12.07.13
20:19
Здравейте,въпросът ми за днес е броите ли калории и какво става ако не броим.Примерно аз всеки ден се храня с качествена,полезна и здравословна храна,през 2,3 часа и със сигурност съм в калориен излишък,но пречи ли ако не броя калории примерно днес съм приел 3100,утре-3500 и т.н. и в двата случая съм в калориен излишък,но в крайна сметка какво се получава ако се храня по същия начин и за напред,без да броя въглехидрати,мазнини и т.н.
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 13.07.13 09:47.
NOW Foods Magnesium citrate
Магнезиев цитрат
NOW Foods Omega 3
Омега 3 мастни киселини
Pure Nutrition Power Flex
Комплексна формула за стави и хрущяли
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Още предложения от BB-Shop
Ако качваш според мен няма много смисъл от броене. Може да си направиш сметките 1 път и т’ва е яж качествено
Броенето на калориите не прави храната по-малко калорична или повече. Ако знаеш колко да се храниш не пречи, че не ги броиш.
Между другото не знам как ги броиш тези калории, но ако искаш да го правиш и го правиш ръчно може да се улесниш, в интернет има достатъчно калорийни калкулатори, които могат да свършат работата вместо теб.
12.07.13
20:26
Не, никога.
Да,ясно ми е,че като броя храната не става по-малко или повече калорична,просто като чета,а и даже познавам хора които всяко ядене им е изчислено като обем и т.н. докато аз ям много,но не броя нищо.
Ами все още не знам от тази седмица почнах нова програма в фитнеса и така взех да се храня по стабилно и за сега не знам,а и като цяло си контузих рамото докато играхме футбол и пропуснах 2 тренировки в залата,все още е рано за резултати.Просто питам да знам колко е правилно и колко не,защото не мога да броя калории всеки ден.
В началото ако си броил няма как после да не добиеш някаква сравнително точна представа за калориите, които изяждаш в зависимост от количествата на храната ти, стига да не е супер хаотична всеки път. Иначе в излишък ако хапваш доста въглени без доста тренировки, ще мазнееш повече, отколкото на някоя нисковъглехидратна диета.
12.07.13
20:43
Няма правилно и неправилно,трябва да видиш кое работи най-добре за теб.Аз ям по 7000 калории на ден и не качвам,ти може и с 2000 да качваш.Това не е математика да кажеш дали е правилно или не...гледай да ядеш повече месо и мазнини(масло,зехтин,маслини,сметана,сурови ядки) и не следи всеки ден до последната калория,освен ако няма да ходиш на Мр. Олимпия.
Аз лично никога не съм си броял калориите, въглехидратите, мазнините или каквото й да е било. Всичко си ми е по усет.
По едно време свалях килограми (това ми бяха целите) и пак не си броях нищо, нито и гладувах.
Експериментирай си, виж кое ти влияе и кое не, ти най- добре познаваш тялото си. Има хора които по цял ден си изчисляват нещата, и все си седят същите.
Аз като цяло като чистя не ми трябва да броя калориите.Просто си правя калориен дефицит и си разделям определено количество калории от протеин,въгл. и мазнини.И знам колко да приемам като цяло да държа до 2000 калории.Но като цяло може да се каже,че ги броя :)
13.07.13
10:44
За човек който иска да чисти, а не да качва и няма изградени навици (тоест новак като мен) е важно всяка калория да бъде отчетена. Тъ...аз си ги броя за по-сигурно. :)
13.07.13
11:13
Когато разберем, че здравето и добрата спортна форма не са счетоводство, идва моментът, в който наистина успяваме да ги постигнем.
Мнението беше редактирано от Димитър Михайлов на 13.07.13 11:16.
13.07.13
12:24
казано от Димитър Михайлов на 13.07.13, 11:13:
Когато разберем, че здравето и добрата спортна форма не са счетоводство, идва моментът, в който наистина успяваме да ги постигнем.
Това означава ли, че аз като “счетоводител” наистина няма да успея да го постигна?
