Здрасти вчера и днес бях из страната и затова не писах та днес и за двата дни.
вчера 26.02.2014 принципно трябваше да почивам но :
тренировка около 18 часа
тренировка 35 минути
5 кръга - лицеви с широко разположени длани х 10 , изхвърляне на пудовки 12 кг. х 10 ( с двете пудовки ) ,хвърляне на медицинска топка срещу стена х 10.
5 кръга - клек собствено тегло х 10 ,лицеви с краката на пейка и ръце върху нестабилна упора ( два дъмбела един върху друг) х 10 ,планк върху швейцарска топка х 30 сек.
5 кръга - мъртва тяга с пудовки от стъпало х 10 ,лицеви ръка върху ръка х 5 и гребане с пудовки х 10 ......за съжаление на третия кръг клекнах по рязко и ....съдрах гащетките :) и тренировката приключи :)
храна:
от сутринта до вечерта : няколко 6-8 кафета ,един банан ,едно кроасанче с масло от ОМВ ,два портокала и каде 2,5 литра вода
вечерта : една салата с моного неща вътре около 500 гр. , вратна пържола с картофки и една пърленка ,малка ракия и една биричка тъмно пиво прекрасно се вместиха в цялата схема
добавки : доза протеин
Резюме : тренировката много ми хареса бях обилно изпотен , много задъхан и пулса си го усещах в главата .....само да не ми се бяха скъсали гащите :)
Днес :
тренировка надвечер
време 30 минути
рамо , предмищнца
загрявка : военна преса 1 х 10 с лоста ,1 х 10 с 30 кг.
адаптация : военна преса 2 х 6 с 40 кг ,
военна преса 3 х 6 - 60,60,60 кг. - идеално ми беше
повдигане на дъмбели встрани - 2 х 6 - 15 ,15 кг. на дъмбел
повдигане на дъмбели встрани при наклон напред 2 х 6 - 15 ,15 кг. на дъмбел
сгъване за предмишници с щанга 2 х 6 35 ,35 кг.
сгъване за предмишници с дъмбели с обратен хват 2 х 6 12,5 кг.
храна :
от сутринта до вечерта : няколко кафета , кроасан с масло от ОМВ ,към обяд една кълцана наденичка от горно оряховска скара
вечеря : 4 пържоли котлети , салата микс с кълнове, рукола и няколко вида салати ( готов микс ) около 100 гр сьомга филе просто да го опитам, пакетче крема сирене и две парченца пушено сирене роса ,няколко филии царевичен хляб след малко ще сгъна едно кисело мляко с няколко бисквитки мюсли :)
хранителни добавки : две дози Controlled Labs Purple Wraath една преди тренировка и една веднага след тренировка ,протеин преди тренировка + бързи въглехидрати и един преди лягане ,магнезий и рибено масло, вода около 3 литра
Резюме : днес всичко си беше на мястото в смисъл нямах проблем с нито едно от упражненията , исках пресата да я направя с 60 кг ....направих я ,тренировката бърза ,стегната ....прекрасна и аз доволен :) за днес толкова :)
28.02.14
06:46
Защо се жалваш за гащите? Човек ако не си скъса гащите на трен. значи нищо не е тренирал. :v бахаха
казано от Тала-съм на 28.02.14, 06:46:
Защо се жалваш за гащите? Човек ако не си скъса гащите на трен. значи нищо не е тренирал. :v бахаха
Щото трябваше да спра .....а и си ги харесвах :)
Днес :
сутринта :
време 50 минути.
3 километра разходка в морската градина ......то по скоро си беше забавление 3 х 10 лицеви и 3 х 10 кофички на пейка
Тренировка надвечер :
време 35 мин.
гръб и трицепс
загряване - мъртва тяга 1 х 10 с 40 кг , 1х 10 с 50 кг.
адаптация 1 х 6 с 70 и 1 х 6 с 80 кг.
мъртва тяга 2 х 6 100 ,100 и 1 х 6 - 110 кг
мечка 2 х 6 - 60 ,60 кг
гребане ( чукчета ) с щанга 2 х 6 80 и 80 кг. (
трицепсово разгъване на горен скрипец ( скрипеца е зад гърбът) - 2 х 6 - 40 кг. и 40 кг.
