The Journey ॐ

Темата е заключена.
Прескочи до:

15.10.14
10:50

Не мисля че цикличното ще ти е от голяма полза, най-много да изгладнееш още повече и съвсем да не можеш да контролираш яденето вечер. На твое място, бих увеличила малко храната през деня, за да се балансират нещата. Да не говорим, че при жените цикличното гладуване не носи много хормонални ползи със себе си.
Допълнителни “хитринки” към дневното хранене, които лично аз бих използвала: черен шоколад (ако си го приготвяш сама от сурова какаова паста, най-добре); чай от жълт кантарион, рейши...за сега за това се сещам. :)

15.10.14
11:08

Моят съвет относно цикличното е да си пускаш периодично, например веднъж-дваж седмично, дни със закуска, когато усетиш, че имаш нужда. Подкрепям Марги за хормоналните ползи - до едно време ги има, но границата е много тънка и трудно се усеща кога си стъпила на линията. Все още се намират пресни плодове, които са прекрасна опция, когато ти се хапва повечко. Може би е добре да намалиш запасите от ядки, които имаш в шкафа или да ги ограничиш до един-два вида - така ще си по-икономична, когато посягаш към тях.
Виж колко подкрепа имаш и сигурно е много по-голяма в обкръжението ти извън форума. Не се чувствай виновна, а бъди щастлива, че имаш приятели, които вярват в теб. Рано или късно всичко се нарежда, нужни са търпение и доверие, а това са едни от най-трудните уроци на живота според мен, съдейки по факта, че на тях се учат и хора на по 70 години. Бронята лесно се слага, трудно се сваля, но и двете упражнения си струват :)

15.10.14
11:28

Благодаря ви :)
Доста полезна ми е информацията, която ми давате. Доста изчетох тези дни за цикличното, но това допринесе само да се объркам съвсем, така че вашите съвети ми идват много добре :)
Трябва да се стегна просто. Това е истината! Защото всичките ми псевдо проблеми са само и единствено в моята глава!

15.10.14
19:27

Моля, ако някой може, да ми препоръча къде в София да ходя на антицелулитни масажи!

Мерси предварително! (sun)

16.10.14
09:33

15.10.2014 сряда

Движение:

06:30 - 20 мин. кростренажор
  Бих го окачествила по-скоро като лежерна разходка. Просто имах нужда от леко размърдване след издевателствата над храносмилателния ми тракт предните дни.

19:30 - Йога:
ॐ  - Ащанга 1
ॐ  - Доста скептично настроена започнах, тъй като краката ми бяха издути до пръсване, особено прасците. Но някак се получи. Разбира се, бях особено внимателна, тъй като наистина бяха зловещи. Е, Гарба Пиндасана не беше особено успешна. Не успях да доближа дланите към лицето... В тази извънредна ситуация и дотам е ок.

Храна и други:
✽ добавки ✽  вода с МСМ
ॐ 06:30 - Лежерна кростренажор-разходка ;)
✽ добавки ✽  1 капсула Мирифемин
⌚ през целия ден: - вода (в 1 литър, от която бях добавила МСМ) 
✽ добавки ✽  вигантол
✽ добавки ✽  1000 мг. крилово масло
ॐ 19:30 - Йога
❀ чай ❀  маточина

Мисли разни разнообразни:
  ✍ Е, успях да си дам почивка на горкия стомах. Чак не мога да повярвам! Не че не ми се въртяха мисли за храна в главата и не че вечерта не гледах с жаден поглед семките ... И изобщо не става дума за глад. Глад не усетих и за миг, което е разбираемо, имайки предвид приетите 1245654566221123 калории предните дни ... ;)
  ✍ Let`s start на чисто от днес! :)

17.10.14
11:03

16.10.2014 четвъртък

Движение:
06:10 - 40 мин. кростренажор (11 км) на степен 7
  - Леки разтягания

18:30 Йога:
ॐ  - Ащанга 1
ॐ  - 1 час и 30 мин.
ॐ  - Умишлено бавна практика, тъй като краката ми все още бяха отекли. А и имам един неприятен дискомфорт в дясното коляно, заради който съм особено внимателна.

Храна и други:
✽ добавки ✽  вода с МСМ
ॐ 06:10 - Сутрешно раздвижване
⌚ 7:20 - малини** 
⌚ 8:00 - 2 бъркани яйца*, извара, домат**, магданоз**, хим.роз.сол* и черен пипер
⌚ 11:30 - шейк от: конопено семе*, какаови зърна*, чага, рейши, мака*, пчлен прашец* 
⌚ 14:30 - 120 гр. пъстърва на пара + кокосово масло* + тиквички**, краставици**, копър**
ॐ 18:30 - Йога
✽ добавки ✽  вигантол
⌚ 21:30 - 23:00 - салата: зеле*, домати**, краставици**, копър**, авокадо*, зехтин*, чесън*, яб. оцет*, хим.роз.сол*
  - 100 гр. извара с домат + още 150 гр. извара с куркума
(много обичам извара. (nlove9) Бях я махнала от менюто си заради разни четива, но сега си я връщам!)
  - сурови тиквени семки 80 гр. (измерени небелени)

✍ Бях забравила колко дразнещо е да обядвам в офиса. Обичам да се храня на спокойствие! (dull)(wait) 

✍ Засега няма да правя заключения за този ми дневен ред, че съм суеверна ;) (sun) Нека се събере повече време :)

✍ Петък е!!! (party) Голямото броене на минутите до края на работната седмица е почти към края си!!!

Мнението беше редактирано от Sunny S. на 17.10.14 11:04.

