01.08.13
16:21
Здравейте, в момента си правя диетата за качване, сметнал съм колко общо белтъчини, мазнини,въглехидрати и калории са и искам да ви попитал правилни ли са ми сметките и горе-долу толкова ли са.
Хранене 1
- Яйце, белтък, 6 бр
- Яйце, жълтък, 3 бр
- Овесени ядки, сурови 100 гр
Хранене 2
- Кисело мляко, обезмаслено
- Банани, сурови 150 гр
Хранене 3
- Пилешко, гърди, печени 250 гр
- Ориз, бял, 500 гр
Хранене 4
- Риба тон 200 гр
- Салата, зеленчуци, без дресинг
Хранене 5
- Бадеми 50 гр
- Кисело мляко, обезмаслено
Нарочно съм сложил всичкия ориз на едно място, естествено няма да го ям наведнъж :D
Това е, което ми се получи на мен - Белтъчини 219 Въгл 291 Мазнини 67 Кал 2567, толкова ли са горе-долу ?
ПС: Диетата е от тук, за да си направите сметки (най-долната картинка)
просто съм махнал този (100 грама суров ориз), извадил съм неговото съдържание и съм добавил съдържанието на 500 грама ГОТОВ ориз, и просто исках да се убедя, че не съм объркал нещо.
ПС Сметнах всеки продукт по отделно, разликата е малка (+-70-80 калории) и е в калориите и въглехидратите общо взето, ще си ги набавя лесно, ако може някой да погледне още веднъж за да съм напълно сигурен дали са горе-долу правилно пресметнати, ще съм му много благодарен :)
Темата беше редактирана от fkfhgl на 01.08.13 17:34.
01.08.13
18:29
Още малко въглени няма да ти навредят.
От какъв източник да са ? 500 грама ориз, 100 грама овесени ядки, 150 грама банан и 100 грама бадеми са ми общо взето, какво друго да вкарам ?
Мнението беше редактирано от fkfhgl на 01.08.13 19:53.
02.08.13
19:59
Не си купувай обезмаслено мляко, а такова с повече масленост! Не е случайно, че то е по-скъпо, повярвай ми. След тренировка може да се размажеш от въглехидрати и протеин- аз си правя шейк към 400мл мляко 3.6% с около 200гр извара и стабилно поръсено с Нескуик. Повярвай ми, не е гадно. Това са допълнителни за деня ~50гр протеин ~14гр мазнини и поне 200ккал въглехидрати (нескуика е с яко захар)
Знам, че не е гадно, имах един неовкусен протеин, в който слагах нескуик и беше супер, изварата не ми пречи :) Благодаря !
Като цяло добър ли е режима, 55 килограма съм, 162 висок ?
Моля за отговор, добър ли е режима ?
Все си мисля, че това ядене с банана и киселото мляко и преди лягане бадеми с кисело мляко е излишно ? Не може ли да се замести с нещо по-калорично и по-богато на въглехидрати примерно ?
Или от хранене 2 да си оставя банана и киселото мляко, и отделно да хапна малко ориз ? А пък вечер знам ли ... преди лягане добре ли са тия бадеми с киселото мляко ? Също ще пия по 1 доза гейнър на ден. Добре ли е за 55 килограма ?
Мнението беше редактирано от fkfhgl на 14.08.13 18:58.