лег с щанга с тесен хват 2 х 6 - 40 кг ,40 кг
Храна :
от сутринта до вечерта : портокал банан 4 кафета към 13 часа едно шкембе в гююрлата не се сдържах просто
вечеря : салата карфиол суров и брокули сурово с малко зехтин и лимон,две вратни пържоли , картофи сварени и после запечени на фусна с подправки ,3 филии царевичен хляб ,малко хайвер ,4 топени сирена ,маслини ....по късно едно кисело мляко с бисквитки.
хранителни добавки : две дози Controlled Labs Purple Wraath една преди тренировка и една веднага след тренировка ,протеин преди тренировка + бързи въглехидрати и един преди лягане ,магнезий и рибено масло, вода около 4 литра
Резюме :
Тягата прекрасна имах сила но няма да се пъна на 110 следващият път, ще я карам така за момента ,останалото както обикновено бързо и кратко . Днес ми се пиеше много вода аз толкова вода отдавна не бях пил много отдавна.Ще взема в неделя да се измеря и да се претегля за да знам какво се случва и с хранителният режим и с тренировките :) за сега е това лека и спокойна вечер желая.
казано от Мавро на 28.02.14, 18:38:
3 километра разходка в морската градина ....
към 13 часа едно шкембе в гююрлата не се сдържах просто
Да не си от Варна ( чела съм ти дневника, но не помня да си споменавал ) ?
Тая гюрла много вървежна, (а шкембето още повече), особено в неделя към 6 сутринта :D
Абе, ние да не сме по-прости от тези в Пловдив, дето сега ще се събират. Дайте и ние да си направим една среща ;)
Да Стела от Варна съм ,относно шкембето в 6 сутринта :) ооооо да :) ,макар че от много време насам не съм го правил този номер.
Енев аз съм “за” определено ,относно една такава среща ,лошо няма :).
Я я измислете ,че и на мен Варна ми е на некви си 250км и ми втори дом!
брат вземи се обади като си насам ,имаш ми телефона ще ми е много приятно да те видя .....ко не се обадиш ти ....дет се вика ше се обадя аз :) да знаеш :)
Мнението беше редактирано от Мавро на 01.03.14 00:01.
Здрасти на всички първо :) ,празниците минаха починах добре и от днес пак на крак :).
сутринта :
време 20 минути.
2 х стълбите на паметника но ходом не ми се бягаше
Тренировка :
време 28 минути
КРАКА
загрявка 1 х 10 с лост ,1х 10 с 40 кг.
адаптация 1 х 6 с 60 и 1 х 6 с 80 кг.
работни серии
клек 3 х 6 90 ,90 ,90 кг.
лек преса 2 х 6 180,180 кг.
хакен клек 2 х 6 70,70 кг.
прасец 2 х 6 на машината за клекове 180 ,180 кг ( на лек пресата веднага след краката )
прасец 2 х 10 от седнало положение 30 ,30 кг.
Храна :
от сутринта до вечерта : 4 кафета ,един ход дог с кълцана наденица горнооряховска скара и един банан преди тренировка.
вечеря : една кавармичка - свинско пилешко и гъби с подправки и много лук, прясна салатка ,едно крема сирене ( пакетче) една пържола свинска от снощи ,едно кисело мляко и няколко бисквити ( това е прогнозно още го готвя :) )
хранителни добавки : две дози Controlled Labs Purple Wraath една преди тренировка и една веднага след тренировка ,протеин след тренировка + бързи въглехидрати ,магнезий и рибено масло, вода около 2 литра
Резюме : Днес много сила ,клековите ми бяха леки ,сложих още 10 кг. на хакен клека, само пресата нещо ме измъчи ....някаква тъпа болка от ляво не си наместих гърбът ли ...не знам утре ще си проличи.Включих се прекрасно във времето.Започвам определено да свиквам с този начин на хранене и трениране ,чувствам се перфектно и това че тренирам на гладно никак не ми се отразява зле.От горе на всичко видимо започвам да топя паласките около кръста а съм 1 кило нагоре от както започнах и това измерено преди да се нахраня.