18.10.14
15:49

17.10.2014 петък

Движение:
06:15 - 45 мин. кростренажор (12 км) на степен 7
  - Леки разтягания

19:00 Йога:
ॐ  - Ащанга 1
ॐ  - 1 час и 20 мин.
ॐ  - Направих си експеримент. Оставих включен телевизора, защото някакси ми създава някакъв уют като ми бръмчи. Тъпо звучи, но е факт! И се оказа, че съм много по- съсредоточена така… Не го слушах и не му обръщах внимание. Мислите ми бяха в това, което правя... Приятна практика се получи. :)

Храна и други:
✽ добавки ✽  вода с МСМ
ॐ 06:15 - Сутрешно раздвижване
⌚ 7:30 - ябълка** с канела* 
⌚ 8:00 - извара, домат**, магданоз**, хим.роз.сол*, червен* и черен пипер
❀ чай ❀  чага
⌚ 11:15 - шейк от: кашу*, какаови зърна*, чага, рейши, мака*, пчлен прашец* 
⌚ 14:30 - 130 гр. пъстърва на пара + авокадо*, тиквички**, копър**
✽ добавки ✽  1 табл аминокиселини
ॐ 19:00 - Йога
✽ добавки ✽  вигантол
⌚ 21:30 - 23:00 - салата: зеле*, домати**, краставици**, копър**, магданоз**, авокадо*, зехтин*, чесън*, яб. оцет*, хим.роз.сол*
  - 120 гр. пълномаслена извара с домат + още 80 гр. пълномаслена извара с куркума
  - сурови тиквени семки 90 гр. (измерени небелени)

19.10.14
10:58

18.10.2014 събота

Движение:
08:30 - Сутрешно раздвижване
  - 45 мин. кростренажор (11 км) на степен 8
  - Леки разтягания, опит за повдигане на прави крака напред от опора на ръцете на два стола, стойки на ръце с опора на стената

19:00 - Йога:
ॐ  - Ащанга 1
ॐ  - 1 час и 20 мин.
ॐ  - Дрищи си е дрищи, ама все успявам да се видя как съм се опухкавила и някак се обезсърчавам… А това си е опасно при мен, тъй като мога да посегна към семките и ядките на мига...
ॐ  - Практиката се получи приятна, въпреки че още ме притеснява коляното. Малко по-добре успях да усетя Упавища Конасана, въпреки че като наклон нямам особен напредък...

Храна и други:
✽ добавки ✽ - вода с МСМ
ॐ 08:30 - Сутрешно раздвижване
✽ добавки ✽ - 1 табл аминокиселини
⌚ 10:00 - ябълка** с канела* 
⌚ 10:40   омлет от 2 яйца + 100 гр. пълномаслена извара, домат**, магданоз**, хим.роз.сол*, червен* и черен пипер
⌚ 13:00 - шейк от: бадеми*, какаови зърна*, чага, рейши, мака*
⌚ 15:30   50 гр. кашкавал* + тиквички**
ॐ 19:00 Йога
✽ добавки ✽  вигантол
✽ добавки ✽ - 1 капсула Мирифемин
⌚ 21:20 - 23:30 - салата: зеле*, домати**, краставици**, босилек, авокадо*, праз лук**, зехтин*, чесън*, яб. оцет*, хим.роз.сол*
  - 150 гр. пълномаслена извара с домат + още поне 100 гр. някаква купешка извара
  - доста стабилен резен кашкавал
  - сурови тиквени семки (предполагам около 150 гр. (измерени небелени))

✍ Бях на косъм пак да се подхлъзна с преяждане, но някяк се спрях. Пак ми дойде в повечко вечерята, но поне не е от страшните ситуации...

✍ Доста малко вода пих през деня. Наложи ми се да отида на пазар. Казвам го така, защото ми е безкрайно неприятно да ходя на пазар за дрехи. Та, отиде ми деня в лутане насам натам ...

✍ Нямам особен напредък със справянето с емоционалните проблеми… :( Докато продължавам да си сънувам натрапчивите сънища, знам, че тъпча на едно място... Лошото е, че хормоналното ми равновесие няма да се върне докато не се справя с това... Колкото и Мирифемини и т.н. да изпия...

19.10.14
13:03

казано от Sunny S. на 15.10.14, 19:27:

Моля, ако някой може, да ми препоръча къде в София да ходя на антицелулитни масажи!

Мерси предварително! (sun)

Аз бих ти препоръчала масажи на цяло тяло. Не харесвам идеята на антицелулитните масажи. Просто търси добър масажист. Ще разпитам и ще кажа, ако има резултат. :)

20.10.14
09:38

19.10.2014 неделя

Движение:
09:00 - Сутрешно раздвижване
  - Кростренажор: 5 мин. загряване, 45 мин с поддържане на пулс 145 - 155, 3 мин. разпускане/  около 11 км./  степен 8
  - Леки разтягания, опит за повдигане на прави крака напред от опора на ръцете на два стола

- Йога нямаше. Реших да си дам ден почивка заради коляното. А и всъщност имах доста да чистя в къщи и приключих към 19:30.

Храна и други:
✽ добавки ✽ - вода с МСМ
ॐ 09:00 - Сутрешно раздвижване
⌚ 11:00 - ябълка** с канела* 
⌚ 11:30   омлет от 2 яйца + 50 гр. пълномаслена извара* и още 100 гр. купешка извара, домат**, магданоз**, хим.роз.сол*, червен* и черен пипер
⌚ 13:30 - шейк от: конопено семе*, какаови зърна*, чага, рейши, мака*, пчелен прашец*
⌚ 15:30   140 гр. сьомга на пара (измерена сготвена и обезкостена) + тиквички** и зеле*
⌚ 21:20 - 23:30 - салата: зеле*, домати**, босилек, зехтин*, чесън*, яб. оцет*, хим.роз.сол*
  - може би над 200 гр пълномаслена извара + сигурно още толкова от купешката
✽ добавки ✽  вигантол
  - сурови тиквени и слънчогледови* семки (ПАК СЕ ОЛЯХ)

✍ Цял ден се опитвах да не се предавам, да не се депресирам и да не мисля за храна, но… Точно за това мислех! Само се местех от един стол на друг, мислех колко много работа имам да свърша, съответно не я вършех… Наканих се чак късния следобяд да чистя... Та в крайна сметка се държах до вечерта ... И тогава се предадох... (tmi) А на всичкото отгоре в това ми лабилно състояние, дойде някаква женичка да прави някаква анкета във връзка с преброяването. Та същата тая анкета ме вкара в още по-голяма дупка. Вече официално съм записана като 30 годишна неомъжена без завършено образование! Както и да е... Това го оставям във вчерашния ден!

