18.07.13
12:45
Здравейте,имам доста въпроси относно спортуването като цяло. Нова съм тук и в спортните начинания. Най-общо за себе си мога да кажа, че съм 172/60 кг,не се чувствам дебела и целта ми не е отслабване, а да потдържам тонус и стягане на тялото като цяло. Не съм спортувала активно,пробвах да бягам,обаче нямам никаква издръжливост, много бързо се уморявам и получавам болки от дясно под ребрата. Ръцете никога не съм ги тренирала, с лицеви опори не мога да започна. Обръщам се към форума,тъй като в интернет има милиони упражнения, но на мен ми трябва някаква програма за началото,за да мога да вляза в някъкъв ритъм.Не държа да е само фитнес. Надявам се да ми дадете някакви насоки. Благодаря предварително.
Тренировки на цялото тяло във фитнес зала с уреди за вкарване на някакъв мускулен тонус като за начало и раздвижване.
Трябва да се раздвижиш, по-нататък може и програма, с която да разделиш натоварването на различни части на тялото и така.
Но от това, което описваш най-приемливо ми се струва да минаваш по всички уреди, докато се ‘събудиш’.
18.07.13
15:32
Блага е права-маш нужда от встъпителна обща физичека подготовка. Да уточня само, че това не значи безцелно размотаване по уредите, без идея какво натоварваш. Въпреки, че става въпрос за леки тежести и обезопасени уреди, трябва да научиш правилно изпълнение-заедно с инструктор.
Примерно ги подреждаш гръб, гърди, крака ( големите мускулни групи), рамо, бицепс трицепс, корем (по-малките и слаби такива)- не се изсилвай с броя упражнения, 6-7 упражнения по 1-2 серии мисля че ще ти е достатъчен за начало. Всяка тренировка променяй уредите или упражненията с гирички-докато научиш кое как се изпълнява.
*Успех