната тренировка (sun)
► йохимбе + зелен чай
тренировка (inlove) :
6 интервала на тренажора- 30 сек спринт (22/23 км/ч; 7-ма степен) /1 мин бавно
Всичко по-долу беше без почивки освен при слагането и махането на дисковете при регулиране на дъмбелите!
▬ 4 серии:
◄концентрирано сгъване с дъмбел- 10 (7 кг), 10 (7 кг), 6 (10кг), 6 (10кг) (последните 2 повторения яко cheat (blush)...)
◄клек с дъмбел (7 кг) пред гърдите- 20,20,20,20
▬ 4 серии:
◄кик бек- 10 (7 кг), 10 (7 кг), 8 (10 кг), 6 (10кг)
◄глутеус ритник- 20,20,20,20
▬ 4 серии:
◄флайс- 10 (7 кг), 10 (7 кг), 6 (10 кг), 6 (10кг)
◄повдигане от лег със завъртане в горно положение- 10 (7 кг), 10 (7 кг), 8 (10 кг), 8 (10кг)
◄странично повдигане за глутеус - 20,20,20,20
▬ 4 серии:
◄хоризонтална ротация (2д х 7кг)- 9,9,8,8
◄глутеус ретник сгънат крак - 20,20,20,20
▬ 4 серии от:
◄страничен наклон с дъмб 7кг- 15,15,15,15
◄вертикално тазово повдигане- 20,20,20,20
◄ крънч- 20,20,20,20
▬ 4 серии:
◄бицепсова сгъване (2х 7кг) - 6,8,8,6
◄пул оувър (7кг)- 10,10,10,8
▬ 3 серии:
◄клек собствено тегло- 3х 50 (почивката беше не повече от 30 сек)
стречинг
опит за Аставакрасана (дано така се пише ;) )
стойка на глава
Храната досега:
09:30 спирулина* + пчелен прашец*
10:00 овесени ядки* + овесени трици*+ сурови какаови зърна* + чиа* + мед* + мака* + джинджифил* + мента* + канела + майорана
Останалото за днес:
► МСМ*
13:30 младо кокосче* с малко от водичката* (nlove9)
15:00 домат* + краставица* + тиквичка* + кълнове алфа* + магданоз* + 3 белтъка
17:00 няколко бразилски ореха*
19:00 краставицИ* + тиквичка* + авокадо* + кокосово масло* + чесън* + чубрица* + маслини* + конопено семе*
► много съм горда (clap) - по-малко от 100 гр. тиквени семки, с които приключих в 20:00 и туй то за днес!!!
чай► хвощ*
*Баба ми даде прясно набрани къпини* и френско грозде*, които утре ще оползотворя подобаващо :)
Това от снимката е “немско грозде”, и “Цариградско” му викат. Френското е подобно на касис, обаче червено. :)
Мнението беше редактирано от Margi на 05.08.13 20:57.
Това от снимката е “немско грозде”, и “Цариградско” му викат. Френското е подобно на касис, обаче червено.
Благодаря :)
Утре ще образовам и баба по въпроса ;) Толкова години убедено го нарича “френско” (giggle)
П.П: Или пък може да влага друг смисъл, нали имаше такъв израз. На модерните и по-хубави неща да им казват “френски” :) От по-възрастни хора съм го чувала...
Ето това е френско грозде.
Всъщност нито единият от двата вида е нов или “модерен”. ;) Дядо ми гледаше и от двата вида, та като малка съм ги яла на корем, но немското не ми беше особено приятно на вкус.
06.08
чай► йохимбе + зелен чай
07:30 йога:
*Изправена съм пред екзистенциалния въпрос “Дупето ли ми тежи, ръцете ли са ми слаби?” (giggle)
Храна:
10:00 спирулина*
10:30 уникално вкусна смес от: къпини* + цариградско грозде* :) + мед* + пчелен прашец*
► МСМ*
12:30 къпини* и царигр. грозде*
13:45 киснати кашу* и няколко ядки макадамия* + младо кокосче* + водичката*
15:30 малко домат* + краставици* + тиквичка* + авокадо* + чесън* + босилек* + чубрица* + сусамово олио*
17:00 конопено семе*
сезонната ми мания: ядене на МНОГО краставици* в градината (по-автентично е, въпреки, че ги набрахме сутринта)
19:00 домат* + тиквичка* + кокосово масло* + чесън* + магданоз*
► ограничените ми :) тиквени семки
чай►хвощ
*По принцип си пускам телевизора само като фон. Отдавна съм се отказала да гледам ТВ, но вече май и като фон ще го махна! Като съм отпуска имам възможност да хвана т.нар. женски предавания и се наслушах на куп “здравословни” съвети, които просто ме втрещяват... Даже не си направих труда да запомня някой от тях...
*Днес си самодоказах, че хич не ме бива в малкото ядене ;) Започнах деня с намерение да хапвам по-лекички неща, ей така, малко да се разтоваря.... Е, да, ама не... Не ми е комфортно! Трябва си ми стабилна закуска :)
Мнението беше редактирано от Sunny S. на 06.08.13 21:25.
07.08
*Малко трудничко станах, въпреки че си легнах рано (към 22:30)! И започна да витае из празната ми глава еретичната мисъл да не тренирам... (dull) Добре, че успях бързо да я прогоня! Не беше особено трудно, просто си представих как ще се чувствам и в единия, и в другия случай... (wasntme)
► йохимбе + зелен чай
08:30 тренировка:
6 интервала на кростренажора - 30 сек спринт (21/22 км/ч)/ 1 мин. бавно (нещо бавничко ми се получи днес! Дали, защото трудно се събудих, дали заради това, че слънцето вече напичаше стаята...)
Без почивки от:
▬ 4 серии:
◄ напади напред (2 дъмбела х 7кг.) - 12,12,12,12
◄махове от лег за корем - 25,25,25,22
▬ 4 серии:
◄ клек (2 дъмбела х 7кг) - 12,15,15,15
◄ лицеви опори с прибрани лакти- 8,8,8,8
▬ 4 серии:
◄добро утро - 27,27,27,30
◄повдигания за прасци (на стълбите) - 55,55,55,60
▬ 4 серии:
◄странични крънчове - 25,25,25,25 (на всяка страна)
◄ плие с дъмбел 10 кг - 20,20,18,20
▬преден планк 3 х 1 минута
▬ 3 серии:
◄клек СТ - 50,50,50
стречинг
опит за Аставакрасана
стойка на глава
Храна:
10:00 спирулина* + пчелен прашец*
10:30 Крем от: бадеми* + чиа* + сурови какаови зърна* + мед* + мака* + джинджифил* + канела + мента*
казано от Sunny S. на 07.08.13, 10:54:
опит за Аставакрасана
Дай картинка. ;)