Teddy

20.10.14
14:13

Съни,това което описваш е едно към едно с моите хранителни проблеми за които бях писала неведнъж. Просто аз не се самоанализирах толкова успешно и не можах да се изразя толкова ясно като теб, но с времето всичко ми се изясни. Все още не смея да твърдя че съм го загърбила,но за половин година бях! И мога да ти кажа само, че чувството да си освободен от храната е невероятно.
Ще си позволя да ти споделя какви са начините за справяне според мен. Бях също като теб.. с някоя определена храна (тахан или ядки и пълнозърнест хляб) вечер прекалявах много,независимо какво съм яла през деня.Качих и доста кг. имайки в предвид храните.. 
Една от причините това да се случва е защото именно вечер чувствах празнота. Прекарвах спокойни вечери сама вкъщи с филмчета,рисуване,четене и т.н. Но това не винаги е нещото,от което се нуждаем.. Няма как да не се усети празнотата и липсата на емоции тук,които да започна да запълвам с удоволствие от храна. Споделяла си, че не обичаш много да излизаш за това подозирам че може би и при теб е нещо подобно. Проблемът ми се оправи на 70% когато спрях да се изолирам от хората когато се храня (и ти си казвала че обичаш да ядеш сама) и спрях да се затварям вечер у дома. Хубавото е че лятната работа ми наложи това,но в момента в който спрях да страня от всичко то само дойде при мен. Само седмица-две по-късно си имах приятел и вечерите вместо да ровя шкафа с ядките, имах кои да ме гушне и да заспя.Или бях навън с приятели. Преди това не си давах сметка, че социалния статут има такова отражение при хранителните проблеми,но вече мисля че те идват поне на половина от там.
Другото което допринесе много - започнах през деня да ям каквото ми се яде и ми е вкусно,без да има ‘’трябва’‘. Ето така пък всичките ми натрупанки от прекаляване с храна си отидоха за месец (и с много активност де) Просто като знам че ми се ядът все ядки,правя така храненето си през деня че са ми основа на всяко ядене и така вечерта познай дали ми се е искало да прекалявам с тях. Докато иначе се старая да ям яйца,месо и какво ли не само за да съм нахранена и накрая пак опирам до това,което ми се яде.. За това започнах да ям само каквото ми е вкусно и наистина 5-6 месеца не съм прекалявала с нищо! Например напоследък все ям овесени ядки със сирене,адски вкусно ми е. Онзи ден реших да ям нещо по-хранително през деня и се насилвах и вечерта докато не си направих тази кашичка не можах да заспя спокойно. Вече седмица ям все това и разни ядки,но защо да се насилвам за друго и после в крайна сметка пак това да изям? Мисълта ми е,защо не започнеш да ги включваш през деня и така да не ти се дояждат вечер и все да ги мислиш? Все някога ще ти мине тази мания със семките,но първо им се наслади както ти се иска, а не вечер с вина. Дори и само това да ядеш няколко дни какво толкова може да ти стане? По-добре е от системно прекаляване вечер.
И определено излизането играе роля според мен.Сега откато се прибрах и не излизам много вечер тук,пак започнаха и при мен да се обажда това състояние... боря се,но се убедих че сама не става. И не говоря за специална помощ, а за човече което да гушнеш вечер или просто една разходка с приятелка :)
Надявам се да съм ти помогнала в някаква посока с моите разсъждения. Пожелавам ти успех! (sun)

20.10.14
14:36

Благодаря ти, Теди :) (sun)
Права си, че компенсирам липси с това ядене. Всъщност аз проблема си го знам. Работата е там, че съм много обичащ човек, чак задушаващо обичащ и като нямам обект, на който “да си го изкарам” се получава това ;) Не че не си раздавам от любовта на семейството, но просто са си съвсем различни емоции. Знам, че като му дойде времето ще срещна човека и си мисля, че съм изпаднала в тази абсурдна ситуация, за да си науча урока, да се науча да живея нормално без да се вкопчвам в някой и да се науча да обичам собствената си компания ;) А пък и си мисля, че този човек ще е домошар като мен. Наистина не обичам разните заведения (особено нощните).
А всъщност винаги съм обичала и съм хапвала семки, но винаги в границите на разумното. Напоследък се опитвам да си припомня как съм го правела...

Teddy

20.10.14
15:04

Дааа и аз си го знаех,макар и не толкова осъзнато. Но ми беше трудно изведнъж да започна да излизам и да се социализирам повече. Иии аз си падам домошар,особено вечер.. най-приятно ми е да си стоя вкъщи,мразя заведенията. Но докато не излязох за малко от тази рамка, нямаше как да срещна човек с който да сме си домошари двамта после :D Относно обкръжението си - не ги харесвах и не ми допадаха интересите им,но се научих да приемам хората такива,каквито са. Да,аз съм по-странна, но и те си имат чар ако се вгледаш. Мисълта ми е, че наистина имаме нужда от тези емоции и не бива да се лишаваме от тях. :) Това не става от днес за утре,но е посока в която да се насочиш. Аз например понеже ми беше трудно да започна да ‘’живея’’ извън моя си свят,просто реших,ядосах се,звъннах на един познат и започнахме да правим всяка вечер нощни разходки около 12-1 часа :D Звучи странно, но беше една стъпчица и беше освобождаващо. Прави повече нетипични и непланирани неща, изглежда сякаш имаш нужда да се освободиш и всичко само ще стане когато му е времето (sun)

21.10.14
09:28

Така е, Теди. Трябва да му дойде времето! (sun)
Всъщност едва от няколко години съм се отдала на комфортното си ежедневие да бъда каквато съм, т.е. да страня от разните заведения. Преди да се “осмеля” да го направя доста си обикалях, но пък никога не ми е било особено симпатично като занимание... И честно казано не смятам, че бих срещнала правилния човек на подобно място ;)

казано от TeddyBear на 20.10.14, 15:04:

Прави повече нетипични и непланирани неща, изглежда сякаш имаш нужда да се освободиш ...

Ето тук уцели точно в целта! (sun)

21.10.14
09:37

20.10.2014 понеделник

Движение:

06:15 - Сутрешно раздвижване
  - Кростренажор: 5 мин. загряване, 40 мин с поддържане на пулс 145 - 150, 2 мин. разпускане/  около 10 км./  степен 8 - 7
  - Леки разтягания, опит за повдигане на прави крака напред от опора на ръцете на два стола

19:10 - Йога:
ॐ  - Ащанга 1
ॐ  - 1 час и 30 мин.
ॐ  - Не бях сигурна дали ще си направя практиката, тъй като закъснях след работа, но пък някак ме унесе и си я направих цялата! :)
ॐ  - Дадох си повече време за намествания. Все още ми отичат краката и гледам да внимавам...