и малко музика за настроение :)
Днес :
сутринта :
време 23 минути.
3 х стълбите на паметника - ходом
Тренировка :
време 35 мин.
гърди и бицепс
лег
загряване 10 х 20 кг , 10 х 40 кг
адаптация 6 х 50 кг ,6 х 60 кг
работни серии 3 х 6 - 80 , 80 , 80 кг.
изтласкване на дъмбели от лег - 2 х 6 - 25 ,25 кг.
флайс с дъмбели 2 х 6 - 20 , 20 кг.
кръстосано чуково сгъване с дъмбели 2 х 6 25, 25 кг.
бицепсово сгъване с щанга от стоеж 2 х 6 ( прав лост ) 43 , 43 кг.
Храна :
от сутринта до вечерта : 6 кафета и едни спагети към 14 часа
вечеря : салата ( около 350-400 гр) от сварен булгур ,леща ,моркови,чесън пресен,лук пресен ,орехи на едро ,сусамово семе ,белен слънчоглед ,лимон и зехтин , три яйца с кашкавал около 50 гр.,пакетче крема сирене , една пържола около 150 гр.,една люта чушка,3 филии хляб Вита,5 бисквити мюсли и едно кисело мляко 3,6 %.
хранителни добавки : две дози Controlled Labs Purple Wraath една преди тренировка и една веднага след тренировка ,протеин преди тренировка + бързи въглехидрати и един преди лягане ,магнезий и рибено масло, вода около 4 литра.
Резюме : не знам какво ми става но втори ден имам чувството че мога да кача килограмите на всички упражнения ,за момента не смятам да го правя но имам вътък дет се вика.Тренировката кратка стегната много добре без да се туткам много много ,определено съм доволен.
Ще обърна по специално внимание на салатата :) : много ми хареса ....та: около 200 гр. сварен или попарен булгур,около 200 гр. сварена леща,един стрък лук пресен ,един стрък чесън и колкото искате магданоз,два моркова нарязани на ситно или настъргани,ядки каквито ви се намират в случая малко орехи ,чия,сусамово семе,слънчоглед и един микс за поръска на хляб.Това всичко се обърква след което му се излива сока на един лимон и две супени лъжици зехтин.Ако искате го правите от вечерта като не слагате зехтин и на другият ден просто се изсипва една консерва риба тон ...става прекрасен обяд.Може да му се добави боб черен от консерва или разни други благинки :).Дано Ви допадне :).
Салатката е готина, ама тоя флайс защо го правиш? :) Едно от не особено смислените упражнения по мое мнение.
Смени го с кофички или с лежанка от полулег (може и с дъмбели). И преди някой да ме е засякъл, да, за различни части от гърдите са кофите и полулега, но като се редуват през тренировка, ще паснат идеално. :)
казано от Boby_ на 06.03.14, 08:23:
Салатката е готина, ама тоя флайс защо го правиш? :) Едно от не особено смислените упражнения по мое мнение.
Смени го с кофички или с лежанка от полулег (може и с дъмбели). И преди някой да ме е засякъл, да, за различни части от гърдите са кофите и полулега, но като се редуват през тренировка, ще паснат идеално. :)
Смятах да го направя още един път и да го сменя с кофи ,а го правя защото много добре ми товари горната част на гръдния мускул или поне аз така го усещам но кофите са по добри определено :).
Флайса си е хубаво упражнение ,но с някои уговорки - без никакво свиване в лактите ,минимално задържане в долно положение и повече повторения с по малка тежест!Поне аз така го усещам най добре ,натоваря ли повече дъмбела и го отнасят сухожилията!Ефекта се губи тотално!Боби е прав за кофите ,но е хубаво да се разнообразява от време на време!Всеки от нас е с индивидуална структура и ако на един едно му пречи ,то на друг доста му помага!Аз примерно до сега не бутах дъмбели от лег ,а вкарвах горна лежанка ... е ,не е същото!Кофите пък страшно много ми товарят трицепса и пак не е същото!
Важното е да се експериментира ,всичко с времето си!
