07.08.13
01:03
Този период се интересувам малко повече от покачване на силата във всички упражнения като главно са тяга и клек,при гърдите ползвам дъмбели.
Цитат “най-лошото нещо,което можеш да направиш е да стигаш да отказ що се отнася до покачването на сила”
По-голям обем + по-нисък интензитет (повторения 4-6) = покачване на сила?
Също се говори на пърженето на ЦНС и трудното възстановяване.Е като тренирам през 7 дена се съмнявам да не се възстановява ЦНС-то. Пък на стартинг стрента правих тяга откази и качих сила,но бързо зациклих
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 07.08.13 06:07.
Да, но ако избягваш отказа, няма да ти трябват 7 дена почивка, и ще можеш да тренираш по-често.
07.08.13
01:42
Да,следя ги тях самите и тренираха два пъти седмично мускулните групи.Ама не били за тях тези тренировки 2 пъти седмично,защото били на 40 години близо.
Ако ставаш по-силен и така, какво значение има, че почиваш 7 дни? Най-много да ти доскучае без щанги, но това си е и във философията на отказите и големите почивки - зациклиш ли, слагаш още почивни дни. При мен лично всъщност проблемът е бил в малкото ядене, което като оправих, не съм зациклял, но си потроших крака и това временно спря малката ми прогресия на клека и тягата. Ако си те кефи така, или добави дни, или се освинвай по-мощно и виж дали ще има промяна
07.08.13
10:48
Истината е , че е много плаващ този въпрос. Аз тренирах американски футбол и във щаба бяха кондиционни специалисти от САЩ, които във зависимост от тялото(по-големите типове като офанзивната и защитната линия го правеха различно), но всичко се въртеше около покачването на силата за нас простосмъртните. Не правихме никакви дропсетове, нито рест пауза. Силни вдигания, покачване на тежестта, но със ниски повторения, при това , че най-често бяха и след минитренировки на футболното игрище, тоест дооста бяхме прегряли във някой от дните. Друго основно нещо, което забелязах от тренировките със тях е , че ежедневното трениране на ядрото ми помогна доста във последствие при почти всички други упражнения.
08.08.13
11:32
А относно задържането на силата има ли значение колко време поддържам една и съща сила за връщането й след това ? Сега като тренирам за сила хубаво,да речем кача,ама после смятам да правя 8х8 жиронда 10х10 герман волюм трейнинг ,все пак съм билдър и искам да пробвам различни програми да раста и макса ще падне със сигурност и то достатъчно.
08.08.13
23:07
Нямам представа, предполагам, че ще се загуби нещо, но не мисля че ще е толкова страшен случаят. Имайки предвид, че се придържаш към толкова ниски повторения...всичко ще е наред. Общо взето, това както със всичко останало във фитнеса трябва да се пробва, при това на собствен гръб, че да можеш да си направиш добро впечатление от промените. При мен се случи така ,че след този тип тренировки направих пауза и моята ситуация е несъпоставима със твоята. Успех и очаквам да споделиш резултатите.
08.08.13
23:43
Не бе друго имам предвид..Дали след примерно 5-6 месеца тренирайки по определени програми/методики,от които макса страда и респективно силата спада ще мога да я възвърна бързо като почна отново да тренирам по-силово ориентирано. И до колко времето през което увеличавам силата и я поддържам има ефект върху по-бързото възвръщане на силата.
Питам това ,понеже при тялото е така,свикнал съм го на нисък процент подкожни мазнини и съм сигурен,че дори и да кача после ще ми е по-лесно да сваля отколкото,ако минималният процент подкожна мазнина ми е бил 12-13.
08.08.13
23:55
При положение , че не си спирал тренировките, а предполагам, че си прогресирал и като вдигани килограми, смятам че ще ти е далеч по-лесно да се върнеш към оптималната си сила. Може просто да въведеш една такава(силова) тренировка във месеца, със която да следиш въпросният прогрес, регрес или застой. 5-6 месеца си е много време, не би ме очудило , ако се изненадаш приятно със силата си. Ако ще гониш някакви определени резултати, сигурно ще е добре и да качиш малко килограми, но иначе не му виждам нуждата.
Старай се да увеличаваш прогресивно тежестите.Прочети за MAX-Ot във форума,с нея няма начин да не ставаш по-силен.Тези двамата са интересни,но не бих ги взимал за пример,доста глупости говорят и си менят мнението.На времето никой не е гледал да спира преди отказа,всички са тренирали яко(често цялото тяло)яли са качествена храна и са прогресирали.Нещата са по-прости от колкото изглеждат,системно увеличение на тежестите+положителен калориен баланс=повече мускули.
5/3/1 също е мега добрата за маса и сила http://forum.bodybuilding.com/showthread.php?t=155460263 вижте тая тема
09.08.13
00:21
Мах-ОТ е хубава програма,ама е прекалено сложно да набарам точни повторения,за да стигна до отказ и за това ми трябва моя схема ,по която да прогресирам и да си вдигам силата. Иначе http://www.teenbodybuilding.com/derek21.htm -интересно четиво..
Естествено,че ще си завиша малко килограмите,ама няма да са повече от 6-7 за цялата зима,тъй че .. По-скоро искам нещо като саркоплазмена и миофибрилна хипертрофия в едно + добър прогрес в тежестите и респективно покачване на мускулна маса.
09.08.13
00:24
А проблемът на 5/3/1 е първо,че не целя единствено сила,а после като сменя програмата на друга с повечко повторения ще падне силата и няма да знам как да я върна,понеже не съм я изработил сам програмата,ами е копи-пейст и второ не правя лежанка.