Храна и други:
✽ добавки ✽ - вода с МСМ
ॐ 06:15 - Сутрешно раздвижване
⌚ 07:30 - ябълка** с канела* 
⌚ 08:00   2 бъркани яйца* + 100 гр. пълномаслена извара, домат**, магданоз**, хим.роз.сол*, червен* и черен пипер
⌚ 11:15 - 11:30 - шейк от: кашу*, какаови зърна*, чага, рейши, мака*, шушулка ванилия
❀ чай ❀  чага
⌚ 15:00   140 гр. сьомга на пара с кокосово масло* и зеле*
ॐ 19:10 Йога
⌚ 21:45 - 23:00 - салата: зеле*, домати**, босилек, авокадо*, зехтин*, чесън*, яб. оцет*, хим.роз.сол*
✽ добавки ✽  вигантол
  - 140 гр. извара (смесих пълномаслената с остатъка от купешката, за да свърши)
  - 30 гр. кашкавал*

✍ Установявам, че ми е голяма мания да ям точно преди да си легна. И със семките уплътнявах това време. Сега ям по-късно, за да мога да орежа семките. Знам, че не е хубаво да се яде точно преди сън, но за момента ми е вариант за справяне с преяжданията.  А и честно казано не ми тежи ;)

Мнението беше редактирано от Sunny S. на 21.10.14 09:38.

22.10.14
09:39

21.10.2014 вторник

Движение:

06:00 - Сутрешно раздвижване
  - Кростренажор: 5 мин. загряване, 40 мин с поддържане на пулс около 140 (ако ми е верен пулсомера), 2 мин. разпускане/  около 10 км./  степен 7
  - Разтягания разни, 3 опита по 3 дихателни цикъла повдигане на прави крака напред от опора на ръцете на два стола, стойка на ръце с опора на стена

18:40 - Йога:
ॐ  - Ащанга 1
ॐ  - 1 час и 35 мин.
ॐ  - Много измъчена практика! От двете глътки джин по-рано ми пресъхна гърлото. 
ॐ  - После ме обхвана някаква апатия и взех и да се резсейвам… В общи линии като си правех практиката предните дни с фон телевизор бях по-концентрирана. Тишината ме разконцентрира (или може би плаши)!

Храна и други:
✽ добавки ✽ - вода с МСМ
ॐ 06:00 - Сутрешно раздвижване
⌚ 07:20 - ябълка** с канела* 
⌚ 08:00   2 бъркани яйца* + 100 гр. пълномаслена извара, домат**, чубрица, хим.роз.сол*, черен пипер
⌚ 11:30 - шейк от: кокосов крем*, какаови зърна*, чага, рейши, мака*, шушулка ванилия
❀ чай ❀  чага
⌚ 15:00   броколи* на пара + 40 гр. кашкавал от козе мляко
⌚ 15:30   около 20 гр. кашу* (киснато и изсушено)
⌚ 18:00   2-3 глътки джин с кокосова вода*
ॐ 18:40 Йога
⌚ 22:00 - 23:00 - салата: зеле*, домати**, босилек, авокадо*, зехтин*, чесън*, яб. оцет*, хим.роз.сол*
✽ добавки ✽  вигантол
  - 130 гр. пълномаслена извара
  - 80 гр. кашкавал

✍ Поразсъждавах си малко по въпроса с ниското ми самочувствие и стигнах до някои важни за мен изводи. Първо си мисля, че очите на всеки отделен човек виждат различно. Просто фактът, че за мен някой е красив, а за другите - не, ми говори точно това. Така, че нечий очи някъде ще видят мен красива :) Второ, всички онези “перфектни” момичета си мисля, че са страшно еднакви с еднаквите си козметични (и доста често и хирургични) интервенции, че един уважаващ себе си интелигентен мъж не би предпочел подобна дама... И въпреки всичко интересът се провокира първо от погледа върху външния вид. Все пак нещо трябва да накара двама души да се заинтересуват първо и после да видят отвъд външните характеристики ... И такива ми ти работи! Абе много мисля нещо! (giggle)

Мнението беше редактирано от Sunny S. на 22.10.14 12:56.

Привет ! (sun) Реших, със закъснение, да се включа в дискусията за неконтролируемото хранене...И аз имам подобни проблеми от няколко дни, но мисля,че намерих решение, което, за сега, действа :) Започнах първо с едно 24часово гладуване, след което продължих с фастове от 17-20часа :) Мислех си, че ще изгладнявам като вълк по този начин, но не стана така :) Пия доста течности през този период и се чувствам много добре. Започнах да забелязвам, че и не мога да ям вече толкова голямо количество храна, с което се тъпчех преди :)Този метод при мен действа, може и при теб да подейства. Но мисля да продължа така около месец и да го спирам, защото не мисля, че такъв тип методика, както беше споменала и Марги, действа положително при сложната хормонална система при жените :)

Поздрави и по-оптимистично ! :* (F) (sun)

22.10.14
11:14

Привет, Нати! Благодаря ти за оптимизма, който внесе (sun) :*
Честно казано в паузата, когато не записвах в дневника си направих подобен експеримент, но стана, както Марги каза и още повече освирепявах (tmi). Мислех, че след 24 часовия фаст ще съумея да си правя и нормален такъв, както ти казваш, но след като и Марги потвърди подозренията ми, реших да не експериментирам повече в тази посока. Явно при мен не става така.
Всъщност аз се усещам, че съм страшно лабилна. По начина, по който се храня последните дни, се чувствам нормално, но както и преди казах най-малкото камъче ме препъва... Ето например преди малко получих известни критики за начина си на живот и едва ли не бях наречена наивна в изборите си и сега съм на косъм пак да се срина. От една глупост! Сама се вкарвам в някакви излишни драми! (dull)

Ето това четиво от Радост (sun) , което прочетох сутринта, ми беше много интересно! Може и на теб да е полезно :) Успех и на теб! :*

Teddy

22.10.14
15:39

Нати, и аз това мислех да вметна,но понеже съм чувала че не е подходящо за жени (особено с хормонални проблеми като мен и Съни) се въздържах. Иначе както казах и аз откакто съм се прибрала пак съм на границата някъде,а никак не ми се иска напълно за се връщам към това ежедневно прехранване. Та за сега именно това се получава при мен,стана съвсем естествено и не смея да се ‘’разбутам’’ защото пак ще започна да преяждам. Ям точно в интервала между 2 и 4 часа следобед и това е,повече глад не изпитвам, но в това време си се наяждам доста добре. В момента в който се старая да закусвам,обядвам и вечерям адски изгладнявам ии накрая нападам всичко вкъщи. Просто съм свикнала явно на по-обемно количество,и докато не се наям не ми минава, а с малки хранения не се получава. Разбира се и аз мисля начин скоро да разпокъсам това хранене на три поне..

