По-добре късно, отколкото никога!

Прескочи до:

02.01.14
23:40

Супер дневник! Продължавай да го попълваш, чета го с интерес. Продължавай все така! Желая ти МНОГО здраве и по-малко глупаци, които да ти тровят нервите.

Гледам че слушаш Маната и Керанов, та си мисля че това ще ти хареса също.

Мнението беше редактирано от Стенли на 02.01.14 23:42.

03.01.14
01:41

Определено ми допада и то много.Благодаря за оценката .....човек има нужда някой да казва от време на време ....действай на прав път си ,не че той самия не знае но подкрепата е ценно нещо ....затова благодаря още веднъж.

03.01.14
11:36

Сравнението определено е в полза на новата снимка! :) Продължавай в същия дух.

03.01.14
21:16

Днес малко по късничко станах защото нещо не с чувствах добре но 10,30 след сутрешното кафе бях в морската,крос не правих имаше гадна мъгла и не посмях за сметка на това разтегнах добре и направих 5 х 10 лицеви и 5 х 10 кофички на пейка.Закуската 4 яйца 150 гр. сурово пушена наденица 4 филии вита краве масло маслини и литър чай.Имах ангажименти до 16 и нямах много време да хапна но в 16,30 един банан и в залата.Днес свободна тренировка :

а1 . набирания с подхват - 5х4
      а2 . вдигане на краката от вис с упора на гърбът - 5х10 ( краката изпънати със леко задържане в горно положение)

б1. кофички 5 х 10
      б2. напади назад с 5 кг дъмбели в ръце и усукване на тялото встрани  5 х 10 ( по 5 за всеки крак)

в1. лицеви опори на дъмбели ( колената и корема да допират земята) - 5 х 10 малко по широко от ширината на раменете
      в2. коремни на пейка 5 х 10
      г1. кофички на пейка 5 х 10
      г2. стойка като за лицева упора с лакти на пейка и задържане 5 х 30 сек. ( това не го знам как се казва )

д.  упражнението коего не знам как да опиша но е от положение за мечка с 10 кг тежист и лоста 5 х 10 за ръка

е. права лежанка 5 х 10 х 40 кг.

ж. издърпване на въже на горен скрипец срещу челото 5 х 10 х 30 кг. ( този път сложих един диск под петите и леко приклекнах ......стана много прилично :) )

Тренировката стана 1,40 минути ,много добре се получи :) .След тренировка бързи въглехидрати, протеин и BCAA .За вечеря една мусака с кофичка кисело мляко ,към 22 ще пия един протеин и в леглото :) . За днес толкова яденето беше зле но от понеделник влизам в режим....:).

04.01.14
16:01

Хайде и аз да се обадя като сравнително нов член на клуба “Около 40”, да те поздравя за постоянството и желанието да правиш нещо за себе си. Както един мой приятел с дълбока житейска мъдрост каза: “Преди бяхме млади и хубави, вече не сме много млади, остава ни да бъдем хубави!” :D

Поздрави и успех през Новата 2014!

04.01.14
19:24

Днес късно станах пих кафе и разходка в морската доста побягах около 4 км но нещо ме нямаше ,не знам защо но никак не мога да спя вечер.Прибрах се и така се завъртяха нещата че трябваше веднага да отида да тренирам ..хапнах един банан и бегом в залата ,понеже не бях ял пих един яйчен протеин предтренировъчен ....добре ми подейства ..тренировката днес :

A1 Набиране с тежест, неутрален хват 5х5   4010 -  тук без тежест
        A2 Френско разгъване с обратен наклон 5х6 4010   -  30 кг щанга.

B1 Гребане с дъмбел 5х11 3010   - 25 кг.
        B2 Трицепсово разгъване на горен скрипец 5х11 3010   - 25 кг.

C1 Придърпване на горен скрипец към лицето 3х15 2110 - 30 кг.
        C2 Екстензия на китки 3х15   1110   - 20 кг.

извън програмата
        скотово сгъване с крив лост - 5 х 10 х 20 кг но много бавно и в двете посоки
        придърпване на вертикален скрипец 5 х 6 х 70 кг с неутрален хват

След тренировката протеин въглехидрати и ВСАА.Прибрах се хапнах подобаващо няколко пържолки ,наденица телешка на сух тиган ,боб салата ,зеле и лютеница.Довечера ще направя едни каренца на скара и картофи салата.

