25.07.13
14:12
здравейте! нова съм във форума , но съм с доста въпроси
аз съм на 21 години,1.65 висока и тежа около 58 килограма...винаги съм спортувала от малка , но от 2 години уча в чужбина и не мога явно да се организирам добре, защото съм спр́яла всякакъв спорт, а преди ходих на плуване, баскетбол , зимата карах ски с нащте...никога не съм била дебела , но се виждам как съм направила паласки , не свалям бързо както преди , и изобщо не се харесвам. Иска ми се пак да съм стегната и не ме мързи да спортувам , днес бя́х да тичам, изкарах 15 минути и щях да припадна , но е нормално, след като съм загубила тренинг ...записах се и на фитнес,надявам се там да има резултат , ако разбира се съм редовна...Въпроса ми е можете ли да ми дадете съвет откъде да започна, с какви упражнения , за да не си стресирам тялото отначало? Бихте ли ми препоръчали хранителен режим ? Като цяло за кардио се качвам на колелото , бягането наистина не ми харесва , а пък и съм чувала, че от него още повече расте прасеца , а моя си е достатъчно голям
25.07.13
15:02
От продължително бягане не растат мускулите на краката, стават по издържливи.
Ами като за начало, почни да хапваш поне по 5 пъти на ден но лека храна, увеличи приема на вода доста, хапвай плодове и салати, но по възможност салатите да не са силно овкусени, защото все пак солта не е от най-полезните неща в по-големи количества :).
Ще кажеш ли нещо друго за себе си? Обичаш ли да похапваш джънк фууд, мазно/пържено, пиеш ли газирано и т.н. за да знаем какво точно да ти кажем да спреш.
25.07.13
15:28
здравей!
Първо искам да благодаря че писа обратно и прояви интерес към моя случай :) сладко не обичам , ям много рядко , по скоро се изкушавам с чипсове , но мога да ги спра тези неща. junk food не ми е толкова трудно да не ям . Проблема е че явно не знам как да си подредя програмата за ядене, защото ям нередовно , вода не се сещам да пия и като ида във фитнеса сякаш не знам откъде да започна. И другото което е , упражненията които правя ...има ли значение как ги подреждам , на мен основните зони където съм най зле са ми корема и бедрата...
Преди да получиш още стотина съвета за джънк-а, колата и НВ диета в комбинация с липотропни фетбърнъри и тн.....два въпроса:
- Какво искаш да постигнеш?
- За колко време?
:)
25.07.13
16:38
Като не се сещаш да пиеш вода,едно 3-литрово шише си напълни,да е до тебе и ще се сещаш да пиеш.
казано от Свободомил Затворов на 25.07.13, 16:38:
Като не се сещаш да пиеш вода,едно 3-литрово шише си напълни,да е до тебе и ще се сещаш да пиеш.
Дори и да си го залепиш с тиксо , понякога пак не се сещаш :D
Иначе до авторката - като за начало си постави малки цели , които да постигаш.Искаш да ти предложим идеи как да не стресираш тялото си , а ти в същото време казваш , че след тези 15 минути бягане си щяла да припаднеш-това е вид стрес за тялото.Започни от нулата и се изкачвай постепенно нагоре , защото така няма да стане.Примерно днес бягаш 5 минути-утре или след ден си поставяш за цел да бягаш с 20 секунди повече и така. Иначе увеличи протеина и намали въглехидрата , наред и с качествени тренировки и възстановяване ще стане.Успех.
Мнението беше редактирано от Пенев на 25.07.13 20:34.
27.07.13
16:08
Хей, привет!
Моето положение е почти същото като твоето откъм години и кг. Предполагам искаш да посвалиш няколко кг, да се стегнеш?
Откъм храната - подкрепям мненията по-горе, за да не се повтарям. Само за плодовете не съм съгласна, аз бих ограничила и тях.
За тренировки е важно как са подредени упражненията, да. За сваляне и чистене, аз лично, съм привърженик на кардиото. Може да пробваш и интервално.
Поздрави и успех! ^^