Ами на мен много добре ми действа горната лежанка и събиране на ръцете на портален скрипец ,кофичките вярно ми товарят по скоро трицепса но като се наведа напред и гърдите влизат добре.За момента упражненията за гърди които ме товарят най добре са ,лег с щанга и с дъмбели но с дъмбелите като ги пускам максимум надолу . Понеже сега захапах по схемата реших да карам така 4 седмици и затова си тананикам една и съща мелодия :) ,след другата седмица смятам да сменя някой от упражненията и така ,вярно трябва да се експериментира ,вчера си говорихме с едно момче от залата ...той като чу как се храня каза ,че той е абсурд да издържи на толкова глад през деня а на мен си ми и перфектно .... така ще е проба грешка ако въобще може да става въпрос за грешки разбира се .
П.С. благодаря за мненията ,аз лично никога не ги приемам като упрек или нещо от сорта а като градивна критика :) абсолютно съм на ясно че си нямам хал хабер от света относно фитнеса .....така ,че благодаря най сърдечно за коментарите.
Аз не редувам ли бутащо с оформящо упражнение в тренировката за гърди не я усещам пълноценна. Вярно, че и напомпването уж не било прецедент за качествена тренировка, ама все пак.
Мнението беше редактирано от Гордан на 07.03.14 00:12.
казано от Гордан Ненковски на 06.03.14, 23:23:
Аз не редувам ли бутащо с оформящо упражнение в тренировката за гърди не я усещам пълноценна. Вярно, че и напомпването уж не било прецедент за качествена тренировка, ама все пак.
:) Напомпването не е никакъв критерий за качество на тренировката. “Оформящите” упражнения за гърди като пек-дек, флайс, кросоувър на протален скрипец са пълна загуба на време и усилия. Не способстват нито увеличаване на силата, нито хипертрофия, а “оформянето” е легенда - големият гръден мускул има такава структура и механика на съкращаване, че с подобни упражнения не се постига нищо по-различно, отколкото с 2-3 базови.
Не знам по какво трябва да съдя за това дали се натоварвам или не но обикновено ден след тренирането на дадена мускулна група или най много два винаги имам лека мускулна треска .Единствено бицепса не го чувствам така.Него го усещам така ако завърша с някакво упражнение с много повторения и малка тежест.За момента нямам претенции относно това което правя ,харесва ми и това което се получава дори много ,дефакто аз сега започвам да правя нещата що годе правилно за мен ...нагаждам си тренировките по мой вкус и това определено и е най хубавото на тази система ....няма догми няма строги правила ,само насоки .Това ми хареса много защото е отворена към личностните ми предпочитания и определено работи ,аз поне така го усещам :)
Помага ми и това разбира се че Вие всички коментирайки това което правя ми давате достатъчно насоки по които да работя за напред и като структуриране на тренировките ,упражненията за същите и начините на подреждането им ,за което Ви благодаря.
07.03.14
11:40
От флайс би имало някакъв смисъл с по-голяма тежест и присвити лакти и най-добре на машина.
Но в никакъв случай с изправени ръце, освен, ако не си с розовите дъмбели (d)
Мнението беше редактирано от Von Suthaus на 07.03.14 11:40.
Днес :
сутринта :
време 40 минути.
3 км разходка но като лек тръс в мрската
тренировка надвечер
време 30 минути
рамо , предмищнца
адаптация : военна преса 2 х 6 с 40 кг ,
военна преса 3 х 6 - 50,50,60 кг. - бях като парцал
повдигане на дъмбели встрани - 2 х 6 - 15 ,15 кг. на дъмбел
повдигане на дъмбели встрани при наклон напред 2 х 6 - 17,5 ,17,5 кг. на дъмбел
сгъване за предмишници с дъмбели с обратен хват 2 х 6 15 кг.
храна :
от сутринта до вечерта : 6 кафета , към обяд 13,30 една кълцана наденичка телешка от горнооряховска скара и един банан.
вечеря : Голяма пица със много плънка и една бира ....припи ми се ,един черен шоколад и това е
хранителни добавки : две дози Controlled Labs Purple Wraath една преди тренировка и една веднага след тренировка ,протеин преди тренировка + бързи въглехидрати и един преди лягане ,магнезий и рибено масло, вода около 4 литра
Резюме : днес нещо ме нямаше ,цял ден бях на крак ,след обяд отидох до Бургас да присъствам само на подписването на договора за един от проектите ,прибрах се към 19 и отидох да тренирам....пълен кошмар.Особено рамената преса ,беше ужас , залата народ....не е истина и нещо бях изнервен :( .Утре гръб .....сутринта да видим какво ще излезе.
