Прием на готов L-карнитин или компоненти стимулиращи организма да биосинтезира такъв ?

Здравейте пускам тази тема, защото не намерих подобна.
От няколко дена съм пред дилема, дали да приемам чист L-карнитин, или компоненти които подпомагат неговия синтез в организма -
Лизин, Метионин, Фолиева киселина, Витамини - C, B3, B12 и желязо.
Разбира се ефекта който искам да постигна не е изгаряне на мазнините за кратко време, а по скоро насищане на клетките с енергия.
Имам доста тлъстинки по паласките и корема, и се чудя при редовно трениране/силово +кардио/, с тези съставки може ли да се постигне ефект, хем насищане на клетките с енергия за силовите упражнения и изгаряне на мазнините, разбира се и в съвкупност с правилно хранене. С една дума ще имам ли нужната сила за силовите упражнения само с тези съставки.
Ако някой е използвал тези добавки нека сподели, и дали може да се комбинират с още някакви ?
Благодаря ви предварително !

Темата беше редактирана от Мартин Михайлов на 07.08.13 22:41.

07.08.13
23:50

Ако се храниш правилно и си здрав, организмът си набавя всичко необходимо от храната, която приемаш. Щом имаш излишни пари твоя воля. Няма АБСОЛЮТНО НИКАКВА разлика да ли приемаш карнитин, цинк, желязо, омеги и т.н. или не.
П.С. Поне от 6 месеца единствените добавки, които приемам са протеин, БЦАА и течна глюкоза. Все още съм си в цветущо здраве.

А някой дали знае, тези добавки като цяло дали са добри, и ако са на кой производител да бъдат ?

Мнението беше редактирано от Мартин Михайлов на 08.08.13 19:08.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1