Съни, всякаш говориш от мое име :D Същата съм .. емоционална. Например след като се върнах от морето всички ахнаха колко съм влязла във форма,защото като тръгнах бях с едно 7кг. отгоре и бях станала пухкава. Но една позната последно ме беше виждала когато бях адски слаба и тези дни като се видяхме възкликна ‘’Лелеее какви бузи си направила.. и крака и всичко!’’ ... Това тотално ме срина пак, ей така от нищото. Да ти кажа от тогава още не съм излязла... Не знам защо толкова навътре приемам всичко. Според мен проблема и на двете ни е че прекалено много мислим и сме емоционални. Все ще се справим :)
А статията е супер, и аз я четох с кафето тази сутрин (sun)

23.10.14
09:36

Не знам… Просто ситуацията е бекрайно абсурдна и това ме вбесява. (nbad) Вбесявам се на това, че храната е една необходимост за нормален начин на живот и трябва да се използва по предназначение, а аз едва ли не, се гавря с това! Аз съм голям противник на всичко неестествено и в разрез с природата и така вървя срещу себе си и собствените си принципи! Вбесявам се, че има толкова много гладни хора, а аз се тъпча като обезумяла! Вбесявам се, че има хора с ИСТИНСКИ сериозни проблеми, а аз се тръшкам за всяка глупост! Вбесявам се, че нямам контрол! Вбесявам се, че съм толкова слаба! Ужасно се дразня колко наивна съм и очаквам постоянно неща, които са само в моите мечти и се разочаровам и пак се отчайвам... (headbang)

И доста мислих за нещата, които е написала Радост и в частност това, което ме касае, а именно прекаляването с по- плътна храна. Аз налитам предимно на мазнини и наистина се замислям дали просто не компенсирам някакви лишения от минали периоди… При всички положения ще гледам да включвам разнообразни храни в менюто си, за да се опитам да изчистя и този вариант...

23.10.14
09:43

22.10.2014 сряда

Движение:
06:10 - Сутрешно раздвижване
  - Кростренажор: 5 мин. загряване, 40 мин с поддържане на пулс около 140, 2 мин. разпускане/  около 9 км./  степен 7 (беше ми заспало, трудно и летаргично :( )
  - Разтягания разни, 3 опита по 3 дихателни цикъла повдигане на прави крака напред от опора на ръцете на два стола

- Йога нямаше. Но все пак съм доволна, защото обичайно като си пропускам практика или тренировка, запълвам това време с ядене, но сега не го направих ... 8-)

Храна и други:
✽ добавки ✽ - вода с МСМ
ॐ 06:10 - Сутрешно раздвижване
⌚ 08:00   2 бъркани яйца* + 100 гр. пълномаслена извара, домат**, чубрица, хим.роз.сол*, черен пипер
⌚ 11:30 - шейк от: кокосов крем*, какаови зърна*, чага, рейши, мака*, шушулка ванилия
⌚ 14:00 - 14:15   170 гр. пъстърва на пара (измерена сготвена и обезкостена) с кокосово масло* и броколи* на пара
⌚    няколко глътки джин с кокосова вода* (остана от предния ден)
⌚ 20:00 - тиквичка**
⌚ 22:00 - 23:00 - салата: зеле*, домати**, босилек, авокадо*, зехтин*, чесън*, яб. оцет*, хим.роз.сол*
✽ добавки ✽  вигантол
  - 160 гр. пълномаслена извара
  - 50 гр. кози кашкавал

С огромен страх подходих към следващата стъпка. Ядеше ми се още, но не в смисъла да се самонаказвам и тъпча, а просто ми се ядеше. Като калории доста прекалих, но като усещане се чувствах просто нормално сита без да съм преяла. И просто си легнах доволна. По същество храната преди лягане:
⌚ 23:00 - 00:00   5-6 бразилски ореха* + слънчогледови семки* (не съм ги мерила. Колкото ми се ядеше.) 

✍ Ето част от картинка, която рисувах предните дни. Това ми връща желанието за живот ;)

24.10.14
09:19

23.10.2014 четвъртък

Движение:
06:05 - Сутрешно раздвижване
  - Кростренажор: 5 мин. загряване, 42 мин с поддържане на възможно най-висок пулс, 3 мин. разпускане/  около 11 км./  степен 7
  Беши приятно! Имах сили и желание :)
  - Разтягания

- Йога пак нямаше. Не знам как да си организирам нещата вече … Прибрах се, беше ми студено, бях се смачкала в офиса и ме беше обзела апатията… Направих първия наклон напред и си поседнах …

Храна и други:
✽ добавки ✽ - вода с МСМ
ॐ 06:05 - Сутрешно раздвижване
⌚ 08:00 - 2 бъркани яйца* + 100 гр. пълномаслена извара, домат**, чубрица, хим.роз.сол*, черен пипер
❀ чай ❀  чага
⌚ 12:00 - шейк от: кокосов крем*, какаови зърна*, чага, рейши, мака*, шушулка ванилия
⌚ 14:30   броколи* и тиквички** на пара + кокосово масло* и 50 гр. кашкавал от козе мляко
⌚ 16:30   около 20 гр. кашу* (киснато и изсушено)
⌚ 19:00   тиквичка**
✽ добавки ✽  вигантол
  - извара
  - слънчогледови и тиквени семки и 1 бразилски орех за десерт

✍ Пак семки … (tmi)

24.10.14
12:42

Време за малко разсъждения: ;)

Първо трябва да спра да мисля и анализирам всичко! Трябва да започна не само да живея истински, но и да виждам живота около мен.
Цялото ми ежедневие е графици и планове!