Днес :
сутринта 7,30 :
време 45 минути.
4 километра марш на скок ...демек 300 м. бягане 300 ходом 5 х 10 лицеви , 5 х 10 кофички на пейка и 5 х 10 напади на крак.
Тренировка около 12 часа:
време 40 мин.
гръб и трицепс
загряване - мъртва тяга 1 х 10 с 40 кг , 1х 10 с 50 кг.
мъртва тяга 2 х 6 110 ,110 и 1 х 6 - 120 кг - ще стане :)
едностранно гребане с дъмбел - 2 х 6 - 45 кг. 45 кг.
гребане ( чукчета ) с щанга 2 х 6 - 80 и 80 кг.
трицепсово разгъване на горен скрипец ( скрипеца е зад гърбът) - 2 х 6 - 40 кг. и 40 кг.
лег с щанга с тесен хват 2 х 6 - 50 кг ,50 кг този път я правих с големият лост
Храна :
от сутринта до вечерта : днес кафета малко плодове и вода много вода
вечеря : до момента нищо но смятам да забъркам едни спагети ,щерката празнува жена ми също и аз самичък с песа :) но той пък спи :) приказка :)
хранителни добавки : две дози Controlled Labs Purple Wraath една преди тренировка и една веднага след тренировка ,протеин преди тренировка + бързи въглехидрати и един преди лягане ,магнезий и рибено масло
Резюме : днес тренирах на инат в смисъл със злоба :) не знам какво ми стана просто си казах че трябва да ги вдигна тея 120 6 пъти и точка ....и ги вдигнах и то на фона на вчерашното безсилие.Останалото в границите на нормалното ,но този път си усещам ,че се напънах здраво ,още след тренировката гърбът ми и то особено от страни покрай ребрата направо си боли :) ама мускула не нещо друго .Голям кеф като направих 6 -то ми идваше да затанцувам :) .Това за сега лека и приятна вечер от мен и поздравче за дамите
Мнението беше редактирано от Мавро на 08.03.14 20:52.
09.03.14
07:48
Трябваше да му дръпнеш един танц ала Брус Уилис!
Поздравление за постижението!
Здрасти на всички :) .
сутринта :
време 20 минути.
2 х стълбите на паметника ходом
Тренировка около 19 часа :
време 30 минути
КРАКА
загрявка 2 х 6 с 40 кг.
адаптация 1 х 6 с 60 и 1 х 6 с 80 кг.
работни серии
клек 3 х 6 90 ,100 ,100 кг.
преден клек 2 х 6 60,60 кг. ( счупиха ми се китките много зор )
хакен клек 2 х 6 80,80 кг.
прасец 3 х 10 от седнало положение 40 ,40 кг.
Храна :
от сутринта до вечерта : 6 кафета ,един ход дог с кълцана наденица но тоя път бяха две наденички в хлебчето от горнооряховска скара и един банан и две фафли :) преди преди тренировка.
вечеря : Няколко пържоли мисля да са 3 около 400 гр,салати зеле , и една бобена но вътре е с пипер краставички кисели и така нататък,царевичен хляб и към 23 часът едно кисело мляко с няколко бисквити ( тава е прогнозно :) )
хранителни добавки : две дози Controlled Labs Purple Wraath една преди тренировка и една веднага след тренировка ,протеин след тренировка + бързи въглехидрати ,магнезий и рибено масло, вода около 4 литра
Резюме : Днес залата фраш ,понеделник силов ден :) ,немойш се вредиш за дискове по 20 кила всичките накачулени на някъде и като питаш заето а седят и си говорят,затова само кляках ,много сила ,клековете ми бяха леки на 90 и сложих 100, хакен клека 80 .Включих се прекрасно във времето.Определено взех добивам смелост и увереност ,чувствам се перфектно и тази тренировка взе да ми става една от любимите ,едно време като чуех крака и пощръклявах а сега не ми се спира :) ,Предният клек обаче зле ,много ме болят китките и нещо не мога да се справя с техниката явно ,ще направя клип да си кажете мнението.За днес това ......:)
поздрав :)
С две думи ,днес си си почивал в залата!И все пак радват червените числа! ;)
За да не те напъват китките при предния кръстосвай хвата!Получава се спокойна дълбочина на лоста в гърдите и никакво напрежение в ръцете.Просто предварително трябва да налучкаш центъра на тежестта и усетиш баланса.Много имаме да учим ,но наистина предния клек си е хубаво упражнение!
