Super BCAA System на Trec Nutrition за момиче?

20.07.13
22:30

Здравейте! Аз съм момиче на 17 години. От скоро тренирам (5-6 месеца) и тъй като  сутрин тичам и по обяд съм в залата мои приятели ме посъветваха да пия аминокиселини (BCAA), за да се възстановявам по-бързо. Та днес си купих Super BCAA System на Trecnutrition, но има нещо което ме притеснява. Отзад на тях пише “Анаболик БЦАА систем”... Майка ми естествено си мисли,че пия анаболи и ся се е стресирала. Та от нейно име питам това не са анаболи, нали?

п.п въпросът ми може би е тъп, но не разбирам много от тея неща!

20.07.13
23:00

Краткият отговор е: НЕ, не пиеш “анаболи” или “анаболни стероиди” (това, което предполагам имаш предвид). Пиеш аминокиселини с разклонена верига. Сигурен съм, че ще има съфорумци, които ще ти обяснят подробно за разликите между двете. :)

20.07.13
23:23

Хората чуят ли добавки, веднага за анаболи си мислят... Пиеш аминокиселини, които нямат абсолютно нищо общо с хормонални препарати каквито са стероидите.

20.07.13
23:56

Намери си учебниците по биология от 8-9 клас и си припомни (пък и на родителите покажи) какво точно означава анаболизъм. В краен случай статии в Wikipedia също могат да свършат работа.

21.07.13
04:21

До колкото си спомням бяха катаболизъм и анаболизъм.При анаболизъма се синтезират веществата,а при катаболизъма се разграждат и се отделя енергия.Ако греша някой да ме поправи.

21.07.13
05:39

За мен това “Anabolic” в името на продукта, е чисто и просто производителки рекламен трик, с който да се хиперболизира ефекта на добавката. Иначе сама по себе си, не е нещо особено, но като цяло е хубаво да присъства с точните количества в режима ти.

Но все пак, ако искаш запознаеш родителите си с добавката, защото ми е добре познато консервативното отношение в тази насока, най добре им предложи да прочетат тази статия - http://www.bb-team.org/articles/4324_verizhno-razkloneni-aminokiselini-bpak-bcaa .. всичко е добре обяснено и научно защитено, така че предполагам няма да има проблеми :)

21.07.13
08:51

Мерси много!

21.07.13
09:43

Искам да Ви попитам...добре ли е през седмицата да си спазвам режима, а в неделя (свободен ден) да се натъпквам. За сега с този ми режим (вече 6-7 месеца) свалих 10 килограма и нямах проблеми, но от известно време се заковах на едни кила и не мърдам. Остават ми още 7 килограма до заветната цел и се чудя какво да правя. Пия fat burner,а знам че в комбинация с l-carnitine има по-бързи резултати.... и се чудя дали да се пробвам. Вие какво мислите?

29.07.13
15:49

Да, добра идея е, но само при положение, че имаш нули на въглехидратите през седмицата. Не знам какъв ти е режима, но пробвай въртене - 100гр - 200гр - 0гр - 100гр - 200гр - 0гр (това е по дни) и последния ден зареждаш с каквото ти се яде(сладолед, шоколад, пица, дюнер и т.н.). Друго нещо, което бих те посъветвал е да се отървеш от това мислене “сваляне на килограми”. Много е грешно и ти гарантирам, че килограмите, които си свалила до сега са поне 1/3 мускули, а не мазнини. Добре си се насочила към бцаа, но през деня трябва и да приемаш адекватни количества протеин, спрямо килограмите ти. Успех!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1