Програма за лостове

10.08.13
22:36

3 серии набиране широк хват;  3 серии набиране-л стойка ; 3 серии кофички ; 3 серии лицеви опори  добра ли е програмата с почти ежедневно трениране обема нали не е малък

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 11.08.13 01:58.

11.08.13
01:44

Става за загрявка

11.08.13
05:31

а за трениране не става ли всяка серия до отказ къв е проблема

Carbohydrate

11.08.13
07:36

казано от jikata11 на 11.08.13, 05:31:

а за трениране не става ли всяка серия до отказ къв е проблема

Няма таково нещо, като ” да тренираш упражнения”. Има тренировка насочена така, че да развие някакво качество на мускулите. Ако искаш да развиеш цялото тяло, то тогава се правят ОФП за него. Ако само горната част, то съответно се правят упр. за нея. Ако искаш нещо по-специализирано, например, да увеличиш бройката набирания и/или кофички, то съответно си има упр. за това и тренировка и т.н.

Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 11.08.13 07:40.

11.08.13
13:49

кой е казал да “тренираш упражнения” питам достатъчно ли е като обем натоварване тази тренировка и всяка серия до отказ ли да е аз ги правя тези 4 упражнения но по 5 серии

Carbohydrate

11.08.13
14:03

казано от jikata11 на 11.08.13, 13:49:

кой е казал да “тренираш упражнения” питам достатъчно ли е като обем натоварване тази тренировка и всяка серия до отказ ли да е аз ги правя тези 4 упражнения но по 5 серии

Нали и аз затова ти пиша, че не си написал каква е целта. Мускулна маса, издържливост, сила или майсторство)). Например, за сила е под 6-8 повторения и т.н. Какво да ти пишем ,да правиш до отказ ли ?!))

Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 11.08.13 14:04.

11.08.13
14:06

не бе брат просто дали натоварването е достатъчно за да може да се покачва мускул постепенно целта е по скоро офп и орелефяване този обем достатъчен ли е като брой серии или е малко и правилно ли е да се тренира до отказ или почти до отказ

Carbohydrate

11.08.13
14:29

казано от jikata11 на 11.08.13, 14:06:

не бе брат просто дали натоварването е достатъчно за да може да се покачва мускул постепенно целта е по скоро офп и орелефяване този обем достатъчен ли е като брой серии или е малко и правилно ли е да се тренира до отказ или почти до отказ

По принцип, от тренировките за изтощение на мускула “до отказ”, би следвало мускула да расте, но при набираниято това не важи. Става по-релефно(по сухо). Мускулна маса не може да се качи от лостове при метода “до отказ”. Само ако си на начален етап, тогава първо ще се покачи, но със увеличаването на бройката, това постепенно ще намалява. Бих те посъветвал да правиш 5 по 8 повторения със 3-5 мин почивка между сериите. Ката направиш всичките серии по 8 повторения чисто, то закачай допълнителна тежест от 2кг, например. За кофичките също. Тренировките са в зависимост от възстановяването. Ако искаш да правиш по често, то ще трябва да намалиш подходите. Също така можеш и да разделиш тренировките, например, във ПН набирания, във СР коремни, във ПТ кофички. Това е абсолютно достатъчно. Можеш и по често, но това зависи от твоето възстановяване, както писах вече.

ЗЗ

11.08.13
14:58

Ето ти една програмка за теб.пробвай я и после ще ми кажеш дали ти харесва.
5 навиране,10 кофички,15 лисеви.общо правиш 10 кръга без почивка между кръговете.

11.08.13
16:24

до мирослав василев ти тая програма пробвал ли си я много трудно ще стане без почивка аз съм правил пирамида на набиране-лицеви-клек-коремни преси 1=2=3=4;2-4-6-8; и така до 10-20-30-40 и после обратно направо щях да пукна об що 100 набирания 200 лицеви 300 клека 400 коремни преси всичко прави 1000 повторения това за няма и 40 минути мн е изтощаващо

11.08.13
16:38

а какво ще кажете за трениране с равен брой повторения на серия по едно време ги правех в една тренировка 5 серии набиране широк хват х 10
5 серии кофички х 20
5 х 10 л-набиране подхват
5 х 20 лицеви и тогава май най много мускул и сила качих така ли е по принцип

11.08.13
18:02

Аз никога не съм тренирал със серии и повторния. Когато усетя, че съм си свършил работата, продължавам още малко и спирам. Може и по 50 повторения да направя може и 5, не знам, но знам, че човек трябва да се научи да си слуша тялото, а не да се подчинява на някакви норми и правила!

ЗЗ

16.08.13
11:38

До jikata 11 . Тая програма дето ти я писах е по силова.ама не е нищо особенно.прави се за 20 мин.почиваш само докато минаваш от упражнение на упражнение.а другата дето ми я писа 5,10,15 набиране,лицеви,клекове сам правил за 20 мин 24 кръга или 120 нбирания,24 лицеви и.т.н .ааааи не сам я правил с коремни преси.по принцип това е кросфитовски комплекс Синди \5,10,15/ , а ако го правиш над 20 кръга минаваш на другия. Тои е за 30 мин , в на4алото на всяка минута правиш 5,10,15 набиране,лицеви,клекове.и така 30 кръга.много е приатен ,ще ти хареса.пиши ми после.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1