Днес е втората седмица от както започнах да тренирам по тази програма ...определено има ефект до момента съм качил около 2,5 кг. имам достатъчно сила макар че тренирам всеки ден а не както е указано три дни трениране и четири почивка ...така че да видим още две седмици и ще каже метъра :) .Другите две седмици ще тренирам стриктно по програмата с почивки и с обилно хранене да видим :)

05.01.14
18:20

Днес ставане в 9 кафе и крос в морската с кучето и направих 7 х 10 лицеви чисти и 7х10 кофички на пейка 7 х 10 клека ....трите в серия когато ми скимне ,катерих малко стълби въобще добре се получи.Прибрах се към 11 закуска 4 яйца ,две карета свински от снощи бобена салата , лютеница ,маслини ,4 филии Вита и кафе.Половин час по късно бях в залата след като хапнах един банан ......днес тренировката е широк и тесен гръбен мускул ( десен) ,бицепс и трицепс ( десен ) и предмишница ( дясна) това са мускулите за динамично натоварване ,статично натоварените и под държащи равновесие са съответно - широк и тесен гръбен мускул (ляв) ,бицепс и трицепс (ляв ) и предмишница ( лява )  а и трапец участва малко - време за трениране 2 часа упражнението е показано на снимката по долу :) ..................паднах юнашки две седмици ,младежа ги умее  :) . Обяд след тежката тренировка една мусака и после един протеин че много заслабнах :) .Сега ще отида да направя още един крос с кучето и после спагети още един протеин към 23 и в талаша ........от утре трябва да оправя храненето и тренировките ,изпратих детенце и влизам в ритъм :)

поздравче едно :)

06.01.14
22:37

днес ставане в 6,30 кафе и 7,30 в морската с песа ...по скоро разходка отколкото бягане и си направех сериите 7 х 10 клекове ,кофички на пейка и лицеви.Прибрахме се към 8,30- 9 закуска една баничка с кофичка кисело мляко и бегом на работа ,че телефона ми щеше да се взриви.До обяд бач на обяд се прибрах хапнах набързо малко наденица на скара и картофена салата ,след това имах разни дребни неща из нас и час по  късно след един банан бях в залата.Пих кафе и днес :

гърди и бицепс :

Упражнение                    Серии х повторения

А1 Наклонен лег с щанга                      5х6   -60 кг 
          А2 45о бицепсово сгъване с дъмбели - едновременно  5х6   -12,5 кг

B1 Хоризонтален лег с дъмбел                  5х11   -20 кг.   
            B2 Скотово сгъване с крив лост                  5х11   -30 кг.

C1 Външна ротация на долен скрипец              3х15 -5 кг.   
          C2 Трап-3 повдигане                        3х15 -7,5 кг. 
това е извън програмата
          D 1 .Лежанка с обратен наклон 10 х 10 с 40 кг. само последното го направих с 60 кг.

след тренировката протеин, бързо усвоими въглехидрати  и BCAA.В нас хапнах 200 гр. пиле филе на тиган ,ориз около 200 гр. и зелева салата една купичка. Към 20 отидох в нашите днес майка ми е именичка ,хапнахме подобаващо но не много ,по малко от всичко а то не беше малко ....ама никак ,само тортата отказах :) и учудих всички.
Днес ми направи впечатление че имам много сила в смисъл можех да кача килограмите на лежанката с 10 кг. примерно ,не го направих ще карам по програмата да видим какво ще излезе. Не знам как да го обясня но чувствам се като надут не подпухнал а надут ,навсякъде ,усещам като се движат мускулите дори и като пиша в момента :) Може и да си въобразявам но мисля ,че програмата си върши работата и то перфектно.Другото което ми направи впечатление е ,че оправяйки амплитудата на упражненията и начина им на изпълнение ( тук благодаря на момчетата в залата помагат много) започнах да товаря по концентрирано съответните мускулни групи и нещата взеха да стават още по добре.Та така това за днес :) лека и приятна вечер :)

Мнението беше редактирано от Мавро на 06.01.14 22:59.

07.01.14
23:39

Днес ми беше почивен ден но ....станах в 9 кафе и кучето ме изведе на разходка,крос не лицеви не , въобще нищо което да ме натовари за сметка на това разтегнах прекрасно с упражнения.Прибрах се закуската беше баница с кисело мляко ,след това седнах на компа и не станах до обяд писах та писах разни тъпи бумащини но нямаше как .Към 14 часа хапнах една супа пилешка с доста неща в нея ,аз я правя малко по гъста и с ориз ....фантазия .15,30 един банан и в залата днес понеже е извън програмата само упражнения със собствена тежест :

а1 набирания 5 х 3 с + 5 кг. :)
      а2 кофички на широка успоредка 5 х 6 с + 5 кг. :) за първи път слагам колан :)

б1 лицеви 5 х 10 с различно разположение на ръцете всяко серия
      б2 кофички на пейка 5 х 10 с възможно най тясно разположени ръце

в1 вдигане на краката от вис без упора на гърбът 5 х 5
      в2 упражнението като лицева упора но на лакти със задържане 5 х 30 сек.