Броенето на калорийки изобщо не трябва да е основата на т.нар. ти здравословен режим, нов живот и т.н., защото само по себе си не означава нищо. По-добре продължавай да дълбаеш и да се образоваш за това как влияят различните храни и навици върху здравето и формата ти, за да се доближаваш все повече до желаните резултати
13.07.13
13:38
Здравейте,въпросът ми за днес е броите ли калории
Да броя ги.
какво става ако не броим
Нищо. Разчиташ на огедалото, сантиметъра, кантара, калипера или там каквото използваш за да разбереш, че прогресираш.
със сигурност съм в калориен излишък,но пречи ли ако не броя калории примерно днес съм приел 3100,утре-3500 и т.н. и в двата случая съм в калориен излишък,но в крайна сметка какво се получава ако се храня по същия начин и за напред,без да броя въглехидрати,мазнини и т.н
Ако си сигурен, че си в излишък и най-вече ако си сигурен, че повечето от това, което ще качиш е мускул, а не мазнина, не ги брой.
13.07.13
15:36
казано от Цветелина Ву на 13.07.13, 12:24:
Това означава ли, че аз като “счетоводител” наистина няма да успея да го постигна?
Цветелина, в контекста на по-горния ти пост, да, добре е да се броят калории, ако имаш нужда от набиране на ритъм и дисциплина в храненето. А и просто да разбереш колко от дадена храна са 100 г.
По-генерално погледнато ще споделя мнение, което е по-добре написано в тази статия. В дългосрочен план не смятам стриктното следене на грамажи за какъвто и да е позитив.
казано от Intolerante на 12.07.13, 20:43:
Няма правилно и неправилно,трябва да видиш кое работи най-добре за теб.Аз ям по 7000 калории на ден и не качвам,ти може и с 2000 да качваш.Това не е математика да кажеш дали е правилно или не...гледай да ядеш повече месо и мазнини(масло,зехтин,маслини,сметана,сурови ядки) и не следи всеки ден до последната калория,освен ако няма да ходиш на Мр. Олимпия.
Да добре, че да ядеш по 7000 ккал на ден. Тук някои хора много почнаха да се изхвърлят с тези ккал.
13.07.13
18:47
Аз лично не ги броя, важно е правилното хранене и постоянството най-вече :)
13.07.13
20:42
Без наличието на програмката, която ползвам, не бих ги броил.Сега ги броя, по-точно програмата брои калории, въг., бел. и маз. . Аз само въвеждам какво и колко съм изял. Иначе не бих се захванал да ги смятам.
13.07.13
20:44
казано от Димитър Михайлов на 13.07.13, 15:36:
казано от Цветелина Ву на 13.07.13, 12:24:
Цветелина, в контекста на по-горния ти пост, да, добре е да се броят калории, ако имаш нужда от набиране на ритъм и дисциплина в храненето. А и просто да разбереш колко от дадена храна са 100 г.
По-генерално погледнато ще споделя мнение, което е по-добре написано в тази статия. В дългосрочен план не смятам стриктното следене на грамажи за какъвто и да е позитив.
Много добра статия! Но тя е за хора с поне малко опит и знания в здравословното хранене, аз още набирам “стаж” :) Дано и автора на темата я прочете. :)
Защо се самозаклейми така, щом четеш по някоя и друга статия, значи придобиваш знания и стаж
Едно време хората да не са пиели протеини и да не са брояли калории,но са имали супер тела я по-сериозно,само плажните герои и бодибилдърите броят калории :D
Мерси за всички отговори просто питах защото се омазнявам адски лесно,знам че при качване на килограми това е неизбежно,но все пак моето май е повече от нормалното,а и не си знам типът тяло и като всеки начинаещ имах въпроси.Мерси и отново.
14.07.13
00:09
казано от Intolerante на 12.07.13, 20:43:
и не следи всеки ден до последната калория,освен ако няма да ходиш на Мр. Олимпия.
Броя ги. Мисля да ходя тази година.. обаче да я гледам.
Хаха,сериозно, следя ги до последната - да. Но целта ми го налага. А и ми харесва вече да знам как тялото ми реагира на различни калории (дори в тесни граници).
Мнението беше редактирано от lordinario на 14.07.13 00:10.