Друго нещо ме интересува - аз съм от ГО и не съм изял толкова наденички ,наблягам на чернокоп и сафрид!!!Ти как го правиш? :D
Мнооого харни бате ....много а и тук има над 20 бараки ,на лесни места са ,вкусно е ...затова :) .А за клека да този начин го знам но исках по стандартния ..и ще го направя :)
“Кръстосаният” хват на предния клек винаги ми е бил адски нестабилен както странично заради близо разположените точки на захват, така и напред, защото кръстосаните ръце не позволяват да се образува ямка между раменете и врата. По-добре разтягай (загрявка на лакти и китки а ла Вик), докато свикнат китките или пък ползвай фитили (като мен). Виж след 30-тата секунда за какво става дума, а и като цяло анализът е доста добър:
http://www.t-nation.com/strength-training-topics/front-squat
Мнението беше редактирано от Boby_ на 11.03.14 08:45.
Днес :
сутринта :
време 30 минути.
2 х стълбите на паметника - ходом и после просто ходих около него щото песа му се тичаше :)
Тренировка 18 и нещо :
време 30 мин.
гърди и бицепс
лег
загряване 10 х 40 кг
адаптация 6 х 60 кг , 6 х 70
работни серии 3 х 6 - 80 , 80 , 90 кг.
изтласкване на дъмбели от лег - 2 х 6 - 27,5 ,27,5 кг.
Кофи за гърди 2 х 6 + 10кг. ,+ 10 кг.
кръстосано чуково сгъване с дъмбели 2 х 6 20, 20 кг.
бицепсово сгъване с щанга от стоеж 2 х 6 ( прав лост ) 45 , 45 кг.
Храна :
от сутринта до вечерта : 5 кафета ,един банан и половин пържола от снощи с малко царевичен хляб.
вечеря : Салата зелена с пиле ,няколко пържоли 3 най вероятно ,котлетни,една крема сирене няколко парченца топено сирене ,карфиол ,няколко филии хляб на Вита и накрая бисквити Белвита с мед и едно кисело мляко
хранителни добавки : две дози Controlled Labs Purple Wraath една преди тренировка и една веднага след тренировка ,протеин преди тренировка + бързи въглехидрати и един преди лягане ,магнезий и рибено масло, вода около 1,5 литра ,изобщо не ми се пиеше вода днес.
Резюме: явно не става въпрос да имам сила за момента ....явно стабилно си качвам работните килограми ,по малко но стабилно.Днес последното 90кг. на лежанката беше чисто и следващият път ще започна с 90 ако евентуално ми натежи последната серия ще го сваля на 80.Изтласкването на дъмбелите също ,мога и с 30 но не мога да ги закарам до изходна позиция затова ще си бутам с тези докато не стане да бутна трийските. Кофичките с + 10 кг. никога не съм ги правил до сега ,само със СТ но по 10 бр. та днес реших да опитам идеално се получи .Свалих малко килограмите на кръстосаното сгъване но пък го изпълних чисто и стана по добре .Започнах да свиквам и с хранителният режим отразява ми се изключително благоприятно .....доволен съм много ....много :).
Една от най добрите роли на Брат Пит .....жесток филм....
Радост за окото са толкова червени числа!Така трябва да е!
Един съвет - на допълнителните ,като сгъване прав и чукове прави различни серии!Малкото килограми и повечето /10-15/ повторения помпят повече!Импровизирай и менкай тренировките ,за да лъжеш паметта на мускулатурата!