г1 коремни преси на машина 5 х 10 с 50 кг.
      г2 гръбни екстензии 5 х 10

Протеин ,ВСАА и в мола с щерката днес е именничка след час вече ще е рожденничка :) .Прибрах се към 19,30 една и спретнах набързо една голяма салата с разни зеленилки и 4 вида риба пушена и веяна и мариновани скариди .....получи се прекрасно гарнирах я и с една чаша вино ( днес ми се припи отдавна не беше се случвало ).

Днес имах чувството че ръцете ми ще гръмнат така се напомпаха от упражненията ...правих ги бавно и много съсредоточено хареса ми добра тренировка се получи .....ии :) набирания с допълнителна тежест и кофички също и то аз  ...ако някой ми го беше казал преди 6 месеца щях да се смея със сълзи ...но днес ..днес се почувствах невероятно :)

и поздрав ...уникален глас има този човек а текста е ....уникален поне за мен :)

Мнението беше редактирано от Мавро на 08.01.14 00:29.

08.01.14
21:44

Днес обичайното ставане в 8 ....кафе куче но не в морската а на паметника ...стълби много и тесни, редувани с къси спринтове всичко около 40 минути с доста почивки беше трудно :) .Закуска в 9 милинки с кисело мляко и набързо прескочих до Шумен по работа.Прибрах се към 12,30 мусака и малко почивка 13,30 банан и в залата ..там кафе и тренировката е крака:

А1 Преден клек с подложки под петите  5х6 - 80 кг.
    А2 Бедрено сгъване, ходила в шпиц  5х6 - 30 кг.

B1 Лег преса              5х11 - 120 кг
    B2 Румънска тяга            5х11 - 80 кг

C1 Коремно разгъване на швейцарска топка  3х 30 сек.
  C2 Коремни преси на пейка    3х15

След тренировката протеин и бързи въглехидрати ВСАА и в нас щерката има рожден ден  ....направих едни пържолки на сух тиган с пържени картофки и салата микс от няколко зеленилки с малко филе елена и сладък дресинг .........получи се много добре :) .Утре ще се тренира в София :) и не само утре май до края на седмицата малко командировка.

ей тея са ми фаворити като става въпрос за тежко от новите

10.01.14
10:03

Вчера не можах да пиша та днес схематично
09.01.2014
хранене 7,30 - пиле супа
          11,00 - пиле 150 гр. ориз 200 гр два белтъка
          14,00 - боб яхния с наденица
          16,00 - пиле 150 гр. ориз 200гр два белтъка
          17,00 - банан
          19,20 - протеин ,бързо усвоими въглехидрати и ВСАА ( след тренировка )
          22,00 - салата ,малко луканка и сирене с една чаша червено вино
Тренировка 17,40 часа:  време на тренировката 1,20 мин.
          права лежанка гърди - 2х15 20 кг.,2х15 40 кг. ,10х15 50 кг. ,2х20 40 кг ,1х30 20 кг.
          концентрирано бицепсово сгъване от лежанка 45гр. наклон 3 х 21 5 кг.
          трисет 5 пъти
          коремни екстензии на топка 30 сек
          суинг с подувка 12 кг по 10 на ръка
          изтласкване от земята на дъмбел 12 кг . по 5 на ръка ( това не знам дали го обясних както трябва но вдигам дъмбела от долу до горе )

Равносметка - много ми хареса как се получи трисета с подувката ,за първи път вдигам такова нещо но определено няма да е за последен :)Натоварих гърдите на макс имах чувството че ще се пръснат ,правих ги с концентрирано спускане и рязко вдигане като не заключвах лактите нито в долно нито в горно положение,и бавно получи се перфектно.

Мнението беше редактирано от Мавро на 10.01.14 10:11.