А ти какво ми се включваш да ми говориш врели-некипели и да ми обясняваш как е нямало как да ям 7000 калории на ден ? Нормален ли си? Все едно е най-невъзможното нещо да ядеш по 7000 калории на ден....И било невъзможно да не качваш...хахах, ти си ебати тоталния идиот.Организми и метаболизми има всякакви,а пак ти казвам,че не ме познаваш и не знаеш какъв метаболизъм имам,за да правиш такива заключения..И какво ми подскачаш като ощипана госпожица? Включваш се от нищото и ми обясняваш как не съм бил ял по 7000 калории,а си измислям...чуваш ли се изобщо какво говориш ?
Казах ти го, ще ти кажа пак.Вземи се успокой малко, а не да се държиш като някой недорасъл лигльо какъвто гледам всъщност си.Щото никой не ти е длъжен да ти търпи изказванията и т.н.
Второ, това е форум.Всеки може да си казва мнението и т.н. изобщо не съм длъжен да се съобразявам с теб.Казах ти, че не е възможно да приемаш по 7000ккал на ден и да не качваш, което като гледам май пак не си разбрал.И ако не ти харесва или не си съгласен с мнението ми, никой не те пита и не те кара да си съгласен, единственото нещо, което се изисква е да се държиш нормално като зрял човек, а не да ми се правиш на детенце и както ти каза на “ощипана госпожица”
15.07.13
22:23
Абе всъщност и аз изобщо не знам за какво ти отговарям...личи си,че си доста далеч от тези неща.
Само да се опитам да ти обясня - в това всичкото има и голямо значение как тренираш,а ти си нямаш никаква идея как тренирам аз,но пак правиш някакви генерални заключения.За това си позволявам да употребявам такива епитети.Виж,ако ме познаваш и знаеш,че не тренирам,а всъщност се излежавам цял ден в нас и ям по 7к калории тогава може и да кажеш,че е ТРУДНО да не качвам,но в никакъв случай не и невъзможно...но ти изобщо не знаеш каква физическа активност имам аз,колко калории горя и т.н и пак ми се обясняваш...Отвори дневника на The Reem примерно и погледни как яде и как тренира - само ще ти кажа,че приема над 7000 калории в повечето дни(невъзможно,да,истинско чудо) и се опитай да завършиш една от неговите тренировки - тогава може и да ме разбереш.
И изобщо нямам намерение да ти пиша повече,защото от 10 реда се уверих какъв “капацитет” си,но знам,че последната дума трябва да е твоя ,така че си пиши каквото искаш...
Боре, нали се сещаш, че ако работи нещо изнурително, например миньор, както и ако се подлага на зверски тренировки редовно, не е задължително да успява да свръхвъзстанови и да качва. Като хвърлих поглед в дневника му, пича е описал много спортни дейности, които обича да върши, както и чести и понякога (или редовно нз) двуразови тренировки, тичане и т.н., така че няма нищо чудно в цялата работа.
Абе да ти кажа нямам желание дори да отговарям, но просто ми е интересно (любопитен съм) какви са ти толкова тренировките, че да изразходваш 7000ккал за да не качваш.И говорим за 7000ккал на ден всеки ден без да качваш, а не просто да приемаш 7000ккал в което няма нищо трудно
П.С. не знам дали има причина да се опитваш да изместиш вниманието върху друг, след като в момента говорим за твоя случай.
казано от Борето на 15.07.13, 22:33:
Ти това не си ли го чел? Или хората ей така се напъват да правят интервюта и да пишат статии за тоя дето духа...
http://www.bb-team.org/articles/4612_interviyu-s-martin-mitrencev-intolerante
15.07.13
22:56
Марто, да се обясняваш с Борето е causa perduta ;) Пък и явно не си ял шамари, за да може да си говориш с него :D
казано от Херцог Трън на 15.07.13, 22:56:
Марто, да се обясняваш с Борето е causa perduta ;) Пък и явно не си ял шамари, за да може да си говориш с него :D
Абе интересно ми е мнението ви тогава след като сте толкова задружни и съгласни по този въпрос.Ама нещо не мисля, че всъщност сте толкова сигурни в това, за което говорите колкото по-скоро се опитвате да изглежда.
