Възможно ли е от претоварване да не расте бицепсът?

16.07.13
19:19

Здравейте тренирам от около 5 месеца. Първоначално тренирах по 4 пути в седмицата но сега лятото започнах да тренирам и увеличих тренировките до 6 дни. Наи-много обичам да тренирам за бицепс и имам чуството че полагам наи-много усилия за да ми порасне този мускул. От 1 месец вече тренирам 6 пъти в седмицата и незнам дали това е полезно.Рядко имам мускулни трески но се напрягам доста във фитнеса.Въпросът ми е дали от толкова много упражнения които правя за бицепс някакси не му позволявам да расте?
Обичаини упражнения за бицепс:
загрявка с 10 или 12 кг дъмбели
крив лост с 20 кг тежести 4x10
прав лост прав със спускане от около 5 сек 3x10 (20 кг)
машина за бицепс 3x10 (20кг )
чукчета 3x10 (15кг)

Модерация: Моля, уважавайте българския език и пишете грамотно!

Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 16.07.13 21:30.

16.07.13
19:45

А да попитам аз,само бицепса ли не расте?

И между другото 5 месеца почти нищо не са,а ако не спиш достатъчно и не се храниш с храни богати на протеин ,са си направо нищо.

Мнението беше редактирано от El_tiggeraso на 16.07.13 19:45.

16.07.13
20:30

Малко и правописа ни куца , но хайде да върви...Четох наскоро някъде , че това е била тренировката на Арнолд , по време на подготовката му за Олимпия/те.Какви са тея 5 упражнения по 4 серии всяко бе , пич ? Това попринцип за гръб и крака (които са най-големите мускулни групи) е много , а ти за бицепс го правиш , и при това 6 дни в седмицата тренираш..Представям си за гръб и крака  колко серии правиш..ОТ ПРЕТРЕНИРАНЕ РАСТЕ САМО ВРЕМЕТО , КОЕТО ГУБИШ.

16.07.13
20:33

Като за начало намали тренировките на 3 , максимум 4. Също така , намали сериите , които правиш.Пример-за малки мускулни групи , като трицепс,бицепс,рамо,трапец,предмишница прави 4-5 серии максимум и една напомпваща.За големи мускулни групи , като гръб,крака и гърди може да правиш 8-10 серии. Опитай нещо такова и сподели след време как е.Иначе не е лошо да кажеш как се храниш.

Мнението беше редактирано от Пенев на 16.07.13 20:34.

16.07.13
21:40

казано от zdraffko shtangata на 16.07.13, 19:19:

От 1 месец вече тренирам 6 пъти в седмицата и незнам дали това е полезно.

6 пъти седмично ли тренираш бицепса?

16.07.13
22:34

не тези 3 дни тренирам
1 гърди и бицепс
2 трицепс и рамо
3 гръб и задно рамо а крака всеки ден отивам да тичам по 20 - 30 минутки
На ден се храня около 6 пъти като всяка сутрин преди да отида на фитнес си закусвам 150 грама овесени ядки с кисело мляко или мюсли с мляко.
После след фитнес нещо с месо
Салата 1 час по-късно.
Диня или пъпеш.
Черен хляб с кренвирш например 1 час преди тичане.
Вечеря ми е пак салата от домати.

16.07.13
22:39

Просто имам чувството че всички в други мускули има напредък а бицепса е един и същ.

16.07.13
23:27

Не се храниш 6 пъти. Доматите, динята и мюслито не са хранене. Реално се храниш (истински) веднъж на ден, затова и не качваш.
Отделно, че тренировката ти е претрупана, зле структурирана и доста обемна (за стажа ти) и от горе на всичко ходиш и да тичаш всеки ден.

17.07.13
11:56

Тогава защо като отида на кантара всеки ден преди тренировка съм качил около 200 грама?

Тези 200 g са всичко друго, но не и мускулатура в твоя случай...
Хайде де, това е една чаша вода...

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 17.07.13 13:34.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1