10.01.14
11:37

Само една дребна вметка - пУдОвката е кръстена така, не защото е пОдУта, а защото стандартът за пудовките е 1 Пуд = 16 кг. :)

10.01.14
12:22

казано от Diddlina на 10.01.14, 11:37:

Само една дребна вметка - пУдОвката е кръстена така, не защото е пОдУта, а защото стандартът за пудовките е 1 Пуд = 16 кг. :)

Много съм ти благодарен ,наистина не знаех и не съм се замислял как се пише ......благодаря ( сериозен съм не иронизирам )

11.01.14
03:05

Добър вечер ....не знам всъщност може и сутрин :) .Днес с яденето много я оплесках абсолютно никакво го нямаше ...дори ме е срам да пиша какво съм ял но каквото такова :)

Тренировка гръб и трицепс :)

а1 придърпване на горен скрипец с широк хват 5 х 6 - 70 кг.
    а2 френско разгъване от лежанка с обратен наклон 5 х 6 - 30 кг.

б1 гребане с дъмбел едностранно - 5 х 11 - 27,5 за ръка
    б2 Трицепсово разгъване на горен скрипец  5х11 с 20 кг на ръка ( правих го с ръкохватките ръка по рака )

и тук .........отказах за първи път ми се случва просто нямах сили за нищо повече ,водата течеше от мен като из ведро кошмар,това ще ми е обеца на ухото не съм ли ял никаква зала .

Мнението беше редактирано от Мавро на 11.01.14 03:11.

16.01.14
10:33

Няколко дни не съм писал но ,тренировките си се движеха нормално само дето бяха на три различни места :) остава ми само още една утре и ще видим какви са резултатите от 4 седмичната програма ....кантара и метъра ще кажат дали има ефект или не според моите наблюдения има и то никак не е малък.Няма да описвам тренировките и храната тези дни но бях на път ,което винаги ми е пречело на храненето но този път си поставих за цел да си спазвам режима и се получи ( той не е строг но имаше и закуска и обяд и така нататък).Другото което успях да направя е ,че започнах да пия по 3-4 литра вода на ден досега неможех каквото пия го пия по време на тренировка и след нея с протеина и ВСАА което е малко .За сега толкова остава ми само утре гръб и трецепс и в събота ще пусна мерките :)

ТОВА ХЛАПЕ Е УНИКАЛНО :)

26.01.14
23:03

Добър вечер на всички ...няколко дена не съм писал защото ме беше хванал яко канапа а и бях решил да почина след месечната програма няколко дни.Почивка не стана на втория ден си събрах чантичката и в залата но цяла седмица правих само лицеви набирания ,упражнения за разтягане и кардио ,няма да описвам тренировките не бяха нещо особено храната беше обилна и по моя вкус :)
Сега за ефекта от програмата ,първо качих около 3,5 килограма за месец от 87 станах  91 ,в раменният пояс имам 2 сантиметра отгоре от 129 на 131 см. в ръцете сантиметър от 37 на 38 см. в краката от 60 на 61 см. важното е че в талията ( мамка му и мечка ) не съм мръднал 95 си е все още но и яденето си го биваше определено.
Какво ми направи впечатление след като починах два дни и реших да се пробвам за да видя реално какво се е получило.
1 .Лег - 3 х 90 кг.  след 4 х 5 заряващи серии 1х5 с лоста ,1 х 5 с 40 кг , 2 х 5 60 кг. е 1х 5 с 70 кг.
2. клек 3 х 110 кг  след 5 х 5 загряващи серии 1 х 5 с лоста 1х5 с 40кг. 2 х 5 с 60 кг. 1 х 5 с 80 кг. 1 х 5 с 90 кг.
3 .Тяга 3 х 110 след 5 х 3 загряващи серии  1 х 3 с лоста , 1х3 с 60кг., 1 х 3 с 70 кг., 1 х 3 с 80 кг. ,1 х 3 с 100 кг.
4. едностранно гребане с дъмбел 6 х 40 кг на ръка и 50 го вдигнах по два пъти да пробвам :)

Тягата я правих във сряда с гребането с дъмбел а лег и клек в четвъртък.

Определено имаше ефект много съм доволен от постигнатото ...много :)

и един поздрав :) тази е уникална

Мнението беше редактирано от Мавро на 26.01.14 23:07.

27.01.14
19:13

Добър вечер ...от днес тренирам по програмата на Джо Уидър за средно напреднали ....допадна ми като концепция и реших да я пробвам и днес беше ден първи .Накратко тренира се 4 дни в седмицата понеделник ,вторник и четвъртък ,петък останалите се почива и този път наистина ще се почива :).В общи линии ме привлече това че програмата е съставена предимно от базови упражнения .И така днес :
Понеделник
загряване - 15 минути

1. Повдигане на щанга от лег 3 х 9 - 70 кг.
2. Флайс от наклонена лежанка 3 х 9 - 17,5 кг дъмбели

супер серия 3 и 4
3. Военна преса 3 х 9 - 40 кг.
4. Повдигане на ръцете с дъмбели встрани 3 х 9 - 12,5 кг.