Поздрави Мавродич и Наздраве! ;)
Днес : почивен ден по програма :)
Сутринта една разходка с песа около 3-4 километра спокойно и без да бързам.
Храна :
от сутринта до вечерта : 5-6 кафета ,едни милинки след разходката не можах да устоя на аромата от пекарната до нас.....после се наказвах цял ден :) и един банан
вечеря : салата прясна с карфиол ,зехтин и лимон , няколко кюфтета рецептата за които ще напиша малко по долу,по късно ще хапна няколко бисквити и кисело мляко.
хранителни добавки : протеин към 12 на обяд и един преди лягане ,магнезий и рибено масло, вода около 4 литра .
Резюме : Всичко ме боли :) особено краката ...днес е вторият ден след тренировката крака .....обикновено ако съм направил добра тренировка имам мускулна треска около 48 часа след тренирането на въпросната мускулна група която и да е тя.Явно базовите упражнения със свободни тежести са доста по ефективни за качване на сила и маса от каквито и да са други упражнения ,имам чувството че се раздувам с часове.За трите седмици съм качил 1 кило ,не съм се мерил но другата седмица и това ще направя.Имам три сака от миналата година които купих по това време .....ставаха ми с тънка фланела ,сега не мога да ги облека и на голо ..:) ,в раменете са ми тесни не в кръста :) ,а на едното едвам се пъхам в ръкавите .Определено много се радвам на това което виждам да се получава в следствие на тренировките ....и се чувствам перфектно в кожата си.
Така сега за кюфтетата ...аз да подчертая много обичам да готвя и готвя доста често :) почти всяка вечер :
време за приготвяне около 20 -25 минути
необходими продукти:
1.кайма 60/40 - 500 гр.
2.кашкавал около 200 гр.
3.бекон около 100 гр. - пушен
4.подправки - по Ваш вкус аз слагам или готова смес или само сол и черен пипер
5.два стръка лук пресен
приготвяне : нарязвате на ситно кашкавала ,бекона и лукът омесвате ги добре с каймата и добавяте подправките ,оставяте каймата да постои около 5-10 минути да поеме ароматите след което разделяте сместа на топки ( при мен се получават 10 от тези количества продукти ) и ги оставяте на страни.Загрявате един тефлонов тиган ( задължително тефлонов защото иначе ще имате проблем с кашкавала) и с няколко капки мазнина изпържвате кюфтетата.Тъй като каймата пуска мазнина и кашкавалът също като извадите първите изливате събралата се в тигана мазнина.Пържите до образуване на хрупкава коричка :)
Калории общо 2240 за гореописаните продукти ( 10 кюфтета ) - на брой кюфте - 224,7 калории ,мазнини 19,5 гр ,белтъчини 13,1 гр. ,въглехидрати 6 гр. .
Тази рецепта е примерна аз така ги приготвям но може да сложите гъби ,кисели краставички или царевица или каквото Ви харесва :)
ето и няколко снимки :
12.03.14
22:43
аз от няколко дни се каня да правя кифетата ама утре определено ще се разпиша и аз :))
И на мен днес ми беше ден за кюфтаци :D Моите, разбира се, са далеч по прости, от на Мавро..мятам им малко чубрица и яйце, и луп на скарата..уж здравословни..изядох 8-9-10 .. (wasntme) Колко здравословно е това, е друг въпрос..
12.03.14
22:58
Стела кюфтетата са си кюфтета майна. Кой ти каза че са здравословни?
казано от Тала-съм на 12.03.14, 22:58:
Имам предвид без пържене, без хляб в тях,кашкавал и др. добавки..домашна кайма..
...абе успокоявам се, не ме слушай :D
казано от Stela на 12.03.14, 23:06:
казано от Тала-съм на 12.03.14, 22:58:
Имам предвид без пържене, без хляб в тях,кашкавал и др. добавки..домашна кайма..
...абе успокоявам се, не ме слушай :D
Ти така както се успокояваш мой ли си навлечеш едни гости :)
казано от Мавро на 12.03.14, 23:12:
Ти така както се успокояваш мой ли си навлечеш едни гости :)
Да бе, всички са добре дошли!
Ама не съм си вкъщи. И няма да се прибера скоро. Никога. :D :D :D
Мнението беше редактирано от Stela на 12.03.14 23:27.