Постоянно повтарям на хората около мен “има ли желание, има и начин” като съвет към тях! Е, време е да посъветвам себе си и да се вслушам. Искам ли промяна? Искам ли да живея пълноценно живота си? Да! Хайде тогава да открия начина!

Първо откъм движение:

Искам йогата да е част от живота ми! Обичам усещането, КОГАТО ЗАГРЕЯ, обичам да усещам тялото си истински, обичам да усещам всяко едно движение... Но целият този позитивизъм е, когато загрея... НО! Загрявам добре изключително рядко.
Не знам.... Бавна ли съм? Не дишам ли правилно?

А нещата, които ми спират практиката преди да е започнала са първо самото започване. Като си помисля за Поздравите и ме обзема едно неприятно чувство, обезкуражаване, дори лека паника ... Приемам ги като нещо безкрайно трудно и си мисля, че е така, защото “натоварвам” Поздравите с големи очаквания. Очаквам, че едва ли не магически още първия трябва да подготви и загрее тялото ми като в пещ. (wasntme) Съответно това не се случва и се обезкуражавам. Да, знам! ОЧАКВАНИЯТА! (fubar) Големият ми враг!
Другото ми притеснение е, че досега (особено при сутрешна практика) след това имам дискомфорти през деня. Това, разбира се значи, че правя нещо нередно... (wait)

Искам да си настроя възприятията така, както приемам тренировката с кростренажора. Приемам тази тренировка позитивно, приемам я като сутрешното си кафе. Не се натоварвам психически. И загрявам - най-приятното ми и търсено усещане! И съответно след това съм заредена положително за деня (доколкото е възможно в офиса, където губя желание за живот :D (dull) ).

И честно казано мисля, че като намеря комфорта с движението и не се стресирам от това, че по план ТРЯБВА да правя едно или друго, ще намеря и комфорта с храната и ще я използвам по предначначение и по необходимост!

Искам да имам щастие в очите ! (sun)

Мнението беше редактирано от Sunny S. на 24.10.14 12:42.

24.10.14
13:21

Йога не е само хубавото усещане за тялото когато е топло и мускулите правят какавото им кажеш. Йога е ежедневната практика, при всякакви обстоятелства. По време на своята практика аз лично съм или прекалено бърза, или мудна, или не дишам правилно, или мисля за хиляди неща, коагто съм съсредоточена, не съм добре загряла, или съм пред цикъл, или по време на цикъл....предполагам се сещаш накъде бия. Няма идеални условия за практика, по-важното е ти да си там и да правиш най-доброто, на което си способна в този ден. Ужасно много пъти ми е идвало да захвърля всичко и да си тренирам както преди - неангажиращо психически, но достатъчно за да поддържам прилична форма. Обаче не е това, което ме прави щастлива. Щастлива съм когато имам предизвикателство, когато постигна нещо, за което работя месеци и години наред. :)
А щастието в очите идва от желанието за живот, без значение, колко ти е тежко психически и на какво си подложена. :)

17.11.14
16:32

Здравейте,
Наминавам с едно въпросче. Някой има ли впечатления за влиянието на Сибирския женшен върху FSH и LH хормоните?

Предварително благодаря (sun)

03.12.14
16:12

Малко обобщение на това какви ги върша, докато не пиша редовно тук:

Относно движението:
❀ Всеки ден си правя практиката (Ащанга 1) (sun)
❀ Имам 1 “почивен ден” всяка седмица, който напоследък гледам да нагаждам така, че да съвпада с лунните дни.
❀ Във въпросния “почивен ден” си правя кардио 40-45 минути на кростренажора и леки разтягания след него.
От известно време имам оплаквания след практика и не мога да хвана какво точно бъркам … Или просто обездвижването през деня ми … разказва играта ;)
Случаят е следния:
На последния отскок назад при последната виняса на практиката усещам болка в задната част на колената.
Веднага след практиката съм си ок.
Но като заседна в офиса … Като се изправям разгъването на краката си е същинско мъчение! Трябва да направя хубав наклон напред, за да се съвзема и да изчезне болката или просто да се разтъпча добре.
Наблюдавам се внимателно по време на практиката и внимавам да не усуквам колената и мисля, че успявам да отворя таза така, че да ги предпазя. А при всякакви наклони, при които има опасност да разтягам тази област, се намествам внимателно, така че движението да не ги засяга и ако се налага леко присвивам колената...
Не мога да си обясня как си го причинявам…
Ужасно склонна съм да обвинявам седенето със сгънати крака по цял ден като фактор …

Относно храната: засега няма да коментирам. На един по - късен етап …
Относно добавките: крилово масло, МСМ, Мирифемин, вигантол, аминокиселини, вит С (под формата на малка лъжичка каму каму)
Относно МЦ: Тц! Никакви изгледи …
Относно света в главата ми (който е пряко свързан с МЦ): Работя постоянно по въпроса, но още имам страхове и бариери, които ми е трудно да преодолея …

И си чакам снега! :)

03.12.14
17:06

казано от Sunny S. на 03.12.14, 16:12:

Ужасно склонна съм да обвинявам седенето със сгънати крака по цял ден като фактор …

И няма да сгрешиш, никак даже.

03.12.14
19:02

На последния отскок назад при последната виняса на практиката усещам болка в задната част на колената.

Заради лотуса?

03.12.14
20:56

казано от Маргарита Манева на 03.12.14, 19:02:

Заради лотуса?

И аз така реших, въпреки че след Гарба Пиндасана например нищо ми няма... Затова започнах да обръщам още по-голямо внимание на това движението да не засяга коленете и наистина не усещам напрежение в тях. Теорията ми се върти около това, че това неразположение не е от йогата. Така като се замисля и през нощта го усещам като си изпъна краката. А може би ми прави впечатление точно при последната виняса, защото преди това тялото ми е по-загряло, внимателна съм ... А пък накрая се забавям, тялото ми поизстива... И явно изпъването на краката и отпускането (забравяне на всякакви бандхи ;) ) от умора при последния отскок ми връщат болката...