5. Вертолет с тесен хват 3 x 9 - 35 кг .
6. Гребане от наклон 3 x 9 - 50 кг.

супер серия 7 и 8
7. Бицепсово сгъване  3 х 9 - 30 кг. ( с щанга )
8. Френско от лег  3 х 9 - 40 кг. ( разгъване на горен скрипец над глава ) - боли ме адски лакътя на дясната ръка затова го смених

9. Сгъване с дъмбели от сед на наклонена лежанка 3 х 9 - 12,5 кг. ( концентрирано и бавно )

10. Извивки встрани с дъмбели 3 х 20 ( на страна ) 20 кг. диск
11. Повдигане на тялото от лег с крака на лежанката 3 х 20 с извиване

Всички упражнения се мъчих да изпълнявам максимално изчистено като в негативната част спусках бавно .

храна : закуска -  4 филии бял хляб с хайвер , пилешко роле и малко пастърма с 2 яйца
        преди тренировка  - Корни с банан 
        след  тренировка - протеинов шейк + въглехидрати + ВСАА
        късен обяд - свинско филе 200 гр и 250 боб на салата със зехтин и лук
        вечеря - дроб пържен без брашно ,салата боб и настъргано червено цвекло и морков
        преди лягане - протеинов шейк
        магнезий и рибено масло

за момента нищо не мога да кажа за програмата но ще водя подробни записки за килограмите и времето за трениране и на всеки 2 седмици ще меря тегло ръце и крака да видим какво ще излезе.

:) след тренировката се порадвахме на хубавото време :)

Мнението беше редактирано от Мавро на 27.01.14 19:18.

27.01.14
19:45

В момента работя по нещо подобно ,но на двудневен сплит - 4 пъти в седмицата!Отскоро я захапах и ми е приятно и предизвикателно!
Подобни програмите винаги търпят леки корекции в дългосрочен план или подмяна/пропускане/ на нещо в деня на тренировката ,без това особено да се отразява на тяхната насоченост!Спазвай базовите ,а останалите построй по лична преценка и според нуждите си!Аз си позволявам леки импровизации!Успех!

п.п. Имам чувството ,че си ми ровил в гардероба - тези дънкиш скъсавелки са моите! :D

28.01.14
22:54

днес

храна :
1. закуска - милинки + кисело мляко кофичка
2. около 100 гр ядки и сушени плодове микс. - преди тренировка 30- 40 минути
3.Протеин + бързи въглехидрати и ВСАА -  непосредствено след тренировка
4. Рибена чорба  + две филии хляб - 30 - 40 мин. след тренировка
5.Пържола + боб салата
6.Пържола + салата моркови червено цвекло и боб

тренировка :

Вторник
загряване 15 минути клекове със собствено тегло и празен лост както и тяга с празен лост

1. Клек с щанга на гърба 3 х 9 - 80 кг ( направих 3 серии с 40 50 и 60 кг. преди да започна по програма )
2. Мъртва тяга 3 х 9 - 80 кг.
3. Повдигане на щанга за трапец 3 х 9 -100 кг
суперсерия 4 и 5
4. Разгъване на бедрата на уред 3 х 9 - 50 кг.
5. Сгъване на бедрата на уред 3 х 9 - 30 кг.

6. Повдигане на пръсти на един крак 3 х 9 - собствено тегло
7. Повдигане на краката от наклонена лежанка 3 х 25
суперсерия 8 и 9
8. Сгъване на китките в подхват 3 х 15 30 кг.
9. Сгъване на китките в надхват 3 х 15 30 кг.

За днес това ,на третото вдигане за трапец трябваше да сложа фитили нещо ми изтърва лявата ръка точно на кокалчето на китката изведнъж се появи някаква гадна пареща болка и нямаше как.Програмата определено ми харесва поне за сега.

