Колко пъти в седмицата е желателно да се почива ?

Колко пъти в седмицата е желателно да се почива, колко пъти в седмицата почивате вие и по-добре ли е да се прави кардио след силова тренировка или в почивните дни ? :)

07.08.13
08:46

Аз почивам 2,макс 3 дни. Не винаги са ми последователни,понякога следвам схемата 2 тренирам-1 почивам.
Кардио предпочитам да правя сутрин на гладно,силовата по-късно в деня.

Това колко ще почиваш и кога ще правиш кардио,зависи от теб-колко бързо се възстановяваш,колко тежко тренираш,какво работиш,какви са ти целите,добавки които приемаш.С две думи прави това,което за теб работи оптимално.

MF

07.08.13
10:13

Както повечето неща - строго индивидуално за всеки. Колко често ще тренираш зависи от интензитет, продължителност  и вид на тренировката, от стажа, от специфичните особености на организма. Но си мисля, че най-определящ фактор е скорост и качество на възстановяване. Посредством опити и лично наблюдение човек може да моделира прогрмата си по начин, по който тя да осигурява добро възстановяване и здравословно състояние. Така някои тренират 2-3 пъти седмично, други 6-7 пъти и всички постигат добри резултати.

АЧ

07.08.13
11:21

Аз 1 ден тренирам, 1 почивам.

07.08.13
13:18

казано от Ачо на 07.08.13, 11:21:

Аз 1 ден тренирам, 1 почивам.

Браво ! Машина си (muscle)

Аз почивам 2 дена в момента, а в един от тях правя кардио... т.е. почивам един :D

07.08.13
16:14

казано от Янислав Вълков на 07.08.13, 16:12:

Аз почивам 2 дена в момента, а в един от тях правя кардио... т.е. почивам един :D

какво е кардиото? какъв интензитет? каква продължителност? fed или  fasted?

казано от JulsaVena на 07.08.13, 16:14:

казано от Янислав Вълков на 07.08.13, 16:12:

какво е кардиото? какъв интензитет? каква продължителност? fed или  fasted?

Ами до преди седмица кардиото ми беше бягане на гладно 40 мин, а понякога спринтове . Сега вече след като мисля че нямам нужда да свалям толкова много, а и ми харесва разнообразието правя колело 20 мин, нормална скорост, не много бързо като на всеки 2 мин слизам от колелото и правя 50-100 скока на въже. Така от 20 мин стават около 30 мин. В момента не търся сваляне, а потдържане и възможно качване на ММ. В един от почивните дни правя това, а в един от тренировъчните дни, денят за рамо правя 15 мин само колело след тренировката :)

07.08.13
23:16

3 дни е перфектно

08.08.13
00:04

3 дни сякаш е оптимална почивка, но както казах всички е строго индивидуално.

П.С Не тичай на гладно....сваляш главно ММ така.

казано от Alex Ivanov на 08.08.13, 00:04:

Да, на гладно тичах и наистина свалих ММ каквото и да си приказваме. Сега въртя колело 2-3 пъти в седмицата след силова тренировка по 10-15 мин и ми се отразява много по-добре :)

08.08.13
08:33

казано от Янислав Вълков на 08.08.13, 08:24:

Да, на гладно тичах и наистина свалих ММ каквото и да си приказваме. Сега въртя колело 2-3 пъти в седмицата след силова тренировка по 10-15 мин и ми се отразява много по-добре :)

Всяко бягане,без спринтовете,е катаболно :)
Суплементирал ли си преди и след кардиото? Колко рестриктивно е било храненето ти? Това са неща,които оказват влияние колко ММ ще загубиш..

казано от JulsaVena на 08.08.13, 08:33:

казано от Янислав Вълков на 08.08.13, 08:24:

Всяко бягане,без спринтовете,е катаболно :)
Суплементирал ли си преди и след кардиото? Колко рестриктивно е било храненето ти? Това са неща,които оказват влияние колко ММ ще загубиш..

По принцип всичко правих точно, бягах на гладно само на едно кафе без захар 30 мин преди кардиото + аминокиселини. Веднага след кардио пак амино + суроватъчен протеин и едва час, час и 30 мин след това хранене с бавни въглехидрати + филе :) Аз така или иначе запазим много мускулна маса и изчистих само за едно лято, така че мисля че съм го правил както трябва :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1