08.12.14
13:33

Малко размисли и стрсти, които ми е важно да си имам записани:

Започвам да усещам на практика колко много помага йогата за решението на проблеми от други аспекти на живота… (sun)
От няколко практики насам ми прави впечатление. Имам едно странно усещане, когато правя наклоните напред (и от седеж и от стоеж), което мога да определя като някакъв страх… Този страх си го визуализирам като някой, който ме тегли с въже през кръста в посока обратна на желаната ;) От това съответно ми се изкривява постановката на тялото и дишането ми отива към коремно ...
Започнах да се уча да “развръзвам въжето” , да изтеглям гръбнака … Просто преди да започна движението си припомням, че трябва да “издишам страха”.
Та същото това спиращо усещане имам в много от нещата от ежедневието си. Не си вярвам просто… Но откакто започнах да го прилагам в ежедневната си практика, започнах да го прилагам и в останалите дейности (доколкото мога на този етап)… Чувството е … Че си жив! Голям патос се получи, но наистина съм много впечатлена :)

05.02.15
10:45

ГЛАВА ВТОРА

Ето ме пак! :) Започвам втора глава от дневника си.
Мога да започна така: “Здравейте, аз съм Sunny и имам проблем!” ;)
Вече не понмя от кога нямам МЦ. Времето е в години. Причите са емоционален стрес и то не от нещо кой знае какво. Просто аз приемам нещата много емоционално.
При последния преглед през юли, имах симптоми на менопауза (а съм на 30!) и започнах да взимам Мирифемин за 6 месеца, но промяна не настъпи. Само ми се засилиха симптомите на менопаузата и сега си имам и мазнинки, и доста изразен целулит, и проблеми с косата, и…. Абе направо съм се състарила. Днес бях пак на преглед и съм си в менопауза. От днес започвам да взимам Фемостон и се надявам нещата да се оправят. Продължавам си с йогата, но имам нужда да си наблюдавам храната написана :)

Започвам с отчета от вчера:

04.02.2015 Сряда
Движение:
Почивен от Ащанга ден заради пълнолунието 
05:45 - Само поздрави А -5, Поздрави В - 3 и няколко леки разтягания.

Храна и други:
ॐ 05:45 - Сутрешно раздвижване
✽ добавки ✽ - 1 тб аминокиселини, МСМ с лъжичка каму каму
⌚ 09:30 - папая* с канела* 
⌚ 10:30 - 11:00 - Крем от: конопено семе*, кокосов крем*, ашваганда*, чага, рейши, какаови зърна*, пчелен прашец*, мед* и агар*
⌚ 14:00 - 2 бъркани яйца* + моркови*, цвекло* и зехтин*
⌚ 17:30   келп* и 1-2 малки лъжички сусамов тахан* да го пробвам
✽ добавки ✽  1000 мг. крилово масло + вигантол
⌚ 18:00 - 20:00 - салата фрезе*, авокадо*, кокосово малсло*, извара*, чесън*, яб. оцет*, хим.роз.сол*
  - тиквени семки, слънчогледови семки
  - повечко тахан* ;)
- кокосова вода* 

Мнението беше редактирано от Sunny S. на 05.02.15 11:04.

Teddy

06.02.15
01:28

Съни, на мен ми казваха същото за цикъла при положение че бях на 18г. !! Не че съм в менопауза,ясно е че няма как да стане,но на три места ми казаха ‘’имаш симптоми на менопауза,стойностите на хорманите са близки до минимума им.’’ От две-три години имам чувството, че живота ми се върти около това. Радвам се,че най-после видях резултат, но с много упоритост,търпение, търсене и т.н. Сега пък естрогена ми е в повече отколкото трябва... както преди 2 години беше на изчезване, сега не слиза надолу. Имам си цикъл, но и излишни мазнинки и + един размера на чашка.. ей така за месец си качвам по 5кг. или пък свалям и все съм нагоре-надолу. Приех го просто, поне докато намеря начин да го поправя.
Мисълта ми е,че и при теб нещата ще се оправят, не се притеснявай. И аз имах период в който ми се струваше че няма да стане.
Ще стискам палци и се радвам за подновяването на дневника! :)
(F)

Мнението беше редактирано от Teddy на 06.02.15 01:29.

06.02.15
09:22

Благодаря ти, Теди :)
Знам, че нещата ще се оправят и знам как :) Много харесвам нещо, което Марги неведнъж е казвала и това е, че трябва да се работи да се премахне причината за проблема.
Затова послушно ще си пия хапчетата, но ще вложа всичко от себе си да преборя причината за всичко това, защото в противен случай, като ги спра пак ще се завъртя в същия кръг ;)

казано от Sunny S. на 06.02.15, 09:22:

Затова послушно ще си пия хапчетата, но ще вложа всичко от себе си да преборя причината за всичко това, защото в противен случай, като ги спра пак ще се завъртя в същия кръг ;)

И аз така разсъждавам, Sunny :* Всичко ще се оправи :) За съжаление забелязвам , че не само ти, аз, Теди , а и много хора имат проблеми с МЦ на всякаква възраст :(

06.02.15
10:05

казано от Наталия Николова на 06.02.15, 09:42:

казано от Sunny S. на 06.02.15, 09:22:

И аз така разсъждавам, Sunny :* Всичко ще се оправи :) За съжаление забелязвам , че не само ти, аз, Теди , а и много хора имат проблеми с МЦ на всякаква възраст :(

Така е, Нати. Причиняваме на собствените си тела невероятни поразии и дори не се усещаме понякога ... Аз лично се удивлявам колко малко знам за собственото си тяло! :( Откакто започнах да се занимавам с йогата, започнах да “усещам тялото си отвътре” и то не винаги ми се получава... По-често се усещам като страничен наблюдател/ зрител ... Съвременният начин на живот и изкривените представи за някои неща са ми притъпили инстинктите :(

06.02.15
10:16

05.02.2015 четвъртък
Движение:
Тъй като трябваше да излезна рано за лекар, само:
05:30 - Поздрави А -5, Поздрави В - 3 и позите от стоеж.
Забелязвам, че като по план имам по-кратка практика, ми се получава много приятно и се концентрирам. Иначе се плаша …
Понякога си мисля, че врачка да бях, нямаше да мисля толкова в бъдещето, колкото го правя сега и с всичко.