поздрав за всички :)

29.01.14
21:41

Днес ден за почивка
хранене :
закуска - 4 яйца ,две филии с масло ,50 гр пилешко роле и една малка пържола с едно кафе :)
малка закуска :) - 100 гр ядки и сушени плодове
късен обяд - 200 гр черен дроб с бобена салата
вечеря - салата нахут,домати със сирене с некви специални подправки ,две свински пържоли малки и около 100 гр домашна сланина с една чаша червено вино ( сестрата имаше рожден ден )
то било хубаво да си починеш :)

30.01.14
21:01

Днес
хранене :
  сутринта кафе
  закуска 10,30 след разходка сутринта - 5 яйца ,две филии бял хляб с масло и 150 гр. свинско
  около обяд - 100 гр. ядки
  обяд късен около 14 - боб салата със 100 гр свинско и моркови
  преди тренировка корни с банан
  протеин + ВСАА след тренировка
  вечеря - 200 гр бон филе свинско ,карфиол суров на салата с една лъжица зехтин и гъби на сух тиган

тренировка

загряване с 1 х 10 с лост ,2 х 10 с 30 кг ,2 х 10 с 40 кг.
1. Лег с тесен хват 3 х 9 - 70 кг.
2. Повдигане на щанга от наклон - главата горе 3 х 9 - 50 кг
    повдигане на щанга от наклон - главата долу 3 х 9 - 40 кг. - това е извън програмата но ще го правя
3. Пулоувър с дъмбел напреко на лежанката 3 х 9 - 22,5 кг.

супер серия 4 и 5
4. Раменна преса с щанга зад врат от сед 3 х 9 - 30 кг.
5. Повдигане на ръцете с дъмбели встрани от сед 3 х 9 12,5кг. на ръка ( можех и с 15 но следващият път )

6. Гребане от хоризонтален наклон 3 х 9 - 50 кг.
7. Повдигане на дъмбели от наклон 3 х 9 - 12,5 кг на ръка ( можех и с 15 но следващият път )

супер серия 8 и 9
8. Концентрично 3 х 9 - 12,5 кг.
9. Френско с една ръка с дъмбел от сед 3 х 9 - 12,5 кг.

10. Извивки встрани с дъмбели 3 х 30 - 20 кг. диск
11. Повдигане на тялото от лег с крака на лежанката 3 х 30

Програмата определено ми харесва товари по много интересен начин ,днес например започва от гърди минава през рамене отива на бицепс и трицепс , при гърдите частично натоварва всички останали мускулни групи и след това с упражнение за съответната мускулна група ги до натоварва .

днес съм на бг вълна :)

30.01.14
22:12

Едно нещо ме учудва - тесният лег е доста по сериозен от долния и горния!?!?!Аз ли не съм в ред или не се насилваш при тези вариации?

31.01.14
02:51

това е програмата

ето това е програмата единственото което добавих е “повдигане на щанга от наклон с главата долу ” останалото е точно така както е написано :) Оф сори ,чета и спя или обратното ...имам проблем с китката на лявата ръка и на тесният лек стана като при тягата във вторник заболя адски много ,затова свалих килограмите на другите две упражнения за гърди.

Мнението беше редактирано от Мавро на 31.01.14 02:57.

31.01.14
14:10

Защо не разгледаш на чичо Митко дневника, може повече да ти харесат тренировките от тази програма горе ;)

http://www.bb-team.org/forums/viewthread/64549/P320#p-1012083

31.01.14
20:24

На бате Митко дневника се следи много стриктно :) това е следващата крачка.
Днес нещата се объркаха тотално и необратимо ще се тренира утре :)

Мнението беше редактирано от Мавро на 31.01.14 20:25.

31.01.14
20:32

Програмата, която правиш сега няма да предпостави особено тази крачка :)

31.01.14
20:56

Всъщност аз до момента правя това което ми допадне като програма ,абсолютно сам в смисъл не ми помага никой.Понякога правя някакви отклонения но като цяло отскоро реших че искам да тренирам с базови упражнения и тежко.Никога до преди година не съм вдигал каквато и да е щанга или дъмбел ,всичко което съм тренирал е свързано с водата ,плуване ,водна топка, леководолаз съм от 38 години .Останалото беше много глупава работа ядене пиене цигари и то богато ,така че може би бъркам :) ,съвети приемам просто информацията е доста и не мога още да се ориентирам правилно явно.

07.02.14
01:22

Тук съм не съм се отказал само си дадох малко почивка и естествено бях по работа из страната ...като казвам почивка не че не съм тренирал но по скоро тренирах за кеф по леки тежести и по леко.Една седмица ми се отрази добре спряха да ме болят ставите особено лакътните и китките аз самия си починах и от днес три дни до неделя адаптация от понеделник пак по програма.Няма да е тази по която сега тренирах ,ще я напиша като я започна.Та днес

1. лег хоризонтален 3 х 10 с лост, 3 х10 с 30кг ,2 х 10 50 кг, 2 х 10 с 60 кг, 1 х 10 с 70 ,1х4 с 80 кг,3 х 10 с 50кг

2.1. лег главата горе  5 х 10 с 50 кг
  2.2. флайс с дъмбели 5 х 10 с 10 кг дъмбели

3.1. лег главата долу 5 х 10 с 50 кг.
  3.2. изстласкване на дъмбели от обратен лег 5 х 10 с 10 кг. дъмбели

4.скотово сгъване с крив лост - 5 х 10 с 30 кг.

