Искам да се променя !

Темата е заключена.

01.08.13
00:43

Здравейте! Случайно попаднах в този сайт и доста ме заинтригува! ДОста статии прочетох със много полезна информация и реших да се регна :) Начинаеща съм във всичко. На 17 години съм тежа 80 килограма и съм виско 169 см. От доста време мисля и се опитвам да променя начина си на живот от “голям мързел” към ” здрав човек”. 9 години съм тренирала танци (народни), преди 3 години ги спрях и от отгава надебелях значително! За една зима след боледуване ( 40 градуса температура, завиваха ме с много одеала и пих какви ли не антибиотици, и не се хранех) започнах да се храня като прасе, след което станах такова, като дигнах за 1/2 месеца над 10 кг.! Хапвам си сладичко, то ми е като наркотик, но съм го намалила даже се опитвам да се откажа от него, но е доста трудно, все едно да отказваш цигари. Не ям здравословно, защото така съм научена от малка и така съм свикнала и искам да променя това! Миналата година реших да започна отново да спортувам, записах се на бокс, защото много ми хареса спорта. Тренирах 3/4 месеца упорито, всеки ден имахме тренировка, но по-късно заради този мързел и слабите ми оценки трябваше да се откажа от спорта, за да наблегна на даскалото. СЛед което започнах фитнес пак тренирах свалих 2 кг за 1 месец, но не продължих, тъй като не разполагах с 30 лева, които да отделям за фитнеса. Чувствам се точно като Гарфилд в момента, 80 килограмово чудовище, което не прави нищо по въпроса! Та нуждая се от помощ, имам нужната воля СЕГА и искам съвети, като за начало освен бягане какво друго да направя, целта ми е да сваля тези излишни мазнини и да отслабна поне с 20 кг. Нямам си и на идея каква храна да ям, какво да закусвам, обядвам и вечерям, че да е полезно. Нито пък какви упражнения да правя и по колко пъти на ден и в седмицата, защото ми е доста трудничко. Започнах с бягане старая се да бягам по 15 минути без да спирам, но пак издъхвам на 10-тата минута. Купих си въже за скачане и започнах и с него да тренирам. Това е единственото с което разполагам. Въже и училище  със голям двор и лостове. Нуждая се от съвети и напътвания. Просто ми омръзна да съм такава дунда и всичко д ами е толкова трудно. Искам да се променя, да съм здрава, защото взех доста да боледувам, преди 3 месеца излязох от болница заради “инфекциозна мононуклеоза” , и да съм във добра форма, да не ми тежи ( ТВЪРДО СЪМ ГО РЕШИЛА! ) . :) А и забравих да спомена, че доста се влияя от мението на другите и винаги ме е било срам да тренирам, ако има някой който да ме обсъжда и зяпа отстрани, комплексирана съм и мразя това.
Предварително благодаря на тези. които биха ми помогнали поне малко да постигна желаното. :)

01.08.13
07:56

Имаш моята морална подкрепа.Аз също съм твърдо решена да се променя с цел отслабване.Така че заедно ще дерзаем по пътя към успеха.Ще ми бъде приятно да си помагаме и ще следя прогреса,който от сърце ти желая.

01.08.13
08:22

Здрасти!
Спорта като за начало 3-4 пъти седмично, 20-30 минути дневно;
Задължително разгряване на мускулите преди и след тренировка това още 10-20 минути;
Ако нямаш пари за фитнес, или някакви групови тренировки в зала, които са модерни, то можеш да правиш всеки аеробен спорт, повечето са безплатни - ходене, колоездене, туризъм, плуване(това баш не е безплатно), бягане;
Има доста клипчета с разни тренировки в домашни условия, които не са за предпочитане, защото не си на чист въздух, тях по-добре по-рядко ги ползвай, докато не дойде зимата, също така или Йога, Пилатес пак видео, има и достъпни книги - имаш избор и не е толкова до финанси;
След като бягаш, прави  го на мека настилка - за предпочитане трева и си вземи някакви обувки за тичане(има такива за 40 лева или и за 400, зависи от марката и дълбочината на джобовете, ето едни примерни(виж само да придобиеш представа как изглеждат моделите за бягане): http://shopix.bg/img/products/orig/2063/products_7127010_2021667748.jpg)
Ако някой те обсъжда си вземи някаква музика да слушаш или просто го превъзмогни, това е по-доброто решение.

За храната според мен:
По-малко теста, от всякакъв род;
По-малко нишесте, от всякакъв род - бял ориз, картофи;
Умерено месо, яйца, сирене, кашкавал, мляко(повече кисело, отколкото прясно);
Хубаво количество зеленчуци(хубаво е да присъстват често в яденето и да са сурови, поне една част);
По-ограничено количество плодове;
Ядки, тахан, фъстъчено масло, авокадо консумирай за да си набавяш мазнини(не прекалявай с тях);
Сладкото го замени с мед, черен шоколад, локум, обикновена вафла(но малко количество);

01.08.13
14:17

Благодаря Ви! Колкото до обувките аз имам такива за 50 лева, супер леки с аи са доста удобнички, но не разполагам с място, където да бягам по трева, затова ще си продължа на двора. Колкото до колоезденето и с колело не разполагам, за това ще действам с каквото разполагам. Колкото до храната отново ти благодаря! Пепоръчаха ми за нея една книга ” Ние и зоната” на Д-р М. Папазова, казаха ми, че ще и помогне и си я купих.

02.08.13
19:23

И с фитнес и без фитнес се постигат резултати /и увеличаване на тегло като цел и сваляне/.

В сайта има цял раздел за хранене, има и статии относно сваляне на килограми, а относно спортуването - тичане навън, каране на колело, плуване, скачане на въже...това са основни и ефективни начини за сваляне на килограми, които със сигурност са по-добри варианти от ходенето/тичането по пътека и въртенето на педалите във фитнеса. Бокса също е супер вариант.

04.08.13
21:49

Здравей Веси!
Щом си по-тежичка не наблягай особено на скачането на въже и бягането на твърда настилка докато не свалиш някое кило и им стане по-леко на ставите. Достатъчно е за начало да правиш дълги разходки с бърза крачка, качвай стълби по-добре отколкото да бягаш. Има много трудни упражнения със собствено тегло, които може да правиш, потърси из интернет: лицеви опори (на колене например), вдигане крака от вис (щом има лостове), клекове, напади със собствено тегло, планкове (има много варианти). Но аз си мисля, че в началото е важно да насочиш силата и волята си към храненето. Млада си, ако успееш да се храниш съобразено ще свалиш килограми и без някакъв много натоварващ спорт. Няма да те затормозявам с числа и проценти относно храната. Изключи всякакви преработени храни: чипсове, сладоледи, шоколади, салами, торти... Намали хляба, ориза, картофите до минимум, т.е. хапвай от тях, но в малки количества. Яж месо, яйца (тях може и на тигана да ги пържиш, защото стават бързо на много слаб огън)! Яж много зеленчуци! Плодове в по-малки количества. Недей да пържиж! Нека топлинната обработка на храната да е: варене, пекане. Недей да стоиш гладна! Сигурна съм, че ако започнеш от тук ще видиш резултати. А когато дойдат първите резултати може да се замислиш над по-сериозен спорт като бягане например.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1