Храна и други:
ॐ 05:30 - Сутрешно раздвижване
✽ добавки ✽ - 1 тб аминокиселини
⌚ 09:30 - папая* с канела* 
⌚ 10:30 - 11:00 - Крем от: кокосов крем*, ашваганда*, мака*, чага, рейши, какаови зърна*, пчелен прашец*, мед* и агар*
✽ 13:00 ✽ - Фемостон 1/1 (първата табл. от първата опаковка)
⌚ 14:00 - 2 бъркани яйца* + моркови*, броколи* и зехтин*
⌚ 17:30   няколко бразилски ореха*
✽ добавки ✽  1000 мг. крилово масло + вигантол
⌚ 18:00 - 20:00 - малкото останала салата фрезе*, зеле*, цвекло*, келп*, авокадо*, кокосово малсло*, извара*, чесън*, яб. оцет*, хим.роз.сол*
  - тиквени семки, слънчогледови семки
- кокосова вода* 

През деня 1 литър вода с МСМ

✍ Попрекалих с количеството зеле. Знам, че трябва да ми е по-малка порцийката, ама зор да я напълня цялата купа ;) Не за друго, но подуването ме държи и на сутринта и ми пречи на йогата. 
  ✍ Петък е! Животът бавно се завръща :)

07.02.15
09:19

06.02.2015 петък

Движение:
05:30 - Ащанга 1
1 час и 25 мин.
Бях на косъм да се откажа преди да съм започнала. Беше ми още криво от зелето, а и ми беше криво по принцип. Но се взех в ръце и стана приятна практика :)

Храна и други:
ॐ 05:30 - Йога
✽ добавки ✽ - 1 тб аминокиселини; МСМ с ч.л. каму каму*
⌚ 10:00 - ябълка* с канела* 
⌚ 11:00 - 11:30 - Крем от: кашу*, малко кокосов крем*, ашваганда*, мака*, чага, рейши, какаови зърна*, пчелен прашец*, мед* и агар*, поръсен с кокосови стърготони*
✽ 13:00 ✽ - Фемостон 2/1
⌚ 15:00 - 2 бъркани яйца* + моркови*, броколи* и зехтин*
И хубаво тръгнах аз на гости след работа, но времето ме поуплаши и започна приключението “да се прибереш вкъщи”... Голям съм заек! И ето го ключът от бараката - като съм под напрежение драпам към спасителния пояс “храна” (и си правя мой естествен пояс, но това е друг въпрос :D ). Докато слаломирах измежду закъсалите коли и се опитвах да избегна няколкото, които държаха да ме ударят и на всичкото отгоре бях с отворени прозорци, че нещо вентилацията се прецака временно, аз си мислех предимно какво ще ям ... И като се забих в сериозно задръстване се сетих, че имам бразилски орехи в чантата :) Какво щастие само...
⌚    бразилски орехи*
⌚ 19:30 - 21:30 - кисело мляко*, извара* с куркума*, черен пипер и хим.роз.сол*
  - тиквени семки, слънчогледови семки (колкото поеме и малко отгоре за всеки случай :( )
- сусамов тахан (да съм сигурна, че добре съм се натъпкала и няма да умра от глад :D )
- кокосова вода* 

✍ Така.... Това горе беше леко лирично отклонение, но трябваше да си споделя мъките (за последно, надявам се ;) ). 
  cocobutt ми даде много хубави съвети как да се справя с емоционалните ми нестабилности. И започвам с това да си описвам положителните емоции, защото всъщност като се замисля страшно много дълбая в негативните и се дърпам назад ... 

Позитивното за деня:
  ✍Цял ден ми беше приятно като си помислех, че ми предстои среща с хубави хора след работа (това, че не стана е друг въпрос и няма да го засягам тук ;) ) 
  ✍Успях да направя малки стъпки в разучаването на техника в един нов проект
  ✍В задръстването имах време да се обадя на брат ми и да се посмеем на разни глупости :)

07.02.15
17:07

Ние си чакаме, тя поканата е перманентна:) Иначе и аз бях в първото си задръстване като теб, 70 минути Армеец-Съборна, 50 Съборна-Лозенец:)
p.s. А и ще има възможността да донесеш малко домашна ракийка тази седмица:)€€

07.02.15
18:33

казано от slavko на 07.02.15, 17:07:

Ние си чакаме, тя поканата е перманентна:) Иначе и аз бях в първото си задръстване като теб, 70 минути Армеец-Съборна, 50 Съборна-Лозенец:)

Голям кошмар беше... Ама като ни изненадва тоя сняг през февруари ... ;)

p.s. А и ще има възможността да донесеш малко домашна ракийка тази седмица:)€€

Имаме сделка! :)

08.02.15
06:36

07.02.2015 събота

Движение:
06:45 - Ащанга 1
1 час и 25 мин.
Като поразвържа въжетата, които ми стягат мозъка и се получава приятно :)

Храна и други:
ॐ 05:30 - Йога
✽ добавки ✽ - 1 тб аминокиселини; МСМ с ч.л. каму каму*
⌚ 10:20 - папая* с канела* 
⌚ 11:00 - сусамов тахан, ашваганда*, мака*, чага, рейши, какаови зърна*, пчелен прашец*, мед*
✽ 13:00 ✽ - Фемостон 3/1
⌚ 13:30 - 2 бъркани яйца* + броколи*, авокадо* и кокосово масло*
И после започнаха да не ми се получават рисунките, а аз да мисля как само този ден ми е достатъчно свободен да се занимавам с тях, натрупах си доста напрежение и самообвинения и деня продължи с:
⌚ до 19:00 - салата: зеле*, авокадо*, извара*, чесън*, кокосово масло*, келп*, куркума*, черен пипер и хим.роз.сол*
- извара* и кисело мляко*
  - МНОГО тиквени семки
- слънчогледови семки
- кокосова вода* 

Позитивното за деня:
  ✍ Най - хубавото беше по-освободеното ми съзнание по време на сутрешната практика! :)
  ✍ Започнах рисунка, която одавна искам да направя.
  ✍Цял ден си бях вкъщи без никой да ме притеснява.
  ✍Това също смятам, че е позитивно: Разбрах, че настроението и отношението ми не са нещо перманентно и с някои промени мога да ги “излекувам” ;)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1