5.1. сгъване за бицепс с прав лост - 5 х 10 с 30 кг ( хвата е перпендикулярен на пода незнам как се казва лоста къс е и е като правоъгълник с две разпорки по средата ) мале какво обяснение направих не е истина
  5.2. чуково сгъване - 5 х 10 с 12,5 кг дъмбели

Храната беше зле няма да я описвам.
Резюме - почивката си указа своето влияние по отпочинал по ми е комфортно но нещо не ми се вдига :) ще го преодолеем.До края на седмицата гръб и трицепс и крака .За сега това от мен :)
Специален поздрав за Sapuna :) и за всички тук естествено

08.02.14
11:02

Добър ден
тренировката вчера

гръб :
1.1. набирания - 5 х 5 със собствено тегло
1.2.гребане с щанга 5 х 10 с 60 кг.

2.1. придърпване на вертикален скрипец с широк хват 5 х 10 с 65 кг.
2.2. придърпване на тежест на машина ( като набиране но ръцете слизат до седалището когато си седнал ) - 5 х 10 с 60 кг.

3. гребане на машина 5 х 10 с 80 кг. ( по 40 на ръка )

4.1. гребане с дъмбел 5 х 6 с 40 кг. на ръка
4.2. придърпване за гръб на горен скрипец с въжета 5 х 20 с 25 кг.

трицепс :
1.1. изтегляне за трицепс на горен скрипец ( скрипеца остава зад гърбът ми ) - 5 х 10 - 35 кг.
1.2. трицепсово разгъване на горен скрипец - 5 х 10 с 25 кг.

2. френско разгъване с щанга от лег - 5 х 10 с 30 кг.

Храната : 4 яйца ,няколко филии бял хляб ,400 месо ( пържола свинска и пиле варено) около 300 гр. карфиол и броколи ,няколко лъжици мед , един банан и половин черен шоколад.Една доза протеин и ВСАА след тренировка.

Резюме : трудно почнах ...после не ми се спираше,умишлено не товарих много така или иначе тази седмица ми е волна програма ,но трицепса ми имах чувството че ще се пръсне :).

поздрав :) за всички ,спомня ли си някой кои бяха едни от първите :

Мнението беше редактирано от Мавро на 08.02.14 12:25.

08.02.14
20:17

Днес тренировката крака :

1. клек с щанга - 2х10 с лост ,2х10 с 40 кг ,2х10 с 60 кг,2х8 с 80 кг 1х4 с 100 кг ,1 х 110 кг, 2х10 с 60 кг, 1 х 20 с 40 кг.
2. сумо клек  с щанга ( с приспособлението за мечка ) 5 х 10 с 50 кг.
3.  хакен клек  5 х 10 с 40 кг. ( за първи път го правя но в никакъв случай няма да е за последен :) )
4. лек преса - 1 х 10 с 120кг.,1 х 10 с 160 кг , 1 х 6 с 200 кг , 1 х 10 с 160 кг и 2 х 15 с 100 кг.

храна : 100гр. овесени ядки с плодове ,4 яйца ,три лъжици мед ,два банана , една свинска пържола 250 гр. ,малко пушени ребра ,няколко филии хляб ,сирене и едно кисело мляко.Протеин и ВСАА след тренировка .

Резюме : Днес много добра тренировка се получи ,за първи път клекнах със 100 кг  4 пъти и един със 110 кг., .......лек преса 200 кг. .....прекрасно :) може би не са тежести за някой но за мен ...са си собствени постижения до момента .
Направо ще се пръсна от кеф :) 110 са си тежест за мен и имах сили за още един път но не посмях нямаше кой да пази.

ето и едно клипче :)

и един поздрав

08.02.14
20:23

http://prntscr.com/2qobwi :)

09.02.14
19:12

Днес тренировката :) няколко километра ходом през пресечена местност с около 15 кг на гърбът и 3 кг. в ръце ....( пушката няма ремък :) ) ходих на лов.
Храна : няколко суджука на скара придружени от някой друга пържолка ,няколко филии бял хляб препечен и подобаващо количество червено вино.
Равносметка изпотих се няколко пъти ,прогизнах до кости ,нищо не ударихме ( това си е резонно) кучето беше доволно  и беше супер :).

