healthy&happy;

Темата е заключена.

20.07.13
21:36

Здравейте:) Казвам се Ани, на 16. Тежа 59кг и съм висока 170см. По-миналата зима (2011) след влизането в гимназията започнаха и угризенията относно теглото и въобще начина, по който изглеждам. Тогава успях да сваля около 6кг-варираше общо взето, но бавно се отпуснах и демотивирах, което е ясно до какво доведе. Да, искам да отслабна, защото се чувствам тежка и тромава. Но основната ми цел е да си подобря значително начина на хранене, не защото искам да съм слаба, а защото ми пука колко здрава съм.
Проблемът ми е, че вече тотално съм се изгубила из всичко това, все нещо не ми стига, за да мога да се отдам изцяло на идеята. През деня ям максимално здравословно и бам-вечер всичко “вредно” ми се дояжда и не мога да откажа. Мисля, че това ми е станало навик и се опитвам да се отуча от него.
Относно спорта- започнах да се занимавам с виняса йога, но съм съвсем начинаеща. От другата седмица подновявам power walking-а, защото имах малко проблеми с коленете. Понякога правя допълнителни упражнения вкъщи.
Знам, че не се храня както трябва, но именно затова съм тук. Също забравих да спомена, че започнах да изключвам от диетата си всякакви рафинирани продукти-бяла захар,брашно,хляб,ориз и т.н. Нещо важно- ОГРОМЕН фен съм на сладкото и особено на шоколада. Имам алергия към консерванти, затова месо ям рядко, защото трябва да е домашно или био-чисто, с една дума. Обичам да готвя и сега разучавам разни веган ястия и десерти без глутен, също веган.
Таа, мисля да споделям с какво се храня през деня, как тренирам и т.н. и се надявам, че волята ми ще стане по-силна и че ще успея да постигна това, което съм си наумила. :)

За днес:
закуска- диня, 3/4 банан, 100г цедено кисело мляко+шепа малини
обяд-  салата от задушен зелен фасул, киноа, зелена чушка
следобяд (тук просто започна “освинването” :D) -150г цедено кисело мляко с мед, 2 ябълки и малко по-късно шоколадови сладки
вечеря- салата от домати и краставици
Днес не съм тренирала нищо.

Това е:)

Темата беше редактирана от micawber на 20.07.13 22:10.

21.07.13
18:49

За днес
Храна:
закуска(11:30)-4 палачинки с цедено кисело мляко и мед; чай-зелен и джинджифил
обяд(16:30)-салата от червено зеле,морков,домат и кълнове от броколи, дресинг-зехтин и ябълков оцет + 1/2 замразен банан, който се оказа доста сполучлив заместител на сладоледа
Тренировка:
-15мин упражнения за корем
-упражнения за ръце (не знам точно колко време), правих 3 серии по 10
-5мин крака, нямах повече сили, а и коленните връзки започнаха леко да ме наболяват и реших, че няма смисъл да се пренатоварвам :/
За вечеря ще хапна сафрид на скара и картофи соте.
А за утре съм планирала да се пробвам да бягам. :)

Мнението беше редактирано от micawber на 21.07.13 18:52.

21.07.13
20:05

малък update: след тренировката трябваше да хапна нещо, все пак, затова: 2 нектарини+3с.л. любимото цедено кисело мляко

22.07.13
18:17

Храна:
закуска(към 11:30 беше отново)-трайфъл(цедено кисело мляко,овесени ядки,малини), две парчета пъпеш,1 круша, 1 нектарина
обяд(15:30)-няколко рибки сафрид от вчера,1 голям картоф на фурна, 1 домат
следобедна закуска(17:30)-1 ябълка, шоколадови сладки..
вечеря:таратор(кисело мляко 2%,краставици,копър,чиа семена)+2ръжени сухара

Тренирвока днес няма.

(на снимката може да се види как ми започват понеделниците хаха)

Мнението беше редактирано от micawber на 22.07.13 20:35.

23.07.13
16:33

Закуска: плодова салата(пъпеш,круша,ябълка,нектарина,малини)
Обяд(15:00): таратор (от вчерашния), 2 чушки с извара и яйца
Следобедна закуска(16:30): парче пъпеш,1 нектарина

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1