Дневникът на М.

Темата е заключена.

01.07.13
12:04

Здравейте :) Аз съм Мира, на 18 години, тежа 67 кг. и съм висока 173 см. Записах се на пилатес преди 3 месеца, главно, за да се стегна и да изгубя някой друг килограм, но установих, че съм в много по-лоша физическа форма, отколкото предполагах. Не бих казала, че е имало период в живота ми, когато не съм спортувала нещо, но определено не е било достатъчно активно. Най-сериозната ми грешка обаче е бил лошият хранителен режим, който не само, че е влияел зле на фигурата ми, но също и на здравето, на психиката ми. Промених целите си – не се стремя само към смъкване на килограми, старая се към здравословен живот, повече  движение и добра физическа подготовка. Искам всичко това в дългосрочен план, да се превърне в начин на живот за мен. Тайно си мечтая и за плочки на корема, но има време :D
Не знам колко мястото ми е тук, защото като гледам колко сериозни тренировки описват повечето от потребителите, направо ме хваща срам :D Срам, не срам, мисля, че този дневник ще ми помогне да следя развитието си и да се задържа в правия път :)

Цели:- изграждане на здравословен хранителен режим
- стягане и оформяне на тялото
- подобряване на физическат а сила и издръжливостта
-смъкване на излишните килограми и намаляване на подкожните мазнини в дългосрочен план

Тренировки:- 30 минути тичане всяка сутрин
- 20 минути упражнения за седалище, бедра и корем всяка сутрин
- Вторник, четвъртък и събота – пилатес с инструктор
- Понеделник, сряда, петък- различни тренировки от ютуб и дискове, в зависимост от деня

Мерки:- Ще ги добавя съвсем скоро

01.07.13
12:21

30.06.2013- неделя
Закуска:чаша топла вода с лимон, купичка мюсли с кисело мляко
Междинно хранене: 10 лешника, 10 бадема, банан
Обяд: пълнозърнест wrap (не намирам подходяща дума на български?) с Philadelphia,  свински гърди, кашкавал и един домат
Междинно хранене: един сладолед
Вечеря: една печена пастърва, малко запечени картофи, диня
Междинно хранене: две оризови житенки, 5 бадема, 5 лешника, чаша чай с мед
Тренировка: 30 минути тичане, 60 клякания, 60 кормни преси (20 оикновени, 20 с вдигане на крака, 20 странични), няколко упражнения от пилатес за бедра и странична мускулатура

Мнението беше редактирано от blueberryyy на 01.07.13 12:22.

02.07.13
11:25

01.07.2013 - понеделник
Закуска: чаша топла вода с лимон, купичка мюсли с кисело мляко
Обяд: малка порция прясно зеле, салата с домати и моцарела, диня
Междинно хранене: един сладолед, праскова
Вечеря: малка порция прясно зеле, салата с домати и моцарела, диня
Тренировка: 30 мин. тичане, 60 клякания, 60 коремни преси, 5 км. ходене, 10 мин. упражнения за седалище, 10 мин. упражнения за коремна мускулатура
Докато разхождах кучето си в парка стъпих на криво в една счупена плочка и глезенът ми се поду, така че утре май ще пропусна тичането...

03.07.13
19:43

02.07.2013 - вторник
Закуска: едно варено яйце, един домат, половин авокадо, две парченца кашкавал, две парченца свински гърди
Междинно хранене: едно фрапе
Обяд: пълнозърнест wrap с свински гърди, кашкавал и домат, диня
Междинно хранене: две праскови, две кайсии
Вечеря: порция прясно зеле, салата с домат, краставица, чушка, половин авокадо, едно сварено яйце
Междинно хранене: 3 моркова, 5 лешнка, 5 бадема, 2 оризови житенки
Тренировка: 1 час пилатес с инструктор

05.07.13
09:56

03.07.2013
Закуска: чмаша топла вода с лимон, купичка мюсли с кисело мляко
Междинно хранене: банан
Обяд: салата с един домат, краставица, чушка, половин авокадо
Междинно хранене: диня
Вечеря: салата с домат и моцарела, пилешко на скара

07.07.13
09:51

здравей и от мен :) като цяло се храниш разнообразно, но може да наблегнеш на малко повечко протеин-сирене, кашкавал, повече яйца-спокойно може 4-5 яйца на ядене да си хапнеш-ако са бъркани и без мазнина няма да ги усетиш катом количество-повечко ядки-5 бадема не са никак много :)
Давай си почивка между дните с тичане-мисля си, че ще е добре да редуваш дните с интензивните и дните със спокойните тренировки. Не искаш ли да включиш упражнения за горната част на тялото-рамо/ръце/гръб? Едва ли ще направиш някакви забележими мускули, но ще се чувстваш стегната и тонизирана и от кръста нагоре, а и тялото ще има баланс-здрави крака и дупе, а пък мекички ръце и отпуснати рамене не е много балансирано.
Доста си тежка за този ръст. по добре качи снимка -с скрито/ замазано лице ако те притеснява-за да имат тук хората представа как изглеждаш и кои са ти слабите места, за да ти дадат съвети.Никой тук не е врачка за да знае как изглеждат тези кг или как ти се отразяват тренировките.
Поздравявам те че си започнала да е грижиш за тялото си със спорт-успех :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1