09.02.14
19:38

Е ,ти се пръсна от кеф вчера ,днес е ред на кучето! :D ;)

09.02.14
19:42

Къде ходиш за лов?

09.02.14
19:59

Дружинката ми е в с.Велино  Шуменско но днес бях на гости до Варна.

10.02.14
21:16

програмата на кратко :

Първи ден - Гърди и Бицепс
Втори ден - Почивка
Трети ден - Бедра
Четвърти ден - Рамена и Трицепс
Пети ден - Почивка
Шести ден - Гръб, Прасец и Корем
Седми ден - Почивка

днес : гърди и бицепс
гърди
загряване 
изтласкване на щанга от лег - 2 х 10 с лоста , 2 х 10 с 40 кг. ,1 х 10 с 50 кг и 1 х 10 с 60 кг.
работни серии
Изтласкване на щанга от лег  - 4 х 4 с 80 кг. ( с широк хват колкото мога )
Изтласкване на щанга от полулег -3 х 8 с 60 кг. ( с широк хвах почти до дискавете )
Изтласкване на дъмбел от лег - 3 х 12 с 20 кг. дъмбели
Флайс от лег -  2 х 40 с 10 кг.

Бицепс
Кръстосано чуково сгъване с дъмбели - 3 х 5 с 20 кг. дъмбели ( тук можех с 22,5 но нямаше следващият път с 25 имам вътък :) )
Бицепсово сгъване с щанга от стоеж - 3 х 12 с 30 кг.
Бицепсово сгъване пред скрипец с EZ лост  2 х  40 с 10 кг. ( това го правих по друг начин на хоризонталният скрипец легнах по гръб и сгъване за бицепс с ръце отстрани на тялото.

Храна: 4 яйца ,100 гр. овесени ядки, около 400 гр пилешко разделено на два приема ,картофи на фурна 200 гр. ,около 150 свинско бонфиле, 125 гр. крема сирене , салата карфиол и зелена салата , 4 лъжици мед . ВСАА преди тренировка и след тренировка ,протеин една доза и една доза бързи въглехидрати след тренировка и една доза протеин преди лягане.

резюме :

казано от Von Suthaus на 31.01.14, 20:32:

Програмата, която правиш сега няма да предпостави особено тази крачка :)

сега разбрах за какво ми говореше по горе и благодаря много за което,какво имам предвид ,когато направих лег с 80кг ми беше адски трудно на 3 повторение ,гънех като глист на буца само и само да го избутам ,докато после при 60 кг можех да си правя спокойно по 12 повторения , което ще рече че поне за мен че нямам експлозивна сила а по скоро съм тренерал за маса и релеф.Не мога да кажа нищо за програмата но ме натовари много добре особено бицепса аз така не го бях товарил до сега.Предполагам че ще внеса някой промени но първата седмица ще е по програма :)

за днес толкова и един поздрав с благодарности че давате съвети :

тези са ......уникални :)

11.02.14
00:00

Мавродииииииииииии ,при 60 загряващи повторения ,как очакваш да имаш стабилна и силна работна серия? Бутай 8-10х50 загряващи и после скачай директно с по 15/20кг!Корав си и ще видиш ,че това е начина! ;)

11.02.14
07:22

Ще пробвам другият път ,правя го така защото мислех че е правилно да качвам по малко ,сега се замислям че при загряващите серии вдигам като цяло толкова колкото при работните което е ....тъпичко от моя страна вярно е :)

11.02.14
08:29

Тъй, тъй! Много добре ти го е казал sapuna!

Пет-десет минути ротации и общо раздвижване, после една серия с много леко (сам с лост например), после една-две осмици на 50% от работната тежест и накрая една тройка с 80% за адаптация. Толкова. Хем загрял, хем неуморен за реалната работна част.
А като знам как подхождат някои, дори и това горе ще им се стори много. :)

Мнението беше редактирано от Boby_ на 11.02.14 08:29.

11.02.14
11:30

И позабрави за широкия хват при лежанката, особено за хващане при дисковете (puke) , защото раменете ще проплачат.

Като гледам нагласа ти, си мисля, че МАХ-ОТ ще ти дойде чудесно. Боби даваше акъл на едно момче, може там да видиш: http://www.bb-team.org/forums/viewthread/69660/P240, а има и статия в сайта, пак от Боби.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1