I am the hero of this story! ~Елина :))

Темата е заключена.

07.08.13
00:22

Здравейте :)
От доста време чета статиите в сайта и реших, че е дошло и моето време да се захвана с тренировки и хранителен режим сериозно, а не само да си тренирам безцелно 3 пъти седмично. Никога не съм била доволна от теглото си.. или поне в близките 3-4 години (на 18г., 164 см, 61 кг.). Подлагала съм се на какви ли не диети, които сега с малко повече опит и знания ми изглеждат напълно безсмислени и абсурдни, но за жалост и през тях съм минала. Точно в момента тренирам бокс (т.е. от година и половина) - 3 пъти седмично, но през последните 2 седмици започнах и фитнес - 4 пъти седмично. Програма за фитнеса си намерих в примерните тук (http://www.bb-team.org/workout/1360_vtalyavashta-programa-za-izdrazhlivi) и мисля да я следвам още около седмица, докато замина на море, а след като се върна планувам да си изградя индивидуална програма с помощта на инструктора ми от фитнеса. Относно храненето напълно съм отказала газираните напитки, пържено, панирано и т.н., ограничила съм на максимум сладките неща (колкото и да е голямо желанието ми да ги спра напълно, изкушавам се на моменти). Последните дни се придържам към един хранителен режим, при който след обяд не се приемат никакви въглехидрати, а аз лично за вечеря ям само салата, но от утре мисля да премина на НВД.
Надявам се да има резултат и и най-вече да запазя постоянството си, защото не малко пъти съм се отказвала :\\

П.П. Утре ще напиша менюто си за деня и дано да успея да го съставя възможно най-адекватно спрямо НВД :)) Стискайте палци!

Темата беше редактирана от Елина Петкова на 08.08.13 00:51.

07.08.13
02:01

Здравей :) Аз съм на 14, но това не значи, че и аз не разбирам това онова :) Може да свалиш килограми като спортуваш, много от децата на моята възраст са с наднормено тегло. Аз ходя на лека атлетика тренирам баскетбол, футбол, волейбол и всички спортове тялото ми е стегнато, мъскулите ми на краката и на ръцете изцяло са по-голями от тези на момчетата .. За което обаче аз не се харесвам много, не стига, че те и всички останали ми се радват, но все тая трябва да спортуваш да правиш опражнения за кръката, бедрата и така нататък трябва да тичаш, клякаш и ще видиш промяна :) За ръцете аз се нправя лицеви около 30, ако можеш да се набираш и по-добре. Всичко се базира на спорт, а не на диети, хапчета и какво ли не! Ако искаш да отслабнеш, а не да трупаш много мускули яж здравословно да кажем за закуска ябълка и едно кисело мляко 200гр. после един портокал, но не и банани от тях пак се пълнее въпреки, че са плодове ;Д През деня пий вода около 1-2 литра и яж предимно плодове вечерта трябва да ядеш най-малко и ако се разглезиш за нещо от типа хапки пиле го печи а не пържи и така. Ще видиш промяна, а пък ако искаш мускули си яж всичко и тренирай, защото така мазнините стават мускули. Ако съм ти била полезна ще се радвам :)

Мнението беше редактирано от dfghj cvhjk на 07.08.13 02:17.

07.08.13
02:52

казано от Симона Алекснадрова на 07.08.13, 02:01:

...................

Мнението беше редактирано от Joe Musashi на 07.08.13 02:53.

казано от Симона Алекснадрова на 07.08.13, 02:01:

Здравей :) Аз съм на 14, но това не значи, че и аз не разбирам това онова :) Може да свалиш килограми като спортуваш, много от децата на моята възраст са с наднормено тегло. Аз ходя на лека атлетика тренирам баскетбол, футбол, волейбол и всички спортове тялото ми е стегнато, мъскулите ми на краката и на ръцете изцяло са по-голями от тези на момчетата .. За което обаче аз не се харесвам много, не стига, че те и всички останали ми се радват, но все тая трябва да спортуваш да правиш опражнения за кръката, бедрата и така нататък трябва да тичаш, клякаш и ще видиш промяна :) За ръцете аз се нправя лицеви около 30, ако можеш да се набираш и по-добре. Всичко се базира на спорт, а не на диети, хапчета и какво ли не! Ако искаш да отслабнеш, а не да трупаш много мускули яж здравословно да кажем за закуска ябълка и едно кисело мляко 200гр. после един портокал, но не и банани от тях пак се пълнее въпреки, че са плодове ;Д През деня пий вода около 1-2 литра и яж предимно плодове вечерта трябва да ядеш най-малко и ако се разглезиш за нещо от типа хапки пиле го печи а не пържи и така. Ще видиш промяна, а пък ако искаш мускули си яж всичко и тренирай, защото така мазнините стават мускули. Ако съм ти била полезна ще се радвам :)

Здравей, мерси за изчерпателния пост, но не мога да се съглася с почти всичко, което казваш. Да, тренировките са важни, но без правилно хранене са безсмислени, плодове се ядат сутрин, а не през целия ден, защото имат захари и макар и полезни и от тях се пълнее, а в бананите дори да има нишесте, има и фибри, които пак, ако ядеш в умерени количества, помагат за отслабване и поддържане на здравословно тегло. Килограми не се свалят с неядене, а с правилно ядене :) А относно печенето, което спомена, аз написах отначало, че не ям пържено, панирано, тестено и т.н., вечер наблягам на салати, тъй че това не ми е никакъв проблем.

Ето го и менюто ми за днес:
закуска: овесени ядки (40г.), кисело мляко (50г.), праскова и банан (по 100г.)
междинно хранене: сурови фъстъци (30г.)
обяд: пилешка пържола (190г.), гарнитура: домати и извара (70г.)
следобед: сурови фъстъци
вечеря: салата (домати), 2 яйца и извара (100г.)

Добавяме около 2 литра вода и час и половина бокс и всичко е готово.

Какво мислите? Отворена съм за критики и предложения :)

П.П. Изчислих си калорийния баланс и го съпоставих с НВД изискванията, та получих калориен дефицит 1161. Мислите ли, че е прекалено голям и трябва да измисля нещо, за да го намаля?

Мнението беше редактирано от Елина Петкова на 07.08.13 15:40.

Извинявай предварително ако не съм погледнал добре, но мисля че е важно да отбележиш годините, ръста и теглото си.

Успех с начинанието! Ще следим дневника!

P.S. Доматите от вечерята може да ги замениш със нещо от тук - http://www.bb-team.org/articles/4301_10-hrani-s-otricatelen-kalorien-balans

казано от Иван Попов на 07.08.13, 20:47:

Извинявай предварително ако не съм погледнал добре, но мисля че е важно да отбележиш годините, ръста и теглото си.

Успех с начинанието! Ще следим дневника!

P.S. Доматите от вечерята може да ги замениш със нещо от тук - http://www.bb-team.org/articles/4301_10-hrani-s-otricatelen-kalorien-balans

Опа, да, забравила съм, съжалявам: та значи 18г., 164 см, 61,5 кг.

А за вечеря ядох салата от домати, краставици, зелени чушки и червен лук, заедно с яйцата и изварата, които бях решила предварително.

08.08.13
08:21

Здравей (:
Според мен започни да приемаш 1400-500ккал на ден от чисти източници.Недей да ограничаваш рязко калориите,защото йо-йо ефектът ти е сигурен.Храниш се добре,без лъскави опаковки,от качествени източници,които ще те държат сита.Тренираш умерено.Като за начало-толкова.Ако си на разумен отрицателен калориен баланс ще отслабнеш трайно,без цифрата на кантара да се променя често.Започни постепено и гледай нещата в дългосрочен план,т.е целта ти да не е до 1 месец или до две седмици.По-бавно - по-сигурно.
Успех.

08.08.13
08:30

казано от Иван Попов на 07.08.13, 20:47:

Какво им е на доматите, защо да ги заменя?