Днес :
сутринта :
време 40 минути.
3 км разходка ходом
тренировка надвечер
време 35 минути
рамо , предмищнца
адаптация : военна преса 1 х 6 с 40 кг ,
военна преса 3 х 6 - 50,50,60 кг.
повдигане на дъмбели напред - 2 х 6 - 17,5 ,17,5 кг. на дъмбел
1.1 повдигане на дъмбели встрани 2 х 6 - 15 ,15 кг. на дъмбел
1.2 повдигане на дъмбели встрани от наклон на пред 2 х 6 - 15 ,15 кг. на дъмбел
сгъване за предмишници с дъмбели с обратен хват 2 х 6 15 ,15 кг.
храна :
от сутринта до вечерта : 6 кафета , един банан.
вечеря : нямам идея :) ще се яде нещо но какво не знам в командировка съм .
Резюме : като предният път нищо по различно ...честно казано малко вяло .....не съм си в залата може и да е тъпичко от моя страна но така го чувствам.Повдигането в страни от седнало положение и от наклон напред го направих в супер серия ....така ми дойде от вътре.
Днес :
тренировка сутринта 7,30 :
време 35 минути
гръб и трицепс
загряване - мъртва тяга 1 х 10 с 40 кг ,
мъртва тяга 3 х 6 110 ,110 и 110 кг не качих на 120 умишлено искам да си затвърдя 110 ката и после :)
едностранно гребане с дъмбел - 2 х 6 - 45 кг. 45 кг. - нещо обърках на първата серия от ляво и малко ме заболя надявам се че няма нищо сериозно защото си направих втората без проблем.
гребане ( чукчета ) с щанга 2 х 6 - 80 и 80 кг.
трицепсово разгъване на горен скрипец ( скрипеца е пред мен ) - 2 х 6 - 30кг. и 30 кг.
лег с щанга с тесен хват 2 х 6 - 60 кг ,60 кг с големият лост
Храна :
от сутринта до вечерта :
закуска - протеин след тренировка ,6 яйца,около 250 гр. наденица,200 гр. шунка ,150 гр кашкавал ,един домат голям ,половин краставица ,две филии черен хляб с масло ,6 бухти с мед,сок праскова и мляко с кафе.......като за начало на деня :) .Снощи нищо не хапнах и днес бях като освирепял.
през деня - само вода и кафета :)
вечеря : ще го измислим :)
Резюме: промених си малко програмата защото съм в командировка и няма как ....но и така се получи.Доволен съм вместих се във времето имах сила всичко е прекрасно :) лек и усмихнат ден на всички желая.
Вчера нямаше как да пиша затова днес два пъти :)
вчера :
водейки се от максимата че една кофти тренировка е по добра от никаква такава ....тренирах във фитнеса на хотела
тренировка 18,30
гърди и бицепс :
време 30 минути.
лег
загряване 10 х 20 кг
адаптация 6 х 40 кг
работни серии 5 х 10 - 60 , 60 , 60 кг. нямаше по вече дискове
изтласкване на дъмбели от лег - 2 х 6 -20 ,20 кг. толкоз ....:)
Кофи за гърди 15 ,12,12 СТ
кръстосано чуково сгъване с дъмбели 2 х 6 20, 20 кг.
бицепсово сгъване с щанга от стоеж 2 х 6 ( прав лост ) 40 , 40 кг.
Храна :
от сутринта до вечерта : 5 кафета ,едно кроасанче в ОМВ ,един Лаян ....не спрях да се зъбя после на всички Астри които срещнах по пътя но нито една не се разглоби....:)
вечеря : Салата овчарска доста богата :) ,свинска сабя което представляваше около 400 гр. месо и толкова зеленчуци на скара ( перфектно) една бира и една пърленка полята със зехтинец :)
Резюме : убит от път ( много бях зле физически един корем една глава спирах да се карам на храстите три пъти докато стигна до София ) после конференция ...днес продължава .......от кик оф митинг стана малко фак оф митинг :) Та на фона на това слаба тренировка ....но пък живнах днес съм свежарка :) Лек и спорен ден на всички.