21.10.13
13:27
Здрасти :) Успяваш ли да се възтановяваш с тази храна?! На мен лично ми се вижда малко, прегледах ти дневника доста обстойно, на страница 1 протеина ти е много малко. После си “вкарал” месо и е ОК, ама пак не за дълго. Не знам решението ти с протеин от дроб, дали е добре... :) В смисъл че ти хапваш доста дроб, пък казват че акумулира токсини, та знам ли?! Аз лично, бих намалил дроба и увеличил месото. За целите яйца, правилно ти казват хората, не се бой от тях, ами ги хапвай повечко и тренирай повечко :)
Относно тренировъчните ти методики, там съвет не мога да ти дам :) Не се “усещам”, толкова знаещ :) Хайде приятен и “безавариен” спорт :) Ще ти поглеждам дневника :)
21.10.13
20:33
Здрасти.
Ако искаш да се пазиш от травми, стой настрана от лостовете, мое лично мение е че са доста по-опасни от залата. За ставите и сухожилията, при лостовете натоварването на лактите и рамената е пъти по-сериозно, тъй че замисли се доста. Ако имаш проблеми със ставите, по скоро, започни някаква рехабилитация и си направи ПЪЛНИ изследвания, включително и витамини и минерали, може да излезе че не усвояваш нещо... Относно дроба, проучи дали няма да имаш някакви проблеми с продължителна, ежедневна консумация, но също така имай предвид и изварата. Поне едно време, тя беше най-евтиният (и според мен, това че е бавен не пречи много) протеин. :)
Относно програма за лостовете, там е лесно :) Набирания, кофи, силови, коремни, и прочее... има хиляди упражнения със собствено тегло и това което се твърди масово че маса не се кчава... просто не е вярно, по-бавно, но става. Избери си многоставни, дърпащи и бутащи, за силова част, прочети за изометричните натоварвания, тренирай дишането под натоварване, с две думи и там е валиден принципа - “Искаш да вдигаш тежко?! Вдигай тежко и ще вдигаш повече”. Това което трябва да научиш в гимнастиката е как да “утежняваш” натоварването, например при задна везна, цялото тяло лежи на бицепсите. :) Помни, опитай се да НЕ правиш серия то отказ, това ще ти позволи да правиш дори двуразови тренировки, или пък да тренираш всеки ден и пак да се възтановяваш. С лостовете трябва да си търпелив и да знаеш как..., и се отплащат и то много :)