Трико за клек в ежедневните тренировки

Здравейте приятели,

Отдавна се каня да пусна една такава тема, за да взема под внимание вашите препоръки и впечатления. От доста време се навивам да инвестирам в трико за клек, което супер много помага на силовите спортисти да подобрят постиженията си. Бих желал да чуя вашите мнения относно използването му в ежедневните тренировки и дали може да помогне в развитието на краката и седалището или просто ще свикна с него и съответно постоянно ще искам да го използвам като клякам?  Има ли някаква съществена разлика в техниката на изпълнение на клека със и без трико? Със сигурност не очаквам нещо кой знае какво от такова приспособление, но колкото повече килограми на лоста, толкова по-добре, както се казва. Надявам се темата да помогне и на други ентусиасти да подобрят постиженията си при клякането с щанга. :)

Поздрави!

20.07.13
16:09

Честно казано, ако не целиш някаква подготовка за трибойски състезания, ми се струва излишно.

20.07.13
19:39

И аз мисля, че трикото ще помогне основно механично, позволявайки ти да вигнеш по-голяма тежест, но не и изцяло със свои усилия, което ако не си на състезание или наистина не държиш да вдигнеш точно толкова кила този път, би било излишно

22.07.13
17:01

като близък наблюдател на трибойска подготовка, не мисля,че има някакъв смисъл от трико за клек извън състезание.
Самата му употреба е голямо предизвикателство-има си различна техника, и се изисква да вложиш време в целенасочена подготовка, за да извлечеш оптималното от него. Друг е въпросът, че трябва да си го подбереш по мярка, а най-добре да е шито по поръчка, както и ще е добре да имаш асистент, който да ти помага с обличането.
Както каза Желязото, чисто механично ще увеличиш теглото на щангата-един вид трикото играе ролята на екзоскелет, който се “прегъва” при клякане под натиска на щангата и те изправя нагоре, но не повишава мускулната сила в краката. тренировките с трико трибойците ги включват определен период преди състезанието - моите познати понякога само 2-3 тренировки преди това. И се използва предимно за единични опити-няма как да правиш серия с трико. Самите килограми, на които ще успееш да клекнеш с него, ще са близки до максималните ти постижения.
да свикнеш с него няма как да се получи, най-малкото защото при едно отлично сработване с трикото-като професионалистите , би ти дало 70-80 и повече килограми над максималния ти опит.
това повишено тегло, повярвай ми, е за сметка и на коленните и тазобедрените ти стави.

Да, това ми беше идеята, дали е възможно да се правят серии с такова трико. Оставям настрана, че се облича доста трудно, но явно триката и стреч фланелките за лег са от една и съща бира - носят контузии при неопитност и нямат приложение в тренировката за любители. Благодаря ви за мненията! :)

31.07.13
10:58

ами те се правят от идентични материали
Както не може да правиш серии с фланелка за лег, същото  е и с трикото-действието им е идентично
Освен това към трикото ти трябват и професионални трибойски бинтове за коленете-без подкрепа на коленете при тази над-максимална тежест , е съвсем възможно да се извадят стави и да се строшат кости. Освен това термин”стреч фланелка” няма—май Любо лежанката го въведе, не помня-кзава се тениска/фланелка за вдигане от лег-най-малкото в нея няма нищо “стреч” и е твърда като пластмаса.

31.07.13
14:44

И аз мисля, че няма смисъл, ако няма да сташаш трибоец. Тренирай, си без трико, може едни бинтове да вземеш.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1