Значи тук вие всички приемате по минимум 7000 ккал всеки ден и в нормални дни а в ненормални направо изяждате цяла крава и две овчици заедно с нея.И понеже имате ебати метаболизма дето и супермен ще ви завиди ... даже какво ти супермен чък норис ще ви завиди за метаболизма.Ама не то като ударите една тренировка с две три изтласквания горите по 1000ккал на изтласкване :D
.... Аее че стаате смешни вече
15.07.13
23:18
Аз лично 7000 калории бих ги изял за един ден и ще питам за още :D Обаче, повечето ще са от бързи въглехидрати.Закуската ми на последното зареждане беше над 2000 калории, но това не мога да го ям всеки ден разбира се.Толкова сладко изядох, че се уплаших.Лошото при мене е, че от бързите въглехидрати съм все гладен.
Иначе от 7000калории аз лично ще кача доста.Ще стигна примерно някакви килограми и там си оставам.
16.07.13
09:49
Борето, ти си най-смешния.
Мнението беше редактирано от Георги Милев на 16.07.13 09:56.
16.07.13
10:44
казано от Борето на 15.07.13, 23:04:
Абе интересно ми е мнението ви тогава след като сте толкова задружни и съгласни по този въпрос.Ама нещо не мисля, че всъщност сте толкова сигурни в това, за което говорите колкото по-скоро се опитвате да изглежда.
Значи тук вие всички приемате по минимум 7000 ккал всеки ден и в нормални дни а в ненормални направо изяждате цяла крава и две овчици заедно с нея.И понеже имате ебати метаболизма дето и супермен ще ви завиди ... даже какво ти супермен чък норис ще ви завиди за метаболизма.Ама не то като ударите една тренировка с две три изтласквания горите по 1000ккал на изтласкване :D
.... Аее че стаате смешни вече
Всичко е индивидуално, аз и две крави да изям нищо няма да ми стане, но ако хапна парче торта, хляб или някакви макарони, корема така ми се подува и става троен.
В случая предполагам, че той тези 7000 калории ги казва образно, просто иска да покаже, че не ги брои и независимо от това дали ще изяде 3000 или 7000 на ден нищо няма да му стане, стига тези калории да са правилно съставени и от качествена храна.
Мнението беше редактирано от Petq Pavlova на 16.07.13 10:49.
казано от Petq Pavlova на 16.07.13, 10:44:
казано от Борето на 15.07.13, 23:04:
.... Аее че стаате смешни вечеВсичко е индивидуално, аз и две крави да изям нищо няма да ми стане, но ако хапна парче торта, хляб или някакви макарони, корема така ми се подува и става троен.
В случая предполагам, че той тези 7000 калории ги казва образно, просто иска да покаже, че не ги брои и независимо от това дали ще изяде 3000 или 7000 на ден нищо няма да му стане, стига тези калории да са правилно съставени и от качествена храна.
Само, че тук не говорим образно казано, а буквално 7000ккал всеки ден без да качва тегло.Тук говорим за конкретен случай, конкретен човек, конкретни 7000ккал и изявлението му е просто смешно нищо повече.
казано от Георги Милев на 16.07.13, 09:49:
Борето, ти си най-смешния.
Честно казано не знам какво да ти препоръчам щото гледам е тежък случай ... казваш, че аз съм смешен, а ти какъв трябва да си за да мислиш, че това момченце приема всеки ден тия вече прословути 7000ккал и не качва изобщо.Яко наивен бих казал
17.07.13
09:59
Тренирай и Ти като него и тогава говори дали може, дали не може. До тогава те искам тих!
казано от Георги Милев на 17.07.13, 09:59:
Тренирай и Ти като него и тогава говори дали може, дали не може. До тогава те искам тих!
Че какво тренира той? Това дето го описва ли? Че това много ли му викаш? То в момента аз имам по-висока активност от неговата. Пък да не говорим за метаболизма, че адски трудно задържам и нищо не ми се лепи.
Мнението беше редактирано от Борето на 17.07.13 12:17.
17.07.13
12:22
Няма хора във форума, трениращи повече от теб, Боре, признаваме те ...
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече