Хронично гадене

01.07.13
06:03

Въпросния симптом продължава няколко месеца.Изразява се в постоянно,наистина постоянно гадене(което дори не беше чак толкова лошо,първоначално,и дори аз си мислих че просто съм претренирал или нещо от сорта) и еднократно на месец,месец и половина повръщане.Втория път като се случи да повърна отидох на лекар,съвета беше да намаля храненето,тренировките за поне месец,предписаха ми и хранителни ензими и до там.Само че,месец по-късно отново повърнах и реално нямаше подобрение.След което отново на лекар,отново лекарства този път доста по-скъпи от предния път  и идваме до днешна дата - от 7 дена трудно слагам нещо в устата без да го изкарам след половин час,свалил съм 8 кг за тези дни от невъзможността да се храня и незнам какво да правя.Някой да е минавал през подобно нещо,да си има на идея на какво може да се дължи или да каже някакъв доктор в Бургас при който да ида?Няма нищо по-специално в храненето ми,хранителни добавки не съм барал от около година,за стероиди да не говорим.Излиза че без причина организма ми отказва.И малоумните доктори не спряха да приписват всеки по-труден за изолиране проблем на фитнеса.

01.07.13
12:02

Degan пробвал ли си?

01.07.13
14:00

Изглежда като Cyclic Vomiting Syndrome. Пробвай с натриев цитрат (ако нямаш под ръка, когато ти прилошее пии един спрайт). Спри студените напитки и алкохола за известно време.

01.07.13
14:03

01.07.13
14:53

Кажи, че са те посъветвали да си направиш изследвания за езофагеален мотилитет (24 часова pH метрия, манометрия). Това е златният стандарт за поставяне на диагноза на посочените от другите потребители най-вероятни болести. Не бива да се изключват и гастрит, язва, инфекция с Helicobacter Pylori, защото не са редки.

И аз съм от Бургас, но за съжаление познавам много малко специалисти там, понеже уча в София. Надявам се, че в МБАЛ са отзивчиви в отделението и ще могат да ти се направят всички необходими изследвания. 8кг не е малко, затова е добре вече да се обърнеш към стационар, поне за доуточняване. Има много лекарства, които могат да ти бъдат изписани, но на сляпо винаги ме е дразнело да се изписват неща, не че е изключено да се оправиш и с някое хапче или хомеопатия. По-добре да си знаеш какво ти има, отколкото цял живот да се чудиш защо ти минава от еди си кое хапче. Поне аз така бих направил.

Не забравяй да се храниш рационално, правилно, бавно, на нормални порции, без вредни навици, без да си лягаш на много пълен стомах . Тук е момента да вметнем и как едно циклично хранене може да ти направи подобни оплаквания.

02.07.13
14:26

Пълна кръвна картина,ехограф и скенер,като последното си го платих - 150 лева и т’ва за да ми кажат че не знаят какво ми има.Вчера ходих отново да искам направление за гастроентеролог и сега от там идвам - с 2 думи не съм за подобен специалист,но за да бил сигурен ми пусна за утре някакво планирано изследване - ям няква каша преди него,на гладно и пак щели да ме гледат.Не знам вече и аз какво да си мисля,а ми писна да обикалям по лекари и да не мога да се храня нормално.

ПС
Ако някой го вълнува до какво заключение стигнаха докторите след доста изследвания - каскаден стомах,с възпаление на тънките черва.Трети ден пия лекарствата и подобрението е невероятно.Та ако някой му се случи да има нужда от добър гастро-ентеролог в Бургас,да избягва клиниката на Маджуров ( лекарката там - Павлова,ме прати на невролог) и старата клиника в Меден Рудник ( не Черноморски,а другата,лекаря там въобще не знаеше на кой свят се намира),д-р Йорданов е човека - работи само на частно,клиниката срещу х-л Космос.Човека погледна ехографията на стомаха и скенера,пусна ми кръвно изследване за една конкретна бактерия(не си спомням името),изписа лекарства и сега съм почти като нов.

Мнението беше редактирано от balabanov на 10.07.13 17:33.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1