08.08.13
09:24

Здрасти и аз от доста време се занимавам с диети и всякакъв тип спорт . Мога да ти кажа само ако искаш да отслабваш като за начало трябва да изгориш мазнините което значи КАРДИО :) сутрин на гладно тичай колкото можеш ако не си свикнала почни с 10 минути после увеличи ги на 15-20-30 минути . Храната виждам е добра което значи че ако изгаряш повече калории от колкото приемаш ще имаш успех :)

казано от TteDss Torkowa на 08.08.13, 09:24:

Здрасти и аз от доста време се занимавам с диети и всякакъв тип спорт . Мога да ти кажа само ако искаш да отслабваш като за начало трябва да изгориш мазнините което значи КАРДИО :) сутрин на гладно тичай колкото можеш ако не си свикнала почни с 10 минути после увеличи ги на 15-20-30 минути . Храната виждам е добра което значи че ако изгаряш повече калории от колкото приемаш ще имаш успех :)

Мерси, аз имам огромен проблем със ставането сутрин, но кардио правя всеки ден минимум по половин час - над 30 минути във фитнеса по време на всяко ходене и с бокса също.

08.08.13
11:00

казано от TteDss Torkowa на 08.08.13, 09:24:

Мога да ти кажа само ако искаш да отслабваш като за начало трябва да изгориш мазнините което значи КАРДИО :)

Изобщо не значи това, можеш да гориш мазнини и без никакво кардио.

Менюто ми за днес, от което не съм много доволна, но заради жегата нямах голямо въображение за храна, а честно казано мразя варени яйца и се чудя как да ги замествам:
закуска: чаша айрян, праскова и банан
междинно хранене: чушка, пълнена със сирене
обяд: пилешка пържола
следобедна закуска: сиренки (видях рецептата в сайта)
вечеря: чушка с извара и салата от домати и лук

Тренировката ми (5 ден от вталяващата програма, която намерих в сайта, с малко промени):

7-8 минути бягаща пътечка в темпо за разгрявка
  изтласкване на щанга от лег - 2 серии по 12 повторения
  придърпване на вертикален скрипец - 2 серии по 12 повторения
  повдигане на ръце встрани - 2 серии по 12 повторения
  концентрично сгъване - 2 серии по 20 повторения
  кик-бек - 2 серии по 30 повторения
  клекове с тежести - 3 серии по 20 повторения
  бедрено разгъване - 2 серии по 20 повторения
  бедрено сгъване - 2 серии по 20 повторения
  аддуктор машина - 2 серии по 25 повторения
  абдуктор машина - 2 серии по 25 повторения
  глутеус машина - 2 серии по 20 повторения
  коремни преси - 3 серии по 30 повторения
  вдигане на краката от лег с изпънати колене - 3 серии по 20 повторения
  наклони встрани - 3 серии по 30 повторения
  15 минути велоергометър в аеробно темпо
  10 минути кростренажор

Мнението беше редактирано от Елина Петкова на 08.08.13 23:07.

Хапването днес:
закуска: 4 малки прасковки и банан
обяд: 2 яйца на очи без мазнина, извара и чаена чаша кисело мляко
вечеря: зелена салата с варено яйце и след тренировката чаша кисело мляко.

Тренировката ми днес беше час и половина бокс, който включва изтощителна загрявка, 5 рунда чувал, 3 рунда гири и за финал скачане на въже и координация с топка.

Не знам какво ми става последните 2 дни, но нямам сила за нищо, нито ми се тренира, нито ми се излиза. Не пропускам тренировки, но едвам се накарвам да изляза от вкъщи и още на първата обиколка на залата съм изморена. Обяснявам си го с това, че 3 седмици всеки ден тренирам и вече съм се претоварила. Та се чудя дали да ходя на фитнес утре или да си почина, тъй като пък в неделя заминавам на море и 10 дни достатъчно ще си почивам.. Хмм дилема?!

Meнюто за вчера:
закуска: 2 праскови с чаша айрян
междинно хранене: няколко бисквити със сладко (изкуших се)
обяд: яйца на очи с извара, чаша кисело мляко и домат
вечеря: яйца на очи със салата домати, краставици, чушки и лук

cRossfit

05.02.14
22:54

За триене

Мнението беше редактирано от cRossfit на 05.02.14 22:57.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1