Хранителни добавки и проблеми с кръвното

01.07.13
15:06

Интересува ме кои хранителни добавките (като Л-карнитин) влияят на пулса и кръвното. По конкретно се интересувам дали фет бърнарите, протаина и аминокиселините влияят по някакъв начин. И дали и възможна комбинация от трите, за изчистване, при положение, че не ходя на фитнес (само тичане и набирания)?

01.07.13
15:59

Не си посочил дали проблема ти е свързан с високо или  ниско кръвно налягане. Фетбърнърите вдигат пулса и кръвното налягане. Протеина и аминокиселините не биха ти повлияли.

01.07.13
16:03

Високо кръвно и ускорен пулс. А има ли добавки за изгаряне на мазнини, които да не влияят на кръвното и пулса? За Л-карнитина също знам, че вдига пулса :(

01.07.13
16:14

Не бих си позволил да коментирам нещо за което не съм сигурен, но аз те съветвам да се ориентираш повече към някой хранителен режим за отслабване, като можеш да го подпомогнеш с протеин или аминокиселини. :) И повече спорт. Бих те посъветвал да си вземеш омега-3 мастни киселини и да се поразровиш кои храни благоприятстват и указват положително влияние при високо кръвно налягане :)

Мнението беше редактирано от LOSER_X на 01.07.13 16:16.

ЖЧ

01.07.13
16:46

На кръвното влияят главно стимулантите. А във фет бърнарите (в повечето от тях) има доста стимуланти.

01.07.13
17:58

В другата тема те попитах, каква е причината да вдигаш кръвното? Ако знаеш каква е причината, може да я споделиш, вместо да задаваш риторични въпроси, предвид че тук не знам да има врачки. Ако ти е на хормонална основа, не можеш да пиеш фет бърнери и препарати от този тип, защото някои от тях съдържат съставки модулиращи определени хормони, стимуланти също не може да пиеш, защото те влияят на динамиката на адреналина. Ако пък кръвното ти се дължи на проблеми с бъбреците, тогава би трябвало да знаеш че и протеина отпада, предвид че затормозява тяхната работа. И в крайна сметка, добавките не са панацея, та си се хванал за тях. Това което можеш да постигнеш с тях, може и без тях. Въпрос на желание, мотивация, и т.н.

01.07.13
18:42

казано от Железен Човек на 01.07.13, 16:46:

На кръвното влияят главно стимулантите. А във фет бърнарите (в повечето от тях) има доста стимуланти.

Карнитина не се класифицира , като стимулант. Не влияе на кръвното налягане.

02.07.13
09:08

Причина няма остановена. Лекарите твърдят, че е наследствено или на психическа основа. И майка ми и баща ми са с високо кръвно. Хормоните и бъбреците са изследвани нямам отклонения.

02.07.13
13:17

На 16 години започнах да вдигам кръвно, 140/80. Започна се едно търчене по доктори в крайна сметка ме изкараха, че трябва да пия хапчета за високо кръвно налягане. Накрая отидох при един кардиолог който никога няма да забравя, Захари Гълабов, прегледа при него беше в порядъка на 100 лева, като ме видя на вратата с майка ми си помисли, че зарди нея отиваме, като разбра, че е за мен, не ми взе дори пари. Направи ми пълни изследвания, удари ми един зад врата и каза на майка ми ако заведете това момче още веднъж на доктор аз ще ви набия. Ако си на възраст близка до моята, те съветвам да спреш да си мериш кръвното и да се отдадеш на спорт, не мисли за това, на мен понякога ми става лошо и усещам, че го вдигам, но просто това е нормално. Спрях да хода на доктори от 4 години (кардиолози) не казвам, че е правилно, но аз се чувствам по добре, взимам какви ли не добавки и знаеш ли, чувствам се перфектно. Ако бях послушал докторите трябваше да пия хапчета за хипертоници и да се чувствам болен.  Понякога психиката ти като си втълпиш, че си с високо кръвно, почваш да го вдигаш, аз го вдигаш още в момента който слагам апарата. Успокой се, смей се повече, изобщо не мисли за кръвно, пулс. Аз бях стигнал до там, че си следях пулса от притеснение. Вдигал кръвното до 160-100. Сега изобщо не знам колко е, но съм по здрав психически и физически от тогава. :) Успех и само да ти кажа, че и майка ми и баща ми са с високо кръвно, но в моя случай те го вдигат от холестерол и ниска физическа активност.

02.07.13
13:47

Еми аз пък не съм ходил в казармата заради кръвното. Мойто беше 220/110, и се оказа че си е чисто самовнушение, и разбира се липса на двигателна активност и правилно хранене. Сега вече толкова години след това, кръвното ми е като на момченце :) И това се дължи изцяло на тренировките, и най-вече на кардиото което правя. Колело, тичане на стадиона - когато не вдигам в залата. Просто сърдечно-съдовата ми система не е била подготвена добре, и затова се е получавало така. Сега вече всичко е ок! Затова ти дадох съвет, оправи си тренировките - защото ти може и да тренираш, но реално да няма никакъв ефект от тях. Най-добрия вариант е да си намериш фитнес треньор - човек сериозен и с опит, който да ти дава насоки, щото така от форума всеки дава съвети, но реално на теб ти трябва индивидуален подход, поне на първо време. И разбира се храната трябва да оправиш, щом имаш пача, значи нещо не е наред в храненето. Едва когато сърдечно-съдовата ти система образно казано “заякне” и стигнеш до момента с нужда от енергия, тогава може да вземеш добавки. Но дотогава имаш път да извървиш, поне така мисля аз.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1